Policijoneri ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Šole

#76 Re: Policijoneri ?

Post by Šole »

Opet si nepristojan i kršiš pravila foruma.
sanaman

#77 Re: Policijoneri ?

Post by sanaman »

Lažno prijavljivanje čl. 234 KZ BiH

(1) Ko prijavi neko odredeno lice da je ucinilo krivicno djelo
propisano zakonom Bosne i Hercegovine, a zna da to lice nije
ucinilac, kaznice se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
munevera44

#78 Re: Policijoneri ?

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 20:29, edited 1 time in total.
autoe

#79 Re: Policijoneri ?

Post by autoe »

sanaman wrote:Lažno prijavljivanje čl. 234 KZ BiH

koja je kazna za policajca kada na sudu daje krivi iskaz i na sve to mi namigne pred sudijom koji to iskulira. :x :x
milivoje

#80 Re: Policijoneri ?

Post by milivoje »

vesna55 wrote:Samo me zanima kad voz polazi za banoviće i ko je u tom vozu oliti vlaku.
PS ima ih haman vazda
Image

P.S.
Šole...ja navijam za tebe brate
BigGringo

#81 Re: Policijoneri ?

Post by BigGringo »

Ljudi dragi poceh ovu temu jer sam bio iznenadjen ponasanjem ovih momaka iz podrske, ebi ga covjek mi sa osmjehom rece dobro vecer pa dokumenti pa ovo ono sve fino i ljubazno ja mislio skrivena kamera kad me upozorio zato sam i poceo ovu temu jer nisam navikao na takvo ponasanje policije i onda sam shvatio razliku izmedju prasinara i ovih momaka!!!
Druga stvar vrtio se video na sa-x sa momkom koji je snimo dvojicu prasinara kako ga omalovazavaju i takve stvari, istom se momku kasnije dogodilo radi tog klipa da mu prijete prasinari sa cupanjem grkljana naravno covjek nije dao trugi snimak na net jer su mu prijetili!! Ovo znam jer mi je to komsija i svijedok sam drugoga klipa!

A sto se tice obuke nasih prasinara sve se svodi na popunjavanje prekrsajnih prijava mislim da samo to znaju raditi zadizati brisace i kaciti papire nista konkretno, ne zelim nikoga da uvrijedim ali danasnje stanje je takvo da na policiskim sastancima prije pocetka smijene ili kako li oni to vec zovu i rade poseban naglasak se stavlja na pisanje skuterasa, parkiranje istih, da li nose kacigu ili ne pa su jos napravili zakon takav da sa B kategorijom ne mozes voziti skuter od 49 ccm sto je van pameti (u susjednoj drzavi je moguce CRO) treba ti neka A1 kategorija cccc jer je to kao za motocikle do 125ccm i 11kW snage a preko je A, sto znaci ebi ga polozi A pa vozaj skuter. I to je sve sto se radi otima se narodu novac legalno :(((( a dok se momci sa A vozaju na jurilicama i razvlace drogu sa tacke A na tacku B nose ci je u ruksacima. Naravno svi znaju za ovo samo niko ne reaguje cak se vidjaju motorizovani prasinari kako se vozaju sa momcima iz onoga kafica na malti Terapy onako skupa bez kaciga bez zmigavaca ganjaju se izmedju auta sramota sve ista olos samo jedni imaju uniformu a drugi ruksak ccccc
potpuni stranac

#82 Re: Policijoneri ?

Post by potpuni stranac »

dosadilo mi je tumačiti pravne propise, svak potrci kopirati nesto iz kz-a a pojma nema sta to znaci. u zakonu se kaze "ko prijavi", a prijava se podnosi nadleznom tuzilastvu ili policiji. NE MOZE SE SMATRATI PRIJAVOM U SMISLU OVOG CLANA, PRIJAVA NA FORUMU.
dimu

#83 Re: Policijoneri ?

Post by dimu »

evo nesto kontam prosli godisnji, pocele guzve po gradu popodne

kad je vec toliki projekat produziti neke semafore ili nastimati ih tako da auta ne blokiraju raskrsnicu, zasto policija ne regulise saobracaj

nije sad da je guzva na 150 raskrsnica ili tako nesto ogromno, obicno se radi o 4-5 lokacija u gradu pa me uzasno nervira sto policija to malo ne sredi, ipak je to sat vremena dnevno a dosta bi se cekanja izbjeglo da malo regulisu..
BigGringo

#84 Re: Policijoneri ?

Post by BigGringo »

dimu wrote:evo nesto kontam prosli godisnji, pocele guzve po gradu popodne

kad je vec toliki projekat produziti neke semafore ili nastimati ih tako da auta ne blokiraju raskrsnicu, zasto policija ne regulise saobracaj

nije sad da je guzva na 150 raskrsnica ili tako nesto ogromno, obicno se radi o 4-5 lokacija u gradu pa me uzasno nervira sto policija to malo ne sredi, ipak je to sat vremena dnevno a dosta bi se cekanja izbjeglo da malo regulisu..
Pa dimu ti kao da se nisi nikada vozio tj. stajao u koloni kad policija regulise saobracaj pa to je cirkus veze zive oni nemaju (samo naucili mahati lizalima) bolje bi nam bilo bez njih kad ne rade semafori raja se nekako sam snadje!!? A gledam u BanjaL prije koji dan stoji prasko na raskrsnici pola njih ga ne j... ni 5% valjda zato sto ne pisu prijave dok im je guzva :)
sanaman

#85 Re: Policijoneri ?

Post by sanaman »

potpuni stranac wrote:

dosadilo mi je tumačiti pravne propise, svak potrci kopirati nesto iz kz-a a pojma nema sta to znaci. u zakonu se kaze "ko prijavi", a prijava se podnosi nadleznom tuzilastvu ili policiji. NE MOZE SE SMATRATI PRIJAVOM U SMISLU OVOG CLANA, PRIJAVA NA FORUMU.
primjedba stoji da je samo kopirano iz zakona, ali nije mi bio cilj da tumacim ovu pravnu normu ... vec samo da ukazem da postoji zakonska regulativa za lazno prijavljivanje ... kao i za uzimanje dara ili zloupotrebu polozaja
potpuni stranac

#86 Re: Policijoneri ?

Post by potpuni stranac »

sanaman wrote:
potpuni stranac wrote:

primjedba stoji da je samo kopirano iz zakona, ali nije mi bio cilj da tumacim ovu pravnu normu ... vec samo da ukazem da postoji zakonska regulativa za lazno prijavljivanje ... kao i za uzimanje dara ili zloupotrebu polozaja
naravno da postoji, ali postoje i odredjeni uslovi da bi to krivicno djelo postojalo.
dimu

#87 Re: Policijoneri ?

Post by dimu »

BigGringo wrote:
dimu wrote:evo nesto kontam prosli godisnji, pocele guzve po gradu popodne

Pa dimu ti kao da se nisi nikada vozio tj. stajao u koloni kad policija regulise saobracaj pa to je cirkus veze zive oni nemaju (samo naucili mahati lizalima) bolje bi nam bilo bez njih kad ne rade semafori raja se nekako sam snadje!!? A gledam u BanjaL prije koji dan stoji prasko na raskrsnici pola njih ga ne j... ni 5% valjda zato sto ne pisu prijave dok im je guzva :)
ma znaju i oni zakomplikovat nekad ali nisi upravu

pogledaj sta se desava recimo na raskrsnici na m. dvoru. oni koji idu prema ilidzi iako je kolona skroz prema holidayu naguraju se jedni iza drugog na raskrsnici umjesto da stanu 10 metara prije da auta mogu proci iz pravca unitica ili iz pravca vrbanje kad im se upali zeleno, al jok

ja da sam drot prije bi takvim pucao kazne 5 puta dnevno dok se ne nauce ponasati, al nasa policija pise kazne za parking, za crveno, za svjetla, za punu, za pojas i za prekoracenje brzine a ima jos stotinu stvari koje nasi vrli vozaci rade po citav dan a koje se ne sankcionisu

isto tako nema mi nista mrze kad recimo moras presjeci traku iz suprotnog pravca da bi usao na parking ili u drugu ulicu ili nesto a u toj traci kolona i naravno papak stane na taj prolaz da ti ne mozes smotati, i onda se i iza tebe stvori kolona u tvojoj traci bez potrebe... toliko o tome kako se nasa raja dogovara :D sve su to nervozni kreteni koji se bore za svaki metar prostora ispred auta, nedaj boze da stane 3 metra iza drugog auta da neko moze proci izmedju haha
d2

#88 Re: Policijoneri ?

Post by d2 »

za takvu voznju dimu je potrebno razmisljati, sto bi se ovi nasi mucili sa razmisljanjem...
Post Reply