Pijačni barometar-razmjenimo info!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
8. sekretar SKOJ-a

#1 Pijačni barometar-razmjenimo info!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Najboja je sarajevska voda. Međutim, pretvrda je za moje bubrege. Između meraka i zdravlja biram ovo drugo, pa kupujem vodu za piće.
"Lednica", 5 kroz 1 litara, voda za piće firme Misir iz Olova pozelenila od algi. Pažljivo pogledati boju vode, bude i ispravnih. Valjda su fabrički loše napravili zatvarače.
Kakve informacije sa pijace vi imate, ne mora biti samo negativa?
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 26/10/2005 10:29, edited 1 time in total.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

:roll: sada je voda jos tvrdja da cemo flasiranom vodom morati uskoro prati sudje....

nego, ilidzanski dijamant nije los uopste, imaju cak i neke cudne sokove, fluroscentne boje :D kao deterdzent za sudje..okus prolazan....

studena (jeste uvozna ali je povoljna) je odlichna....

jana, jamnica, olimpija.... imaju original ispravne chepove :D
micika

Post by micika »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
8. sekretar SKOJ-a

micika wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Micika, ima'l šta povoljno za kukičanje, heklanje, vezenje...dosadilo mi mehenglanje.
micika

Post by micika »

Ima,sta ti treba :lol: :lol: :lol:

Nego kolko kostaju suhi patlidzani :lol: :lol: za musaku :lol:
8. sekretar SKOJ-a

Pijaca Ilidža:Dunje 1kg=0,5KM kod nane koja je improvizirala tezgu na asfaltu.
8. sekretar SKOJ-a

micika wrote:Ima,sta ti treba :lol: :lol: :lol:

Nego kolko kostaju suhi patlidzani :lol: :lol: za musaku :lol:
Pogledaću, a što bona, suhe kad imaš za kupiti svježe, nabrekle, plave patlidžane? Suhi mljeveni vrganj (odličan začin) 1kg/20KM.
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 26/10/2005 10:34, edited 1 time in total.
micika

Post by micika »

ma nemogu kupiti svjeze dok ne prodam heklanje :lol: :lol: :lol:
8. sekretar SKOJ-a

Aaaa, vidio sam te kako stojiš na uglu ispod kandelabra sa heklerajem prebačenim preko desne ruke...nije ti ono ručni rad i slabo ćeš šta pazariti. Stajao sam u blizini sa svojim "bubrezima", pojas-novčanicima. Djeca viču zamnom: Kume izgori ti bubreg! Sjećaš li se?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Krompir iz organskog uzgoja, 1kg/0,8KM, pijaca Grbavica, unutrašnji dio pijace, kod OK thezge (OK=Organska kontrola).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Koka produkt d.o.o. iz Ljubinja nudi jaja proizvedena bez upotrebe hrane životnjskog porijekla i bez upotrebe hormona. Cijena "B" klase 3KM/30kom na Narodnoj pijaci u boksu "Amer"-desno, odmah do srednjeg ulaza u pijacu. Narodna pijaca je vis-a-vis Interexa.
PipiDugaDevetka

Na ovom turbulentnom vaktu i zemanu svako može napisati na deklaraciji proizvoda šta mu je volja.
Danas sam bio kod "Amera" da obnovim rezerve "eko" kokošijih jaja. Kaže Amer: "Jarane pravo me krenulo". Vidim, tamo u unutrašnjosti prodavnice/skladišta/boksa se smanjila kamara kartosnskih kutija sa jajima. Po mojoj slobodnoj procjeni za 40% od moje posljednje kupovine.

Ja nemam nikakve veze sa firmom iz Ljubinja, niti imam ikakav benefit od strane gazde Amera. Samo sam obična mušterija. Uzeti u obzir da nemam načina da provjerim tačnost onoga što piše na deklaraciji "eko" jaja. Volio bih da imam povratnu informaciju od neke mušterije koja može nekako prekontrolisati kvalitetu.(PM)

Pošto sam shvatio da ima još forumaša koji konzumiraju "eko" hranu, volio bih imati i forumaške info. o ostalim jeftinijim, zdravstveno ispravnim-eko-organik-bio prehrambenim proizvodima.

Malo sam se razočarao u prethodnim postovima i nekim drugim temama pomenutoj, OK tezgi na pijaci Grbavica sa hranom iz organskog uzgoja jer na posljednjim stranicama njihovih pravila stoji da je zabranjen izvoz OK proizvoda. http://www.organska.ba .

KRAV, švedsku organik oznaku i dalje respektujem.

Nisam znao da Sarajevo-x ima ovakvu moć. Amer sav procvjetao k'o džulistan u lipnju.
PipiDugaDevetka

Umeboshi šljive 100g/25,20KM, vakuum pakovanje sa morskom soli kao konzervansom. Ima i Kukicha čaja, ali ne zapamtih cijenu.
Azuki grah, 300g/3,60KM, organik/bio uzgoj, kažu dobar za bubrege.
Prodavnica Fit u sklopu Klas prodajnog centra i Bagatele.
Post Reply