prsti bole, al makar ne ostaju modrice...Sunrise00 wrote:Oj majko, kako ovo bolizao mi je sto nisam prst uslikala svoj
P.S. Pogodili su me u prst a nisam imala rukavice nikakve osim onih do pola prstiju
aaa a da vidis kad te pogodi u ruku (ne prstAlfons Kauders wrote:prsti bole, al makar ne ostaju modrice...Sunrise00 wrote:Oj majko, kako ovo bolizao mi je sto nisam prst uslikala svoj
P.S. Pogodili su me u prst a nisam imala rukavice nikakve osim onih do pola prstiju
pogadjalo me x puta bez rukavica...hakazvaka wrote:aaa a da vidis kad te pogodi u ruku (ne prstAlfons Kauders wrote:prsti bole, al makar ne ostaju modrice...Sunrise00 wrote:Oj majko, kako ovo bolizao mi je sto nisam prst uslikala svoj
P.S. Pogodili su me u prst a nisam imala rukavice nikakve osim onih do pola prstiju) ispod rukavice..
joj pucamo se ja i lik ja sa jedne strane lezim iza one vrece on sa druge strane i samo nas dvojica na terenu.. i ja gor provirim rokam njega, roka on mene al ono cudo neprecizno nemozes nikog skinut.. i ja se zaletim iza njega i tako je zadobio one modrice prilozene na slikama![]()
obojica se usrali da ce neko oplakat
najcesce se i igra 3 na 3... osvjetljenje je zajebano rijesiti... koliko ja znam, dole su bile neonke, pa su ih momci ukinuli i stavili dosta slabije osvjetljenje sa potenciometrima, da bi bilo manje odsjaja na maskama...uvjek dobar gost wrote:bih sinoć.. nije loše... no može i bolje.. piljevina nije dobro rješenje, klizavo je od vlage koja se osjeti, prostor je mali za pet na pet.. definitivno je tamam troje na troje... kombinezoni su nako... sam prostor treba biti malo drugačije osvjetljen... puške su solidne... sve u svemu obar početak ovog atraktivnog sporta kod nas...
Jeste bile su neonke koje sada ne rade već ona obična rasvjeta ... koja bi istina mogla biti malo bolja i drugačija, osoblje je ljubazno i to je to... čuj jučer da navodno ima još jedan poligon negdje u Energoinvestu jeli to istina ?Alfons Kauders wrote:najcesce se i igra 3 na 3... osvjetljenje je zajebano rijesiti... koliko ja znam, dole su bile neonke, pa su ih momci ukinuli i stavili dosta slabije osvjetljenje sa potenciometrima, da bi bilo manje odsjaja na maskama...uvjek dobar gost wrote:bih sinoć.. nije loše... no može i bolje.. piljevina nije dobro rješenje, klizavo je od vlage koja se osjeti, prostor je mali za pet na pet.. definitivno je tamam troje na troje... kombinezoni su nako... sam prostor treba biti malo drugačije osvjetljen... puške su solidne... sve u svemu obar početak ovog atraktivnog sporta kod nas...
nemam pojma, prvi put cujem, ako ima, javi da isprobamuvjek dobar gost wrote:Jeste bile su neonke koje sada ne rade već ona obična rasvjeta ... koja bi istina mogla biti malo bolja i drugačija, osoblje je ljubazno i to je to... čuj jučer da navodno ima još jedan poligon negdje u Energoinvestu jeli to istina ?Alfons Kauders wrote:najcesce se i igra 3 na 3... osvjetljenje je zajebano rijesiti... koliko ja znam, dole su bile neonke, pa su ih momci ukinuli i stavili dosta slabije osvjetljenje sa potenciometrima, da bi bilo manje odsjaja na maskama...uvjek dobar gost wrote:bih sinoć.. nije loše... no može i bolje.. piljevina nije dobro rješenje, klizavo je od vlage koja se osjeti, prostor je mali za pet na pet.. definitivno je tamam troje na troje... kombinezoni su nako... sam prostor treba biti malo drugačije osvjetljen... puške su solidne... sve u svemu obar početak ovog atraktivnog sporta kod nas...
ja ti kazem kakvo je stanje. i kazem ti kako se tretira paintball oruzje. i zaista je tako. paintball markeri SU usli u kategoriju LVO12 u BiH.Jimmy_The_Saint wrote:Pozdravljam ekipu !
Dužnost mi je da ispravim neke netačne navode, prvenstveno od strane gospodina "visocicaguy" ( o paintballu u Visokom drugi put ). Pa da počnemo, Službeni glasnik BiH 75/05 - Ovo 05 ako se neko zapitao označava godinu, i to je tek prva nelogičnost, dalje, isprazna priča o kategoriji "D" i LVO12 i EU ( Sistemi oruzja kineticke energije velike brzine ) , o čemu mi tu pričamo, o običnoj pučkoškolskoj fizici koja bi donijela riješenje i ovog pitanja, naime paintball markeri ne mogu nikako ući u gore navedenu kategoriju jer imaju energiju oko 1.2 Joulea ( standardni 300 FPS/90 m/s ), naime jedan AK - 74 ima izlaznu energiju od 4860 Joulea ( 900 m/s ) i on je itekako A kategorija i potpuno je očito da su paintball markeri i oružja velike kinetičke energije neuporedive kategorije. Dalje, obraćanje sumnjivim tonom tipa, nemoj nabavljati, krivično gonjenje, ušuti se itd. Zabrane se dižu dok paintball u Sarajevu cvijeta: Otes, Hrid, Jarčedoli, Zetra ... nevjerovatno! I da skratimo priču o dezinformacijama pogledajmo malo Zakon o oružju iz marta 2008. godine :
http://www.msb.gov.ba/home/index.php?op ... -BA&id=173
Nadam se da sam riješio bar dio dilema koje su se nadvile nad crni paintball i "sisteme oružja kinetičke energije velike brzine"![]()
P.S. Ako ima zainteresiranih za airsoft, mogu mi se javiti na pm ili msn na airsoft-hrvatska forumu : http://www.airsoft-hrvatska.com/forum/ - nick: exit
Edit :
"Alfons Kauders wrote: problem s airsoftom je sto su puske prilicno skupe, recimo 400-500 dolara za RAM replike... a i municija je otprilike 4 puta skuplja od obicnog paintballa... "
Ovdje mješaš kruške i jabuke RAM ili RAP ( Skraćeno od Real Action Paintball ) replike su pokušaj da se približi realističnom izgledu oružja i to i jesu njihove cijene , airsoft je skoro pa recipročan ovome što si rekao, replika ima od 100 $ do 1000 $ a za početak su sasvim dovoljne ove u rangu 100 - 200 $ a municija je otprilike 4 puta jeftinija od RAM painballa NHF. Poz !
daj neki kontakt ili sta vec...armin.i.am wrote:na kobljoj glavi,u devastiranoj zgradi(trebala je biti bolnica) se vec neko vrijeme igra paintball
066/805-255 - Dino - uvijek dostupankurty wrote:daj neki kontakt ili sta vec...armin.i.am wrote:na kobljoj glavi,u devastiranoj zgradi(trebala je biti bolnica) se vec neko vrijeme igra paintball
sta je s onog u zetri...nedavno sam zvao na broj na koji sam jednom rezervisao, al niko se nije javio
hvala...DoradO wrote:066/805-255 - Dino - uvijek dostupankurty wrote:daj neki kontakt ili sta vec...armin.i.am wrote:na kobljoj glavi,u devastiranoj zgradi(trebala je biti bolnica) se vec neko vrijeme igra paintball
sta je s onog u zetri...nedavno sam zvao na broj na koji sam jednom rezervisao, al niko se nije javiovodi na extra lokacije, a oprema odlicna
obicno se igra na kobiljoj glavi al najbolje je na nekoj planini... recimo meni je na trebevicu vrh
Efekti.AS_sa wrote:da na trebevicu na minu stanem .......

Gdje kraljuDoradO wrote:ovo trebate isprobati![]()