Otimacina u piceriji U2!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Rookie

#1 Otimacina u piceriji U2!

Post by Rookie »

Ukratko. Dođem, na meniju piše sok 1 KM. Uzmem dva, platim 2 KM. Za mjesec dana dođem, isto piše, uzmem dva, traže mi 4 KM?! Cura koja tu radi mi pokazuje na nekom drugom meniju nešto dopisano hemijskom olovkom i time opravdava novu cijenu. Još gore, ona ne zna da je ikad bio taj sok 1 KM. I onda pita stalne pržače, i oni "ne vjeruju da je ikad taj sok bio 1KM"! :shock: Minutu ranije se ta cura uvrijedila jer nije čula da sam naručio PO jedan sok za mene i djevojku i ubjeđivala se sa mnom šta sam rekao. Valjda je to bila neka njihova osveta. Kakogod, nadam se da će im te 2 KM mnogo pomoći u daljnjoj karijeri i životu. Naravno, na tom velikom meniju okačenom na zid, nigdje ne stoji da je išta od bilokakve tečnosti više od 1 KM. Ali, čuvajte se skrivenih menija sa dopisanim cijenama :wink: I ako ovo čita kakav inspektor, nikad ne daju račun! Picerija kod Markala.
Last edited by Rookie on 01/04/2010 23:54, edited 1 time in total.
Mahalac

#2 Re: Otimačina u piceriji U2!

Post by Mahalac »

Mense cini nista od spavanja nocas :roll: :D
hotazmaj

#3 Re: Otimačina u piceriji U2!

Post by hotazmaj »

Sto nisi lijepo zatrazio knjigu zalbi?
Rookie

#4 Re: Otimačina u piceriji U2!

Post by Rookie »

Mahalac wrote:Mense cini nista od spavanja nocas :roll: :D
Ma spav'o bih normalno, samo me sad boli stomak od tvoje provale, pa teško.
Rookie

#5 Re: Otimačina u piceriji U2!

Post by Rookie »

hotazmaj wrote:Sto nisi lijepo zatrazio knjigu zalbi?
Što sam levat. Kontam neću se raspravljat', daću pare i onda tek kasnije skontam da su fakat cigani i da vjerovatno nisu ni promijenili cijenu. Nekako čovjek teško očekuje takve stvari. A kasnije mi se već nije vraćalo samo da bih se upisao u tu knjigu. Trebao sam.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by -LIBERO- »

Uzmi ciglu i slupaj im izlog.

Ima stvari preko kojih se ne moze preci.
Topla voda

#7 Re: Otimačina u piceriji U2!

Post by Topla voda »

hotazmaj wrote:Sto nisi lijepo zatrazio knjigu zalbi?
:lol:

jesil ozbiljan?
pa da mu naplati koristenje knjige zalbi :-D
Rookie

#8 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Rookie »

-LIBERO- wrote:Uzmi ciglu i slupaj im izlog.

Vjerovatno si ironičan. Moj je izbor da li ću preći ili ne. Nisam ničim zaslužio takav seljačko/ciganski odnos i normalno je da sam uvrijeđen. Nadam se da će reinvestirati te 2 KM i razgranati svoju piceriju širom svijeta. Još da su ljudi stoka...
zenny

#9 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by zenny »

ne znam sto vi pojedinci sprdate momka, super ste :thumbup:
ne treba ni papak bit' al treb'o si reagovat, nisam posjetioc U2a pa ne znam oko toga.. jbga sad :-D
ibizza

#10 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by ibizza »

jel to ona kod Markala?

EDIT
tek vidjeh da si na kraju napisao da je kod markala......hoces broj od one curice :D (na onu slatku mislim :) )
Last edited by ibizza on 02/04/2010 00:19, edited 1 time in total.
Keksich

#11 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Keksich »

Hahahaha, kako ti bolan 2KM oteše :D
A dobro, nije stvar toliko u parama koliko u tom nekom odnosu... ja očekujem da platim onoliko koliko piše na meniju, i onda još kad ti kažu da trebaš doplatit, uhhh... počesto ni nemam više para od onoga što sam naručila (sića u džepovima 8-) ), ali u tom slučaju, njihov problem.
A što nisi rekao da nemaš para, ne mogu ti ništa :D što nisu fino istakli cijenu.

@Bermine pa jeste rekao je lik. Mada, bliža je Centralnoj banci, ako mislimo da istu piceriju :S
Rookie

#12 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Rookie »

bermiin wrote:jel to ona kod Markala?
Piše ti u zadnjoj rečenici prvog posta.
ibizza

#13 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by ibizza »

Keksich wrote:Hahahaha, kako ti bolan 2KM oteše :D
A dobro, nije stvar toliko u parama koliko u tom nekom odnosu... ja očekujem da platim onoliko koliko piše na meniju, i onda još kad ti kažu da trebaš doplatit, uhhh... počesto ni nemam više para od onoga što sam naručila (sića u džepovima 8-) ), ali u tom slučaju, njihov problem.
A što nisi rekao da nemaš para, ne mogu ti ništa :D što nisu fino istakli cijenu.

@Bermine pa jeste rekao je lik. Mada, bliža je Centralnoj banci, ako mislimo da istu piceriju :S
vidio sam i ispravio sam se....jbg,nisam citao do kraja :)
Rookie

#14 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Rookie »

Keksich wrote:Hahahaha, kako ti bolan 2KM oteše :D

Ne mislimo na istu piceriju. I da, bitan je odnos!
Rookie

#15 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Rookie »

EDIT
tek vidjeh da si na kraju napisao da je kod markala......hoces broj od one curice :D (na onu slatku mislim :) )
Nisi pročitao ni da sam bio s djevojkom, je l' de? :D Znam da to nekome ne bi bila prepreka, al' eto meni jeste 8-)
ibizza

#16 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by ibizza »

Rookie wrote:

EDIT
Nisi pročitao ni da sam bio s djevojkom, je l' de? :D Znam da to nekome ne bi bila prepreka, al' eto meni jeste 8-)
jesam,procitao sam :-D
a svaka cast ako si takav,ja nisam :x :D
fatality

#17 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by fatality »

-LIBERO- wrote:Uzmi ciglu i slupaj im izlog.

moram priznat da sam ovo boldirano vec radio, jes da je off al moram :P
ja zivio na dobrinji a kupovao cd-ove u Titanicu (neki mozda i znaju za ovaj cd-shop u RS-u) , uglavnom ima nest vise od sat vremena pjeske od dobrinje do titanica, al sta ti je mladost ludost.uglavnom zena me tri puta levatila, tj. ja uzeo cd donio kuci vidim ne radi, aj vratim se, reko ne radi kaze ona radi ubjedjuj se ovo ono i haj ona kao zamijeni. ja kuci dodjem cd opet ne radi, i opet stane na istom mjestu. opet ja zapucan u titanic (tacnije nije titanik bio nego jedna prodavnica pored jer se titanic tad bio zatvorio al vrata do vrata sto bi se reklo), i onoj zeni se smrklo kad me vidjela i opet se natezi, vidjela je ona sa kim ima posla pa je valjda htjela da vidi ko ce duze izdrzat, i tako mi opet ko fol zamijeni cd , naravno uvali mi opet onaj sto sam donio
ja dodjem kuci vidim stane na istom mjestu i popizdim, no sva sreca huja me drzala do u sitne sate gdje sam poslije ponoci zapucao pjeske sa jaranom i polupali im izloge kamenjem . tad se nekad onda i ta radnja zatvorila :P
mayab

#18 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by mayab »

Stvar je principa, na stranu 2 KM, ali , ni ja ne mogu preci preko toga da me neko pravi budalom, i gleda me u oči :skoljka:
kamikazo

#19 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by kamikazo »

Mislim da si im vec dosta stete napravio i ovako, ja lično nikad više necu uci tamo...
shape of despair

#20 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by shape of despair »

Rookie wrote:Ukratko. Dođem, na meniju piše sok 1 KM. Uzmem dva, platim 2 KM. Za mjesec dana dođem, isto piše, uzmem dva, traže mi 4 KM?! Cura koja tu radi mi pokazuje na nekom drugom meniju nešto dopisano hemijskom olovkom i time opravdava novu cijenu. Još gore, ona ne zna da je ikad bio taj sok 1 KM. I onda pita stalne pržače, i oni "ne vjeruju da je ikad taj sok bio 1KM"! :shock: Minutu ranije se ta cura uvrijedila jer nije čula da sam naručio PO jedan sok za mene i djevojku i ubjeđivala se sa mnom šta sam rekao. Valjda je to bila neka njihova osveta. Kakogod, nadam se da će im te 2 KM mnogo pomoći u daljnjoj karijeri i životu. Naravno, na tom velikom meniju okačenom na zid, nigdje ne stoji da je išta od bilokakve tečnosti više od 1 KM. Ali, čuvajte se skrivenih menija sa dopisanim cijenama :wink: I ako ovo čita kakav inspektor, nikad ne daju račun! Picerija kod Markala.
Meni se nedavno slično desilo.Narucili samo dvije pice a djevojka i coca-colu donosi???
Benny Lava

#21 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Benny Lava »

Zanimljivo da su rijetki shvatili poentu ove price; sto jel' nije ni cudno! Na nasim prostorima je vec normativ pljackati ljude na ovaj nacin toliko da je ljudima svijest u krajnjoj mjeri izmjenjena, toliko da u konacnici imamo za proizvod ovo sto susrecemo sada na ovoj temi a to su ovi "dobri dusi" koji lijepo spavaju jer im je neko uzeo dvije marke njihovog novca naplativsi im - nista!

Tako se ja sada cudim zasto ti isti, ne odu pripomoci novcano, naravno simbolicno-u rasponu od pet feninga do dvije marke, trzne centre koji ustaljeno ne vracaju kusur od pet feninga, jer pobogu i zasto bi kada racunaju na nelagodu kupca da ceka isti, a i u slucaju da saceka onda jel', treba i da se suoci s osudjivackim pogledom iste te kasirke koja ga pljacka, pogledom iz kojeg vristi: "Jao ovog sktca, ceka kusur od pet feninga, c c c c c!" , pa onda pripomognu i ugostiteljskim objektima, parfimerijama i svima onima koji smatraju da imaju pravo prisvojiti neciji kusur, neciji novac, necijih pet feninga ili jednostavno izmisliti trosak... Eh sada, zasto da ih pripomnognu!? Pa zato sto novac nije bitan, i oni nisu, nikako, materijalni tipovi, a kada ih "slatka curica" iz pizzerije pokrade...to je vec muzika za njihovu dusu, pilula za slatke snove!

I da, ja ne zelim da mi neko uzima mojih pet feninga, tako bezobrazno, racunajuci na moju nelagodu! Ne zelim da dopustim trgovcima da se osjecaju slobodnima smatrati moj novac svojim! Ne zelim da mi neko izmislja troskove formirajuci cijenu prema prema nekim samo njemu poznatim mjerilima! To me ne cini skrtcem, i savrseno dobro spavam nocu, te da naglasim za one koji i dalje ne shvataju bit; postoji i nesto drugo sto je bitno a to su moralni principi i pristojno ponasanje!
Andaluzijski pas

#22 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Andaluzijski pas »

Što te zapališe za dvije marke. Skandal.
Neelix

#23 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Neelix »

ja im ne bih dao nista vise nego sto pise u cjeniku. kratko i jasno. pa nek zovu policiju, sacekao bih ih :) na kraju bi oni platili kaznu.
Topla voda

#24 Re: Otimacina u piceriji U2!

Post by Topla voda »

unesite u mob broj trzne inspekcije.ako imate problem,bilo gdje ,trznite telefon i prijavite.i uzmite racun obavezno.
da si to uradio,vjerovatno bi na pola poziva bio obavjesten da kuca casti.
Mahalac

#25 Re: Otimačina u piceriji U2!

Post by Mahalac »

Rookie wrote:
Mahalac wrote:Mense cini nista od spavanja nocas :roll: :D
Ma spav'o bih normalno, samo me sad boli stomak od tvoje provale, pa teško.
Hos da se nadjemo da se pobijemo :D
Post Reply