Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- JThomas
#851 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
to je dobra komercijalna pita.
-
Eborg
#852 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
-
sumirprimus
#853 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
buredjik...
-
el_Norte
#854 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
to što ti niko ne zna napraviti je druga pričaEborg wrote:Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
- dostavljac
#855 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Odavno samo citam forum, uvijek mi je mrko bilo da se registrujem ili sta vec...ali kad sam vec vidio da me neko "pohvalio" morao sam se prijavitiKatarinaKosaca wrote:IstinaiTo wrote:Dervoz stavlja drogu u sareni burekBHF_Manijak wrote:Ja bas naruzih Dervoza, ali kako kazu ukusi su razliciti.![]()
Meni vise luka u piti ima nego mesa. Dan nakon pojedenog bureka, muku mucim k'o da sam posebno luka uz neko jelo jeo.![]()
U Putniku je dobar, ali tesko padne. Ukusan i sve to, ali dok se prevari prodje i 2 dana.Ne volim šareni burek, odnosno ne volim krompir u piti, ali ovo njegovo je čudo. Inače sam mušterije Seje kod Katedrale, ali u zadnje vrijeme naručujem od Dervoza. Donese vrelo, brza dostava, haman mi u kuću unese.. super
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#856 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne samo da se trudiš, nego i uspjevaš, uvijek ljubazan sa osmjehom, jednom smo nešto pobrkali, mislim čak da je bila moja greška jer sam netom naručivala, rekao si, nikakav problem zamjenićemo, baš si profesionalacdostavljac wrote:Odavno samo citam forum, uvijek mi je mrko bilo da se registrujem ili sta vec...ali kad sam vec vidio da me neko "pohvalio" morao sam se prijavitihvala ti
trudim se da budem tacan na vrijeme i da bude vrela pita
Kad me dostavljač nazove kad izlazi iz radnje na primjer Mrkva, pa stojim na ulici i čekam ga 10 minuta da on slučajno ne bi minut pričekao, zlo mi je. Dakle, momak, ti imaš svjetlu budućnost uz malo sreće i sticaja okolnosti profesionalci u svom poslu bez obzira koja je djelatnost uvijek uspiju.
- karanana
#857 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Gdje vam je taj dervoz?
-
super_bayern
#858 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Na AP u buregdžinici "DERBI-a"(prolaz između Penny-a i pijace), do sad što sam probao, za mene, najukusniji burek u Sa.
- medjutim
#859 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
U Kralja Tomislava, preko puta Druge gimnazije.karanana wrote:Gdje vam je taj dervoz?
-
calculator
#860 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kućna pita, naročito burek, ne sadrži vegetuEborg wrote:Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#861 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Najbolji burek koji sam pojeo je bio u domacoj izvedbi. Velika bakrena tepsija, sac, peceno na zaru od drva ili granja.Eborg wrote:Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
Moze i krompirusa, sirnica isto tako. Ni jedna kupovna pita nije ni blizu toj.
Recimo da je kod Zige najblize toj piti.
- dostavljac
#862 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Hvala puno.KatarinaKosaca wrote:Ne samo da se trudiš, nego i uspjevaš, uvijek ljubazan sa osmjehom, jednom smo nešto pobrkali, mislim čak da je bila moja greška jer sam netom naručivala, rekao si, nikakav problem zamjenićemo, baš si profesionalacdostavljac wrote:Odavno samo citam forum, uvijek mi je mrko bilo da se registrujem ili sta vec...ali kad sam vec vidio da me neko "pohvalio" morao sam se prijavitihvala ti
trudim se da budem tacan na vrijeme i da bude vrela pita
![]()
Kad me dostavljač nazove kad izlazi iz radnje na primjer Mrkva, pa stojim na ulici i čekam ga 10 minuta da on slučajno ne bi minut pričekao, zlo mi je. Dakle, momak, ti imaš svjetlu budućnost uz malo sreće i sticaja okolnosti profesionalci u svom poslu bez obzira koja je djelatnost uvijek uspiju.
- muha_sa
#863 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
kako je Ismo 
- dostavljac
#864 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
muha_sa wrote:kako je Ismo
Dobar, Hvala Bogu....
- muha_sa
#865 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
išli smo skupa u osnovnu "Razija Omanovic"dostavljac wrote:muha_sa wrote:kako je Ismo
Dobar, Hvala Bogu....
- dostavljac
#866 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Aha, znaci generacija slobodno dodjite na pitu ili kafumuha_sa wrote:išli smo skupa u osnovnu "Razija Omanovic"dostavljac wrote:muha_sa wrote:kako je Ismo
Dobar, Hvala Bogu....
-
el_Norte
#867 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
nekad je i hamburger bio vrhunski, nisam bio odavno pa ne znam kako je sad, ali ako su ko prije ondasuper_bayern wrote:Na AP u buregdžinici "DERBI-a"(prolaz između Penny-a i pijace), do sad što sam probao, za mene, najukusniji burek u Sa.
-
zigranje
#868 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
JAMI u kolodvorskoj, gdje nekad bio vaso miskin
pite ispod saca, svjeza, odlicna
burek od kojeg ne pogrigujes 2 dana
prva liga
pite ispod saca, svjeza, odlicna
burek od kojeg ne pogrigujes 2 dana
prva liga
- dinao
#869 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
A sta li stavljaju u te bureke pa ih covjek dva dana vari? Jel mora bas na svemu da se zakida?
Pa napravi je kako valja pa ce gosti opet doci, ali jok bitno je jednom da te prevari, da se uzme markica, a poslije..
Inace, najbolja pita koju sam pojeo je bila sirnica na Prokoškom jezeru. U onim kućicama, stara nena pravi pite, kaze da je sve domace, pa i brasno, domaca jaja, domaci sir i kajmak. Nas dvojica tepsiju polizali.
A u Sarajevu, pa Bosna, Nagib, Melina.. u Forinu sam nasao dlaku, znaci nikad vise.
I kod Nagiba je burek ukusan, ali brate poslije, ne bude ti dobro.
Ove ostale sto spominjete, morat cu probat.

Pa napravi je kako valja pa ce gosti opet doci, ali jok bitno je jednom da te prevari, da se uzme markica, a poslije..
Inace, najbolja pita koju sam pojeo je bila sirnica na Prokoškom jezeru. U onim kućicama, stara nena pravi pite, kaze da je sve domace, pa i brasno, domaca jaja, domaci sir i kajmak. Nas dvojica tepsiju polizali.
A u Sarajevu, pa Bosna, Nagib, Melina.. u Forinu sam nasao dlaku, znaci nikad vise.
I kod Nagiba je burek ukusan, ali brate poslije, ne bude ti dobro.
Ove ostale sto spominjete, morat cu probat.
-
rizibizi
#870 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jel ima neko da mu se nedjeljom jela pita?Gdje ste jeli pitu nedjeljom,jos ako ima dostava...
- JThomas
#871 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
radi bećiri na markalama do 1 mislim.
- DaffyDuck
#872 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ma rade oni na carsiji svi nedjeljom. Imas pitu " Ispod saca" preko puta Sovrlicinog restorana na carsiji- ona mala vrata, da se sagnes
kromprusa odlicna 
-
klixo
#873 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
dinao wrote:
Najbolji burek koji sam ikad jeo , ubjedljivo.
Mi znamo otici maxuz na Prokosko zbog pite
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#874 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
najbolji je burek u travniku
-
klixo
#875 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Sinija u SCCu dobar i i mesom sadrzajan burek