MUP KS postoji li?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tokio25

#851 Re: MUP KS postoji li?

Post by tokio25 »

Pauk sluzbu predati privatnicima pa da vidite kako radi
noviclan

#852 Re: MUP KS postoji li?

Post by noviclan »

kabal1337 wrote: 20/09/2025 07:43 Ispred pekare bistrik bilo ostrvo ljudi parkirali da stanu u pekaru ( manje smetalo), sada su ogradili ostrvo. Ljudi parkiraju iznad ostrva u raskrsnici ( krse znak obaveznog smjera) i po trotoaru. Nonsens logika i rjesenja kod nas
Trebali su napraviti pravo ostrvo jedan ulaz i jedan izlaz i to ti je za pekaru nema parkiranja naravno ko otavi na ostrvu lagano dodje paucak i vozi na ciglane :-D
dječak sa šibicama

#853 Re: MUP KS postoji li?

Post by dječak sa šibicama »

Jucer kod bosnjacke gimnazije lik parkira ispred kontejnera jer eto nema drugog parking mjesta i on vidio ispred kontejnera zgodno mjesto, jel to tako smije ili sam ja pao sa marsa?

Dize li pauk takve diletante.
Malisa11

#854 Re: MUP KS postoji li?

Post by Malisa11 »

Smije, sve dok ne dobijes kaznu, kada se prokontas da li ti je ta kazna isplativa. Vecinom jeste.
last mohicans

#855 Re: MUP KS postoji li?

Post by last mohicans »

dječak sa šibicama wrote: 20/09/2025 11:09 Jucer kod bosnjacke gimnazije lik parkira ispred kontejnera jer eto nema drugog parking mjesta i on vidio ispred kontejnera zgodno mjesto, jel to tako smije ili sam ja pao sa marsa?

Dize li pauk takve diletante.
Pisu kazne, iako je ocrtano. Jučer je KP Rad prijetio, ići će i pauk, ne mogu prići kontejnerima.
kabal1337

#856 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

noviclan wrote: 20/09/2025 10:45
kabal1337 wrote: 20/09/2025 07:43 Ispred pekare bistrik bilo ostrvo ljudi parkirali da stanu u pekaru ( manje smetalo), sada su ogradili ostrvo. Ljudi parkiraju iznad ostrva u raskrsnici ( krse znak obaveznog smjera) i po trotoaru. Nonsens logika i rjesenja kod nas
Trebali su napraviti pravo ostrvo jedan ulaz i jedan izlaz i to ti je za pekaru nema parkiranja naravno ko otavi na ostrvu lagano dodje paucak i vozi na ciglane :-D
pauk dok dodje liku ispeku pitu
neraaaa

#857 Re: MUP KS postoji li?

Post by neraaaa »

tokio25 wrote: 20/09/2025 09:14 Pauk sluzbu predati privatnicima pa da vidite kako radi
I zatvore također. Prvo bi nicali kao gljive poslije kiše, a drugo, nema dopusta, izlazaka, nego bi bio nečija supruga ili rob koji bi zarađivao za gazdu zatvora.

To nama treba.
Edin H.

#858 Re: MUP KS postoji li?

Post by Edin H. »

kabal1337 wrote: 20/09/2025 13:41
noviclan wrote: 20/09/2025 10:45
pauk dok dodje liku ispeku pitu
Da, veliki je problem što kod nas nema drive-trough pekara :cry:
bumerangss

#859 Re: MUP KS postoji li?

Post by bumerangss »

tokio25 wrote: 16/09/2025 09:07 dovoljno je da uvedu aplikaciju da se mogu slikati nepropisno parkirani
20% onome ko slika i udari po parking papcima
napunili bi budzet da bi davali novac svjetskoj banci
:thumbup: odlicna ideja
bumerangss

#860 Re: MUP KS postoji li?

Post by bumerangss »

tokio25 wrote: 16/09/2025 09:17
kakotakonikako wrote: 16/09/2025 09:14 Sinoc nakon utakmice na Grbavici, negdje oko 23.30 vracam se i pored Bosnama ( u onoj slijepoj ulici ) oni se nasli i lijepe pod rotacijom kazne na auta koja nisu nikoga ugrozavala - ni saobracaj a ni pjesake. Valjda po nalogu svojih nesposobnih sefova i stranackih uhljeba pune budzet. Tako su radili i oko stadiona Grbavice na dvije prethodne Zeljine utakmice.
Valja opravdati uniforme nove :D

:bih:
ako se nepropisno parkirani neka su kaznjavali i neka tako nastave
nije poenta u ugrozavanju nego u nepropisnom parkiranju tj krsenju zakona

to nama i jeste problem ma ajd sta ima veze sto je sagradio dvorac na zucu nikom ne smeta i tamo napravio olimpijski bazen i sl
Jedini pravi lijek su oni visoki žuti ivičnjaci bar sto se trotuara tice. Ono kao sad uz Bistrik
bumerangss

#861 Re: MUP KS postoji li?

Post by bumerangss »

azdralovic wrote: 16/09/2025 10:00
kabal1337 wrote: 16/09/2025 09:59
tokio25 wrote: 16/09/2025 09:55 pa poenta jeste da vlasniku kazna stigne a ovo za 20% se moze naknadno sve rijesiti
Kako je poenta? Ako ti pise ti ces biti nagradjen sa 20%, a ti budes prevaren.
Kriminal u sluzbi zakona.
Da ne pricamo da je uveliko poznato od namjestenih nabavki, korumpiranog kadra.

Na kraju si ti ostecen kao pojedinac, ti koristis svoju opremu, svoje vrijeme. Sta mislis da ne bilo ljudi koji bi shvatili ovo kao posao. Druga stvar obrada fotografija... sve to kosta. I server da radi u pozadini ... kosta.
ok nista od toga, onda idemo samo slikanje bez 20% kako je u hrvatskoj
Moze i tako. Ja i sad u prosjeku svako drugi dan uslikam po jednog i posaljem na crnu hroniku
Meni nikakav materijalni interes ali mi imponuje sto znam da ce se taj papak makar malo tznuti i nadam se zacrveniti kad na CH vidi svoje auto :mrgreen:
zigson

#862 Re: MUP KS postoji li?

Post by zigson »

bumerangss wrote: 21/09/2025 07:50
tokio25 wrote: 16/09/2025 09:17
kakotakonikako wrote: 16/09/2025 09:14 Sinoc nakon utakmice na Grbavici, negdje oko 23.30 vracam se i pored Bosnama ( u onoj slijepoj ulici ) oni se nasli i lijepe pod rotacijom kazne na auta koja nisu nikoga ugrozavala - ni saobracaj a ni pjesake. Valjda po nalogu svojih nesposobnih sefova i stranackih uhljeba pune budzet. Tako su radili i oko stadiona Grbavice na dvije prethodne Zeljine utakmice.
Valja opravdati uniforme nove :D

:bih:
ako se nepropisno parkirani neka su kaznjavali i neka tako nastave
nije poenta u ugrozavanju nego u nepropisnom parkiranju tj krsenju zakona

to nama i jeste problem ma ajd sta ima veze sto je sagradio dvorac na zucu nikom ne smeta i tamo napravio olimpijski bazen i sl
Jedini pravi lijek su oni visoki žuti ivičnjaci bar sto se trotuara tice. Ono kao sad uz Bistrik
Ne kaze se trotuar nego tretuvar
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#863 Re: MUP KS postoji li?

Post by bitanga_sa_otesa »

bumerangss wrote: 21/09/2025 07:57
Moze i tako. Ja i sad u prosjeku svako drugi dan uslikam po jednog i posaljem na crnu hroniku
Meni nikakav materijalni interes ali mi imponuje sto znam da ce se taj papak makar malo tznuti i nadam se zacrveniti kad na CH vidi svoje auto :mrgreen:

ma bravo,imponovace ti kad budes u sljivama kad te neko nalupa jedan dan zbog toga onda neces vise slikat ko i onaj @punta
a te zute trEtUvare sto stavljaju nista nisu rijesili jer isti takav papak stane u traci i blokira sviju da on zavrsi svoje poslove,jer zna da ga niko nece kazniti .samo ce minutu....
Hakiz

#864 Re: MUP KS postoji li?

Post by Hakiz »

neraaaa wrote: 20/09/2025 22:08
tokio25 wrote: 20/09/2025 09:14 Pauk sluzbu predati privatnicima pa da vidite kako radi
I zatvore također. Prvo bi nicali kao gljive poslije kiše, a drugo, nema dopusta, izlazaka, nego bi bio nečija supruga ili rob koji bi zarađivao za gazdu zatvora.

To nama treba.
Pazi šta želiš, moglo bi ti se ostvariti.

Privatni zatvori bi dobijali novac od države za svakog zatvorenika. Vidio bi odjednom ogroman porast zatvorenih, pogotovo tinejdžera, za stvari zbog kojih se nikada prije nisu zatvarali. A novac koji bi za njih dobijali bi dijelili vlasnik zatvora, komandiri policijskih stanica i sudije koje bi presuđivale zatvrske kazne. Dogovore se vlasnik, policija i sudije da se hapsi i presuđuje zatvor i za ono za šta ne treba, da bi se uzeo novac i podijelio. Misliš da ne bi? To bi značilo da u BiH nema korupcije i da funkcioniše pravni sistem. Ima li korupcije i funkcioniše li pravni sistem? Odgovor na ta pitanja je pokazatelj šta bi se desilo.

Neka, hvala, fuj. Gdje god država preda javne funkcije privatniku. stanovništvo nastrada.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#865 Re: MUP KS postoji li?

Post by laserShow »

a sada kao nije nastradalo?
neraaaa

#866 Re: MUP KS postoji li?

Post by neraaaa »

Hakiz wrote: 21/09/2025 10:53
neraaaa wrote: 20/09/2025 22:08

To nama treba.
Pazi šta želiš, moglo bi ti se ostvariti.

Privatni zatvori bi dobijali novac od države za svakog zatvorenika. Vidio bi odjednom ogroman porast zatvorenih, pogotovo tinejdžera, za stvari zbog kojih se nikada prije nisu zatvarali. A novac koji bi za njih dobijali bi dijelili vlasnik zatvora, komandiri policijskih stanica i sudije koje bi presuđivale zatvrske kazne. Dogovore se vlasnik, policija i sudije da se hapsi i presuđuje zatvor i za ono za šta ne treba, da bi se uzeo novac i podijelio. Misliš da ne bi? To bi značilo da u BiH nema korupcije i da funkcioniše pravni sistem. Ima li korupcije i funkcioniše li pravni sistem? Odgovor na ta pitanja je pokazatelj šta bi se desilo.

Neka, hvala, fuj. Gdje god država preda javne funkcije privatniku. stanovništvo nastrada.
Ovo bi i trebalo, za svaki sitnicu da se ode u zatvor i da se zatvori masovno grade.

Baci opušak, godina zatvora (niko te je tjera da bacaš).
Slomi klupu, 5 godina odmah (niko te tjera da lomiš).
Potpiši se u tramvaju, 5 godina odmah (niko te ne tjera da uništavaš javnu imovinu).

Ubojstvo, teška krađa, droga, silovanje,… sve doživotna, u uslovima istim kao u Crnom Dupinu.

Kad ovako čitam ovo tvoje, izgleda da su privatni zatvori najbolje rješenje za nas.
Naslovnica

#867 Re: MUP KS postoji li?

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 21/09/2025 09:39
bumerangss wrote: 21/09/2025 07:57

ma bravo,imponovace ti kad budes u sljivama kad te neko nalupa jedan dan zbog toga onda neces vise slikat ko i onaj @punta
a te zute trEtUvare sto stavljaju nista nisu rijesili jer isti takav papak stane u traci i blokira sviju da on zavrsi svoje poslove,jer zna da ga niko nece kazniti .samo ce minutu....

:thumbup:
dječak sa šibicama

#868 Re: MUP KS postoji li?

Post by dječak sa šibicama »

Nece da moze, svaka vlast koja krene sa udaranjem gradjana po dzepu, dobija kontrareakciju u vidu glasanja za konkurenciju. I onda gubis poziciju vrlo brzo.

Nisu SzagraBiH i DF bezveze graknuli na onog ministra sto je zaprijetio neplatisama zaplijenom pokretne imovine, i sto sam ga ja kritikovao, ne mozes u rat protiv gradjana i ocekivati pozitivnu povratnu reakciju. Oni se odmah predstave kao zastitnici gradjana od haraclije ministra.

Sto je vrlo uspjesna strategija. Ovdje se plesanje van zakona toliko rasirilo da ne mozes vise ici ostro a da sam sebe ne pokopas. Svi su u nekom kriminalu, svi muljaju petljaju, omoguceno im je. Ili ne placa racune ili lozi smece ili parkira gdje hoce ili radi sta hoce, svi. I koga god nagazis, ti si najebo jer je sistem takav izgradjen.
Ne mozes gradjanima nasilno naplacivati dugovanja a da to ne uradis i velikim kompanijama koje drze gro duga. A ako udaris na njih, opet sam sebi kopas jamu.

I svi su u stvaranju tog sistema sudjelovali.

Zato bolje da operisu 3 pauka, ko nesto rade, nesto i zarade, a u sustini gase pozar kantom vode.
escobar__

#869 Re: MUP KS postoji li?

Post by escobar__ »

Tačno tako. :thumbup:
tokio25

#870 Re: MUP KS postoji li?

Post by tokio25 »

ja ipak mislim da neke stvari smetaju vecini kao npr parkiranje
i vjerujem da bi mnogi podrzali vlast koja pocne da drakonski kaznjava ove parking papke
ta neka dugovanja i pljenidba je vec nesto drugo al vjerujem da i ti ima ljudi koji su kivni na neplatise u haustoru npr pa se u zgradi ne moze nista popraviti jer od 50 stanova 15 ne placa npr
mali_balon

#871 Re: MUP KS postoji li?

Post by mali_balon »

tokio25 wrote: 21/09/2025 19:45 ja ipak mislim da neke stvari smetaju vecini kao npr parkiranje
i vjerujem da bi mnogi podrzali vlast koja pocne da drakonski kaznjava ove parking papke
ta neka dugovanja i pljenidba je vec nesto drugo al vjerujem da i ti ima ljudi koji su kivni na neplatise u haustoru npr pa se u zgradi ne moze nista popraviti jer od 50 stanova 15 ne placa npr
pa eto krenuli sa kamerama na atobuskim stanicama pa ide prica jaooooo kako ce taksi stat, kako ce neko dodati smrtno bolesnoj babi lijek ako ne stane na stanicu 2min itd itd itd.....hocu da kazem vazda ce se naci neka kao izvlaka da to ne treba
tokio25

#872 Re: MUP KS postoji li?

Post by tokio25 »

naravno al evo laganini se navikavaju i sve manje je zalbi na to
tako isto da pauka ima 30 i da dize svako drugo auto a ne kao sada svako 50o isto bi bilo na pocetku dizu sirotinji i sl i onda bi se navikli da dizu i ne bi parkirali dalje
Hakiz

#873 Re: MUP KS postoji li?

Post by Hakiz »

Kod nas sve krajnosti. Ili stane na stanicu pola sata ili zabrani se apsolutno.

Nikako ne može da bude dozvoljeno 20 ili 30 sekundi i da se to poštuje. Da se nekoga može prihvatiti ili ispratiti, a da ne smeta javnom prevozu.

Mi smo za takve kompromise, za normalno ponašanje, nesposobni.
escobar__

#874 Re: MUP KS postoji li?

Post by escobar__ »

A tuzlanska policija parkira auto na stajalište i tamo zaustavlja ljude dok autobus putnike kupi i istovara u saobraćajnoj traci. :lol:
Hakiz

#875 Re: MUP KS postoji li?

Post by Hakiz »

escobar__ wrote: 21/09/2025 21:20 A tuzlanska policija parkira auto na stajalište i tamo zaustavlja ljude dok autobus putnike kupi i istovara u saobraćajnoj traci. :lol:
Sila boga ne moli :lol:
Post Reply