MUP KS postoji li?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maxell_sarajevo

#826 Re: MUP KS postoji li?

Post by maxell_sarajevo »

Saobracajci imaju onaj bijeli dio pa izgledaju kao da su mornarica :lol:
Na sta li ce to liciti kad se umasti burekom :lol:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#827 Re: MUP KS postoji li?

Post by teskeredzic_22 »

Chloe wrote: 16/09/2025 18:35

Nisam ni ja primjetila da tu ima reda nekog. Ali to je do vas stanara. Vama ako je u interesu imati svoj parking, uređen, ucrtana parking mjesta, u sklopu stambenog bloka, tražite da se to odradi, rampe, ključevi, plaćanje i rahat.
Onda će i Chloe kad dođe platiti ako želi parkirati, i to skuplje nego stanari. :oops:
Niko ne može postavljati rampe na javnoj površini , samo vlasnik parcele na privatnoj , sve javne površine u Sarajevu su općinske , čak su i svi poslovni prostori izgrađeni u Sarajevu u stambenim zgradama od 1945 do 1991 također općinski.

Svi ti parkinzi izgrađeni prije rata su plaćeni , nonsens je da neko naplaćuje korištenje javne površine u koju nije uložio ni cent.

Međutim naplata parkinga u Sarajevu će početi kad-tad jer to je neminovnost kao što će se naplaćivati i prolazak automobilom kroz najuže gradske zone.
Nijedna politička pozicija ne otpočinje sa tim jer je broj automobila/glasača u gradu ogroman a istovremeno brze i kvalitetne alternative u vidu javnog prevoza ili romobila/bicikala te staza za kretanje jednostavno ne postoje.

Policija je prevrtljiva , nedosljedna , neefikasna i selektivna recimo od 2010. Od 1996 do 2010 rad policije u ovom segementu je bio bolji.
Last edited by teskeredzic_22 on 18/09/2025 12:10, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#828 Re: MUP KS postoji li?

Post by konektovan »

vjeshalica wrote: 18/09/2025 08:30
giovanni008 wrote: 16/09/2025 15:09 Ovi haman kao Lidl radnici izgledaju sada..........

Image

Image
Sta ima MUPKS sa odlukom na Federalnom nivou da uniforme tako izgledaju jedinstvene na podruju Federacije? Adresiraj na Ramu Isaka.
maloprije vidio patrolu u ovim uniformama, uzivo katastrofa, posebno taj svjetlo plavi dio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#829 Re: MUP KS postoji li?

Post by _BataZiv_0809 »

Koliko oni uniformi zaduze?

Kontam da nema sanse da dva dana zaredom hodam u istom :-) jos ovo sintetika mrtva :run:

Kako one sapke peru?
moimoi

#830 Re: MUP KS postoji li?

Post by moimoi »

Zaista je ruzna ova zeljo plava
last mohicans

#831 Re: MUP KS postoji li?

Post by last mohicans »

Neko je čvokno 3.7 miliona, ruzna jal ne. Ne znam zasto nisu bijele košulje, pa nek liče kao kapetani (bolje i to) ili svijetlo plave, da se moze oprati, bijela i otkuhati, a jakne su mogli prošarati malo. Hem je ovo teško odrzavati, hem su poruzne a i nekvalitetan kroj. Iz daljine se vidi. Jbt, kad vidis košulju kod američkog ili nekog drugog policajca, vatrogasca kod onih sa činovima, pa to je perverzija.
Chloe
Photo mod

#832 Re: MUP KS postoji li?

Post by Chloe »

teskeredzic_22 wrote: 18/09/2025 12:08
Chloe wrote: 16/09/2025 18:35

Nisam ni ja primjetila da tu ima reda nekog. Ali to je do vas stanara. Vama ako je u interesu imati svoj parking, uređen, ucrtana parking mjesta, u sklopu stambenog bloka, tražite da se to odradi, rampe, ključevi, plaćanje i rahat.
Onda će i Chloe kad dođe platiti ako želi parkirati, i to skuplje nego stanari. :oops:
Niko ne može postavljati rampe na javnoj površini , samo vlasnik parcele na privatnoj , sve javne površine u Sarajevu su općinske , čak su i svi poslovni prostori izgrađeni u Sarajevu u stambenim zgradama od 1945 do 1991 također općinski.

Svi ti parkinzi izgrađeni prije rata su plaćeni , nonsens je da neko naplaćuje korištenje javne površine u koju nije uložio ni cent.

Međutim naplata parkinga u Sarajevu će početi kad-tad jer to je neminovnost kao što će se naplaćivati i prolazak automobilom kroz najuže gradske zone.
Nijedna politička pozicija ne otpočinje sa tim jer je broj automobila/glasača u gradu ogroman a istovremeno brze i kvalitetne alternative u vidu javnog prevoza ili romobila/bicikala te staza za kretanje jednostavno ne postoje.

Policija je prevrtljiva , nedosljedna , neefikasna i selektivna recimo od 2010. Od 1996 do 2010 rad policije u ovom segementu je bio bolji.
I govorimo i općinskim parcelama - parkinzima koji pripadaju stambenim zgradama.
Kod nas je općina uredila, iscrtala, stavila rampe, stanari mogu plaćati godišnje/mjesečno,
i imaju svoje zagarantovano parking mjesto.
Altsa

#833 Re: MUP KS postoji li?

Post by Altsa »

Kakva smo drzava uniforme su sasvim Ok. U odnosu na prijasnje su svjetske.
Last edited by Altsa on 18/09/2025 13:00, edited 1 time in total.
Logovan

#834 Re: MUP KS postoji li?

Post by Logovan »

Pustite uniforme, hoće li oni raditi svoj posao? Hoće li se sakrivati po kafanama i na drugim mjestima?
Altsa

#835 Re: MUP KS postoji li?

Post by Altsa »

Logovan wrote: 18/09/2025 12:59 Pustite uniforme, hoće li oni raditi svoj posao? Hoće li se sakrivati po kafanama i na drugim mjestima?
Tu sigurno nece biti promijena. Debela hladovina :D
insaneinthebrain

#836 Re: MUP KS postoji li?

Post by insaneinthebrain »

Logovan wrote: 18/09/2025 12:59 Pustite uniforme, hoće li oni raditi svoj posao? Hoće li se sakrivati po kafanama i na drugim mjestima?
Ako nista bice upadljiviji kad odu po kladionicama i kafanama. Ima da strse
last mohicans

#837 Re: MUP KS postoji li?

Post by last mohicans »

Altsa wrote: 18/09/2025 13:00
Tu sigurno nece biti promijena. Debela hladovina :D
Normal, da im friske uniforme ne izblijede na suncu.
vjeshalica

#838 Re: MUP KS postoji li?

Post by vjeshalica »

konektovan wrote: 18/09/2025 12:09
giovanni008 wrote: 16/09/2025 15:09 Ovi haman kao Lidl radnici izgledaju sada..........

Image

Image
Sta ima MUPKS sa odlukom na Federalnom nivou da uniforme tako izgledaju jedinstvene na podruju Federacije? Adresiraj na Ramu Isaka.
maloprije vidio patrolu u ovim uniformama, uzivo katastrofa, posebno taj svjetlo plavi dio.
Vidjela sam i ja, plastikaner zivi. Ni opeglati ni nista. Bolje su stare bile uniforme, cak i one federalne klasicne sivo plave. Uzas totalni kakvo pranje para i davanje ljudima smeca da nose.
Hlace uzasne polupoguzvane, kosulje isto.
Sapke isto ko u RSu okrugle, nisu kao one druge verzije sto su u Federalnoj nosili, vec one ko prve okrugle.
Kao da je toliki jebeni problem bilo uzeti model americke uniforme
Ali jebiga tu moras uloziti u pravo dobar materijal da bi hlace na peglu bile posebne elasticne i izdrzljive na habanje i kosulje.
Inace je najgluplja stvar kravata na uniformi, bez obzira sto je bila na elastiku, komotno te moze neko udaviti

https://www.istockphoto.com/photo/polic ... -141658109

Ovakva sasvim dovoljna kosulja ali ponavljam, problem je u nabavci materijala jer se tu ne moze uglavljivati Zenko i slicni majmuni sibicarski
tomhagen

#839 Re: MUP KS postoji li?

Post by tomhagen »

Uniforme ko dječije iz džamba za maskembala
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#840 Re: MUP KS postoji li?

Post by konektovan »

vjeshalica wrote: 18/09/2025 15:11

Vidjela sam i ja, plastikaner zivi. Ni opeglati ni nista. Bolje su stare bile uniforme, cak i one federalne klasicne sivo plave. Uzas totalni kakvo pranje para i davanje ljudima smeca da nose.
Sapke isto ko u RSu okrugle, nisu kao one druge verzije sto su u Federalnoj nosili, vec one ko prve okrugle.
Ali jebiga tu moras uloziti u pravo dobar materijal da bi hlace na peglu bile posebne elasticne i izdrzljive na habanje i kosulje.
Inace je najgluplja stvar kravata na uniformi, bez obzira sto je bila na elastiku, komotno te moze neko udaviti

Ovakva sasvim dovoljna kosulja ali ponavljam, problem je u nabavci materijala jer se tu ne moze uglavljivati Zenko i slicni majmuni sibicarski
to je to :thumbup:
neraaaa

#841 Re: MUP KS postoji li?

Post by neraaaa »

konektovan wrote: 18/09/2025 15:27
vjeshalica wrote: 18/09/2025 15:11

to je to :thumbup:
Ma stare uniforme su bile punje ljepše i kvalitetnije. Ako se već unificira dizajn na nivou federacije, trebali su te stare uniforme MUPa KS uzeti kao šablon i po njima unificirati dizajn svih ostalih kantonalnih MUP-ova.

Ili ove da su u potpunosti plave, ili u potpunosti crne. Ovo sad mi liči na replike Željinih dresova sa štandova na autopijaci.
HelaS

#842 Re: MUP KS postoji li?

Post by HelaS »

tomhagen wrote: 18/09/2025 15:24 Uniforme ko dječije iz džamba za maskembala
Naviknut ćemo se...
nepass1

#843 Re: MUP KS postoji li?

Post by nepass1 »

Jucer 14h u starom gradu je bio totalni saobracajni kolaps kod careve i austrijskog. 20minuta nista se nije kretalo. Auta valjda zbog dzume poredana gdje se stigne, troli trebalo 15min samo kod amka da skrene, auta krenula uz trolejbusko prema amku pa dodatno blokiraju inace je zabrana tu
Nove uniforme se lagano sa golficem provukose i odose
Pa jebem im mater vidis da ne fercera, stani izadji iz auta pokaznjavaj debile, zaustavi auta da trola prodje, budi bar prisutan
Koji su to bolikurci samo da smjena prodje samo da se sta besplatno dobije samo da se sebi i najblizem nesta sredi i zavrsi
Znaci lik je g7 na cosak careve nabio kad se hoce u konak skrenuti. Ne moze pjesak nikako proci, iz auta ne vidis od njega auta koja iz konaka dolaze, auta iz konaka ne vide tebe. Smradovi uhaljeni stoje kraj njega u svom golficu i nista, ko da ga bog nije dao.
Mene bi bilo stid uniforme, stid naroda

Ja toliko nemam postovanja prema njima i njihovom poslu majke mi da me sutra uhvate da kradem samo bi im rekao odjebite. Ja ih vise nikako ne dozivljavam nit da ce sta uraditi nit pomoci. Ne postoje
problemnatravunu

#844 Re: MUP KS postoji li?

Post by problemnatravunu »

nepass1 wrote: 20/09/2025 07:18 Jucer 14h u starom gradu je bio totalni saobracajni kolaps kod careve i austrijskog. 20minuta nista se nije kretalo. Auta valjda zbog dzume poredana gdje se stigne, troli trebalo 15min samo kod amka da skrene, auta krenula uz trolejbusko prema amku pa dodatno blokiraju inace je zabrana tu
Pa jebem im mater vidis da ne fercera, stani izadji iz auta pokaznjavaj debile, zaustavi auta da trola prodje, budi bar prisutan
Koji su to bolikurci samo da smjena prodje samo da se sta besplatno dobije samo da se sebi i najblizem nesta sredi i zavrsi
Znaci lik je g7 na cosak careve nabio kad se hoce u konak skrenuti. Ne moze pjesak nikako proci, iz auta ne vidis od njega auta koja iz konaka dolaze, auta iz konaka ne vide tebe. Smradovi uhaljeni stoje kraj njega u svom golficu i nista, ko da ga bog nije dao.

Ja toliko nemam postovanja prema njima i njihovom poslu majke mi da me sutra uhvate da kradem samo bi im rekao odjebite. Ja ih vise nikako ne dozivljavam nit da ce sta uraditi nit pomoci. Ne postoje
:thumbup: tako nekako

A vidiš ono šta sam povećao , nema nama naprijed , dok se apsolutna anarhija dozvoljava zbog šačice kvazivjernika :zzzz:

Hajde reci ima li zabilježeno da je iko ikad od tih poluljudi platio kaznu zbog bahatog i bezobzirnog parkiranja u vrijeme džuma namaza :?:
kabal1337

#845 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

nepass1 wrote: 20/09/2025 07:18 Jucer 14h u starom gradu je bio totalni saobracajni kolaps kod careve i austrijskog. 20minuta nista se nije kretalo. Auta valjda zbog dzume poredana gdje se stigne, troli trebalo 15min samo kod amka da skrene, auta krenula uz trolejbusko prema amku pa dodatno blokiraju inace je zabrana tu

To je ono sto meni smeta. Kada ljudi blokiraju kazni nema, ali zato oni sto ne blokiraju redovno dobiju. Koja je to logika??!
last mohicans

#846 Re: MUP KS postoji li?

Post by last mohicans »

Pošli ljudi negdje, burek, kladara, trebo su nazvati stanicu da dođe druga patrola zaduzena za to :mrgreen: Kod nas na poslu, bolid se natakario na rezervisano mjesto i laga cijeli dan. Došli, napisali, otišli..Zovi paum, neka ga nosi, ups, ali imaju samo 3 pauka (lik mi iz svojih usta potvrdiol). Jbt 20 maraka, parking bi ga izasao vise u zoni I.
kabal1337

#847 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

last mohicans wrote: 20/09/2025 07:37 Pošli ljudi negdje, burek, kladara, trebo su nazvati stanicu da dođe druga patrola zaduzena za to :mrgreen: Kod nas na poslu, bolid se natakario na rezervisano mjesto i laga cijeli dan. Došli, napisali, otišli..Zovi paum, neka ga nosi, ups, ali imaju samo 3 pauka (lik mi iz svojih usta potvrdiol). Jbt 20 maraka, parking bi ga izasao vise u zoni I.
Pa imaju samo 3 pauka, al ne zivkaju oni cesto. Jer uopste onaj parking na ciglanama gdje je pauk nije popunjen.
Jedino sto ce pauk tj policija narediti da dizu strane table pa nase. Tako je bilo prije par dana, nase table parkirane u sredini neki crnogorac i njega su podigli.
Last edited by kabal1337 on 20/09/2025 07:40, edited 1 time in total.
nepass1

#848 Re: MUP KS postoji li?

Post by nepass1 »

problemnatravunu wrote: 20/09/2025 07:29

:thumbup: tako nekako

A vidiš ono šta sam povećao , nema nama naprijed , dok se apsolutna anarhija dozvoljava zbog šačice kvazivjernika :zzzz:

Hajde reci ima li zabilježeno da je iko ikad od tih poluljudi platio kaznu zbog bahatog i bezobzirnog parkiranja u vrijeme džuma namaza :?:
Ja bio pjesak i kontam da im mahnem i kazem. Opet kontam njih dvojica vide isto kao i ja, da su htjeli nesta bi poduzeli. Samo bih se posvadjao
kabal1337

#849 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

Ispred pekare bistrik bilo ostrvo ljudi parkirali da stanu u pekaru ( manje smetalo), sada su ogradili ostrvo. Ljudi parkiraju iznad ostrva u raskrsnici ( krse znak obaveznog smjera) i po trotoaru. Nonsens logika i rjesenja kod nas
last mohicans

#850 Re: MUP KS postoji li?

Post by last mohicans »

kabal1337 wrote: 20/09/2025 07:40
last mohicans wrote: 20/09/2025 07:37 Pošli ljudi negdje, burek, kladara, trebo su nazvati stanicu da dođe druga patrola zaduzena za to :mrgreen: Kod nas na poslu, bolid se natakario na rezervisano mjesto i laga cijeli dan. Došli, napisali, otišli..Zovi paum, neka ga nosi, ups, ali imaju samo 3 pauka (lik mi iz svojih usta potvrdiol). Jbt 20 maraka, parking bi ga izasao vise u zoni I.
Pa imaju samo 3 pauka, al ne zivkaju oni cesto. Jer uopste onaj parking na ciglanama gdje je pauk nije popunjen.
Jedino sto ce pauk tj policija narediti da dizu strane table pa nase. Tako je bilo prije par dana, nase table parkirane u sredini neki crnogorac i njega su podigli.
Ma zvali mi vise puta, kaze nema auta. Bas na Ciglanama su mi rekli da su samo 3 operativna :-) , grad pola miliona ljudi cirkulise, koliko auta 150-200 hiljada, ti imaš 3 pauka. Umjesto da ih 10 nabave i udri lola 24h, puni tako budzet, a ne sa 20 pisljivih kerma.
Post Reply