Potpis ko kucaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Možda je trebao donijeti pečenog labuda pa da bude trendi, cool i u skladu sa EU normama?
Sent sa mog sokocala using tapatalk
Potpis ko kucaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Možda je trebao donijeti pečenog labuda pa da bude trendi, cool i u skladu sa EU normama?
Nema sta da ti ide na neku stvar, kad ti dodje neko u kucu red je da ga ponudis. Dodje ti majstor da ti promjeni plocice u kupatilu pa valjda ces ga ponuditi necim majka mu stara, kafa i rucak ce tom covjeku dobro doci a tebe nece bas puno kostati. Isto tako kad ljudi rade nesto za opste dobro red je da im se nesto ponudi da se okrijepe, pa nisu oni taj most pravili nekome privatno. Iskreno, ponosam san na moju mahalu sto se toga tice. Jebiga, izgotivis radnike ali i radnici tebe izgotive, pa se desi da se nekome nesto u pauzi popravi besplatno kome sta treba. Nije nesto ali je bitan odnosNista protiv ovoga, ukoliko je covjek donio da ljudi jedu. No inace protiv te prakse jesam jer mi je uvijek isla na neku stvar, sto neko gore napisa kod nas je uvedena ta praksa cascenja majstora iako ti ljudi za pare rade a ni pomaganje nije strano. Radovi na kucama, bilo koji majstori koji su ti u kuci, redovno ide rucak, kafa i ostalo, mislim wtf. Covjek dosao zato sto mu je to posao, dodje, odradi, zavrsi i ode. Kao razlika jer ovaj radi fizicki posao, tesko mu je, pa ono sevap je nahranit. Tako se ta praksa prosirila i na ostale grane rada, iako doktori primaju plate za to da ti obezbjede normalnu i kvalitetnu uslugu, jok, sevap je jos i kovertu cusnuti, i da sad dalje ne nabrajam, dakle sami smo sebi takav standard nametnuli i postavili, zato ne cudimo se nicemu, sami pali sami se ubili.
Opet da ponovim, nisam nehuman, i kod mojih je ista praksa da kad dodje majsotr da redovno ide kafa, kolac, jelo itd, da sad ne ispadne moji nekakvi gargameli, medjutim da ce mi to ikad jasno biti, vala nece. Covjek dosao da zaradi i za pare uradi, a ne dzaba da mi radi.
Pa sutra kada radnici završe neki rad ispred Narodnog pozorišta ili Muzeja hoće li i njima neko iznijeti stol sa osvježenjem i hamburgerima da se počaste ispred ?
Nije stvar u živim ovcama, ovce i dan danas prolaze kroz Rim kada ih seljaci iz okolnih sela premještaju, New York je pun konja koji patroliraju Central Parkom, samo se kod nas malograđani oduzimaju kad vide životinju na ulici...ko time fol demonstriraju koliko su odmakli od sela i suburbije.Jay Gatsby wrote:
Isto je kad uniformisani policajac patrolira na konju i konj koji pobjegne i jede smece iz kontejnera u Buca Potoku?Toffee karamela wrote:Nije stvar u živim ovcama, ovce i dan danas prolaze kroz Rim kada ih seljaci iz okolnih sela premještaju, New York je pun konja koji patroliraju Central Parkom, samo se kod nas malograđani oduzimaju kad vide životinju na ulici...ko time fol demonstriraju koliko su odmakli od sela i suburbije.Jay Gatsby wrote:
Stvar je u nečemu drugome.
Ne pretjeruj sad sa krdom bizona u Štrosiemigrazione wrote:A tebi bi kao bilo normalno da krdo bizona prodje Strossmayerovom, a nije to normalnno sto gradjevinari na gradilistu jedu komade mesa i zaljevaju pivom
De se malo uhavizaj i vidi kontekst u kojem sam to rekla. Nije isto patrolni konj i izgladnjelo kljuse u Buća Potoku, stvar je da kod nas ni taj patrolni konj ne bi opstao jer bi ga mrzitelji životinja odstrijelili.cigara wrote:
Isto je kad uniformisani policajac patrolira na konju i konj koji pobjegne i jede smece iz kontejnera u Buca Potoku?
Isto je fijaker na Vrelu Bosne i fijaker u Ferhadiji?
Daj Boga ti, gradjanine.
Ovo je slika Ajfelovog tornja snimljena za vrijeme protesta poljoprivrednika. U New Yorku konje koriste policajci i vozači fijakera. Tu su s određenom svrhom. A ne znam baš da u Rimu ovce prolaze pored Fontane di Trevi. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi bilo komentara na nekoj temi ovdje da naši poljoprivrednici organiziraju proteste sa svojim ovcama pred sarajevskom katedralom.Toffee karamela wrote:Nije stvar u živim ovcama, ovce i dan danas prolaze kroz Rim kada ih seljaci iz okolnih sela premještaju, New York je pun konja koji patroliraju Central Parkom, samo se kod nas malograđani oduzimaju kad vide životinju na ulici...ko time fol demonstriraju koliko su odmakli od sela i suburbije.Jay Gatsby wrote:
Stvar je u nečemu drugome.
Pa nesto je Aid time sigurno zelio postici, osim da, eto, nahrani radnike. Samo ga treba pitati sta.Toffee karamela wrote:Nisi ništa propustila. I ja sam u prvi mah pomislila da je performans (drugo mi ni u ludilu ne bi palo na pamet). Dok danas nisam počela čitati objašnjavanja ovog papka Aida...ispade da je to sad bilo regularno čašćenje radnika na mostu. Ja se pitam kada sam propustila trenutak kada je ovo Sarajevo otišlo u Zonu sumraka.bijela wrote:
jesam li ja propustila nešto?
ovo okretanje janjeta je kao neki umjetnicki performans kojim se želi skrenuti pažnja na bla bla bla?
Pa sutra kada radnici završe neki rad ispred Narodnog pozorišta ili Muzeja hoće li i njima neko iznijeti stol sa osvježenjem i hamburgerima da se počaste ispred ?
Da ga nazovemo "Jagnjeći most"Adriatic wrote:Znači više nema ono "idemo na janje kod Gojka" sad je "kod Akaademije"
snaga_znanja wrote:Uglavnom logicno je da se sad most zove Janjeci most...
Ne znam da li prolaze baš pored te fontane, ali znam da sam ih viđala, ne uživo doduše nego na snimcima, a i iz priča onih koji žive u Rimu. Nije sad da su baš svaki bogovetni dan tamo i da se poje macchiatom sa turistima, nego prođu kada trebaju i gotovo. Gradonačelnici im to ne brane niti im lupe neku alternativnu zaobilaznicu "da se ne bi brukali".Jay Gatsby wrote: A ne znam baš da u Rimu ovce prolaze pored Fontane di Trevi.
Osoba koja je angazoval firmu: Dobila predracun i ugovor. Dolazili radnici svaki dan u 8, imali pauzu pola sata za rucak koji su sami obezbjedjivali (to jeste gazda im donosio), odlazili u 16.30. Nema pauze za cigarete, nema kafe, nema pivo. Radovi trajali upola krace nego u prvom slucaju. Na kraju racun za 10ak procenata veci nego u prvom slucaju. Nema nepredvidjenjih radova, nema naknadnih popravljanja, nema stete uzrokovane losim radom ili dijelovima, nema dodatnih troskova za kafe, piva, ruckove, nema izgubljenog vremena zbog predugogo izvodjenja radova. Dat na kraju racun kao u predracunu, ni fening vise za "nepredvidjeneokllnosti", garancija. Sve po PS-u
uredu je i okrenuti i kupiti, al ne kad je u pitanju lokacija poput one, jasnije?emigrazione wrote:I ja sam 100 puta hranio i castio radnike al nisam okreto janje jebeno ispred kuce na ulici,nego sam kupio i jeli su sklonjeni od pogleda.
EDIT: Sad vidim, nije okreno na mostu nego kupio. I dalje isti kurac
prevedi boga ti, je li uredu okrenuti ili kupiti
Ha ni izbliza nije isto...Lakat Jebić wrote:ha donio im burek ha janjetinu, isti kurac.
ha koja je razlika bgt?tvsabina wrote:Ha ni izbliza nije isto...Lakat Jebić wrote:ha donio im burek ha janjetinu, isti kurac.