Logika u Sarajevu
- kokuz_sa
#52 Re: Logika u Sarajevu
ja u drugom razredu osnovne skole ucio o pravilu desne strane..Zovem se Zelena wrote:
![]()
Sorry, morala sam. Čuj pravilo desne za pješake. Kakve to veze ima sa obdaništem? Gdje je to pravilo? De nam još i to uvedite i naplaćujte kazne za one koji hodaju lijevom stranom Ferhadije
uz stepenice kad se penjes ides desnom stranom..cak u skoli ono kad nas s razredom izvedu vani u setnju objasnjavali su nam kako treba da se hoda kojom stranom plocnika da ne bi smetali drugima..
doduse sada sto neki hodaju plocnicima sredinom i jos se rasire kao da su oslobodili cijelo Sarajevo to je stvar kucnog odgoja i ne paznje u skoli..
- Pasiflora
#53 Re: Logika u Sarajevu
mozda zato sto si nevidljivcasper_ wrote:zasto svi guze osim mene
- muz66
#54 Re: Logika u Sarajevu
isto tako...i kad se desi situacija da ti neko ide u suret, jedno drugom ste na putu...ja se pomjerim desno, kako i treba, a ta osoba lijevo-i pravo na mene. Mrš se u tri lijepe.kokuz_sa wrote:ja u drugom razredu osnovne skole ucio o pravilu desne strane..Zovem se Zelena wrote:
![]()
Sorry, morala sam. Čuj pravilo desne za pješake. Kakve to veze ima sa obdaništem? Gdje je to pravilo? De nam još i to uvedite i naplaćujte kazne za one koji hodaju lijevom stranom Ferhadije
uz stepenice kad se penjes ides desnom stranom..cak u skoli ono kad nas s razredom izvedu vani u setnju objasnjavali su nam kako treba da se hoda kojom stranom plocnika da ne bi smetali drugima..
doduse sada sto neki hodaju plocnicima sredinom i jos se rasire kao da su oslobodili cijelo Sarajevo to je stvar kucnog odgoja i ne paznje u skoli..
- stochar
#55 Re: Logika u Sarajevu
kruzni tok na Dobrinji kroz koji ne moze proci trola, odnosno kad ide dupla trola svi moraju stati...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#56 Re: Logika u Sarajevu
Čaj u većini kafića je 2 marke.

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#57 Re: Logika u Sarajevu
Nema logike da u Sarajevu upravitelji ugovaraju ugradnju interfona za 3-spratnu zgradu za oko 1500 KM, a ja, pojedinac, uspio ugovoriti ugradnju za oko 1000KM.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#58 Re: Logika u Sarajevu
casper_ wrote:zasto svi guze osim mene
Promijeni svoj nick u @Muzafer
- Optimist
#59 Re: Logika u Sarajevu
kiki-miki wrote:petunija wrote:Zašto pola naroda u ovom gradu hoda pogrešnom (lijevom) stranom pločnika?
Eh ovo me najviše nervira ili kad stanu nasred trotoara pa se rašire i pričaju,a neće ni da se pomaknu da prođeš.
Ja se nikome ne sklanjam ako ide mojom stranom. Uglavnom se vrate na svoju stranu kada dodje do mimoilazenja. A kad stanu na sred trotoara i razvezu pricu, omiljeni dio mi je proci izmedju njih.
- respo
#60 Re: Logika u Sarajevu
to vazi za saobracaj a ne za setnicupetunija wrote:Zato što kod nas važi pravilo desne strane. Ako ideš lijevom, sudaraš se sa ljudima. Na žalost, ovdje se sudaraš i kad ideš desnom, zbog onih koji to ne znaju, a trebali su naučiti u obdaništu.respo wrote:zasto je lijeva strana plocnika za pjesaka pogresna?petunija wrote:Zašto pola naroda u ovom gradu hoda pogrešnom (lijevom) stranom pločnika?
nisi robot pa da moras imati svoju stranu da se ne sudaris
nisi corav niti ides brzinama nekih da ne mozes obici nekoga
stvarno pomislim ima li kod nekih ljudi logike
ovo za sirenje i stajanje je druga prica al hodanje stranama nigdje veze
- johntra
#61 Re: Logika u Sarajevu
ma jok, nikad se to nije poštovalo...
oduvijek je tako bilo...nema zapisano pravilo crno na bijelo, ali osnovne lekcije iz kućnog odgoja i ponašanja u urbanim sredinama nalažu hodanje desnom stranom...nema veze sa saobraćajem, ali je paralela povučena i sa hodanjem pješaka po kolovozu...desnom stranom...
oduvijek je tako bilo...nema zapisano pravilo crno na bijelo, ali osnovne lekcije iz kućnog odgoja i ponašanja u urbanim sredinama nalažu hodanje desnom stranom...nema veze sa saobraćajem, ali je paralela povučena i sa hodanjem pješaka po kolovozu...desnom stranom...
-
zuxxon
#62 Re: Logika u Sarajevu
Ima nesto sto se zove BONTONrespo wrote:to vazi za saobracaj a ne za setnicu
Na strani 3 izmedju ostalog pise:
"Koliko puta vam se desilo dok hodate ulicom da se sudarite sa nekim ili ona uvek
neprijatna situacija kada i vi i osoba kojoj ste se nasli na putu krecete na istu stranu i
nikako da se mimoiđete. Kako biste olakšali kretanje ulicom i sebi i drugima, izbegli
neprijatne sudare I guranje neophodno je da poštujete neka pravila.
Preporučuje se da ulicom hodate uvek desnom stranom."
A i djeca susjedne nam drzave to stvarno uce u osnovnoj skoli: OŠ Jakovlje
"Pri mimoilaženju na ulici valja se ukloniti u desno."
- Richard Wagner
#63 Re: Logika u Sarajevu
je li ovaj bonton za lektiru djeci? treba uvesti
- respo
#64 Re: Logika u Sarajevu
pri mimoilazenju ukloni se desno ne znaci da se mora ici i desnom stranom samozuxxon wrote:Ima nesto sto se zove BONTONrespo wrote:to vazi za saobracaj a ne za setnicu
Na strani 3 izmedju ostalog pise:
"Koliko puta vam se desilo dok hodate ulicom da se sudarite sa nekim ili ona uvek
neprijatna situacija kada i vi i osoba kojoj ste se nasli na putu krecete na istu stranu i
nikako da se mimoiđete. Kako biste olakšali kretanje ulicom i sebi i drugima, izbegli
neprijatne sudare I guranje neophodno je da poštujete neka pravila.
Preporučuje se da ulicom hodate uvek desnom stranom."
A i djeca susjedne nam drzave to stvarno uce u osnovnoj skoli: OŠ Jakovlje
"Pri mimoilaženju na ulici valja se ukloniti u desno."
ovo se odnosi kad se dodje u situaciju da se sudaris
a ako imas bontona neces doci u tu situaciju
neke stvari odredjeni ljudi shvataju prebukvalno
trebaju nam ugraditi i cipove i govoriti jos i sta cemo i kako cemo hodati
eventualno se moze uvesti kao nastavni program pod obavezno
svakakvih ljudi ima u pm
- respo
#65 Re: Logika u Sarajevu
paralela je malo reci debilna i skroz kontraditornajohntra wrote:ma jok, nikad se to nije poštovalo...![]()
pjesak kolovozom ide lijevom stranom a ne desnom
- alica.k
#66 Re: Logika u Sarajevu
i nas su ovo ucili, jos u drugom-trecem osnovne.johntra wrote:ma jok, nikad se to nije poštovalo...![]()
- harač
#67 Re: Logika u Sarajevu
zašto je od svih fakulteta najveći kriminal na Pravu
-
Mr. Brightside
#68 Re: Logika u Sarajevu
pa to je njihov fahharač wrote:zašto je od svih fakulteta najveći kriminal na Pravu
- cyprus
#69 Re: Logika u Sarajevu
Činjenica da se glavni dio Istočnog Sarajeva nalazi jugozapadno od Sarajeva 
I još jedno pitanje, kontam da mora bit neka kvaka: zašto onaj kafić preko puta OHR-a uvijek zjapi prazan, a cijena čaja 1 KM, a i lokacija je solidna?
I još jedno pitanje, kontam da mora bit neka kvaka: zašto onaj kafić preko puta OHR-a uvijek zjapi prazan, a cijena čaja 1 KM, a i lokacija je solidna?
- muz66
#70 Re: Logika u Sarajevu
valjda zbog parkinga, nije na mjestu nikako...ljeti je, dok se seta, uvijek solidno popunjen.cyprus wrote:Činjenica da se glavni dio Istočnog Sarajeva nalazi jugozapadno od Sarajeva
-
Muzikjunki
#71 Re: Logika u Sarajevu
Zasto u glavnom gradu drzave ne postoji nijedna diskoteka ili veci klub?
Kad kazem diskoteka ne mislim na folkoteku, kafic, pab, kafanu, fast food i ostalo, nego na pravu diskoteku.
Kad kazem diskoteka ne mislim na folkoteku, kafic, pab, kafanu, fast food i ostalo, nego na pravu diskoteku.
- johntra
#72 Re: Logika u Sarajevu
ne, nego ti pokušavaš da nametneš svoje mišljenje ostalim, koji su to učili i koji znaju da je to ispravno...to što ti nisi to naučio ili te nije imao ko naučiti, to je tvoja stvar, da ne kažem ograničenost ili maloumnost...respo wrote: paralela je malo reci debilna i skroz kontraditorna
Pješak se može kretati i lijevom i desnom stranom kolovoza (ukoliko se radi o nepreglednoj cesti), dok se grupe pješaka kreću desnom stranom kolovoza...
- cls
#73 Re: Logika u Sarajevu
lokacija solidna ali prilaz los, jedino ako ko ondje zivi ali ima i ondje dosta kafica, da bi neko dosao nema gdje sa autom, a ako ide vec pjeske vjerovatno nece dalje od svoje zgrade i otici da bi popio caj, tako da i nije mu neka lokacija ali opet ima ljudi i ono sto je najgore neki koji tamo dolaze uredno parkiraju auto ispred kafica sto znaci na pjesacki diocyprus wrote:Činjenica da se glavni dio Istočnog Sarajeva nalazi jugozapadno od Sarajeva
- respo
#74 Re: Logika u Sarajevu
ko kaze da namecem ista?johntra wrote:ne, nego ti pokušavaš da nametneš svoje mišljenje ostalim, koji su to učili i koji znaju da je to ispravno...to što ti nisi to naučio ili te nije imao ko naučiti, to je tvoja stvar, da ne kažem ograničenost ili maloumnost...respo wrote: paralela je malo reci debilna i skroz kontraditorna
Pješak se može kretati i lijevom i desnom stranom kolovoza (ukoliko se radi o nepreglednoj cesti), dok se grupe pješaka kreću desnom stranom kolovoza...
ako ti tako mislis ocito si pogrijesio isto kao i na objasnjavanju kretnje po kolovozu pa si pogresno zakljucio
ti nameces sta je ispravno a neces da uzmes u obzir da si mozda pogrijesio malo u shvatanju toga al nema veze samo ti po svom
to jesam li ja ucio ili ne i jeli me imao ko nauciti ne brini a ti to zovi ogranicenoscu ili maloumnoscu kako zelis aj dont giv a dem
grupa pjesaka i pjesak nije isto
ps. nemoj vise sjebat ces i ovo malo logike koju si napisao
-
StupskaBitanga
#75 Re: Logika u Sarajevu
logika da BBI ima 5 spratova tržnog centra a do 4 idu pokretne stepenice