Logika u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qler

#251 Re: Logika u Sarajevu

Post by Qler »

Gazde su krive u 99.9% slucajeva. Gladni para, nece da zaposle vise ljudi, pa handre radnike. Ali jebi ga, i ja radim, imam obaveza... Zato kada nesto dogovaram tako vezano za dolazak kazem mu fino, ja sam tu do tada, kasnije me nema, dzaba. Ako hoces da radis dodji na vrijeme.

Stari je kada je radio prozore na stanu, zovnuo tri firme, da dodju da daju predracune, jedan od te tri kasnio 2h. Stari ga vratio sa vrata, ne trebate mi, kad kasnite za ovo, kako cete kasniti sa radovima. Treba neke ljude prisiliti na profesionalizam u poslu.
TRŠ

#252 Re: Logika u Sarajevu

Post by TRŠ »

esad_plavi wrote: Jos je bolja ona fraza: "Docemo u 9h ujutro", a onda dodje u 4 popodne (ako si sretan) i ibreti se sto nema spremna kafa, sokic, masaza stopala i sl. :D
Evo upravo jedan takav mi je u kuci, pita hoce li biti kafa :mrgreen: valjda ocekuje i masazu stopala :roll:
rookfash

#253 Re: Logika u Sarajevu

Post by rookfash »

TRŠ wrote:
esad_plavi wrote: Jos je bolja ona fraza: "Docemo u 9h ujutro", a onda dodje u 4 popodne (ako si sretan) i ibreti se sto nema spremna kafa, sokic, masaza stopala i sl. :D
Evo upravo jedan takav mi je u kuci, pita hoce li biti kafa :mrgreen: valjda ocekuje i masazu stopala :roll:
pa idi bolan pristavi kahvu, covjek ceka! sta si dosao da visis ovdje :D
TRŠ

#254 Re: Logika u Sarajevu

Post by TRŠ »

:lol: a sjetio se teme pa dosao :mrgreen: nije trazio masazu stopala ali mu je "zamirisalo" iz kuhinje :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#255 Re: Logika u Sarajevu

Post by JoseMujica »

već duže vremena izbjegavam užu kasabsku jezgru, a i okolna sela kad god imam priliku

jedino što valja je to da je šuma blizu
quarterback

#256 Re: Logika u Sarajevu

Post by quarterback »

:thumbup:
GaRGa

#257 Re: Logika u Sarajevu

Post by GaRGa »

zasto je lijeva strana plocnika za pjesaka pogresna?[/quote]

Zato što kod nas važi pravilo desne strane. Ako ideš lijevom, sudaraš se sa ljudima. Na žalost, ovdje se sudaraš i kad ideš desnom, zbog onih koji to ne znaju, a trebali su naučiti u obdaništu.[/quote]

:lol:
Sorry, morala sam. Čuj pravilo desne za pješake. Kakve to veze ima sa obdaništem? Gdje je to pravilo? De nam još i to uvedite i naplaćujte kazne za one koji hodaju lijevom stranom Ferhadije :mrgreen:[/quote]

eto skim grad djelimo, papci ne znaju ni da se desnom stranom mimoilazi i da se prvo izlazi pa onda ulazi na vrata...

BONTON djeco, to su Vam roditelji trebali kupit al cim nisu puno govori o njima pa ne mozete ni vi bolji bit, ne pada jabuka daleko do stabla...
quarterback

#258 Re: Logika u Sarajevu

Post by quarterback »

GaRGa wrote: eto skim grad djelimo, papci ne znaju ni da se desnom stranom mimoilazi i da se prvo izlazi pa onda ulazi na vrata...

BONTON djeco, to su Vam roditelji trebali kupit al cim nisu puno govori o njima pa ne mozete ni vi bolji bit, ne pada jabuka daleko do stabla...
:thumbup:

Ispricacu vam jednu pricu koju mi je pricao moj deda prije desetak godina, ilustruje kakav je odnos prema gradu bio prije, a kakav je sada.

On je dijete sa sela, u okolini Bijeljine, odrastao cuvajuci stoku, iduci u skolu, zivjeli su u kuci koja nije imala kreveta, spavali su na slami kojom je bio pokriven zemljani pod.

Partizanima se prikljucio, cini mi se sa 16 godina, otisao u rat, na kraju zavrsio kao puskomitraljezac sto je tada bila cast. kada su partizani usli u Sarajevo, kao istaknuti borac, dobio je jednu sobu na koristenje.

Kaze mi - "U toj sobi je bio krevet, ali ja sam bio dijete sa sela, nikada nisam spavao na krevetu pa sam prvih par mjeseci i dalje spavao na podu, ali sam prvi dan kada sam mogao otisao u knjizaru i kupio bonton. Zelio sam da se naucim ponasanju u gradu".

Razlika izmedju neurbanih i urbanih nije u porijeklu nego u odnosu prema urbanom. Moj deda, iako je bio dijete sa sela, je postovao grad i ucinio sve sto je mogao da mu se prilagodi. Neurbani se nisu prilagodjavali nego su ostali kakvi jesu i poseljacili grad.

Nikada mi radi toga, 30 godina kasnije, kada sam se rodio, nije dao da skacem po stepenicama u haustoru, da bacam papirne avione sa prozora i 100 drugih stvari.

Pogadjate, jedna od prvih knjiga koje sam dobio od njega kada sam malo porastao je bio upravo bonton.

Danas sam mu zahvalan na tome jer sam tek kasnije, shvatio razliku izmedju urbanog i neurbanog.

Toliko o mom dedi koji sada ima 86 godina i jedva se krece u svojim setnjama po Vilsonovom, a ja uvijek mislim na to hoce li ga neki majmun pokupiti sa spustenim golfom dvojkom dok jedva prelazi pjesacki.
SaneSmithOfficial

#259 Re: Logika u Sarajevu

Post by SaneSmithOfficial »

Abu FEED el-Castro wrote:
ProbuseniDolar wrote:zasto je Vatra uvijek puna iako je kafa 2,5km, a okolni kafici prazni iako je kafa 1,5 km
Njemu je reket veci.

HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH
Sunrise00

#260 Re: Logika u Sarajevu

Post by Sunrise00 »

Onima sto se naklate nasred vrata u tramvaju i ostanu tu kad se vrata otvore se redovno familije sjetim. Kao i onima koji misle da je jaki udarac laktom u ledja puno bolja opcija od recenice "Izvinite, mogu li molim vas proci". Ma doduse, tramvaj u Sarajevu je prica za sebe :D
sheilak

#261 Re: Logika u Sarajevu

Post by sheilak »

Logika je ovdje takva da sam iz Njemacke u Sarajevu za oko sat i pol, a da mi u Sarajevu treba onda sat vremena do kuce (nekad i dva) zbog gradskog prijevoza. Dakle, prije cu stici do kakvog njemackog grada nego do dijela grada u Sarajevu.
Revolucionar ★

#262 Re: Logika u Sarajevu

Post by Revolucionar ★ »

- Sto kaskaderski moram pretrcavat cak i na zeleno, jer su ocito bolidi u autima daltonisti
- Sto kad je kisa moram bjezat u stranu do zgrada da me bolid ne poprska vodom ( namjerno u vecini slucajeva ) a da bude veca zalost, vecina zgrada jos nije uvela srednjevjekovnu tehnologiju oluka pa te voda svakako poklopi
- sto je ulaz na pravni fakultet projektiran po zelji nekog mesara
- sto voznja taxijem kosta kao kaiš u BBI
- sto neki poklopci za sahtove propadaju kad stanes na njih :D
- zeljeznicka stanica izgleda kao mapa u stalkeru
Logovan

#263 Re: Logika u Sarajevu

Post by Logovan »

sheilak wrote:Logika je ovdje takva da sam iz Njemacke u Sarajevu za oko sat i pol, a da mi u Sarajevu treba onda sat vremena do kuce (nekad i dva) zbog gradskog prijevoza. Dakle, prije cu stici do kakvog njemackog grada nego do dijela grada u Sarajevu.
Tako nam je kako nam je. Valjda će nekada biti bolje.
respo

#264 Re: Logika u Sarajevu

Post by respo »

Sunrise00 wrote:Onima sto se naklate nasred vrata u tramvaju i ostanu tu kad se vrata otvore se redovno familije sjetim. Kao i onima koji misle da je jaki udarac laktom u ledja puno bolja opcija od recenice "Izvinite, mogu li molim vas proci". Ma doduse, tramvaj u Sarajevu je prica za sebe :D
idem do importanea u normalno usao na otoci i sklonio se u zadnji dio gdje nikom ne smetam
dodje stanica pofalici i udje neki lik i dvije djevojke i ajde stoje na vratima
dodje "moja" stanica i bez obzira sto na toj stanici slabo ljudi izlaze valjda se okrene da vidis izlazi li ko ili izadjes pa ces ponovo uci neces izgubiti mjesto
al jok niko se ne mice
i ja ocekujuci da ce se lik okrenuti jer sam se lagano provukao do vrata samo taj lik ispred i djevojka na stepenicama
nista on i ja ga fino gurnem i socno mu kazem pa skloni se s vrata u usta te jebem da te jebem
samo bi volio cuti sta je komentarisao kad su se vrata zatvorila i tramvaj krenuo

drugi slucaj negdje oko malte prolazim do vrata i pitam izvinite hocete li izaci zena govori necu i sklanja se
dolazim do vrata isto dvjema gospodjama kad ova jedna ma jok mi izlazimo na ilidzi
pa zeno bozja idi na sredinu tramvaja nece ti zadnja stanica pobjeci
Ambrozija

#265 Re: Logika u Sarajevu

Post by Ambrozija »

respo wrote:
Sunrise00 wrote:Onima sto se naklate nasred vrata u tramvaju i ostanu tu kad se vrata otvore se redovno familije sjetim. Kao i onima koji misle da je jaki udarac laktom u ledja puno bolja opcija od recenice "Izvinite, mogu li molim vas proci". Ma doduse, tramvaj u Sarajevu je prica za sebe :D
idem do importanea u normalno usao na otoci i sklonio se u zadnji dio gdje nikom ne smetam
dodje "moja" stanica i bez obzira sto na toj stanici slabo ljudi izlaze valjda se okrene da vidis izlazi li ko ili izadjes pa ces ponovo uci neces izgubiti mjesto
al jok niko se ne mice
i ja ocekujuci da ce se lik okrenuti jer sam se lagano provukao do vrata samo taj lik ispred i djevojka na stepenicama
nista on i ja ga fino gurnem i socno mu kazem pa skloni se s vrata u usta te jebem da te jebem
samo bi volio cuti sta je komentarisao kad su se vrata zatvorila i tramvaj krenuo

drugi slucaj negdje oko malte prolazim do vrata i pitam izvinite hocete li izaci zena govori necu i sklanja se
dolazim do vrata isto dvjema gospodjama kad ova jedna ma jok mi izlazimo na ilidzi
Jesi nepristojan...Kaze se: "Oprostite, molim vas, zelim da izadjem, hocete li biti ljubazni da se pomaknete...Hvala vam najljepsa" :mrgreen:
respo

#266 Re: Logika u Sarajevu

Post by respo »

i onda izadjem na bascarsiji
charrrmed

#267 Re: Logika u Sarajevu

Post by charrrmed »

Ambrozija wrote:
respo wrote:
al jok niko se ne mice

Jesi nepristojan...Kaze se: "Oprostite, molim vas, zelim da izadjem, hocete li biti ljubazni da se pomaknete...Hvala vam najljepsa" :mrgreen:
Da mi je upoznati osobu koja kaze tako :shock:
Post Reply