Čuj “VladaFBiH”VladaFBiH wrote: ↑22/10/2024 12:32puše puše - jedina velika prednost grijanja na klime je potrošnja a što se tiče "ugodnosti" malo su ispred čumura i drva i to samo zato jer ih ne moraš nosati i ložitiHaris033 wrote: ↑21/10/2024 17:42 Vi i Vaše “činjenice”
Onaj ko ima dobar inverter (pogotovo ove nove sa toplotnim pumpama) zna o čemu pričam. Može Vas biti i 500 istomišljenika, nećete me ubijediti u suprotno, jer znam šta imam, šta sam imao i koliko mi je sada dobro i ugodno grijanje..
Moj savjet za normalne ljude, koji su umorni od varanja Toplana, je da se skinu sa istih.
Benefite od skidanja će osjetiti prvo na računima, a onda i na toploti/hlađenju koju mogu sami sebi da regulišu.
Danas kupiti stan(kreditom) koji je na grijanju od Toplana je užasna investicija, obzirom na visinu rate od banke, a onda i zbog mjesečnih izdavanja za Toplane..
Da ne bude da koristim samo jeftine klime ovo je ono što trenutno imam raspoređeno na nekoliko lokacija
- Jeftinu inverter klimu Tesla 12ka (nemam pojma koja je oznaka)
- Gree Lomo Regular 12ka
- Daikin Sensira 9tka
- Mitsubishi AP 35
i da inverter jeste klima i zove se inverterski klima uređaj
- Daikin Comfora 18ka
grijanje na klime je jeftino i neugodno - to je suština svega
Kakva Vlada takav i nick
Valja braniti mafijaske Toplane i njihovo klepanje naroda po ušima!
Ali na Vašu nesreću, sve je više onih koji ne žele da ih Toplane prave budalama, pa se tako lagano odjavljuju sa istih..
I šta kažete, Japanci, a bgm Korejci i Kinezi, prave “puhalice” samo onako, da malo griju na -25 st i sl.
Bože, kakve neznalice