Eto, ja izmisljam.
Ok, Vi se kuhajte preko centralnog i placajte 200+KM i paušale (ovisno o dobroj volji mafiji iz Toplana), a ja ću se kuhati preko invertera za cca 30KM mjesečno, i uvijek kada ja to hoću ili želim.
Super. Šta je problem!?
Jedino ko ne moze da prihvati da njegove puhalice nisu bolje od alternative si ti. Covjek kad te suoci sa cinjenicama, samo nastavis vrstiti svoju pricu.
Ne vrijedi raspravadixi5 wrote: ↑21/10/2024 15:01Hocu, jer imam sve nabrojano, a u kuci od 7 do 77g. Ne moze biti apsolutno nista bolje od radijatora koji grije isto u svakoj sobi. Klima NE DOPIRE do svake sobe na isti nacin.
Koliko klima ti treba za kucu sa 4 sobe, hodnikom, kupatilom i kuhinjom?
Moze ti klima biti dobra ako imas veliki dnevni boravak, mikro hodnik i po dvije klime u spavacim sobama. Opet ti bude hladno/hladnije u kupatilu..
Neces ni ti nas. Imas temu inverter i tamo pisi. Ovdje je tema toplane i nepotrebno iskaces periodicno i hvalis invertere.Haris033 wrote: ↑21/10/2024 17:42 Vi i Vaše “činjenice”
Onaj ko ima dobar inverter (pogotovo ove nove sa toplotnim pumpama) zna o čemu pričam. Može Vas biti i 500 istomišljenika, nećete me ubijediti u suprotno, jer znam šta imam, šta sam imao i koliko mi je sada dobro i ugodno grijanje..
Moj savjet za normalne ljude, koji su umorni od varanja Toplana, je da se skinu sa istih.
Benefite od skidanja će osjetiti prvo na računima, a onda i na toploti/hlađenju koju mogu sami sebi da regulišu.
Danas kupiti stan(kreditom) koji je na grijanju od Toplana je užasna investicija, obzirom na visinu rate od banke, a onda i zbog mjesečnih izdavanja za Toplane..
Ja se apsolutno slažem sa tobom oko cijene plaćanja toplanama i njihovog bezobrazluka kad pale kad hoće i gase kad hoće. I vjerujem da se itekako financijski isplati otkvitat ih i kupiti dobru klimu (ili dvije, nebitno)Haris033 wrote: ↑21/10/2024 17:42 Vi i Vaše “činjenice”
Onaj ko ima dobar inverter (pogotovo ove nove sa toplotnim pumpama) zna o čemu pričam. Može Vas biti i 500 istomišljenika, nećete me ubijediti u suprotno, jer znam šta imam, šta sam imao i koliko mi je sada dobro i ugodno grijanje..
Moj savjet za normalne ljude, koji su umorni od varanja Toplana, je da se skinu sa istih.
Benefite od skidanja će osjetiti prvo na računima, a onda i na toploti/hlađenju koju mogu sami sebi da regulišu.
Danas kupiti stan(kreditom) koji je na grijanju od Toplana je užasna investicija, obzirom na visinu rate od banke, a onda i zbog mjesečnih izdavanja za Toplane..
Haris033 wrote: ↑21/10/2024 09:40Ovo moze samo napisati uposlenik Toplana!
Čuj “halal im bio svaki fening”?
Je l halalis one dane što uredno plaćaš kada ne pale grijanje, a u stanu bude da se zaledis?
Koliko njih pale grijalice na struju jer im Toplane ne isporučuju grijanje zbog nekih njihovih pravila da mora biti 3 dana temp. ispod 12 st. i bla, bla, bla..![]()
Btw, da imas kvalitetnu “puhaljku” onda bi vidio tek šta je rahatluk!![]()
Imam ja klimu--dok nisu toplane pocele grijat svako jutro je palio a ponekad i navece. Jebeš klimu kad moram u kupatilo grijalicu unjethava123 wrote: ↑21/10/2024 17:59
Ja se apsolutno slažem sa tobom oko cijene plaćanja toplanama i njihovog bezobrazluka kad pale kad hoće i gase kad hoće. I vjerujem da se itekako financijski isplati otkvitat ih i kupiti dobru klimu (ili dvije, nebitno)
Moji komentari su se odnosili na to da nije ista toplota kad se grije na centralno I kad se grije na klimu, ali ja to ne znam, samo kažem da su mi to rekli ljudi koji imaju i jedno i drugo.
Ali da je jeftinije i isplatljivije imati klimu nego plaćati toplane, to svakako.
Udjoh u stan oko pola 5 --drito u kupatilo i velim hanumi--ovi nisu normalni, vreli radijatoriHaris033 wrote: ↑21/10/2024 18:24 Ne prodajem invertere. Kamo sreće..
Btw, ne znam da li vam danas griju Toplane, jer Toplanama se nikada ne zna, a ja se kuham u stanu..
I čuj “halal im svaka KM” a ne griju svakodnevno..
Priča mi jaran, koji živi u neboderima u Šopingu, da je većinu septembra i oktobra proveo pod dekama, zajedno sa još 3 člana porodice.. Prehladili se sve četvero. Za razliku od Vas koji halalite, on im sigurno neće halaliti..![]()
Pa sto ti jaran ne kupi puhalicu da se ne smrzava u prelaznim periodima?Haris033 wrote: ↑21/10/2024 18:24 Ne prodajem invertere. Kamo sreće..
Btw, ne znam da li vam danas griju Toplane, jer Toplanama se nikada ne zna, a ja se kuham u stanu..
I čuj “halal im svaka KM”, a ne griju svakodnevno..
Priča mi jaran, koji živi u neboderima u Šopingu, da je većinu septembra i oktobra proveo pod dekama, zajedno sa još 3 člana porodice.. Prehladili se sve četvero.
Za razliku od Vas koji halalite, on im sigurno neće halaliti..![]()
Prvi put se ugrijo kad sam uselio u stan u tadašnjoj Palmira Toljatija a sad Gradacackoj