Mislim da se ovdje prica o turistima
KFC u BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#827 Re: KFC u BiH
Nasim ljudima smeta sve što je drugačije i na što nisu navikli. Što znači da su vidjeli qrac od svijeta i živili negdje drugo van svoje kasabe.
Da su proveli godinu-dvije i ŽIVJELI (a ne preživljavali) negdje vani, bolio bi ih krasni qrac ko šta jede, gdje jede, kako jede i koliko jede. Usput bolio bi ih qrac kako izgleda dok jede.
Kod nas narod prebrojava sve moguće i nemoguće.
Jos kad kaze "ko ce ovo jest pored bureka i cevapa". Sta ba burek i cevapi, eto ne volim ih, to što sam bosanaci(hercegovac) ne znači da moram da jedem i da mi se svidja BIH jelo.
Da su proveli godinu-dvije i ŽIVJELI (a ne preživljavali) negdje vani, bolio bi ih krasni qrac ko šta jede, gdje jede, kako jede i koliko jede. Usput bolio bi ih qrac kako izgleda dok jede.
Jos kad kaze "ko ce ovo jest pored bureka i cevapa". Sta ba burek i cevapi, eto ne volim ih, to što sam bosanaci(hercegovac) ne znači da moram da jedem i da mi se svidja BIH jelo.
- tramvajtrojka
#828 Re: KFC u BiH
bukvalno zadnji put pojeo cevape na čaršiji prije pet godina a u ostatku grada prije tri kod beska jednostavno ljudi ne mogu da skontaju da neko ne voli nasu hranu , i da mu nije jasno prejedavanje cevapima i pitama , ev ovaj forum je dokaz ima tema o pitama i cevapima pola postova na obje teme je koji objekat ima hranu koja se lakse svari i gdje cevapa/pita ne ostavlja efekat zgaravice i neko kaze da je ta hrana toplaserShow wrote: ↑27/08/2022 19:14 Nasim ljudima smeta sve što je drugačije i na što nisu navikli. Što znači da su vidjeli qrac od svijeta i živili negdje drugo van svoje kasabe.
- avetinja
#829 Re: KFC u BiH
Je li neko jeo do sada tamo, valja li šta?
-
moonca
#830 Re: KFC u BiH
Pita je top...
.. chak i hladna... za putovanje ubilase 
.. chak i hladna... za putovanje ubilase -
Hakiz
#831 Re: KFC u BiH
laserShow wrote: ↑27/08/2022 19:14 Nasim ljudima smeta sve što je drugačije i na što nisu navikli. Što znači da su vidjeli qrac od svijeta i živili negdje drugo van svoje kasabe.
Još ćeš reći da nemaju svi Romi talent za pjesmu i ples, da nemaju svi crnci veliki i da ne igraju svi košarku kao vanzemaljci itd
- Van Halen
#832 Re: KFC u BiH
Pita se nikad nije jela u pekari. To je doneseno u Sarajevo. Zna se da za to postoje buregdzinice. I ne treba toliko pljuvati po našoj hranitramvajtrojka wrote: ↑27/08/2022 18:17pa logicno je da su cevapi i pite fast-food hrana sam nacin pripreme , jedenja , sve ih klasificira u lako dostupnu hranu, a posebno kad probas pitu od najgore pekare do najbolje ispod saca ista prica masno i holesterol bomba
-
guruguru95
#833 Re: KFC u BiH
Slažem seVan Halen wrote: ↑27/08/2022 20:30Pita se nikad nije jela u pekari. To je doneseno u Sarajevo. Zna se da za to postoje buregdzinice. I ne treba toliko pljuvati po našoj hranitramvajtrojka wrote: ↑27/08/2022 18:17
pa logicno je da su cevapi i pite fast-food hrana sam nacin pripreme , jedenja , sve ih klasificira u lako dostupnu hranu, a posebno kad probas pitu od najgore pekare do najbolje ispod saca ista prica masno i holesterol bomba
-
Hakiz
#834 Re: KFC u BiH
Kada se vlahov mogao piti u kafiću umjesto isključivo u birtiji, sve je moguće.Van Halen wrote: ↑27/08/2022 20:30Pita se nikad nije jela u pekari. To je doneseno u Sarajevo. Zna se da za to postoje buregdzinice. I ne treba toliko pljuvati po našoj hranitramvajtrojka wrote: ↑27/08/2022 18:17
pa logicno je da su cevapi i pite fast-food hrana sam nacin pripreme , jedenja , sve ih klasificira u lako dostupnu hranu, a posebno kad probas pitu od najgore pekare do najbolje ispod saca ista prica masno i holesterol bomba
-
crveni_makovi
- nota1969
#837 Re: KFC u BiH
hahaVan Halen wrote: ↑27/08/2022 20:30Pita se nikad nije jela u pekari. To je doneseno u Sarajevo. Zna se da za to postoje buregdzinice. I ne treba toliko pljuvati po našoj hranitramvajtrojka wrote: ↑27/08/2022 18:17
pita iz pekare
pečenjara
-
Osmi Socrates
#838 Re: KFC u BiH
Ja ne jedem brzu hranu već dvije decenije. Možda jednom u šest mjeseci. Hamburger (ili dva
) u Wendy's. Tu mi je bolji nego bilo gdje drugo u tom rangu. A i uvijek mi je nekako usput.
KFC mi nije nikako po ukusu. Jeo možda dva puta u životu, još kao tinejdžer.
I kao turista (u bilo kojoj zemlji) vjerovatno ne bih nikad otišao u neki američki (ili bilo koji strani) fast food, nego bih gledao da probam najbolje od tradicionalne kuhinje.
I pored ove tri nabrojane stvari, opet ne razumijem da neki imaju nešto toliko protiv KFC u Sarajevu. Ako ništa, otvorio je nekoliko radnih mjesta. Neće to spasiti ekonomiju, ali... Daj Bože da mu krene biznis dobro. Možda se otvori i drugi, treći. Možda drugi lanci vide šansu za zaradu, pa i oni dođu u Sarajevo (ili bilo koji drugi veći grad u BiH).
Ne razumijem ni zašto se neki čude što ljudi čekaju u redu. Svakakvih čudnih fenomena na raznim dijelovima zemaljske kugle. Ja možda ne bih (čekao u redu za KFC), ali bih sigurno nešto drugo čudno radio što drugima nije baš najjasnije. Ljudi čekaju, ljudi troše. Dobro je dok se troši.
BTW, danas prošao pored KFC, ušao zbog prijatelja koji nije mogao odoljeti, i niko ne čeka, skoro prazno, pa mi ova tema pala na pamet. Ja sam zato čekao u Starbucksu nekih 15 minuta.
KFC mi nije nikako po ukusu. Jeo možda dva puta u životu, još kao tinejdžer.
I kao turista (u bilo kojoj zemlji) vjerovatno ne bih nikad otišao u neki američki (ili bilo koji strani) fast food, nego bih gledao da probam najbolje od tradicionalne kuhinje.
I pored ove tri nabrojane stvari, opet ne razumijem da neki imaju nešto toliko protiv KFC u Sarajevu. Ako ništa, otvorio je nekoliko radnih mjesta. Neće to spasiti ekonomiju, ali... Daj Bože da mu krene biznis dobro. Možda se otvori i drugi, treći. Možda drugi lanci vide šansu za zaradu, pa i oni dođu u Sarajevo (ili bilo koji drugi veći grad u BiH).
Ne razumijem ni zašto se neki čude što ljudi čekaju u redu. Svakakvih čudnih fenomena na raznim dijelovima zemaljske kugle. Ja možda ne bih (čekao u redu za KFC), ali bih sigurno nešto drugo čudno radio što drugima nije baš najjasnije. Ljudi čekaju, ljudi troše. Dobro je dok se troši.
BTW, danas prošao pored KFC, ušao zbog prijatelja koji nije mogao odoljeti, i niko ne čeka, skoro prazno, pa mi ova tema pala na pamet. Ja sam zato čekao u Starbucksu nekih 15 minuta.
- escobar__
#839 Re: KFC u BiH
Jako mi je kod naših i kad krenu palamudit o zdravoj hrani dok pričaju o lancima brze prehrane poput McDonald'sa ili KFC-a, a tamo domaću kuhinju čine ćevapi i pite (između ostalog). 
-
febo_acm
- dječak sa šibicama
#842 Re: KFC u BiH
Jebo vas sarajlije
poenta je da ljudi cekaju u redu po sat vremena, da bi pojeli batak i dva krilca.
Samo radi nekakve reklame.
U isto vrijeme kod kuce, za iste pare ili jeftinije, napravis piletinu za prste polizati, ono da sama otpada sa kostiju. Ali dobro, necu suditi, stanite u red i cekajte piletinu.
Samo radi nekakve reklame.
U isto vrijeme kod kuce, za iste pare ili jeftinije, napravis piletinu za prste polizati, ono da sama otpada sa kostiju. Ali dobro, necu suditi, stanite u red i cekajte piletinu.
- escobar__
#843 Re: KFC u BiH
Ma ono bukvalno zdrav život i naš prosječni pojedinac se u putu nisu sreli ali ne jede on/a to zapadnjačko fast food smeće. 
Nek čekaju u redu i pet sati ako im je ćeif, čekaju i u Americi danima novi iPhone pa nikom ništa. Za svoje pare nek svijet radi šta hoće, ne mora se sve izmahalat.
Nek čekaju u redu i pet sati ako im je ćeif, čekaju i u Americi danima novi iPhone pa nikom ništa. Za svoje pare nek svijet radi šta hoće, ne mora se sve izmahalat.
- tramvajtrojka
#844 Re: KFC u BiH
normalno bio u SCC-u prosle sedmice i naravno sacekao dvadesetak minuta za jelo u KFC-u ni ja ne zagledam u neciji tanjir u onoj ocajnoj mrkvi pored za nju je KFC kao restoran sa Michelin zvjezdomescobar__ wrote: ↑28/08/2022 11:11 Ma ono bukvalno zdrav život i naš prosječni pojedinac se u putu nisu sreli ali ne jede on/a to zapadnjačko fast food smeće.
al haj bosnji je sve cudno i naopako sto on ne koristi pa da mi se jede piletina doma jeo bih je doma ne bih dosao u KFC, znaci ako ces i ti tracati ko sta radi bolje ti je sa konom hanifom na haustoru nego na forumu
-
Dzontra_Volta
#845 Re: KFC u BiH
Npr. navijao za Tottenham.Osmi Socrates wrote: ↑28/08/2022 04:06 ali bih sigurno nešto drugo čudno radio što drugima nije baš najjasnije.
A što se tiče teme, podsjeti me na ono kad unuk poželi pizzu, a nana mu kaže: ma pusti to smeće, kući sarma ko duša. Ono niđe veze pizza i sarma.
Ako mi je taj dan prahnulo da jedem junk food (u KFC, McD ili kod Mrkve, nebitno), nikakve sarme, dolme, bosanski lonac i sl. nisu važni.
- JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#846 Re: KFC u BiH
Neka jede i čeka ko gdje i koliko hoće. Naglasak bi samo stavio na seljačko-papanski mentalitet.
-
Naslovnica
- Ironmen
#848 Re: KFC u BiH
U Sarajevu se uskoro otvara novi restoran brenda KFC, a njegova izgradnja je u punom jeku.
Bice mjesta za sve strpljen spasen

Bice mjesta za sve strpljen spasen
- agnostic_front
#849 Re: KFC u BiH
Zamisli cekas sat vremena da udjes na koncert nekih americkih narkomana, a u birtiji pjeva neka domaca Semsa iz mahale.
-
Dzontra_Volta