KFC u BiH

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#826 Re: KFC u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

nepass1 wrote: 27/08/2022 16:04 Sarajlija da im je pradedo rodjen u sa nema ni 500. Da im je dedo rodjen mozda 2k. Mada sumnjam
Mislim da se ovdje prica o turistima
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#827 Re: KFC u BiH

Post by laserShow »

Nasim ljudima smeta sve što je drugačije i na što nisu navikli. Što znači da su vidjeli qrac od svijeta i živili negdje drugo van svoje kasabe.

Da su proveli godinu-dvije i ŽIVJELI (a ne preživljavali) negdje vani, bolio bi ih krasni qrac ko šta jede, gdje jede, kako jede i koliko jede. Usput bolio bi ih qrac kako izgleda dok jede.

Kod nas narod prebrojava sve moguće i nemoguće.

Jos kad kaze "ko ce ovo jest pored bureka i cevapa". Sta ba burek i cevapi, eto ne volim ih, to što sam bosanaci(hercegovac) ne znači da moram da jedem i da mi se svidja BIH jelo.
tramvajtrojka

#828 Re: KFC u BiH

Post by tramvajtrojka »

laserShow wrote: 27/08/2022 19:14 Nasim ljudima smeta sve što je drugačije i na što nisu navikli. Što znači da su vidjeli qrac od svijeta i živili negdje drugo van svoje kasabe.

Da su proveli godinu-dvije i ŽIVJELI (a ne preživljavali) negdje vani, bolio bi ih krasni qrac ko šta jede, gdje jede, kako jede i koliko jede. Usput bolio bi ih qrac kako izgleda dok jede.

Jos kad kaze "ko ce ovo jest pored bureka i cevapa". Sta ba burek i cevapi, eto ne volim ih, to što sam bosanaci(hercegovac) ne znači da moram da jedem i da mi se svidja BIH jelo.
bukvalno zadnji put pojeo cevape na čaršiji prije pet godina a u ostatku grada prije tri kod beska jednostavno ljudi ne mogu da skontaju da neko ne voli nasu hranu , i da mu nije jasno prejedavanje cevapima i pitama , ev ovaj forum je dokaz ima tema o pitama i cevapima pola postova na obje teme je koji objekat ima hranu koja se lakse svari i gdje cevapa/pita ne ostavlja efekat zgaravice i neko kaze da je ta hrana top :lol: , a pola ih osjeti cevape/pitu i dva dana nakon konzumacije :lol:
avetinja

#829 Re: KFC u BiH

Post by avetinja »

Je li neko jeo do sada tamo, valja li šta?
moonca

#830 Re: KFC u BiH

Post by moonca »

Pita je top...Image.. chak i hladna... za putovanje ubilase :lol:
Hakiz

#831 Re: KFC u BiH

Post by Hakiz »

laserShow wrote: 27/08/2022 19:14 Nasim ljudima smeta sve što je drugačije i na što nisu navikli. Što znači da su vidjeli qrac od svijeta i živili negdje drugo van svoje kasabe.

:shock:

Još ćeš reći da nemaju svi Romi talent za pjesmu i ples, da nemaju svi crnci veliki i da ne igraju svi košarku kao vanzemaljci itd :(
Van Halen

#832 Re: KFC u BiH

Post by Van Halen »

tramvajtrojka wrote: 27/08/2022 18:17
Van Halen wrote: 27/08/2022 18:14

Pa ko god jede ćevape i pitu zna gdje će je pojesti. Ja to ne bih uopste nazvao fast food hranom,meni lično nikad neće mcd i ostala galofag hrana zamijeniti dobru pitu i ćevape.
pa logicno je da su cevapi i pite fast-food hrana sam nacin pripreme , jedenja , sve ih klasificira u lako dostupnu hranu, a posebno kad probas pitu od najgore pekare do najbolje ispod saca ista prica masno i holesterol bomba
Pita se nikad nije jela u pekari. To je doneseno u Sarajevo. Zna se da za to postoje buregdzinice. I ne treba toliko pljuvati po našoj hrani
guruguru95

#833 Re: KFC u BiH

Post by guruguru95 »

Van Halen wrote: 27/08/2022 20:30

pa logicno je da su cevapi i pite fast-food hrana sam nacin pripreme , jedenja , sve ih klasificira u lako dostupnu hranu, a posebno kad probas pitu od najgore pekare do najbolje ispod saca ista prica masno i holesterol bomba
Pita se nikad nije jela u pekari. To je doneseno u Sarajevo. Zna se da za to postoje buregdzinice. I ne treba toliko pljuvati po našoj hrani
Slažem se :thumbup:
Hakiz

#834 Re: KFC u BiH

Post by Hakiz »

Kada se vlahov mogao piti u kafiću umjesto isključivo u birtiji, sve je moguće.
Van Halen

#835 Re: KFC u BiH

Post by Van Halen »

:lol: :D
crveni_makovi

#836 Re: KFC u BiH

Post by crveni_makovi »

:thumbup:
avetinja wrote: 27/08/2022 19:24 Je li neko jeo do sada tamo, valja li šta?
Dijete je jelo nekih 7 krilaca i ubjedjivalo me da vrijede 8.50 maraka iako je ostalo gladno i trazilo da stvarno ruca sat vremena kasnije. Piletina kakvu i sama pripremim s cilijem samo puno vecu kolicinu za isti novac.
nota1969

#837 Re: KFC u BiH

Post by nota1969 »

haha
pita iz pekare :-)
pečenjara :-)
Osmi Socrates

#838 Re: KFC u BiH

Post by Osmi Socrates »

Ja ne jedem brzu hranu već dvije decenije. Možda jednom u šest mjeseci. Hamburger (ili dva :-) ) u Wendy's. Tu mi je bolji nego bilo gdje drugo u tom rangu. A i uvijek mi je nekako usput.

KFC mi nije nikako po ukusu. Jeo možda dva puta u životu, još kao tinejdžer.

I kao turista (u bilo kojoj zemlji) vjerovatno ne bih nikad otišao u neki američki (ili bilo koji strani) fast food, nego bih gledao da probam najbolje od tradicionalne kuhinje.

I pored ove tri nabrojane stvari, opet ne razumijem da neki imaju nešto toliko protiv KFC u Sarajevu. Ako ništa, otvorio je nekoliko radnih mjesta. Neće to spasiti ekonomiju, ali... Daj Bože da mu krene biznis dobro. Možda se otvori i drugi, treći. Možda drugi lanci vide šansu za zaradu, pa i oni dođu u Sarajevo (ili bilo koji drugi veći grad u BiH).

Ne razumijem ni zašto se neki čude što ljudi čekaju u redu. Svakakvih čudnih fenomena na raznim dijelovima zemaljske kugle. Ja možda ne bih (čekao u redu za KFC), ali bih sigurno nešto drugo čudno radio što drugima nije baš najjasnije. Ljudi čekaju, ljudi troše. Dobro je dok se troši.

BTW, danas prošao pored KFC, ušao zbog prijatelja koji nije mogao odoljeti, i niko ne čeka, skoro prazno, pa mi ova tema pala na pamet. Ja sam zato čekao u Starbucksu nekih 15 minuta.
escobar__

#839 Re: KFC u BiH

Post by escobar__ »

Jako mi je kod naših i kad krenu palamudit o zdravoj hrani dok pričaju o lancima brze prehrane poput McDonald'sa ili KFC-a, a tamo domaću kuhinju čine ćevapi i pite (između ostalog). 😁
febo_acm

#840 Re: KFC u BiH

Post by febo_acm »

escobar__ wrote: 28/08/2022 07:46 Jako mi je kod naših i kad krenu palamudit o zdravoj hrani dok pričaju o lancima brze prehrane poput McDonald'sa ili KFC-a, a tamo domaću kuhinju čine ćevapi i pite (između ostalog). 😁
I nenormalne kolicine hljeba :lol:
YouAreMyDestiny

#841 Re: KFC u BiH

Post by YouAreMyDestiny »

I puše.
dječak sa šibicama

#842 Re: KFC u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Jebo vas sarajlije :D poenta je da ljudi cekaju u redu po sat vremena, da bi pojeli batak i dva krilca.

Samo radi nekakve reklame.

U isto vrijeme kod kuce, za iste pare ili jeftinije, napravis piletinu za prste polizati, ono da sama otpada sa kostiju. Ali dobro, necu suditi, stanite u red i cekajte piletinu.
escobar__

#843 Re: KFC u BiH

Post by escobar__ »

Ma ono bukvalno zdrav život i naš prosječni pojedinac se u putu nisu sreli ali ne jede on/a to zapadnjačko fast food smeće. 😁

Nek čekaju u redu i pet sati ako im je ćeif, čekaju i u Americi danima novi iPhone pa nikom ništa. Za svoje pare nek svijet radi šta hoće, ne mora se sve izmahalat.
tramvajtrojka

#844 Re: KFC u BiH

Post by tramvajtrojka »

escobar__ wrote: 28/08/2022 11:11 Ma ono bukvalno zdrav život i naš prosječni pojedinac se u putu nisu sreli ali ne jede on/a to zapadnjačko fast food smeće. 😁

Nek čekaju u redu i pet sati ako im je ćeif, čekaju i u Americi danima novi iPhone pa nikom ništa. Za svoje pare nek svijet radi šta hoće, ne mora se sve izmahalat.
normalno bio u SCC-u prosle sedmice i naravno sacekao dvadesetak minuta za jelo u KFC-u ni ja ne zagledam u neciji tanjir u onoj ocajnoj mrkvi pored za nju je KFC kao restoran sa Michelin zvjezdom

al haj bosnji je sve cudno i naopako sto on ne koristi pa da mi se jede piletina doma jeo bih je doma ne bih dosao u KFC, znaci ako ces i ti tracati ko sta radi bolje ti je sa konom hanifom na haustoru nego na forumu :lol: :lol:
Dzontra_Volta

#845 Re: KFC u BiH

Post by Dzontra_Volta »

Osmi Socrates wrote: 28/08/2022 04:06 ali bih sigurno nešto drugo čudno radio što drugima nije baš najjasnije.
Npr. navijao za Tottenham. :D

A što se tiče teme, podsjeti me na ono kad unuk poželi pizzu, a nana mu kaže: ma pusti to smeće, kući sarma ko duša. Ono niđe veze pizza i sarma.
Ako mi je taj dan prahnulo da jedem junk food (u KFC, McD ili kod Mrkve, nebitno), nikakve sarme, dolme, bosanski lonac i sl. nisu važni.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#846 Re: KFC u BiH

Post by JelBistro »

Neka jede i čeka ko gdje i koliko hoće. Naglasak bi samo stavio na seljačko-papanski mentalitet.
Naslovnica

#847 Re: KFC u BiH

Post by Naslovnica »

JelBistro wrote: 28/08/2022 12:09 Neka jede i čeka ko gdje i koliko hoće. Naglasak bi samo stavio na seljačko-papanski mentalitet.
Ima li "samo da nešto pitam" debila?
:lol:
Ironmen

#848 Re: KFC u BiH

Post by Ironmen »

U Sarajevu se uskoro otvara novi restoran brenda KFC, a njegova izgradnja je u punom jeku.

Bice mjesta za sve strpljen spasen :D :D
agnostic_front

#849 Re: KFC u BiH

Post by agnostic_front »

Zamisli cekas sat vremena da udjes na koncert nekih americkih narkomana, a u birtiji pjeva neka domaca Semsa iz mahale.
Dzontra_Volta

#850 Re: KFC u BiH

Post by Dzontra_Volta »

Ironmen wrote: 28/08/2022 13:30 U Sarajevu se uskoro otvara novi restoran brenda KFC, a njegova izgradnja je u punom jeku.

Bice mjesta za sve strpljen spasen :D :D
I ja sam to čuo. Zna li se lokacija?
Post Reply