Kako možemo postati turistička oaza

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nije do nas...do nje je, sto se nije uklopila, znala je gdje ide (sarkazam) :D
Dip

Post by Dip »

Hmmm... opet nesto razmisljam, dali se stvarno mora cekati na lokalne vlasti da nesto urade? Neke od ovih ideja predstavljaju mozda dobre ideje za privatne kompanije. Recimo, cesto cujem za Bosance koji zive van Bosne a hoce da se vrate da zele da otvore neki business, ali nisu sigurni sta bi radilo u BiH. Mozda recimo privatna turisticka kompanija koja bi imala svoje autobuse od aerodroma do grada i gradske vodiche mozda i nije tako losa ideja. Ovo samo naglas razmisljam... pojma nemam kakva bi bila procedura sa dozvolama za tako nesto...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Svemirski_Jebach wrote:nije do nas...do nje je, sto se nije uklopila, znala je gdje ide (sarkazam) :D
Jebajiga, da se uklopila ne bi placala kartu nikako nego bi se "sverala". :-)
Jara

Post by Jara »

Dip wrote:Hmmm... opet nesto razmisljam, dali se stvarno mora cekati na lokalne vlasti da nesto urade? Neke od ovih ideja predstavljaju mozda dobre ideje za privatne kompanije. Recimo, cesto cujem za Bosance koji zive van Bosne a hoce da se vrate da zele da otvore neki business, ali nisu sigurni sta bi radilo u BiH. Mozda recimo privatna turisticka kompanija koja bi imala svoje autobuse od aerodroma do grada i gradske vodiche mozda i nije tako losa ideja. Ovo samo naglas razmisljam... pojma nemam kakva bi bila procedura sa dozvolama za tako nesto...
Procedura je preduga...Koordinacija između i unutar federalnih, kantonalnih, gradskih i opštinskih struktura zaduzenih za izdavanje raznoraznih dozvola iz oblasti turizma je više nego loša.:-) Ima pogresnih ljudi na pogresnim mjestima, pa im moras objasnjavati zakonske odredbe za koje oni cesto ne znaju ni da postoje ( iako bi po opisu radnog mjesta to morali znati). :shock:
Ipak, radi se nesto, nije da se ne radi, ali to je zanemarivo u odnosu na mogućnosti . Moglo bi mnogo vise i kvalitetnije, i legalnije, kad bi lokalne vlasti bolje radile... :sad:
Jara

Post by Jara »

chuchumbamayumbe wrote:
Svemirski_Jebach wrote:nije do nas...do nje je, sto se nije uklopila, znala je gdje ide (sarkazam) :D
Jebajiga, da se uklopila ne bi placala kartu nikako nego bi se "sverala". :-)
:lol:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Samo pojašnjenje iz ugla ljudi koji bi navodno ovdje trebali uložiti neki novac...
Imao sam priliku to lično ih pitati... ljudi jednostavno kažu.... pa ja sam radio krvavo za novac nekih desetak godina... i sad da sve to rizikujem i da mi dođe neki "ćelić" ili da me u opštini zezaju i zatežu... veliki je to rizik.... jer ti ljudi su fakat vrijedno radili i pošteno (mahom) stekli novac.... i sad da se bodu sa rogatima.....
Moramo mi iskazati pritisak na kantonalne, opštinske i gradske vlasti slati im mailove, pisma ići u te institucije i bukvalno ih zatrpavati ih primjedbama i zahtjevima.....
A kao što jednomm već rekoh u BiH ima oko 10 000 divljih deponija......
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

e a da vas pitam nesto, a zasto se ne dozvoljava pristup na KULU u Sarajevu?Jel tu vojska jos uvijek?
Oceania

Post by Oceania »

in33sa wrote:Za pocetak nebi bilo lose dovesti SARAJKU za gradonacelnicu.
Stavi Celu on je sarajlija , a mozes i Biljanu Plavsic , uskoro ce ona na slobodu ....... :-) :-) :-) Vjerujem da ova gradonacelnica seljancura i tuka ( mora biti dok je SDA , nema joj druge ) ali zasto ljudi misle da samo rodjeni Sarajlija moze biti gradonacelnik .Evo ovaj Tim je Amerikanac i vise se brine za Bosnu i njene ljepote od ijednog Bosanca.Traziti i inzistirati da samo rodjeni sarajlija bude gradonalcenik je isto sto i traziti da predsjdnik Amerike mora biti rodjen u Wasginotonu .GLUPOST !!!!!!!!!!!!!!!! :x :oops:
Jara

Post by Jara »

kriticarka_nikova wrote:e a da vas pitam nesto, a zasto se ne dozvoljava pristup na KULU u Sarajevu?Jel tu vojska jos uvijek?
Sorry, koju KULU? Tabije, kule na Kovačima, Jajce kasarnu, bivsu opservatoriju na Trebeviću ili "Kulu" u istocnom Sarajevu? :-)
Jara

Post by Jara »

Oceania wrote:
Evo ovaj Tim je Amerikanac i vise se brine za Bosnu i njene ljepote od ijednog Bosanca.Traziti i inzistirati da samo rodjeni sarajlija bude gradonalcenik je isto sto i traziti da predsjdnik Amerike mora biti rodjen u Wasginotonu .GLUPOST !!!!!!!!!!!!!!!! :x :oops:
:thumbup: ( btw, da ne bude zabune, rođena sam Sarajka...)
Oceania

Post by Oceania »

Jara wrote:
Oceania wrote:
Evo ovaj Tim je Amerikanac i vise se brine za Bosnu i njene ljepote od ijednog Bosanca.Traziti i inzistirati da samo rodjeni sarajlija bude gradonalcenik je isto sto i traziti da predsjdnik Amerike mora biti rodjen u Wasginotonu .GLUPOST !!!!!!!!!!!!!!!! :x :oops:
:thumbup: ( btw, da ne bude zabune, rođena sam Sarajka...)
Ma naravno .Gradonacelnik Sarajeva traba da bude covjek koji voli film i teatar da uvede dobar repertorar , dobar festival i da popravi Narodno pozoriste i Kamerni ...treba da voli operu i balet i klasicnu muziku da nam preko svojih veza sredi gostovanje svjetskih tenora i soprana a ne svjetskog olosa i trgovaca drogom i prostitutkama .Gradonacelnik Sarajeva traba da bude nepusac da bi protjerao te zagadjivace iz skola , bolnica , javnih ustanova , restorana.....on treba je obrazovan da voli prirodu , da sredi parkove , da pokrpi ulice .....ima li takvih u Sarajevu ? Ima ! ali ih nema u SDA.Niko iz SDA nije valjao niti ce valjati , zasto bi to bio slucaj sa gradonacelnicom koja slucajno dolazi iz Foce ili odakle vec. Sjecam se da je Davorin Popovic bio kandidat na prvim izborima ispred SDP.Ali jebiga narod hoce SDA.Traziti da gradonacelnik Sarajeva bude Sarjlija je isto sto traziti da predsjednik Amerike bude bijelac , anglosaksonac , protestant ( sta fali ovome demokratskom kandidatu Barak O.( on je crnac i majka mu je iz Nigerije muslimanka ) Nevazno je dali je gradonaclenik Sarajeva iz Tuzle ili Zenice dali je Ivan ili Osman bitno je da nije lopov i primitivac , da ne drzi i ne vrti cackalicu ili sibicu u ustima dok s tobom razgovara.
in33sa

Post by in33sa »

Oceania wrote:
Stavi Celu on je sarajlija , a mozes i Biljanu Plavsic , uskoro ce ona na slobodu ....... :-) :-) :-) Vjerujem da ova gradonacelnica seljancura i tuka ( mora biti dok je SDA , nema joj druge ) ali zasto ljudi misle da samo rodjeni Sarajlija moze biti gradonacelnik .Evo ovaj Tim je Amerikanac i vise se brine za Bosnu i njene ljepote od ijednog Bosanca.Traziti i inzistirati da samo rodjeni sarajlija bude gradonalcenik je isto sto i traziti da predsjdnik Amerike mora biti rodjen u Wasginotonu .GLUPOST !!!!!!!!!!!!!!!! :x :oops:
A mogu i Pinju (pokojnog?)

Sarajlija se, po mom vidjenju stvari, postaje a ne radja.

Ova papanka ne moze biti sarajka, pa ti sada pokusaj shvatiti zasto.

I moj otac je porijeklom iz neke vukojebine kod Prace, ali je bio sarajlija jer se znao prilagoditi gradu. Istina rodjen je u njemu, ali nebitno.

Problem sa ovim papanima je sto pokusavaju prilagoditi grad sebi. Zato i imamo papanluk na svakom koraku. Od gradonacelnice do obicne cekaonice u domu zdravlja. O ulici da ne govorim.
Oceania

Post by Oceania »

in33sa wrote:
Oceania wrote:
A mogu i Pinju (pokojnog?)

Sarajlija se, po mom vidjenju stvari, postaje a ne radja.

Ova papanka ne moze biti sarajka, pa ti sada pokusaj shvatiti zasto.

I moj otac je porijeklom iz neke vukojebine kod Prace, ali je bio sarajlija jer se znao prilagoditi gradu. Istina rodjen je u njemu, ali nebitno.

Problem sa ovim papanima je sto pokusavaju prilagoditi grad sebi. Zato i imamo papanluk na svakom koraku. Od gradonacelnice do obicne cekaonice u domu zdravlja. O ulici da ne govorim.
O tom ti i ja govorim .Ti si trazila da ti gradonacelnik bude Srajlija.A to podrazumjeva da je rodjen u tom gradu.A ja ti govorim ono sto ti sada pises .Da gradonacelnik Sarajeva treba da bude osoba koja ne pljuje po cesti i koja ne pisa po haustorima .To je sve .Ti si sad okrenula curak.Nebitno , glasaj za mene :-D :) :-D :)
Shoba

Post by Shoba »

ma yebesh sve to......treeba legalizovati vutru ali samo u coffe shopovima...pa da vidis turizma.......
Oceania

Post by Oceania »

Shoba wrote:ma yebesh sve to......treeba legalizovati vutru ali samo u coffe shopovima...pa da vidis turizma.......
Jel' ti to ozbiljno :shock: :o Ma siguran sam da se salis , previse si ti pametan da bi mislio ozbiljno kada si ovo pisao 8-) 8) :sad:
Jara

Post by Jara »

InfraRedRidinghood wrote:
Shoba wrote:ma yebesh sve to......treeba legalizovati vutru ali samo u coffe shopovima...pa da vidis turizma.......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bojim se da nam ni to ne bi puno pomoglo da zadržimo turiste i učinimo da požele doći i slijedeće godine; svako se dade zajebat', al' samo jednom :D :D :D :D :D :D :D
U Sarajevu bi moglo biti više čistoće. Bilo mi nevjerovatno kad od onih sto su bili u Amsterdamu čuh da je taj grad mnogo prljaviji od Sarajeva. Jel to znaci ako budemo imali slicnu turisticku ponudu, nece smetati prljavstina? :D
Shoba

Post by Shoba »

Oceania wrote:
Jel' ti to ozbiljno :shock: :o Ma siguran sam da se salis , previse si ti pametan da bi mislio ozbiljno kada si ovo pisao 8-) 8) :sad:
ma naravno da se ne zezam.....ja sam ozbiljan :-) ......sta fali amsterdamu?

Svakako smo drzava u kojoj novac od droge ide u dzepove politicara, a ne mafije...ljude za koje ste glasali (ili pak ne).....ovako bi se bar znalo ko sta radi...
Post Reply