Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#751 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

amrica wrote:Sad mi je jos manje jasno zasto si napisao da si samo 5 puta u zivotu morao kociti do daske. Ko vozi u Sa toliko, pa dnevno 5 puta bude u situaciji da mora kociti.
Jutros prolazim pored suda, izlazi golf sa parkinga na rikverc, zenska nije ni pogledala imala li koga na cesti, nego gledala parkirane aute da se izvuce, ja dodala gas da pobjegnem, u 5 cm, a clio iza mene na kocnicu do daske.... isto u par cm... Tako svaki dan, vise puta.
... te zene za volanom :D
AdnanSA

#752 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Eh Dimu Dimu. Predlažem ti da promijeniš nick u Guru za kočenje.
Računaj da ti je vrijeme reakcije najmanje pola sekunde a za pola sekunde prelaziš 8,5 metara u sekundi pri brzini od 60 km/h. Ako si iza nekog auta na svega 7-8 metara (a to su ti skoro dvije dužine auta) i on iznenada počinje da koči nemaš ni teoretske šanse da staneš a da ga ne udariš.
Ti si samo još jedna potvrda kako naše auto škole slabo obučavaju buduće vozače te kako naši ljudi imaju previsko mišnjenje o svojim vozačkim sposobnostima...
Samo se u jednom mogu složiti sa tobom a to je da što si veći kreten u saobračaju to se drugi bolje obhode prema tebi...
Šta ćeš naši ljudi su naučeni samo da silu poštuju. :) :) :)
Qler

#753 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

Karabaja wrote:
Qler wrote:ja u pravilu drzim razmak da moze komotno stati jedno auto izmedju mene i onog ispred. a na otvorenom veci, odokativno 3 auta. nije ni po kakvim pravilima, zakonima, jednostavno mi navika. :D
osim kad prestižemo kolonu :D
tad živimo od danas do sutra i samo za taj trenutak :D

sve je to dio avanture :D
AdnanSA

#754 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Qler wrote:
Karabaja wrote:
Qler wrote:ja u pravilu drzim razmak da moze komotno stati jedno auto izmedju mene i onog ispred. a na otvorenom veci, odokativno 3 auta. nije ni po kakvim pravilima, zakonima, jednostavno mi navika. :D
osim kad prestižemo kolonu :D
tad živimo od danas do sutra i samo za taj trenutak :D

sve je to dio avanture :D
Ponekada rizikujemo i život da bi covjek pretekao šlepera prema Zenici.
Budeš izfrustriran vožnjom od 70 km/h i kilometarskim kolonama i onda ih cepneš sviju.
Dobiješ na vremenu jedno 3 minute ali zato si ispred svih.
Nekada čovjek prestiže samo zato što je zabavno :-) :-) :-) a neke stvarne dobiti nema....
atko

#755 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

AdnanSA wrote: Ponekada rizikujemo i život da bi covjek pretekao šlepera prema Zenici.
Budeš izfrustriran vožnjom od 70 km/h i kilometarskim kolonama i onda ih cepneš sviju.
Dobiješ na vremenu jedno 3 minute ali zato si ispred svih.
Nekada čovjek prestiže samo zato što je zabavno :-) :-) :-) a neke stvarne dobiti nema....
Sjetih se mog dajdze :D jednom priliko smo se vozili preko Romanije i on se pricejca kako je kao momak tuda prolazio folovi golovi ... i sad sustignemo sleper ... i on pocne gas gas sad ga mozes uzeti ... ja namjerno necu :D ... onda on supljira kako je on tu lopatom uzimo kolone kamiona ... par kilometara dalje Dzip skoro prepolovio Kadeta zbog preticanja ... ma u pravu si ti, treba voziti pametno bez suvisnih preticanja :D i onako nemozes dobiti vise od 1-2 min. na vremenu :D ... onda prolazimo pored jedne kafane... e ovdje sam ja znao svracati pa odmorim 1 sat i pitam ga ja pa sto si pretico onda nisi valjda zurio da bi odmorio 3 minute vise :D ... i isto tako u povratku apsolutno ista prica ... samo sto je kamion pasata raznio zbog preticanja :shock:
dimu

#756 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

AdnanSA wrote:Eh Dimu Dimu. Predlažem ti da promijeniš nick u Guru za kočenje.
Računaj da ti je vrijeme reakcije najmanje pola sekunde a za pola sekunde prelaziš 8,5 metara u sekundi pri brzini od 60 km/h. Ako si iza nekog auta na svega 7-8 metara (a to su ti skoro dvije dužine auta) i on iznenada počinje da koči nemaš ni teoretske šanse da staneš a da ga ne udariš.
Ti si samo još jedna potvrda kako naše auto škole slabo obučavaju buduće vozače te kako naši ljudi imaju previsko mišnjenje o svojim vozačkim sposobnostima...
Samo se u jednom mogu složiti sa tobom a to je da što si veći kreten u saobračaju to se drugi bolje obhode prema tebi...
Šta ćeš naši ljudi su naučeni samo da silu poštuju. :) :) :)
opet zaboravljas cinjenicu da auto ispred KOCI, ne ukopa se u 1cm nego i njemu treba metara i metara da zakoci, tako da kad vidim kad on pocne kociti nema sanse da ga "stignem" u te 2 duzine auta cak ni ako on nagazi svom snagom na kocnicu, jer ponavljam on se ne moze ukopati u zemlju ;)

eto cak i da izgubim tih 7 metara u reakciji, ako i meni i njemu treba isti zaustavni put u najgorem slucaju cu se zaustavit pola metra iza njega ;) drugim rijecima ako njemu treba npr 20 metara da se zaustavi, a ja imam 28-30 metara, kako onda mislis da nema teoretske sanse da zakocim prije ?

a i kad vozim blize iza nekog ako vidim da nije ispred njega cista cesta nego ima auta ili je blizu raskrsnica ili pjesacki itd itd itd necu ko mahnit vozit punim gasom pa da nemam vremena da reagujem ako on pocne kociti...

ja zagrebao auta nikad nisam i ti meni govoris da sam lose obucen u auto skoli... haj dobro sta je onda sa onim koji u prvoj sedmici samostalne voznje naprave 3 udesa ??? :thumbup:
bpsang

#757 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Danas dan ko stvoren za voznju,Motorista stoji na semaforu kod porusenog doma staraca, ja sam na drugoj strani ulice kod hotela Radon Plaza, motorista je profurao ja sam ga jedva upratio aparatom, isao je brat ,bratu preko stoje, mozda i vise, profurao je i pored Policije, oni mrtvi hladni peglaju momka u golfu, steta sto nije snimljen video da pogledate kojom brzinom je prosao.
I Sta zar takve treba zaliti kad se zakucaju u banderu pih.... jedan manje.

Image

Image

Image
medaaa

#758 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by medaaa »

ja kad vidim da je na ovoj temi zadnji pisao 100_KA ja se sva najezim i uznemirim :cry: :cry: ... znam da ce izvadit opet neke nove fotke, novih tragedija po Sarajevu :skoljka: ... uhhh, sad sam se prevarila... nek sam!!! Bas mi je drago :-D :-D
bpsang

#759 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Nisam valjda tako žestok, u pisanju i postavljanju slika naše stvarnosti
Skyfox

#760 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

isto si novinar - expert za udese :) moto u pravo vrijeme na pravom mjestu...
AdnanSA

#761 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

100_KA wrote:Nisam valjda tako žestok, u pisanju i postavljanju slika naše stvarnosti
Nisi zestok, samo naprijed druže.
Hoću reći žestok si ali tako i treba :-D :-D :-D :-D
karanana

#762 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

svaka cast 100KA. na zalost ne treba biti neki speedy gonzales da stigne na svaku nesrecu jer materijala uvijek dovoljno, posebno ovo dole kod njega. za svaku koju uslika mozda ima jos 5 koje na uhvati.
btw. ne bi mi bilo zao ovakvih motorista i kenjam se na policiju koja im ne moze nista.
mickey

#763 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by mickey »

Mada nije izravno, ali jest posredno u vezi sa temom. Narode, ima li iko komentar za masu crnih audija i ostalih nalikujućih im auta koje voze idioti vozači naših vladara (ministara, doministara i slično...). Jučer idem iz Živinica prema Kladnju, u Gojakovićima neki udes na mjestu gdje je prokopana cesta poprijeko pa to zagrnuto i vozači, pošto se to nalazi u blizini krivine, vazda se trznu kad nalijeću na prokop asfalta i eto udesa. Ali, nije ni to svrha ovog posta. Idiot koji vozi audi sa onim šarenim svjetalcima oko tablice naprijed lijepo pretiče na punoj liniji i na samoj krivini, a ja ulazim sa druge strane u krivinu i ugledam ga. Sreća da imam naviku da u desnu krivinu ulazim vozeći krajnje desno inače bi me zalijepio. I ja prođem to mjesto, stanem 100 metara naprijed pored policije koja vrši uviđaj na mjestu naprijed pomenutog udesa i kažem im za tog idiota sa audijem, ma nisu ni mrdnuli, kažu dobro je evo vidiš udesa.
Pa ima li pravo idiot sa državnim autom sa navodnom rotacijom kakvu sam pomenuo preticati na punoj liniji i na samoj krivini i ugrožavati druge i treba li ih policija sankcionirati?
slavkoimamodilera

#764 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

mickey wrote:Pa ima li pravo idiot sa državnim autom sa navodnom rotacijom kakvu sam pomenuo preticati na punoj liniji i na samoj krivini i ugrožavati druge i treba li ih policija sankcionirati?
Nema, treba, ali nece...
mickey

#765 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by mickey »

Interesiraju me vasa iskustva.
slavkoimamodilera

#766 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

mickey wrote:Interesiraju me vasa iskustva.
Jednom sam nesto tako izvodio protiv kolone pod pratnjom (zurilo mi se i bio nervozan, dobitna kombinacija), pa su me zamalo upucali... :mrgreen: ziv sam jos uvijek, a i stigao sam prije njih... poslije toga nesto nemam naviku da se previse guram... mada im se najcesce nakacim iza (u gradu) pa prilicno brzo stignem bilo gdje... :-D
brinetta

#767 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by brinetta »

kekec wrote:I ovdje ga, na kraju, lola "izvrnu" :D :
http://www.youtube.com/watch?v=5Ng7efe5LRU
al´u tramvaju.
Strasno! Ma ne mogu da vjerujem da se ovo desilo, kad se desilo?
medaaa

#768 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by medaaa »

brinetta wrote:
al´u tramvaju.

ja mislim da je ovo sa snimanja filma Jasmile Zbanic "Na putu"...
zlatiborka

#769 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by zlatiborka »

mickey wrote:Mada nije izravno, ali jest posredno u vezi sa temom. Narode, ima li iko komentar za masu crnih audija i ostalih nalikujućih im auta koje voze idioti vozači naših vladara (ministara, doministara i slično...). Jučer idem iz Živinica prema Kladnju, u Gojakovićima neki udes na mjestu gdje je prokopana cesta poprijeko pa to zagrnuto i vozači, pošto se to nalazi u blizini krivine, vazda se trznu kad nalijeću na prokop asfalta i eto udesa. Ali, nije ni to svrha ovog posta. Idiot koji vozi audi sa onim šarenim svjetalcima oko tablice naprijed lijepo pretiče na punoj liniji i na samoj krivini, a ja ulazim sa druge strane u krivinu i ugledam ga. Sreća da imam naviku da u desnu krivinu ulazim vozeći krajnje desno inače bi me zalijepio. I ja prođem to mjesto, stanem 100 metara naprijed pored policije koja vrši uviđaj na mjestu naprijed pomenutog udesa i kažem im za tog idiota sa audijem, ma nisu ni mrdnuli, kažu dobro je evo vidiš udesa.
Pa ima li pravo idiot sa državnim autom sa navodnom rotacijom kakvu sam pomenuo preticati na punoj liniji i na samoj krivini i ugrožavati druge i treba li ih policija sankcionirati?
Ne beri brigu, nece ih policija i zakon sankcionisati, oni su iznad zakona, a ti si donji....kao i svi mi obicni vozaci....mozemo se slikati....
Skyfox

#770 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

medaaa wrote:
brinetta wrote:
al´u tramvaju.

ja mislim da je ovo sa snimanja filma Jasmile Zbanic "Na putu"...
kao da bi ih ljudi stvarno slusali da pocnu drobinjat....
Judge_Dread

#771 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:06, edited 1 time in total.
Skyfox

#772 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

mislio sam na vehabi... ako bi oni poceli mrmljat po tramvajima
Judge_Dread

#773 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:03, edited 1 time in total.
Skyfox

#774 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Ako mislis na Denisa nemas pravo to reci.
Ako mislis na vehabi... samo bih pojacao MP3
vjesticanametli

#775 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vjesticanametli »

:D kod "diznilenda" lola malo uletio kamionu.................nista strasno
Locked