Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Asana

#551 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Asana »

vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
Ne samo to, on je KRIV jer je iz ispusne trake pokusao produziti pravo i ZATO udario u vozilo koje je prakticno vec preslo raskrsnicu ... da ne kazemo da je vozio brzinom vecom od dozvoljene pa je i ZATO kriv za nesrecu, u svakom slucaju i za tezinu sudara ...

Naivni vozac njemackog drzavljanstva priznao je da je "hvatao" zeleno (koje "blinka") , sto je odmah u nasim medijima sa zadovoljstvom docekano i preneseno kao da je on prosao kroz crveno... ali, vec sama cinjenica da je vec prakticno presao raskrsce u trenutku kad se onima iz pravca grada palilo zuto, pogotovo poznavajuci raskrsnicu, govori da NIJE presao na crveno ...

Kada ce sudije, roditelji, advokati ... shvatiti da je u interesu i njihove djece da ovakvi preksaji budu strogo kaznjeni!?
Asana

#552 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Asana »

amrica wrote: Ako su rodiltelji "zaludjeni" pamecu i sposobnostima svog djeteta, sud i tuzioci nikako ne bi smjeli biti, a u ovom slucaju sud je propustio da kazni i klinca i roditelje, I TO 3 PUTA!!!!!

Ovdje postoje 3 krivca, prvo roditelji, pa sud i tuzilastvo, pa tek onda klinac.

Ne branim klinca, necu ban ili brisanje posta sta bih zeljela da se desi njemu i slicnim, ali mislim da su ovdje krivlji i roditelji i sistem od njega.
OK, slazem se za tri krivca... ali sad me zanima da li ce iko potegnuti pitanje odgovornosti suda i tuzilastva? Ko bi to mogao biti? Tuzilastvo ? :lol:
slavkoimamodilera

#553 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Kao sto rekoh ranije, postoji kvalifikacija koja se otprilike (nisam pravnik) zove izazivanje opce opasnosti u saobracaju, za sta se ovaj mali retardircic moze komotno optuziti...
Sada je do tuzioca da li ce to uraditi ili ce se praviti mutav... :x

Samo da napomenem da u imeniku telekoma ima uredno izlistan broj tuzioca na ovom slucaju... :mrgreen:
don vito

#554 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by don vito »

Ne znam hoce li biti umjesno, ali ne mogu odoljeti da iz jos nekoliko uglova prokomentarisem sudar naseg covjeka i njemackog drzavljanina. Nije to obican udes vec sudar bosanskog i njemackog mentaliteta, bosanskog i njemackog prava i kada se iscitaju sve informacije jasno je sto smo na dnu Evrope, a Njemacka je tamo gdje jeste.
Kako sam uspio povezati, Nijemac je skrenuo lijevo i raskrsnicu presao na crvenom (za njega). Ko je vozio vani, zna da saobracajni propisi kada je u pitanju crveno svjetlo na semaforu, pogotovo pri skretanjima, uopste nisu rigidni kao kod nas. Nece vas sacekati policajac da naplati kaznu zbog skretanja na zutom vec su semafori tako programirani da ima vremena da se prodje i na crvenom i ubaci se u ulicu u koju zeli. Cak i ako je "knap", postoji saobracajna kultura i solidarnost medju vozacima da ce ga bez ijedne rijeci drugi propustiti. Naravno, covjek nije mogao ni sanjati da se kod nas balavci sa 17 godina utrkuju glavnom gradskom ulicom u vrijeme Dnevnika, inace bi vjerovatno stao na prvi treptaj zelenog.
Zamislite u kakvom stanju se nasao taj covjek? U tudjoj zemlji, suocen sa vec tada izvjesnim gubitkom drage osobe. Svejedno, odmah je priznao da je prosao kroz crveno. A nas hairlija? Muljaza, petljavina. Prvo je pobjegao pa se vratio na mjesto nesrece. Dalje, ne znamo da li je vozio on ili mama Igbala? A ako je vozio, da li je bio sam u autu, ili sa mamom Igbalom? Za pricu koju ce prodati korumpiranom bh. pravosudju vjerovatno se cekaju "konsultacije" sa advokatima ala Karkin koji ce dati "pravni savjet" kako da se izbjegnu sankcije.
Ah, mi i Njemacka? Tamo se Helmutu Kolu sudi sto nije platio porez za donaciju od pisljivih 300.000 maraka i pred zakonom mu nikakva olaksavajuca okolnost nije to sto je nakon 45 godina ujedinio Njemacku. A, kod nas dobiju 100 posto drzavu i nakon pet godine ostane 51 posto, rasprodaju drzavne firme za marku... i jos uvijek uzivaju povjerenje naroda. :roll:
atko

#555 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

@don vito

potpisujem
ranger

#556 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

sad se postavlja pitanje jel fakat bilo crveno il treptece zeleno?!
ako je bilo ovo drugo onda svabo uopce nije kriv!
ako je bilo crveno, mislim da je opet imo vremena proci kroz raskrsnicu. nije valjda toliko lud da prodje kroz "debelo" crveno jer tad nebi imao sanse da cisto prodje.
Dori

#557 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Dori »

slavkoimamodilera wrote:
Karabaja wrote:A je li i BMW učestvovao u udesu?
Ne... samo se trkao s njim... a to sto mali napaljenko retardirani nije mogao istrpit pa je morao sa traktorasem bit brzi kroz izlivnu traku nije njegova krivica... mada su vjerovatno isti... bijeli e36, krilo nazad, ma ono buca-potok klasika...
A snosi li vozac BMW-a ikakvu odgovornost? Ipak je ucestovao u "trci" a s tim i indirektno izazvao sudar?
BHG

#558 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by BHG »

sto je mali retard bjezo ako nije kriv...isprdka treba otjerat u zatvor nebi li struno tamo i svima nam uslugu ucinio....
Comrad

#559 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Comrad »

VR6 wrote:
Comrad wrote:Ukoliko se mali utrkivao kako je objavljeno, onda ce to igrati kljucnu ulogu. Cisto sumnjam da se utrkivao puzeci 60km/h. :?
To ce tesko dokazati a i ne znam da u zakonu ima stavka u kojoj pise da je zabranjeno trkanje po cesti. Il se varam?!
Kako ce se tesko dokazati, imaju svjedoci, imaju valjda tragovi kocenja. Tragovi valjda ne mogu isti ako kocis na 60km/h i na 100km/h. Pa valjda i ti drotovi mogu nesto otkriti.
Nema stavka za trkanje na cesti, ali ima stavka da moras voziti 60km/h u naseljenom mjestu. :)
pudlica

#560 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by pudlica »

ima kamera na stubu za rasvjetu na raskrsnici i odatle se sigurno jasno moze vidjeti jel kloc u V vozio kako treba ili glumio sumahera,valjda "milicija" ima oci pa da sama skonta jel vozio 60 ili 100
atko

#561 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

pudlica wrote:ima kamera na stubu za rasvjetu na raskrsnici i odatle se sigurno jasno moze vidjeti jel kloc u V vozio kako treba ili glumio sumahera,valjda "milicija" ima oci pa da sama skonta jel vozio 60 ili 100
Nebi me cudilo da je kamera bila "ugasena" taj dan zbog rutinske kontrole i odrzavanja sistema :x

Koliko je vec proslo vremena... pa mogo se mup zvanicno oglasiti bar sa osnovnim informacijama za javnost :shock: :x
Kjajević Majko

#562 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Kjajević Majko »

Dena wrote:A snosi li vozac BMW-a ikakvu odgovornost? Ipak je ucestovao u "trci" a s tim i indirektno izazvao sudar?
Kazna za prebrzu vožnju koju vjerovatno neće dobiti.
dimu

#563 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

ranger wrote: ako je bilo crveno, mislim da je opet imo vremena proci kroz raskrsnicu. nije valjda toliko lud da prodje kroz "debelo" crveno jer tad nebi imao sanse da cisto prodje.
ma to ti je ono pali se zuto a ti malo na gas i prodjes za onim ispred sebe, nista strasno, mozes proci raskrsnicu. da je tako opasno bilo bi 1000 sudara dnevno poput ovog

da je prosao bas kroz crveno naletio bi na neko auto iz 3 trake koje idu prema ilidzi, ne bi ga pokupio debil koji je prosao kroz traku za desno prije nego se njima zuto i upalilo
dimu

#564 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

Kjajević Majko wrote:
Dena wrote:A snosi li vozac BMW-a ikakvu odgovornost? Ipak je ucestovao u "trci" a s tim i indirektno izazvao sudar?
Kazna za prebrzu vožnju koju vjerovatno neće dobiti.
nista od kazne bez radara
drama

#565 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by drama »

kako god okrenes, mali debil ce se izvuc', zena poginula, svabo dozivio traume, mozda ode u tvorza...ma divno :x

pa ti dodji u bosnu...
ranger

#566 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

dimu wrote:
ranger wrote: ako je bilo crveno, mislim da je opet imo vremena proci kroz raskrsnicu. nije valjda toliko lud da prodje kroz "debelo" crveno jer tad nebi imao sanse da cisto prodje.
ma to ti je ono pali se zuto a ti malo na gas i prodjes za onim ispred sebe, nista strasno, mozes proci raskrsnicu. da je tako opasno bilo bi 1000 sudara dnevno poput ovog

da je prosao bas kroz crveno naletio bi na neko auto iz 3 trake koje idu prema ilidzi, ne bi ga pokupio debil koji je prosao kroz traku za desno prije nego se njima zuto i upalilo
upravo tako!
iz svega navedenog ja sam stekao neki zakljucak: lik prosao kroz zuto, i bio tu negdje u raskrsnici i prosao bi da ga nije sastavio glavni lik ove price vozeci peticu. dakle, oni koji su ga po logici stvari "trebali udarit" (auta iz tri trake koje idu pravo) nisu ga udarili nego 17-godisnji konj koji se pojavio iz cetvrte trake koja nije ni namjenjena za pravo!

tuga!
bpsang

#567 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

danas oko 17 h nisam imao kameru da ovjekovjecim jednu nesrecu, naime iza mosta na stupskoj petlji prema Ilidzi kamion tegljac je pokupio Opel Vetru na sredini ceste tj u srednjoj traci tako da je obrnuo u suprotnom smjeru prema gradu, mozda neko ima snimak pa da postavi
Amazonka27

#568 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

@100_ka dragi, koliko ti udesa vidis...to stvarno nije normalno... :run:
amrica

#569 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

Danas u Oslobodjenju, nema u on-line izdanju, tekst: na loko putu oko Gruda dva momka u mecki, jedan je snimao kako drugi vozi, uglavnom, isli su 210km/h, i to na putu gdje je ogranicenje 50 km/h, jos se vozac plazi u kameru... i postavili su to na you tube :D :D :D I, naravno, policija ih identificirala i nasla, podignute su prijave... i dosle kazna za vozaca:

200 KM
1 MJESEC BEZ VOZACKE
1 KAZNENI BOD

:? :? :-? :-? :shock: :shock:
alica.k

#570 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by alica.k »

amrica wrote:Danas u Oslobodjenju, nema u on-line izdanju, tekst: na loko putu oko Gruda dva momka u mecki, jedan je snimao kako drugi vozi, uglavnom, isli su 210km/h, i to na putu gdje je ogranicenje 50 km/h, jos se vozac plazi u kameru... i postavili su to na you tube :D :D :D I, naravno, policija ih identificirala i nasla, podignute su prijave... i dosle kazna za vozaca:

200 KM
1 MJESEC BEZ VOZACKE
1 KAZNENI BOD

.
Judge_Dread

#571 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:22, edited 1 time in total.
atko

#572 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

amrica wrote:Danas u Oslobodjenju, nema u on-line izdanju, tekst: na loko putu oko Gruda dva momka u mecki, jedan je snimao kako drugi vozi, uglavnom, isli su 210km/h, i to na putu gdje je ogranicenje 50 km/h, jos se vozac plazi u kameru... i postavili su to na you tube :D :D :D I, naravno, policija ih identificirala i nasla, podignute su prijave... i dosle kazna za vozaca:

200 KM
1 MJESEC BEZ VOZACKE
1 KAZNENI BOD

Znaci za prekoracenje od 160 kmh 200 KM = 1.25 KM/km ... to cijena drasticno pada kad se prekoraci na veliko jel? :x :x :x
amrica

#573 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

proletis u neznanju kroz crveno, mijenjas cd, ili pogledas sa strane... 1 sec poslije paljenja crvenog, i eto te na istom kao ovaj klinac. Sljedeci put cemo citati vijest sa mnogo strasnijim i tragicnijim "rezultatom"
VR6

#575 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Ja sam isto neki dan tamo ispred jajca, vozio za policijom nekih 10-ak km brzinom od oko 100 km/h (+- 10 km/h). Vozili iza mene, pa me prestigli i zapicili i ja isto tako za njima. Znam da me nece zaustaviti zbog brze voznje, jer oni krse ispred mene isto zakon. A uz to nisu imali ni upaljena svjetla i nije im radila zadnja lijeva stopka pri kocenju (VW Polo novi, model prije redizajna). I oni krse zakon jer znaju da je glupav, za vecinu puteva bar 90 km/h bi bilo pristojno ogranicenje. U HR je 90 km/h na otvorenoj cesti limit, da je i kod nas tako to bi bila mjera.

A ovaj prvi klip sa Golfovima iz Sarajeva je pravo star.
Taj Golf 2 je odavno rasklopljen i prodan, bio je opako brz :D
Na tom clipu vozi sa prednjom rezervnom gumom - tankom, zato se tako "oteo" pri kocenju.
Locked