a ni semafor nebi bilo lose rjesenje jer tu ima i jako prometan pjesacki prelaz koji niko ne j.. ni 2%100_KA wrote:ova dionica puta slobodno moze zaraditi saobracajni znak , CRNA TAČKA.
Asfalt na tom dijelu puta je gladak ko ogledalo, a i mastan od autobuskog saobracaja koji je godinama tud prolazio ,jedini spas je podici betonski zid bar pola metra ili postaviti betonske žardinjere usput cijele dionice, jer se lole zafuraju iz pravca Sokolović Kolonije, i od silne brzine ulete u krivinu koja je klizava i ljeti i zimi.
Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- hotazmaj
#2251 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- bpsang
#2252 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ja mislim da bi najbolje rijesenje bilo postaviti betonske žardinjere i to po travnjaku u nekom razumnom razmaku, ali iste one koje su stajale ili jos stoje kod doma Sindikata, pa lijepo napuniti zemljom i zasaditi cvijece , Pa nek onda udaraju...
-
Monsignor
#2253 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vec je off topic ali ja sam vec danima pod utiskom ove nesrece sa prepolovljenom jettom.
Lik koji sa svojim rodjenim novorodjenim djetetom pijan vozi, 120 km/h i pri tom prodje kroz crveno u centru grada je zreo za elektricnu stolicu...
Inace sam jako miroljubiv i veliki pacifista ali odgovorno tvrdim da bih ovo govno od izroda zadavio golim rukama da mi napravi nesto ovako kao ovom momku.
Stoka je jos ove godine napravila udes u pijanom stanju i sad ovo...Hoce li opet voziti za par dana? Hoce li opet staviti to nesretno dijete u auto i popiti? Hoce li stici nekog od nas koji prolazimo kroz zeleno na rasksnici....Vidjecemo...na mene ako naleti i ako prezivim to ce mu biti zadnja voznja....
Sretno svima koji zivite blizu ovakvih monstruma!
Lik koji sa svojim rodjenim novorodjenim djetetom pijan vozi, 120 km/h i pri tom prodje kroz crveno u centru grada je zreo za elektricnu stolicu...
Inace sam jako miroljubiv i veliki pacifista ali odgovorno tvrdim da bih ovo govno od izroda zadavio golim rukama da mi napravi nesto ovako kao ovom momku.
Stoka je jos ove godine napravila udes u pijanom stanju i sad ovo...Hoce li opet voziti za par dana? Hoce li opet staviti to nesretno dijete u auto i popiti? Hoce li stici nekog od nas koji prolazimo kroz zeleno na rasksnici....Vidjecemo...na mene ako naleti i ako prezivim to ce mu biti zadnja voznja....
- bpsang
#2254 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Nemoj živ bio nikom misliti zlo, neka mu presudi zakon.
-
Monsignor
#2255 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
E ja u nas zakom vec duze vremena nemam povjerenja kao i 90% ostalih gradnjana...ovakvi voze i prave ovakve nesrece ljudima, ubice setaju ulicama ili su part time u zatvorima...kriminal je svakodnevnica..postajemo gori od Ria i Johanesburga u sred Europe.100_KA wrote:Nemoj živ bio nikom misliti zlo, neka mu presudi zakon.
Iako imam skoro 100 kila i nisam bas laka meta nisam se nikad nesigurnije osjecao u Sarajevu kao pjesak, kao vozac i na kraju kao gradnjanin. 93' sam bar znao s kojeg brda puca i kuda da hodam da me ne pogodi a sad ne znam odakle ce doci
- bpsang
#2256 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
sve to stoji kolega al ipak, zlo se zlom vraca te ga ne treba nikome predskazivati, ima ko ce stati u kraj svemu tome, eto i mene licno nerviraju neke stvari ko sto je kopanje asfalta na najprometnijim ulicama grada,a da se ne postave znakovi upozorenje, nego kad neko strada ,e onda ce oni toboze uraditi nesto...eno pogledaj malo nize od raskrsnice na Socijalnom profrezovali dvije trake i ostavili, kad se desi lancani sudar i više povrijedjenih treba podici tuzbu protiv Opstine Novo Sarajevo, zbog ugrozavanja javnog prometa,tu ce se naslagati bar desetak vozila, njihovom nepaznjom, jedino ako nisu zatvorili tu rupu.Monsignor wrote:E ja u nas zakom vec duze vremena nemam povjerenja kao i 90% ostalih gradnjana...ovakvi voze i prave ovakve nesrece ljudima, ubice setaju ulicama ili su part time u zatvorima...kriminal je svakodnevnica..postajemo gori od Ria i Johanesburga u sred Europe.100_KA wrote:Nemoj živ bio nikom misliti zlo, neka mu presudi zakon.
Iako imam skoro 100 kila i nisam bas laka meta nisam se nikad nesigurnije osjecao u Sarajevu kao pjesak, kao vozac i na kraju kao gradnjanin. 93' sam bar znao s kojeg brda puca i kuda da hodam da me ne pogodi a sad ne znam odakle ce doci
Asto smo mi nastrani u svakom pogledu, to je Balkan i to je nasa narav,sjecas se kad su rekli da nema prokopavanja novoasfaltiranih ulica, nije proslo ni 6 mjeseci svi sahtovi propali...
Pa nije sramota reci ne znam ... nek uradi neko ko zna...ovako samo dzaba bacaju pare na krpljenje.
ajd zivio ja rastego al kad, me bole te cinjenice sta cu ....
- Cholina_Lokica
#2257 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
a stvarno sta se desava sa onim s*anjem na socijalnom, sa one dvije trake.... od ljetos se zaHebaju sa tim, stave asfalt, prodje 15 dana, samo opet uletis u rupu

- Skyfox
#2258 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
danas se 20minuta ubacivao od Socijalnog prema Ilidzi i taman se dokopas trake kad naketis na rovove, kao da kopaju temelje rimskog carstvaDile wrote:a stvarno sta se desava sa onim s*anjem na socijalnom, sa one dvije trake.... od ljetos se zaHebaju sa tim, stave asfalt, prodje 15 dana, samo opet uletis u rupu![]()
Samo sto asfaltiraju ulicu nade se neko da je prerovi...
- Cholina_Lokica
#2259 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
uzas... ja sam sad u subotu tako nalitila na rupu, doslo mi bilo da idem koldzi na vrata da ga udavim, kako mi je zao auta bilo. dan prije normalna cesta bila, i onda odjednom opet prerovili, i jos nisu nikakav ni znak bili stavili, samo skontas kad naletis...
neko plahe pare pere na onoj rupi...
neko plahe pare pere na onoj rupi...
- Skyfox
#2260 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ista stvar i kad ides prema Zeljinom stadionu od Soc. prije mosta na semaforu lafo zabetonirana rupa a ustvari dolina, samo potones...
Izrovase grad...
Izrovase grad...
- Cholina_Lokica
#2261 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
hajmo se dogovorit da racun za amortizere svi dostavljamo nadleznoj opcini 
- Skyfox
#2262 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ee kamo srece da zivimo u takvoj drzavi 
-
krusty
#2263 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Monsignor wrote:vec je off topic ali ja sam vec danima pod utiskom ove nesrece sa prepolovljenom jettom.
pa zasto se cudis ? ko ce ga prijaviti da vozi pijan ? nece njegova hanuma sigurno ...
svi mi ovdje znamo neke koji tako voze pijani, divljaju i slicno, ali kukamo samo na one koje ne poznajemo, a ove "nase" pokrivamo... ko je to toliko savjestan da uvali clana blize porodice radi dobrobita ostalih stanovnika ?
neka je cura ovdje na forumu pisala (ne znam jel na ovoj temi ili nekoj drugoj) kako joj je tetak (ili neko iz blize familije) drot i kako divlja privatno i kako ga nikad ne kaznjavaju jer se odmah predstavi kao kolega... pa sreco moja zasto ne prijavis policajca koji ti nije kaznio tetka ? nije ti to palo na pamet a ?
- Cholina_Lokica
#2264 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
jednom su platili karter

- respo
#2265 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
veceras se vracao s posla ono kod socijalnog zakrpljeno
jos prije toga nekoj djevojci rukom dodji u ovu traku (bog zna sta je ona mislila
)
kontam sad kad sa 60 rokne u onu rupu ode pola auta
kad srecom zakrpljeno i onda mi kasnije smjesno bilo mahnem joj i svojim putem
jos prije toga nekoj djevojci rukom dodji u ovu traku (bog zna sta je ona mislila
- burek_in_space
#2266 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ako je forumashica sa-xa, onda je skontala da si ti respo , i da je zovesh na kafu.respo wrote:veceras se vracao s posla ono kod socijalnog zakrpljeno
jos prije toga nekoj djevojci rukom dodji u ovu traku (bog zna sta je ona mislila)
- ARmAn1i
#2267 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ee moji forumasi... oko 14:30h sam imao udes kod remize, malo prije semafora.
stajalo se ukoloni, standard
lola se zaletio i vidim ga ja u retrovizoru, krenem malo naprijed ma reko nabice me na ovog ispred...
i cujes samo skripu kocnica i udar, napravio mi stete minimalno milju...njemu puko hladnjak, nabio se pravo.
izlazi on iz auta i govori: ja sam kriv, joj sta uradi..joj sta cu sad..
i kaze evo ti stoja, stoja i po i da idemo...ja naravno necu.
kaze lik jebo ti ovo i sjeda u auto da bjezi, a jos ce prokuhat bez hladnjaka, ma reko necu se ja sad sa seljakom ganjat, nek stoji auto sad cu policiju da zovem
u roku 5 min dolaze momci PU Novi grad, vrse uvidjaj...sve pohvale za brzinu i ljubaznost.
uglavnom slijedi mi rpocedura, sutra procjena stete u osiguranju pa dalje se ganjat oko ovoga.
htio bi jos da pitam, posto se znaju tablice i vlasnik vozila, jedino ako nije dao nekom drugom da vozi ili u najgorem slucaju ukradeno
hocu li naplatit ovu stetu, od osiguranja pa da moje osiguranje dalje potrazuje taj novac od njegovog ili kako to vec ide.
Marka vozila: Alfa Romeo
Tip vozila: 146 (starija)
Boja: Crna
Reg. oznake: 693-M-806
Slika vozila: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... eo_146.JPG
prvo mi je palo na pamet da ga uslikam, ali jbg tel mi ostao u autu pa dok sam reg zapisao ne stigoh, a od siline udara cd player, mobitel, plastika za board kompjuter su ispali iz instrument table!
svaka informacija ce dobro doci, kako meni tako i policiji. hvala.
btw maschernao, imam par pitanja, ali na pp
stajalo se ukoloni, standard
lola se zaletio i vidim ga ja u retrovizoru, krenem malo naprijed ma reko nabice me na ovog ispred...
i cujes samo skripu kocnica i udar, napravio mi stete minimalno milju...njemu puko hladnjak, nabio se pravo.
izlazi on iz auta i govori: ja sam kriv, joj sta uradi..joj sta cu sad..
i kaze evo ti stoja, stoja i po i da idemo...ja naravno necu.
kaze lik jebo ti ovo i sjeda u auto da bjezi, a jos ce prokuhat bez hladnjaka, ma reko necu se ja sad sa seljakom ganjat, nek stoji auto sad cu policiju da zovem
u roku 5 min dolaze momci PU Novi grad, vrse uvidjaj...sve pohvale za brzinu i ljubaznost.
uglavnom slijedi mi rpocedura, sutra procjena stete u osiguranju pa dalje se ganjat oko ovoga.
htio bi jos da pitam, posto se znaju tablice i vlasnik vozila, jedino ako nije dao nekom drugom da vozi ili u najgorem slucaju ukradeno
hocu li naplatit ovu stetu, od osiguranja pa da moje osiguranje dalje potrazuje taj novac od njegovog ili kako to vec ide.
Marka vozila: Alfa Romeo
Tip vozila: 146 (starija)
Boja: Crna
Reg. oznake: 693-M-806
Slika vozila: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... eo_146.JPG
prvo mi je palo na pamet da ga uslikam, ali jbg tel mi ostao u autu pa dok sam reg zapisao ne stigoh, a od siline udara cd player, mobitel, plastika za board kompjuter su ispali iz instrument table!
svaka informacija ce dobro doci, kako meni tako i policiji. hvala.
btw maschernao, imam par pitanja, ali na pp
- karanana
#2268 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
fuj. cuj ti papana i price i ponasanja. ma popushio ga je on. imas mu tablice, naci ce ga, cudo vec nisu.
- ARmAn1i
#2269 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
nasli su odma ko je vlasnik, mislim po tablicama..al meni nesto suhva, posto je iz rs-a tacnije foce kako rekose na vezi, pa mi malo sumnjivo. plus zensko vlasnik. vidjet cemokaranana wrote:fuj. cuj ti papana i price i ponasanja. ma popushio ga je on. imas mu tablice, naci ce ga, cudo vec nisu.
- karanana
#2270 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
eh to medjuentitetsko sranje i procedure kad se tako nesto desi mi nisu poznate. da li saradjuju policije na takvom nivou da ce sad focanska policija otici kod njega i zakucati mu na vrata....ko zna...luda kuca.
- hotazmaj
#2271 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ti ces sretu naplatiti ne sikiraj se za to. Dobro da si mu tablice zapisao, mada meni nebi tako lako otisao
- ARmAn1i
#2272 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa nije mi se bas dalo ganjat sa njim, a i ako pomjerim auto tesko bi onda bilo to sve dokazivathotazmaj wrote:Ti ces sretu naplatiti ne sikiraj se za to. Dobro da si mu tablice zapisao, mada meni nebi tako lako otisao
a posto sam ovdje procitao da u ovakvim slucajevima dobijes naknadu stete, nisam se bas puno nasekirao.
- bpsang
#2273 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ma ! sve to sredis sa nasom policijom, na kraju kad ti procjene stetu, naplatices je sigurno ali idi do kraja tj, pricaj sa policijom da dignes tuzbu protiv vozaca, jos navedes pretrpljeni strah, On se mora pojaviti na sudu,a ti kao ostecena osoba neces nista platiti, mozes samo dobiti.
Sto rece hotazmaj ne bi on meni tako lako pobjegao, ili bi ga ganjao negdje bi se morao zaustaviti, a to sto bjezi samo gore po njega,bez obzira gdje je u RS-u ili ovdje.
Sretno sa naplatom.
Sto rece hotazmaj ne bi on meni tako lako pobjegao, ili bi ga ganjao negdje bi se morao zaustaviti, a to sto bjezi samo gore po njega,bez obzira gdje je u RS-u ili ovdje.
Sretno sa naplatom.
- Cholina_Lokica
#2274 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ovakvu crnu alfu sam zadnjih dana vidjala po gradu, po vas dan se lik vozao i nest ku*cio da prostite... ne znam je li to taj, al me je bas nervirao lik, jer sam ga svaki dan vidjala po nekoliko puta, ne vidi se iza volana lik kad vozi... 
- amrica
#2275 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Odstetu ti isplacuje osiguravajuca kuca kod koje je taj auto osiguran. Ne znam medjuentitetsku proceduru, ali vjerujem ako je neka jaka kuca, nema frke. Ali ako je neka tipa "3 ljubicice" iz zaseoka xy sa ukupno 6 klijenata, onda ...hhhhhmmmmm U najboljem slucaju ti sljeduje dugotrajno natezanje sa osiguravateljima.
SRETNO!
SRETNO!