Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chuchumbamayumbe

#2126 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

Hendrix wrote:
chuchumbamayumbe wrote:to na Ilidži na mostu je opasan kontra nagib, čudi me da ne urade nešto više osim postavljanja duple bakine!
Ma nema veze kakav god da je makar i u kontri, pri brzini od 60km/h nema šanse da ti se šta desi, imaš još kontra nagiba po gradu na glavnoj cesti ali je dozvoljeno 60 opet tako da ako izletiš do tebe je.
Slažem se.
E sada, ako nekome špura nije ok, ako ima sve četiri gume različite šare i profila (nerijetko), ako krajnice, kugle i seleni nisu kako treba, taj je u Allahovim rukama i na 60km/h.
Skyfox

#2127 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

zapalila se peglica

Image
respo

#2128 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

juce prolazim pored ove peglice i kontam gdje je ovdje mogla ovako udariti nista nije osteceno nisam ni vidio da je gorila
Skyfox

#2129 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

cudno je sto je izgoreni dio iznutra, nije mi jasno kako je doslo do toga...
interface

#2130 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by interface »

ARmAn1i wrote:ne znam jeste li primjetili, nakon sto se zavrsila rekonstrukcija mosta na ilidzi (preko puta energoinvesta), ljudi masovno proklizuju u onoj krivini nekih 50-tak metara duzine od mosta...

prije 10-tak dana.. merc onaj stari, 190-tka zavrsio na braniku
danas oko 18:30 kadet(suza) zavrsio na banderi...

i maloprije oko 20:30 opet udes...ovaj put cini mi se 4 vozila ucestvovaka u udesu, golf2, jetta, fiat (kedi) i ako se ne varam jos jedan fiat brava..
ovaj kedi reklo bi se najgore prosao, izvrtio se na stazi :D

razlog je garant brzina, jer sve preko 60km/h u onoj krivini dovodi do malo tezeg i rizicnijeg ulaska u istu..a valjda se zlete sa brze ceste i ne usporavaju, a inercija nosi :|
tih 50 metara je stari asfalt. nikakve kvalitete, povrsina mu je glatka ko staklo a kolotrazi su bar 5 cm dubine.
samo mi nije jasno, kada su vec ponovo asfaltirali most a i onaj dio novog izlaza sa ilidje, pa zar nisu mogli i tih 50 m.

brzina je ogranicena na 60 km/h ali ondje po mokrom kolovozu, ako moras naglo kociti, klizis i s 50 km/h.
Troll_Happens

#2131 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Skyfox wrote:cudno je sto je izgoreni dio iznutra, nije mi jasno kako je doslo do toga...
garant neko pikavac ubacio unutra.. nije se moglo samo zapalit.. mislim i da jeste mala je vjerovatnoca da ne bi stradalo prvo s vana a tek onda iznutra... garant narkic neki nesto bacio :shock:
interface

#2132 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by interface »

chuchumbamayumbe wrote:
Hendrix wrote:
chuchumbamayumbe wrote:to na Ilidži na mostu je opasan kontra nagib, čudi me da ne urade nešto više osim postavljanja duple bakine!
Ma nema veze kakav god da je makar i u kontri, pri brzini od 60km/h nema šanse da ti se šta desi, imaš još kontra nagiba po gradu na glavnoj cesti ali je dozvoljeno 60 opet tako da ako izletiš do tebe je.
Slažem se.
E sada, ako nekome špura nije ok, ako ima sve četiri gume različite šare i profila (nerijetko), ako krajnice, kugle i seleni nisu kako treba, taj je u Allahovim rukama i na 60km/h.
daj ba sta pricate bezze. mi znamo za taj dio pa pazimo. vjerujem da ima i onih koji jurcaju, ali definitivno, ta krivina je opasna.
naravno da ljudi ne ocekuju da sa normalnog asfalta odjednom predju na onaj glatki i sa dubokim kolotrazima, pogotovo ne u ostroj krivini.

zanemarili ste jednu cinjenicu. pri samom kraju krivine, s lijeve strane je prikljucni put. s njega se izlazi na glavnu cestu.
sta se desi kad ti pri 60 odjednom ugledas da se neko ukljucuje 10 metara ispred tebe ?
da, naglo kocis, ili bjezis desno. ti mozda i ne proklizes jer si na izlazu ali sta biva s onima iza tebe ? ili onima desno od tebe kojem kojem upadnes u traku ?

naravno da je opasna krivina i nevidjena glupost. cuj asfaltirati sve iza i ispred krivine a tih 50 m krivine ostaviti prastari asfalt.
i da, ko je dopustio taj potpuno nepregledni prikljucak ?
Cholina_Lokica

#2133 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

Jedan001 wrote:
Skyfox wrote:cudno je sto je izgoreni dio iznutra, nije mi jasno kako je doslo do toga...
garant neko pikavac ubacio unutra.. nije se moglo samo zapalit.. mislim i da jeste mala je vjerovatnoca da ne bi stradalo prvo s vana a tek onda iznutra... garant narkic neki nesto bacio :shock:
i meni je to prvo palo na pamet... ili je nekome u autu ispala cigara, ili je neku iz drugog auta bacio cigaru kroz prozor i uletlio u doticno auto pa planulo...

jao kako mrzim papcine kad bacaju kroz prozor cigare... :x :x :x :x
Troll_Happens

#2134 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Dile wrote:
Jedan001 wrote:
i meni je to prvo palo na pamet... ili je nekome u autu ispala cigara, ili je neku iz drugog auta bacio cigaru kroz prozor i uletlio u doticno auto pa planulo...

jes vala i kad ti se zalijepi na sajbu izmedju brisaca... uzas ...
:x :x
Cholina_Lokica

#2135 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

ma hajd kad se zalijepi, meni je jednom uletila u auto... progorila mi itisoncic :x fino lola bacio cigaru, meni otvoren prozor bio, cigara uletila, i pod sjediste... i hajd je trazi u voznji... :x

sreca pa ne nosam vatreno oruzje sa sobom... propucala bih gume u voznji takvim likovima...
bpsang

#2136 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Dile wrote:ma hajd kad se zalijepi, meni je jednom uletila u auto... progorila mi itisoncic :x fino lola bacio cigaru, meni otvoren prozor bio, cigara uletila, i pod sjediste... i hajd je trazi u voznji... :x

sreca pa ne nosam vatreno oruzje sa sobom... propucala bih gume u voznji takvim likovima...
@ DILE JE žeMsko :D to dile samo pUcaj :D
Last edited by bpsang on 18/10/2009 21:02, edited 1 time in total.
anonimni clan

#2137 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

Dile wrote:
Jedan001 wrote:

Ma ne mora biti opusak.......
Nemate pojma kako se auto samo moze zapaliti........i za cas izgoriti,sto kazu iz cista mira.
Troll_Happens

#2138 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

100_KA wrote:
Dile wrote:ma hajd kad se zalijepi, meni je jednom uletila u auto... progorila mi itisoncic :x fino lola bacio cigaru, meni otvoren prozor bio, cigara uletila, i pod sjediste... i hajd je trazi u voznji... :x

@ DILE JE žeMsko :D to dile samo picaj :D
jel to dile od ledi :) lejdi :) :D
Cholina_Lokica

#2139 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

100_KA wrote:

dobro, tebe cu zvati ako me murija uhvati, recu on mi rekao da pucam :D
bpsang

#2140 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Dile wrote:
100_KA wrote:

SAMO MU POKAZES PUCU,pa makar i plasticnu ukakice se od straha :D
Troll_Happens

#2141 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Dile wrote:
100_KA wrote:

SAMO MU POKAZES PUCU,pa makar i plasticnu ukakice se od straha :D[/quote]

ma ukakice se ja mislim i bez puce... kad samo sikne ko prava brako :) :razz: sss :skoljka:
respo

#2142 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

Jedan001 wrote:
instalacije najvjerovatnije
ipak je taj auto star najminimalnije 20 godina (sto je nejvjerovatno)
Cholina_Lokica

#2143 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

Jedan001 wrote:
100_KA wrote:SAMO MU POKAZES PUCU,pa makar i plasticnu ukakice se od straha :D

ma ukakice se ja mislim i bez puce... kad samo sikne ko prava brako :) :razz: sss :skoljka:
ma ja, lako vam je mene zezat :mrgreen:
perfect_guy

#2144 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by perfect_guy »

interface wrote:
daj ba sta pricate bezze. mi znamo za taj dio pa pazimo. vjerujem da ima i onih koji jurcaju, ali definitivno, ta krivina je opasna.
naravno da ljudi ne ocekuju da sa normalnog asfalta odjednom predju na onaj glatki i sa dubokim kolotrazima, pogotovo ne u ostroj krivini.

zanemarili ste jednu cinjenicu. pri samom kraju krivine, s lijeve strane je prikljucni put. s njega se izlazi na glavnu cestu.
sta se desi kad ti pri 60 odjednom ugledas da se neko ukljucuje 10 metara ispred tebe ?
da, naglo kocis, ili bjezis desno. ti mozda i ne proklizes jer si na izlazu ali sta biva s onima iza tebe ? ili onima desno od tebe kojem kojem upadnes u traku ?

naravno da je opasna krivina i nevidjena glupost. cuj asfaltirati sve iza i ispred krivine a tih 50 m krivine ostaviti prastari asfalt.
Priključak apsolutno nije problematičan, obzirom da i ti kad dolaziš sa "autoputa" i onaj koji dolazi s druge strane imate svoju traku
holowey

#2145 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

perfect_guy wrote:
interface wrote:

Priključak apsolutno nije problematičan, obzirom da i ti kad dolaziš sa "autoputa" i onaj koji dolazi s druge strane imate svoju traku
mislim da interface ne misli na desni prikljucak sa kruznog toka nego na sporedni prikljucak sa lijeve strane, od kuca koje se nalaze izmedju ceste i tramvajske pruge...
strong69

#2146 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by strong69 »

Jutros u 9.30h je neki Ford imao izlijetanje na ovom vec cuvenom mjestu na Ilidzi na renoviranom nadvoznjaku. Odbio se od lijevu bankinu, udario u desnu i stao poprecno na cesti...
hotazmaj

#2147 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

Jeli neko primjetio kako je covjek pokusao sebe i svoju avliju da zastiti od ovih pilota?? Obratite paznju na armaturne mreze sa desne strane :lol: :lol: :lol: Uglavnom vec je neko pokusao da srusi sve to :lol: :lol: :D
Hendrix

#2148 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Hendrix »

Ne mora značiti da je priključak s lijeva legalan uopšte, u ovoj državi se na M17 priključuje ko hoće, pogledajte sa desne strane od Coca-cole u Hadžićima, svi su priključeni platoima totalno nelegalno ali niko ništa. Hadžo prodaje keramiku i ima skladište na jednoj a salon na drugoj strani ceste i kad nešto kupiš onda pretrčavaš tamo da uzmeš :shock:
bpsang

#2149 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Dile wrote:
Jedan001 wrote:
100_KA wrote:SAMO MU POKAZES PUCU,pa makar i plasticnu ukakice se od straha :D

ma ja, lako vam je mene zezat :mrgreen:
ma ne zezamo te samo se salimo , evo ja cu zatraziti oprost od pokretaca teme...
100_KA Izvini na offf... :-)
2407

#2150 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by 2407 »

strong69 wrote:Jutros u 9.30h je neki Ford imao izlijetanje na ovom vec cuvenom mjestu na Ilidzi na renoviranom nadvoznjaku. Odbio se od lijevu bankinu, udario u desnu i stao poprecno na cesti...

Ima li neko sliku tog, vec famoznog, mjesta sa kontra nagibom o kojem se prica posljednih nekoliko stranica?
Locked