Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
slavkoimamodilera

#1426 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Strasna nejebica vlada gradom, ljudi su uzasno nervozni i agresivno, katastrofa :-)
atko

#1427 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Jes jes ... malo golotinje bi popravilo cituVaciju ... lijepi goli otok :x
Amazonka27

#1428 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

slavkoimamodilera wrote:Strasna nejebica vlada gradom, ljudi su uzasno nervozni i agresivno, katastrofa :-)

:lol:

mozete zatvoriti temu....slavkec je stavio tacku na pricu :D
Dori

#1429 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Dori »

Amazonka27 wrote:
slavkoimamodilera wrote:Strasna nejebica vlada gradom, ljudi su uzasno nervozni i agresivno, katastrofa :-)

:lol:

mozete zatvoriti temu....slavkec je stavio tacku na pricu :D
:lol: :thumbup:
Troll_Happens

#1430 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Mercedesom udario zaštitara i vukao ga na haubi 50 metara
Osim brojih povreda, Kenan Matoruga (30) doživio i stres • Policija traga za nasilnim vozačem...
04.06.2009. 07:46

Kenan Matoruga (30) iz Sarajeva, zaštitar Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, povrijeđen je jučer na ulaznoj kapiji bolnice. Njega je vozilom "mercedes" (139-T-622) udario za sada nepoznati vozač, koji je nasilu htio da uđe u krug bolnice.

Dodao gas

Matoruga je nakon incidenta prevezen na Ortopediju, gdje je utvrđeno da ima povrede oba koljena, lijeve potkoljenice i skočnog zgloba, a ljekari su konstatirali i da je preživio stres. On će, kako nam je potvrdila portparol KCUS-a Biljana Jandrić, biti zadržan na bolničkom promatranju.

Povrijeđeni Matoruga zadržan na promatranju

Almir Tabaković, šef Odsjeka portirskorecepcijske zaštite KCUS-a, kazao nam je da je Matoruga na kapiji vozaču "mercedesa" pojasnio da ne može ući u krug bolnice ako nema propusnicu.

- Naš kolega je mislio da će se čovjek vratiti pa je nastavio raditi svoj posao. Međutim, vozač "mercedesa" pritisnuo je gas i u noge je udario Matorugu gurajući ga 50-ak metara na haubi. Porušio je zaštitne prepreke i kada je naš kolega pao s haube, vozač je nastavio juriti, pri čemu je oštetio i jedno sanitetsko vozilo. Dali smo se u potjeru za njim, ali je izjurio na naš tehnološki izlaz i uspio je pobjeći - navodi Tabaković.

Raspisana potraga

O ovom incidentu odmah je obaviještena policija, koja je od očevidaca, Matoruginih kolega, uzela podatke o crvenom "mercedesu". Inače, u Klinički centar mogu ući doktori i ljudi koji rade u dežurama ukoliko imaju propusnice.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, kazao nam je da je Matoruga u ovom incidentu zadobio lakše ozljede. Za "mercedesom" je policija raspisala potragu.

Tražit će policijsko osiguranje

- U KCUS ulazi 12.000 ljudi dnevno. Često se unutar klinika dešavaju nasrtaji na ljekare i ostalo osoblje, a sada je brutalno napadnut zaštitar. Mi imamo odličnu saradnju s Policijskom upravom Centar, ali ćemo od MUP-a tražiti da nam daju jednog policajca koji će osiguravati bolnicu, ili da nam osiguraju stalne policijske patrole bar do 14 sati dok traju gužve - istakao je Tabaković

Ne mozes nasem insanu objasniti da ne moze uci u bolnicu i cekaonicu sa autom. I opet ce biti na kraju pojeo vuk magarca idemo dalje, nit se zna ko je freak u mercedesu niti pise da su ga ulovili ipak je to mecka ...
Pocinje sa idenjem u kafic sa automobilom a evo dokle se dodje do bolnice mu treba dati mogucnost da udje u zgradu sa autom kakav idiot :x
Troll_Happens

#1431 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Policija vozaču oduzela BMW X5 koji nije njegov
Haris Ekmeščić (30) je višestruki povratnik koji do sada ima čak 205 saobraćajnih prekršaja...
04.06.2009. 11:15

Sarajevska policija preksinoć je oduzela i treće vozilo višestrukom prekršiocu Zakona o sigurnosti saobraćaja. U Rustempašinoj ulici na Ilidži, oko 23.30 sati, zbog prevelike brzine zaustavljen je džip BMW X5 (640-T-544), kojim je upravljao Haris Ekmeščić (30) iz Sarajeva. Terenac je inače vlasništvo Ekmeščićevog prijatelja.

Provjerama je utvrđeno da je Ekmeščić višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja. Ovaj mladić je do sada počinio čak 205 prekršaja, od čega je većina njih prebrza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo.

Iako BMW za čijim je upravljačem zatečen nije njegov, oduzet je i deponiran u krugu Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.

Nusret Selimović, komandir saobraćajne policije, kaže da će vozilo biti kod njih do odluke nadležnog suda. Ukoliko sud odluči da se BMW trajno oduzme, bit će prodat i novac će ići u državni budžet.

- Ovaj 30-godišnjak nalazi se na spisku od 225 vozača koji imaju najviše prekršaja. Od 205 evidentiranih prekršaja, ima i nevezivanja pojasa i korištenja mobitela u vožnji, ali je puno puta zaustavljen i zbog prolaska kroz crveno svjetlo ili prebrze vožnje - kazao je Selimović.

I Haris Ekmeščić, kao i 20-godišnji Denis Kondo, kojem je prije nekoliko dana, zbog čak 203 prekršaja koje je počinio vozeći "golf" svoje majke bez položenog ispita, ima dosta neplaćenih kazni za počinjene prekršaje.

- Ova akcija, čiji je osnovni cilj sankcioniranje onih koji sjedajući za upravljač i čineći teške prekršaje svakodnevno ugrožavaju svoj i život drugih učesnika u saobraćaju, bit će nastavljena i u narednom periodu. Takvima će vozila odmah biti oduzeta, a protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave - istaknuo je Selimović.

Svaka cast ali su trebali i njemu kaznu lupiti ili ga uhapsiti ovako sutra moze posuditi od drugog prijatelja i napravit nesrecu ili ne daj boze ubiti nekoga...
samo naprijed milicijooo :bih:
KemooSA

#1432 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by KemooSA »

Mislim da je i kod nas doslo vrijeme za kaznu u vidu drustveno korisnog rada..
Ako vec policija ne smije udarati i ako nema mjesta u zatvorima za ove "blaze" kazne i pocinitelje istih onda neka svoj dug vrate kakvim korisnim radom za drustvo..
Npr. ovog tatinog sina sa bmw-om kojem izgleda bacanje novca na "gluposti" kao sto su saobracajne kazne ne znaci nista, prisilio bi ga da obuce onaj komunalni kombinezon i da cisti Ferhadiju subotom po noci kada je najveca spica...ili nek jednostavno ucestvuje u izgradnji ovog autoputa,mislim da bi sa svim likovima kao ovaj taj put bio zavrsen za 2-3 godine...
Lesli Eldridž

#1433 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Mogu i u kamenolom... :D
hotazmaj

#1434 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

Evo od prije jedno sat vremena.
Image
bpsang

#1435 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

@ hotazmaj

da se bolje vidi...

Image
River_isle

#1436 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by River_isle »

zna li neko sta se desilo na pofalicima, prije nekih sat/sat i pol?
Skyfox

#1437 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

River_isle wrote:zna li neko sta se desilo na pofalicima, prije nekih sat/sat i pol?
prosao sam tamo u 20-21h nista neobicno...
pudlica

#1438 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by pudlica »

kolko sam vidio onako u prolazu motorista udario u auto i ne izgleda bas fino
S@din

#1439 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by S@din »

pudlica wrote:kolko sam vidio onako u prolazu motorista udario u auto i ne izgleda bas fino
dijete na skuteru, da budemo precizniji :sad:
pudlica

#1440 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by pudlica »

a iskreno te djece na skuterima nije mi zao sto padaju,prosle sedmice na pofalicima lik sa skuterom od mupa nesta uljeto izmedju auta i na semaforu je proletio izmedju auta i udario u curu koja je dijela one novine weekend,a i pored ovoga sta sve rade po gradu...
lolo_lolo

#1441 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by lolo_lolo »

pudlica wrote:a iskreno te djece na skuterima nije mi zao sto padaju,prosle sedmice na pofalicima lik sa skuterom od mupa nesta uljeto izmedju auta i na semaforu je proletio izmedju auta i udario u curu koja je dijela one novine weekend,a i pored ovoga sta sve rade po gradu...
nije ni meni zao stoke na motorima,ali ta cura :( ....i svi nevini koji slucajno stradaju
S@din

#1442 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by S@din »

kako god, cudan udes, skuter je udario u auto odozada, izmedu dva semafora ....

je li lik u autu nesto naglo kocio, ne znam, ali je i on imao dijete u autu, koje je kad smo prolazili vristalo i plakalo, vjerovatno od soka ...
lolo_lolo

#1443 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by lolo_lolo »

to je semafor kod bristola,gdje je ko onaj talijanski restoran,puno skutera i motora ,ne znam sta se tacno desilo,hitna je odvozila nekoga...
Cafe Camargue

#1444 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cafe Camargue »

danas oko 16h na obali ispred delikatesne skuter spuco odzada u golfa 2
sudeći prema izgledu skutera, dabogda da je motorista čitav
Lesli Eldridž

#1445 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Sam pao sam se ubio. Što ne čuva odstojanje. Meni žao vozača auta. Neće biti pred zakonom kriv jer se ovaj nabio, ali trauma je to. I još mu razbio i auto... 8-)
Karabaja

#1446 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

jutros....

Image
Neelix

#1447 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

pudlica wrote:a iskreno te djece na skuterima nije mi zao sto padaju,prosle sedmice na pofalicima lik sa skuterom od mupa nesta uljeto izmedju auta i na semaforu je proletio izmedju auta i udario u curu koja je dijela one novine weekend,a i pored ovoga sta sve rade po gradu...
vilicu joj idiot iscasio :roll:

u petak ujutro gledam neka dva djecaka, dabogda po 12 godina da imaju, na nekom skuteru probusenog auspuha prolaze onom ulicom gdje su boemi, sve odzvanja od prdeza, a oni crkose od smijeha :roll:
bpsang

#1448 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

KemooSA wrote:Mislim da je i kod nas doslo vrijeme za kaznu u vidu drustveno korisnog rada..
Ako vec policija ne smije udarati i ako nema mjesta u zatvorima za ove "blaze" kazne i pocinitelje istih onda neka svoj dug vrate kakvim korisnim radom za drustvo..
Npr. ovog tatinog sina sa bmw-om kojem izgleda bacanje novca na "gluposti" kao sto su saobracajne kazne ne znaci nista, prisilio bi ga da obuce onaj komunalni kombinezon i da cisti Ferhadiju subotom po noci kada je najveca spica...ili nek jednostavno ucestvuje u izgradnji ovog autoputa,mislim da bi sa svim likovima kao ovaj taj put bio zavrsen za 2-3 godine...
A zavezati mu kuglu za nogu od 50 kila da ne moze pobjeci sa radno - korisnog mjesta
terra_incognita

#1449 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by terra_incognita »

100_KA wrote:
KemooSA wrote:Mislim da je i kod nas doslo vrijeme za kaznu u vidu drustveno korisnog rada..
A zavezati mu kuglu za nogu od 50 kila da ne moze pobjeci sa radno - korisnog mjesta

A kao tarabe koristiti otrovna koplja :evil:
musac

#1450 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by musac »

Image
Locked