Istočno Sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8501 Re: Istočno Sarajevo
s kršćanske strane razumijem potrebu molitve za dušu pokojnika da mu Gospod bude milosrdan sudac
nešto što svetosavci ne priznaju drugima u kontekstu njihovih žrtava (npr Hrizostom i misa za žrtve na Bleiburgu) kao da hrvatske kršćanske žrtve nemaju krštenu dušu
znači svetosavci i tu ispadaju šupci
i licemjeri: dočekuje Hrizostom lješinu krajišnika, a isto to uskraćuje kardinalu 2020.
s druge strane u evanđelju se pita ko će prije doći u raj onaj koji se busa sve sam dobro radio i nisam grešnik ( đeneral mladić) ili onaj koji govori ja sam grešnik Bože oprosti (čovjek koji se pokaje i shvati pogrešku)
kao takav General Pampers je u 99. krugu pakla podgrijavaju ga belzebubi i behemoti
nešto što svetosavci ne priznaju drugima u kontekstu njihovih žrtava (npr Hrizostom i misa za žrtve na Bleiburgu) kao da hrvatske kršćanske žrtve nemaju krštenu dušu
znači svetosavci i tu ispadaju šupci
i licemjeri: dočekuje Hrizostom lješinu krajišnika, a isto to uskraćuje kardinalu 2020.
s druge strane u evanđelju se pita ko će prije doći u raj onaj koji se busa sve sam dobro radio i nisam grešnik ( đeneral mladić) ili onaj koji govori ja sam grešnik Bože oprosti (čovjek koji se pokaje i shvati pogrešku)
kao takav General Pampers je u 99. krugu pakla podgrijavaju ga belzebubi i behemoti
- Didier
#8502 Re: Istočno Sarajevo
Što je najgore od svega, likovi poput tebe ordiniraju svakim danom među nama, i vjerovatno te većina smatra "normalnim".
Pa jebote, taj "general" je izgubio sve svoje bitke. Osim što je zao čovjek, on je karina od generala. Kukanjac očigledno nije imao želudac za sve to, pa je kasnije tvrdio i da se nikakav "zločin" nije desio u Dobrovoljačkoj ulici, te da je tu poginulo svega nekoliko vojnika, iako se brojem licitiralo od nekoliko desetina do nekoliko stotina.
Mladić je direktno naređivao sva zlodjela, a ne samo ono "zločin" koji ne želiš nazvati genocidom.
Pročitaj jebote šta piše u Hagu, ili vječno živi da ne priznaješ "anti-srpske sudove", izopšten od normalnog svijeta i u balonu.
Zašto je toliki problem nešto nazvati genocidom, ako je sud rekao da je bio genocid?
-
Dobrinjac-u-Pragu
#8503 Re: Istočno Sarajevo
otprilike glasacko tijelo AFD-aMate_Miso_Kovac wrote: ↑31/08/2026 11:59 "Ja bih napravio razliku izmedju velicanja Hitlera kao nekog ko je digao Njemacku iz financijske depresije i gradio autoceste i Hitlera koji je drzao konc logore i pobio milione"![]()
![]()
![]()
![]()
- dr_Evil
#8504 Re: Istočno Sarajevo
Pa ja sam mirotu smatrao ljudinom... da ti pravo kazem. I onda dodje i izvali ovakvo nesto. Ko da je Mladic bio neki vizionarski genije koji je stvorio gerilu za obranu otadzbine i slobodarskog sveta u trenutku kad je krenuo genocid na njegov narod.Didier wrote: ↑31/08/2026 12:00Što je najgore od svega, likovi poput tebe ordiniraju svakim danom među nama, i vjerovatno te većina smatra "normalnim".
Pa jebote, taj "general" je izgubio sve svoje bitke. Osim što je zao čovjek, on je karina od generala. Kukanjac očigledno nije imao želudac za sve to, pa je kasnije tvrdio i da se nikakav "zločin" nije desio u Dobrovoljačkoj ulici, te da je tu poginulo svega nekoliko vojnika, iako se brojem licitiralo od nekoliko desetina do nekoliko stotina.
Mladić je direktno naređivao sva zlodjela, a ne samo ono "zločin" koji ne želiš nazvati genocidom.
Pročitaj jebote šta piše u Hagu, ili vječno živi da ne priznaješ "anti-srpske sudove", izopšten od normalnog svijeta i u balonu.
Zašto je toliki problem nešto nazvati genocidom, ako je sud rekao da je bio genocid?
Lik preuzeo stvorenu vojsku, ukopanu iznad svih polozaja, maksimalno opremljenu, i valjda jer jedini nije imao problem da naredi genocid koji je vec bio pokrenut.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#8505 Re: Istočno Sarajevo
zato sto ni srbi ni hrvati nisu dozivjeli katarzu poslije drugog svjetskog rata a ni poslije ovog.
sve se pravdalo "medjuetnickim sukobima" a ne planiranom istrebljenju nekog naroda (ndh, cetnici, milosevic...)
- Haris.ba
#8506 Re: Istočno Sarajevo
Znam da 1939.nisu postojali nikakvi nemiri u Njemackoj i da je Hitler bez unutrasnjih nemira napao Poljsku.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/08/2026 11:58
pazi sad, 1933. na izborima kada je hitler imao apsolutnu moc, i samo htio da je "demokratski" utvrdi, dobio 44%, ostalo glasalo protiv hitler prije svega ni tada nisu svi nijemci bili nacisti.
kao i sada sa srbima ili hrvatima. cak i da svaki drugi srbin ili hrvat podrzava mladica ili pavelica, to opet znaci da ima druga polovina koja ne podrzava.
i ako uzmes u obzir veliku odsutnost na izborima i malu izlaznost, ne moze se reci da je vecina srba i hrvata nacionalisticka.
druga je stvar sto mediji pumpaju svoje i predstavljaju neke stvari mnogo vecim ili manjim sto zapravo nisu, zavisno od agende koje imaju.
sve treba sa dozom opreznosti uzimati.
Tako, ogromna vecina je podrzavala Hitlera i naciste.
Sta ogromna vecina Srba podrzava vidi se danas. Glasovi koji ne slave Mladica su sporadicni. Vecinski Srbi negiraju genocid i slave Mladica.
Ja bih volio da mediji lazu i da realnost nije takva kakva je.
-
neki
#8507 Re: Istočno Sarajevo
Sve informacije navode da su se u Vozuči desili zločini i to prilično svirepi..ali, bez opravdavanja, treba staviti sve u vremenski kontekst, Vozuča je pala par dana nakon što su na vidjelo izašle satelitske fotografije masovnih grobnica oko Srebrenice i prve informacije o sistematskim egzekucijama civilnog stanovništva u Srebrenici. Nađi mi ijednu vojsku ikad u istoriji koja je, neposredno nakon što je pretrpjela takav pokolj vlastitog naroda, zauzela neprijateljevo uporište i u njemu poštovala ženevske konvencije..Apoll0 wrote: ↑29/08/2026 21:34I dan danas bjezim od prica starijh o mudzahedinima u Vozucoj. Ja nemam zeludac za to. Da li je to sistemsko, ne znam.ElRe wrote: ↑29/08/2026 18:44Navedi 1 sistemski zločin Armije, srušene vjerske objekte, grobove, masovne grobnice.Forumerrer wrote: ↑29/08/2026 18:42
To opet ne znaci da nazalost nije bilo zlocina i na nasoj strani i od toga ne treba bjezati.
I u Vozuči su stradala isključivo vojna lica.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#8508 Re: Istočno Sarajevo
ja nisam siguran da sve i jedan srbin podrzava mladica... imam prijatelje srbe i to iz laktasa direktno, cak bio clan snsd-a do 2007. i pitam ga nakon smrti sta misli o mladicu ili da li ga zali (znama ga od 2008. i znam kako misli) samo mi je potvrdio da je zlocinac i da mu je u neku drago sto je umro iako to nece njegove zrtve vratiti u zivot.Haris.ba wrote: ↑31/08/2026 12:10Znam da 1939.nisu postojali nikakvi nemiri u Njemackoj i da je Hitler bez unutrasnjih nemira napao Poljsku.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/08/2026 11:58
pazi sad, 1933. na izborima kada je hitler imao apsolutnu moc, i samo htio da je "demokratski" utvrdi, dobio 44%, ostalo glasalo protiv hitler prije svega ni tada nisu svi nijemci bili nacisti.
kao i sada sa srbima ili hrvatima. cak i da svaki drugi srbin ili hrvat podrzava mladica ili pavelica, to opet znaci da ima druga polovina koja ne podrzava.
i ako uzmes u obzir veliku odsutnost na izborima i malu izlaznost, ne moze se reci da je vecina srba i hrvata nacionalisticka.
druga je stvar sto mediji pumpaju svoje i predstavljaju neke stvari mnogo vecim ili manjim sto zapravo nisu, zavisno od agende koje imaju.
sve treba sa dozom opreznosti uzimati.
Tako, ogromna vecina je podrzavala Hitlera i naciste.
Sta ogromna vecina Srba podrzava vidi se danas. Glasovi koji ne slave Mladica su sporadicni. Vecinski Srbi negiraju genocid i slave Mladica.
Ja bih volio da mediji lazu i da realnost nije takva kakva je.
najglasniji su sada oni sto placu za njim ali da li mozemo na osnovu toga da tvrdimo da 99% srpskog naroda takav? ne!
evo ti druge slike: kad je preminuo halid, isto tako mnogo ljludi u srbiji su bili tuzni i sjecali se njega. da li to znaci da 99% srba voli i slusa halida... ne!
treba kriticki razmisljati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Haris.ba
#8510 Re: Istočno Sarajevo
Koliko ima politicara Srba u skupstini manjeg entiteta koji ne negiraju genocid?
- Didier
#8511 Re: Istočno Sarajevo
Više puta se on odavao na ovom forumu, i onda dođe i kaže "niko normalan ne podržava to drugo".
Koje ba drugo? Reci šta drugo.
A kažem ti, s obzirom gdje živi i odakle je, vrlo je moguće da smo i kafu pili nekad, ne znajući ko je ko. I kako onda ikome vjerovati?
Nema veze, živjećemo jedni pored drugih.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#8512 Re: Istočno Sarajevo
najgori su ovi prikriveni
-
Dobrinjac-u-Pragu
#8513 Re: Istočno Sarajevo
ne znam. sigurno mnogo.
to je uzorak od 100-200 ljudi. mnogo bitnije sta obicni ljudi misle.
isto tako mozemo reci sigurno da je barem 500.000 obicnih ljudi iz hrvatske ustase (zbog podrske tompsonu). ali to ne znaci da da je bas svi stanovnici podrzavaju ndh i pavelica.
- JohnnyS
#8514 Re: Istočno Sarajevo
Mirota ko Plenković, za dom spremni ima dvostruku konotaciju 
- Truba
#8515 Re: Istočno Sarajevo
ovaj dobrinjac je baš osjednut osjetim da se kod njega primila komunisticka propaganda
daj sjaši više s hrvata šta još nisi upetljao bugojansku skupinu i stjepana radića
daj sjaši više s hrvata šta još nisi upetljao bugojansku skupinu i stjepana radića
- Haris.ba
#8516 Re: Istočno Sarajevo
Pa, ako je sigurno mnogo, de nam ime barem jednog Srbina iz skupstine koji ne negira genocid.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/08/2026 12:26 ne znam. sigurno mnogo.
isto tako mozemo reci sigurno da je barem 500.000 obicnih ljudi iz hrvatske ustase (zbog podrske tompsonu). ali to ne znaci da da je bas svi stanovnici podrzavaju ndh i pavelica.
Ljudi na izborima biraju. Ja ne bi mogao birati nekoga ko negira zlocine. Pa ti vidi je li to neki pokazatelj ili nije.
Ja Hrvatsku spominjao nisam, ali eto - ima fina brojka onih za koje znamo sta simpatiziraju.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#8517 Re: Istočno Sarajevo
nisam licno nikog iz skupstine rs-a pitao ili gledao intervjue pa da ti mogu reci koliko tacno njih ne misli tako. cak i dodik 2006. govorio da je bio genocid u srebrenici pa promjenio plocu.Haris.ba wrote: ↑31/08/2026 12:29Pa, ako je sigurno mnogo, de nam ime barem jednog Srbina iz skupstine koji ne negira genocid.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/08/2026 12:26 ne znam. sigurno mnogo.
Ja Hrvatsku spominjao nisam, ali eto - ima fina brojka onih za koje znamo sta simpatiziraju.
zato ne uzimam politicare kako vjerodostojne i iskrene. mnogo bitnije sta obicni ljudi misle. i ono sto sam dozivio u svom prijateljskom krugu je da niko ne misli da je mladic heroj i kazu da je bio genocid u srebrenici. ali ne mogu ni njioh uzeti kao neki uzorak jer govorimo ovde o mozda 15 ljudi.
- Truba
#8518 Re: Istočno Sarajevo
čovjek je srbin 100% i to starog kova iz manjeg mjesta
nemaš mu šta prigovarat a ne spominjat 99% istih
ja mu nista ne zamjeram
imaju pravo na svoje pogrešno misljenje zato su kaznjeni s nekoliko diktatora, izolacijom, losim statusom u medjunarodnoj zajednici i svojim lokalnim sredinama
kad sam vidio da zenska koja je htjela otici u monahinje nikad udata nikad momka lijepa prava zdrava otisla s iliže u istočnu ilidžu 1996. veliča mladića
sve je jasno
- dembele
#8519 Re: Istočno Sarajevo
Koliko bi njih još podijelilo objave na društvenim mrežama ali ih hebe posao u Federaciji,.Prvi ešalon iz raznih branši zaginuo, pa ostali vidjeli kuda to vodi.
Treba ovo sve isto proći i sa dr.Dabićem, ona stara vještica neće privući toliku pažnju.
Treba ovo sve isto proći i sa dr.Dabićem, ona stara vještica neće privući toliku pažnju.
- Haris.ba
#8520 Re: Istočno Sarajevo
Kada je Dodik govorio da je genocid imao je mislim dva zastupnika u skupstini.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/08/2026 12:33
nisam licno nikog iz skupstine rs-a pitao ili gledao intervjue pa da ti mogu reci koliko tacno njih ne misli tako. cak i dodik 2006. govorio da je bio genocid u srebrenici pa promjenio plocu.
zato ne uzimam politicare kako vjerodostojne i iskrene. mnogo bitnije sta obicni ljudi misle. i ono sto sam dozivio u svom prijateljskom krugu je da niko ne misli da je mladic heroj i kazu da je bio genocid u srebrenici. ali ne mogu ni njioh uzeti kao neki uzorak jer govorimo ovde o mozda 15 ljudi.
Promjenio je plocu kada je skontao da mu trebaju glasovi.
Nesto Srbi nece da glasaju za one sto priznaju genocid. Sta mislis da moze biti razlog?
P.S.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/plakat- ... /220711119
Koga zanima, postoje transkripti sa te sjednice. Da ne bude da se nesto potura.
Last edited by Haris.ba on 31/08/2026 13:08, edited 1 time in total.
- muha_sa
#8521 Re: Istočno Sarajevo
Maj 1992. Sarajevo
-
Naslovnica
#8522 Re: Istočno Sarajevo
Kakav ba srbin, čovjek bio ortodoksna komunjara. U crkvu nije ušao do 92.Truba wrote: ↑31/08/2026 12:34čovjek je srbin 100% i to starog kova iz manjeg mjesta
ja mu nista ne zamjeram
imaju pravo na svoje pogrešno misljenje zato su kaznjeni s nekoliko diktatora, izolacijom, losim statusom u medjunarodnoj zajednici i svojim lokalnim sredinama
kad sam vidio da zenska koja je htjela otici u monahinje nikad udata nikad momka lijepa prava zdrava otisla s iliže u istočnu ilidžu 1996. veliča mladića
sve je jasno
-
moimoi
#8523 Re: Istočno Sarajevo
Svi su oni bili komunjare jer su morali. Jedini nacin da prezive. Kada se rodis u pripizdini, ili ako su ti roditelji dosli iz pripizdine, vjera je na prvom mjestu.
Bogu se obracas za sve zivo.
Bogu se obracas za sve zivo.
- dr_Evil
#8524 Re: Istočno Sarajevo
Ebi ga, moje shvatanje posta je da misli na mirotu, a ne na kukavicu sratka.Naslovnica wrote: ↑31/08/2026 13:06Kakav ba srbin, čovjek bio ortodoksna komunjara. U crkvu nije ušao do 92.Truba wrote: ↑31/08/2026 12:34čovjek je srbin 100% i to starog kova iz manjeg mjesta
ja mu nista ne zamjeram
sve je jasno
-
dudlov