Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mohamad danas živi blizu fočanske Aladže, zajedno s prijateljem. Sa kolegama islamske vjeroispovijesti redovno dolazi u obnovljenu fočansku džamiju, gdje obavlja namaz. Posebno ističe lijepo iskustvo i srdačan odnos sa Miralemom efendijom Hodžićem, glavnim imamom u Foči.
"Osjećam se lijepo i prihvaćeno. Naš život je jednostavan, fakultet, biblioteka, učenje, kafa. Ovo je savršeno mjesto za studente. Ja imam najbolje ocjene", pohvalio se Mohamad.
Mohamed je samo jedan od oko 300 studenata iz Indije koji danas studiraju u Foči. Uz njih, tu su studenti iz Italije, Bangladeša, Turske i brojnih drugih zemalja. Upravo ta raznolikost postala je jedno od obilježja grada.
Istrebljivali iz Foče "turke" u tri rata...Kad gle čuda, eto turaka opet. I to pravih Turaka.
Ti Ljubišo zaista nemaš sreće. Baš si luzer.
Pa njima nikada nisu predstavljali problem pravi turci, arapi, i svi ostali muslimani svijeta vidi se to i po Srbiji gdje se UAE vladarima tepa kao braci i daje im se najbolji komad zemlje u Beogradu
Problem su im uvijek bili bosanski muslimani koje su vidjeli kao otpadnicima od svetosavlja, koji su prodali veru za večeru i te njihove mitologijske gadosti o osveti dahijama itd.itd.
dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 19:12
Nije da nije bilo pokusaja protjerivanja mrskog djeda mraza cetnika iz SAO Laponije, sjetimo se Arzije ili kako se zvala ta pulenka. Nakon rata je bio i zabranjen, pa je stidljivo dosao zeleni djed mraz kao probni balon.
Pa jest. Izabrani na izborima direktno govore da je problem kada Jevreji kupuju nekretnine u Istocnom Sarajevu.
A, "pokusaj" da ciko sa laznom bradom ne dijeli djeci paketice je sovinizam.
escobar__ wrote: ↑22/12/2025 19:57
Slobodni ste za pronaći prilog Federalne TV o Srbima koji kupuju stanove u Sarajevu, a u stilu viđenom na takozvanoj rtrs.
Pronađoše li šta ovi "jedni smo drugima palili kuće" likovi s druge strane entitetske linije, a nalik sveopćem nacionalšovinizmu koje tradicionalno dolazi s prostora entiteta čiji su temelj masovne grobnice?
konektovan wrote: ↑22/12/2025 14:04
Ja koliko skontah nacelnika istocnog, ako Bosnjaci nastave kupovati stanove i u buducnosti, morace se to novim ratom stopirati?!
Izgleda, samo neće on učestvovati, on će se sakriti ili pobjeći.
Pa nije ljubiša prvi počeo sa ovom pričom.
Zar nije nedavno i "precednik" pričao manje uvijeno nego ova govna u pečatu.
Al što bi rekli, sve su to nebitni likovi koji se ništa ne pitaju u genocidno-šumskoj republici.
Mohamad danas živi blizu fočanske Aladže, zajedno s prijateljem. Sa kolegama islamske vjeroispovijesti redovno dolazi u obnovljenu fočansku džamiju, gdje obavlja namaz. Posebno ističe lijepo iskustvo i srdačan odnos sa Miralemom efendijom Hodžićem, glavnim imamom u Foči.
"Osjećam se lijepo i prihvaćeno. Naš život je jednostavan, fakultet, biblioteka, učenje, kafa. Ovo je savršeno mjesto za studente. Ja imam najbolje ocjene", pohvalio se Mohamad.
Mohamed je samo jedan od oko 300 studenata iz Indije koji danas studiraju u Foči. Uz njih, tu su studenti iz Italije, Bangladeša, Turske i brojnih drugih zemalja. Upravo ta raznolikost postala je jedno od obilježja grada.
Istrebljivali iz Foče "turke" u tri rata...Kad gle čuda, eto turaka opet. I to pravih Turaka.
Ti Ljubišo zaista nemaš sreće. Baš si luzer.
Je li moguce da niko ne komentarise ova 3 prsta
Pa Muhamed študent medicine ce prvi da zaplati glavom ako do kakvog sranja dode u Foci. Pa nek onda dize 3 prsta.
U Istočnom Novom Sarajevu ima jedan veliki vrtić između zgrade u kojoj je restoran Perla i vještačkog jezara s vodoskokom
Pa, vjerujem da imaju škole i vrtiće, mene zanima da li manjine, pardon, ostali konstitutivni narodi, šalju djecu u te ustanove ili u Federaciju.
Niti su prijavljeni tamo, niti idu u vrtiće i škole.
Sve obavljaju u Sarajevu, od zdravstva do školstva.
Srbi iz IS se prijavljuju fiktivno u Sarajevo kako bi se lijecili u sarajevskim zdravstvenim ustanovama.Kazu ako hoces da umres lijeci se u bolnici "Srbija".
dulekrele wrote: ↑23/12/2025 11:10
Srbi iz IS se prijavljuju fiktivno u Sarajevo kako bi se lijecili u sarajevskim zdravstvenim ustanovama.Kazu ako hoces da umres lijeci se u bolnici "Srbija".
Zar je tako lose stanje?
Ono, znao sam kad je "stara" bolnica Kasindol bila, ali zar se nije popravilo sa novom zgradom?
Danguba wrote: ↑22/12/2025 20:04
Ma vrlo jednosavno, nama B/B je sasvim svejedno ko mu je komsija/susjed u ulici, zgradi ili vikendici.
Bio Mujo, Mijo ili Mitar...nikome ne smeta njegovo ime, vjeroispovijest ili nesto trece sve dok je dobar komsija/susjed.
Mozda ja ne shvatam sarkazam? Cuj svejedno ko je komsija
Zar je tako lose stanje?
Ono, znao sam kad je "stara" bolnica Kasindol bila, ali zar se nije popravilo sa novom zgradom?
Valjda je do osoblja a ne zgrade
Smugnulo sve u asa bolnicu, mada cujem od raje vode djecu nakom pedijatru u IS koji iz foce dolazi sedmicno.
Danguba wrote: ↑22/12/2025 20:04
Ma vrlo jednosavno, nama B/B je sasvim svejedno ko mu je komsija/susjed u ulici, zgradi ili vikendici.
Bio Mujo, Mijo ili Mitar...nikome ne smeta njegovo ime, vjeroispovijest ili nesto trece sve dok je dobar komsija/susjed.
Mozda ja ne shvatam sarkazam? Cuj svejedno ko je komsija
Tako je bilo '92. Nit sam znao ko je ko ni koje je vjere i nacionalnosti,a nije me ni zanimalo.
Zar je tako lose stanje?
Valjda je do osoblja a ne zgrade
Smugnulo sve u asa bolnicu, mada cujem od raje vode djecu nakom pedijatru u IS koji iz foce dolazi sedmicno.
Fizioterapeut u istocnom pun raje iz Sa. Ne mozes termin dobiti