Carsija u Istocnom?
Bilo mi cudno.
Ne moras odmah udarat
Eto jbt još ih sa cvijećem ispratili u zemlje njihovih predaka u Skandinaviji, a više je postalo strašno koliko se počelo izjednačavati ma svi su ubijali i svi su isti bili. Evo za par dana je 11.7. pa prije par dana godišnjice živih lomača po Višegradu, pa bila skoro godišnjica pobijene djece u Prijedoru, da ne nabrajam dalje. Sve ok suživot mora se dalje, ali molim te nemoj da nas izjednačavaš ubijali su oni ali smo i mi, bilo je ubistva sigurno ali ovakvih monstruoznih zločina od strane Bosanaca nije bilo.citroen xm wrote: ↑04/07/2023 23:03 Treće, ako gledamo povratnike i one koji nisu prodali svoju imovinu, ta brojka je daleko veća na strani Bošnjaka. Toliko o ugroženosti. Što reče forumaš iznad, puno Trebinje Bošnjaka iz Skandinavije koji su u tu istu Skandinaviju u ratu fino ispraćeni, bez da je iko stradao.
A istorija je puna svega, na svim mogućim stranama. Ovde je toliko toga isprepletano. Ubili Četnici Bošnjake, drugi Bošnjaci ubili Srbe, Ustaše klale koga su stigle.... Pa puna je BiH jama sa Srpskim kostima.... Najgore je kada se na takvim stvarima počne mjeriti...
Hiljade i hiljadecitroen xm wrote: ↑04/07/2023 23:08 Ne nije, eto obiđi malo ili pročitaj. Zvaršili je Srba u jamama na hiljade i hiljade, ali eto drži se ti svoje priče.
Dakle opcija jeste da Kanton ili Federacija finansiraju otvaranje barem osnovne škole u I. Sarajevu koja će biti za tu djecu, postoji li teoretska mogućnost za to ?
....a sljedeće godine i prvu džamijuOzimician wrote: ↑04/07/2023 23:41Dakle opcija jeste da Kanton ili Federacija finansiraju otvaranje barem osnovne škole u I. Sarajevu koja će biti za tu djecu, postoji li teoretska mogućnost za to ?
Također, što se zdravstva tiče, to se može lahko urediti, jednostavno se ostavi mogućnost daljeg korištenja zdravstva u KS nakon preseljenja u I. Sarajevo i to je to to.
Smrdi ti prica, ko nas bre zavadi!Naslovnica wrote: ↑04/07/2023 23:56Nisi mi odgovorio/odgovorila na moje pitanje, a ja tebi jesam...
evo ti samo u IST Hercegovini cuvena Koricka jama izmedju Gacka i Bilece na magistrali, pa 2 jame iznad Ljubinja ka Popovom Polju Pandurica i Rzani Do, ustase pobile Srbe u 2. svjetskom ratu, isto na magistrali, imaju spomenici pa ko ne vjeruje nek ode i posjeti...ima ih jos, ali su ove najpoznatije..no da ne spamujemo temu...citroen xm wrote: ↑04/07/2023 23:03 Onaj ko kaže da u Istočnom Sarajevu ne smije zakačiti bošnjačko prezime i da ne smiju hodati zamotane žene, laže ko pas. Mada ne znam što se tako kažeali eto, laže kao džukela. Niko nema ni najmanji problem.
Što se tiče oduzimanja zemljišta, ako opština da namjenu po regulacionom planu tom zemljištu, otkupiće ga po opštinskoj cijeni za tu lokaciju. Nema to veze da li si Srbin, Bošnjak, Hrvat ili Aboridžin. Znam ljude Srbe u RS kojima je otkupljeno bez pitanja. To je i logično jer ne može tvoja livada kočiti razvoj grada i države. A to što su te zvali neki tamo da kupe za siću, to je jer su imali uvid u regulacioni plan, dojave i htjeli su samo zaraditi na tebi, bio Marko ili Mujo, njima svejedno. Odmah da ti kažem, Srbi su sa svojom zemljom imali strašne probleme pri izgradnji auto cesta u bih gdje ono što nije otkupljeno postalo je deponija iskopane zemlje, imaju i tužbe pokrenute.
Treće, ako gledamo povratnike i one koji nisu prodali svoju imovinu, ta brojka je daleko veća na strani Bošnjaka. Toliko o ugroženosti. Što reče forumaš iznad, puno Trebinje Bošnjaka iz Skandinavije koji su u tu istu Skandinaviju u ratu fino ispraćeni, bez da je iko stradao.
A istorija je puna svega, na svim mogućim stranama. Ovde je toliko toga isprepletano. Ubili Četnici Bošnjake, drugi Bošnjaci ubili Srbe, Ustaše klale koga su stigle.... Pa puna je BiH jama sa Srpskim kostima.... Najgore je kada se na takvim stvarima počne mjeriti...
Kad ovako piše, stiče se utisak da se danima plakalo po Trebinju od tuge za Bošnjacima, "u ratu fino ispraćenim" iz svojih kućacitroen xm wrote: ↑04/07/2023 23:03 Onaj ko kaže da u Istočnom Sarajevu ne smije zakačiti bošnjačko prezime i da ne smiju hodati zamotane žene, laže ko pas. Mada ne znam što se tako kažeali eto, laže kao džukela. Niko nema ni najmanji problem.
Što se tiče oduzimanja zemljišta, ako opština da namjenu po regulacionom planu tom zemljištu, otkupiće ga po opštinskoj cijeni za tu lokaciju. Nema to veze da li si Srbin, Bošnjak, Hrvat ili Aboridžin. Znam ljude Srbe u RS kojima je otkupljeno bez pitanja. To je i logično jer ne može tvoja livada kočiti razvoj grada i države. A to što su te zvali neki tamo da kupe za siću, to je jer su imali uvid u regulacioni plan, dojave i htjeli su samo zaraditi na tebi, bio Marko ili Mujo, njima svejedno. Odmah da ti kažem, Srbi su sa svojom zemljom imali strašne probleme pri izgradnji auto cesta u bih gdje ono što nije otkupljeno postalo je deponija iskopane zemlje, imaju i tužbe pokrenute.
Treće, ako gledamo povratnike i one koji nisu prodali svoju imovinu, ta brojka je daleko veća na strani Bošnjaka. Toliko o ugroženosti. Što reče forumaš iznad, puno Trebinje Bošnjaka iz Skandinavije koji su u tu istu Skandinaviju u ratu fino ispraćeni, bez da je iko stradao.
Opet te pitam, zašto ne odgovoriš na moje pitanje, ja sam odgovorio na tvoje?Mrvice_ba wrote: ↑05/07/2023 00:02Smrdi ti prica, ko nas bre zavadi!Naslovnica wrote: ↑04/07/2023 23:56
Nisi mi odgovorio/odgovorila na moje pitanje, a ja tebi jesam...
Pa batice "grad" Istočno Sarajevo nisu samo Dobrinja i Lukavica i majstor za pivo.
Šuplja priča...kako su Trebinje i Pale bili "fini" i ispratili komšije u suzama (al u kurcu).citroen xm wrote: ↑05/07/2023 06:12 Druže, u vrijeme rata i ne očekuješ da neko plače zato što odlazi neki pripadnik naroda sa kojim tvoj narod ratuje. Ali to što je obezbjeđen siguran odlazak bez da ikome fali dlaka sa glave, to što su ih na iste te autobuse ispratili komšije iz dobre namjere, to što ni jedna jedina kuća u Trebinju nije demolirana, to je sasvim dovoljno.
Odeš dole i popričaš sa Bošnjacima kojih bar ljeti imaš puno dole i svako će ti reći da mu ništa nije falilo i najbolje o komšijama Srbima sem ako nije zlonamjeran i ako ne fingira.
Pa Srbi su imali ključeve od masu Bošnjačkih stanova i sačuvali su sve stvari u njima.
I gdje je tu charshija koju spominjesNediM17 wrote: ↑05/07/2023 07:22Pa batice "grad" Istočno Sarajevo nisu samo Dobrinja i Lukavica i majstor za pivo.
To je površinom od preko 1.425 m2 jedan od "najvećih" gradova na svijetu, grad sa najviše "parkova" po glavi stanovnika.![]()
U jednom trenutku dok се zvao Српско Сарајево dosezao čak do "Novog Goražda" uključujući i opštinu Rogatica.
Danas obuhvata 6 opština uključujući Trnovo, Pale i Sokolac.
Jest, i Srdjana Alekisca ubili da ne bi kojeg Bosnjaka.....citroen xm wrote: ↑05/07/2023 06:12 Druže, u vrijeme rata i ne očekuješ da neko plače zato što odlazi neki pripadnik naroda sa kojim tvoj narod ratuje. Ali to što je obezbjeđen siguran odlazak bez da ikome fali dlaka sa glave, to što su ih na iste te autobuse ispratili komšije iz dobre namjere, to što ni jedna jedina kuća u Trebinju nije demolirana, to je sasvim dovoljno.
Odeš dole i popričaš sa Bošnjacima kojih bar ljeti imaš puno dole i svako će ti reći da mu ništa nije falilo i najbolje o komšijama Srbima sem ako nije zlonamjeran i ako ne fingira.
Pa Srbi su imali ključeve od masu Bošnjačkih stanova i sačuvali su sve stvari u njima.
Hoces da kazes da u zgradama zive uhljupi kojima je mrsko ofarbati svoje vlasnistvo?nineinchnails wrote: ↑05/07/2023 08:25 Onda se vratim u Dobrinju i shvatim pojam "tamni vilajet" u punom smislu.
Na svim zgradama ratni ožiljci. Ceste s rupama. Niko se nije sjetio da renovira fasade ni evo skoro 30 godina nakon rata
Zanimljivo je to da je u IS sve novo s obzirom da je sve skoro izgradeno.nineinchnails wrote: ↑05/07/2023 08:25 Šetao sam malo po iStočnom Sarajevu prije neko veče. Sve nove zgrade bez ratnih ožiljaka. Onako socijalistička gradnja 70-ih, ali sa premalim prozorima. Ima par zgrada koje su ljepše od ostalih. Ima dosta radnjica svakakvih i kafića i restorana. Lijepo za prošetat'. Vidio sam i ono jezerce, mislio sam da je puno veće kako su ga najavljivali.
Onda se vratim u Dobrinju i shvatim pojam "tamni vilajet" u punom smislu.
Na svim zgradama ratni ožiljci. Ceste s rupama. Niko se nije sjetio da renovira fasade ni evo skoro 30 godina nakon rata, a u Lukavici sve novo novcato. Rasvjeta u Dobrinji, kao da je dom Džeka Trbosjeka, pola Dobrinje u mraku, a u Lukavici led rasvjeta obasjava svaki čošak.
I shvatim: ovamo su nama i sebi sve sjebali da bi im bilo lakše živjeti u nečem novom.
Srđan Aleksić...mali_balon wrote: ↑05/07/2023 08:02
Jest, i Srdjana Alekisca ubili da ne bi kojeg Bosnjaka.....
Kako KOS propaganda radi svoje.....imam kolega srbijanaca i nakon 3 pive pocne plac za jugom i prica ko nas bre zavadi....kazem vi mas zavadili sa slobom a poceli ste 1989 na kosovu uz slobom govor...i nastane neugodan tajac i nastavi se prica o kurvama i poslu...
Vidi, za Pale ne znam, ali za Trebinje znam sve. Pričaš kao i onaj što kaže da se u I.Sarajevu ne smije staviti bošnjačko prezime na interfon, da ne smije zamotana žena doći nekome u goste... Da li je iz neznanja ili zlobe, ali priča ti je šuplja.PM72 wrote: ↑05/07/2023 07:38
Šuplja priča...kako su Trebinje i Pale bili "fini" i ispratili komšije u suzama (al u kurcu).
Bošnjaci su bili manjina i to velika manjina.Sve im je opljačkano i raznešeno,pobijeno ih desetine (šta kaže-nikom nije dlaka falila...al glava jeste) a jedina im je sreća što su srbi,naoružani do zuba,imali preča posla na ratištu prema Trebinju i Trebeviću.Znali su,ako krenu vojno na nenaoružana bošnjačka sela da će morati oslabiti linije i odvojiti vojsku koja im je prijeko potrebna na brdima iznad Dubrovnika i Sarajeva.Bili su zauzeti ubijanjem sa brda još da se zajebaju sa protjerivanjem...
Bošnjaci su stradavali ponajviše gdje su bili većina..do zuba naoružana manjina krenula je na komšije da ciljem da ih istrijebe što su i uradili.