I Sarajevo ce se prije ili kasnije, pa taman to bilo 10-15-20 godina sroditi sa Sarajevom. Tako da ce to biti nesto kao recimo Vogosca, Ilidza, Ilijas, Hadzici. I sada je skoro pa tako.
Par puta sam u Sarajevu, konkretno u City pubu i Sozi, upoznao neke ekipice raje iz I Sarajeva. Na samom pcetku upoznavanjakao mala zetegnutost u komunikaciji, i onda kada vide da nas boli briga odakle su, sve dok su na nasim talasnim duzinama i dok se dobro zezamo i cugamo, e onda se jednostavno brise ta kao barijera odakle je ko.
Jedan moj jaran je hodao sa curom iz Lukavice, njena jaranica bila zainteresovana za mene

...sto sam izbjegao jer cura nije moj tip, nevezano za to odakle je i sl. Nebitno.
Ali eto, cim sam ovo naveo kao nesto cega se sjecam kao nesto neobicno, ocito da to jos nije nesto sto je zazivilo, i da je neki vid "incidenta" tog tipa
Relativno cesto znam naletiti do trznih centara u Lukavici, na Jahorinu naravno..na Pale i ne bas, mozda svega par puta poslije rata, i vec godinama jednostavno ne priznajem bilo kakve barijere i lafo granice.
Posto vidim da ima par ljudi na ovoj temi iz I. Sarajeva, intersuje me neka preporuka za kafic sa dobrom ljetnom bastom, moze i restorancic..za proljecnu i ljetnu sezonu koja je pred nama.????