Hair česma se aktivira busenjem, obično kao i bunar (bazen vode na odredjenoj dubini, sa odredjenom snagom izbačaja . Naravno da iz nekog izvora dolazi do punjenja tog bazena, ali to ne znači da taj izvor ne može presušiti i da ga treba maksimalno habati). I to.insomnia78 wrote:]
Hair cesma je obicno izvor, kruzenje vode u prirodi i to
"Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
-
archi_a
#101 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
-
archi_a
#102 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
.
Last edited by archi_a on 10/06/2015 16:29, edited 1 time in total.
-
archi_a
- forest gump
#104 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Sigurno nemamo više turaka od Minhena i više arapa od Londona.
-
artime
#105 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Ma moze biti svasta.. samo mislim da ne treba se bahato ponasati ni u jednoj drzavi. Ima li ista gore od Amerikanaca. Znam da generalizujem, ali skoro svaki se dere. Neki dan, mi cekamo da vidimo papu
ispred katedrale, i pored jedan Amer se dere drugoj kako je obisao ovo ono i pri tome sve kroz sarkazam i ironiju sto je dosao papa da eto da blagoslov. Znaci skoro sat vremena tako on prica i zeza se. Ali lik je ostao i slikao garant da moze hipster na fejsu objaviti kako je njegov avanturisticki zivot na Balkanu dozivio novu dimenziju.
Elem poenta sve dok su uljudni ljudi nemam nista protiv. ostavljaju novac, za vas koji ste u turizmu suosjecam se
Btw kako arapkinje u onim crnim haljama do poda mogu klanjati, kada im se sve ono vuce i gledam sve je prljavo od prasine
Elem poenta sve dok su uljudni ljudi nemam nista protiv. ostavljaju novac, za vas koji ste u turizmu suosjecam se
Btw kako arapkinje u onim crnim haljama do poda mogu klanjati, kada im se sve ono vuce i gledam sve je prljavo od prasine
- shbc
#106 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Citiram prijatelja sa Ilidze: "Koliko ih ima, poceo sam da grlim i bratimim Sandzaklije kad ih vidim" 
- Maharadza
#107 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba! 
Dovoljno o temi govori da ni 10 postova nije trebalo da padne standardna huškačka "previše je Džamija"!
Dovoljno o temi govori da ni 10 postova nije trebalo da padne standardna huškačka "previše je Džamija"!
- Henry Chinaski
#108 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Prijatelju moj, ne bori se tako protiv islamofobije.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
Nemam ništa protiv bilo kakvih doseljenika koji će činiti da živimo bolje. Bilo da donose investicije ili neke druge pogodnosti za domaće stanovništvo.
S tim u vezi, o arapima mislim isto kao o šveđanima, litvancima ili ircima.
Čuo sam i ja da ima kršenja prihvaćenih kulturnih normi od strane takvih osoba ali viđao sam i zapadnjačke budale sa rancima koje se ponašaju ružno.
Dakle, ko god dolazi, trebao bi doprinositi zajednici na neki način, a ne činiti naše živote gorim.
- Maharadza
#109 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Ne valja ni generalizirati; nekulturnih seljobera ima svaki narod ali kod nas je to odmah "svi su oni..."Henry Chinaski wrote:Prijatelju moj, ne bori se tako protiv islamofobije.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
Nemam ništa protiv bilo kakvih doseljenika koji će činiti da živimo bolje. Bilo da donose investicije ili neke druge pogodnosti za domaće stanovništvo.
S tim u vezi, o arapima mislim isto kao o šveđanima, litvancima ili ircima.
Čuo sam i ja da ima kršenja prihvaćenih kulturnih normi od strane takvih osoba ali viđao sam i zapadnjačke budale sa rancima koje se ponašaju ružno.
Dakle, ko god dolazi, trebao bi doprinositi zajednici na neki način, a ne činiti naše živote gorim.
Inače, trebamo biti sretni što IKO uopšte dolazi u ovu zemlju, makar kao turista, uzimajući u obzir da 90% mladih (pa i starijih) želi napustiti istu...a za to su ponajmanje krivi Istočnjaci...dok za "zapad" to ne možemo reći (ko nam je nametnuo "luđačku košulju" zvanu Dejtonski mirovni sporazum????)! Ali zapad je ipak draži mada je daleko više zla nanio Bosni nego bilo koji Arap, turak, kurd itd.
-
MMM1977
#110 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Naravno da je previše džamija, kao što je previše i crkava i ostalih vjerskih objekata jer zjape poluprazni. A svako ko podržava normalne civilizacijske norme je dobro došao, svi ostali odjebaus.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
- dobar osjecaj
#111 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Sve je to slicno. Nisam i ne mogu biti sretna ni zbog krvoloka iz zapadnih zemalja koji dolaze ovdje zaraditi puno i zivjeti jeftino a ni zbog Arapa koji pripadaju drugom dijelu svijeta a dolaze i kupuju imovinu oko moje djedovine pa mi izazivaju ruzan osjecaj gradjenjem nekih utvrda. Da se prilagodjavaju ovdasnjim uslovima i obicajima zivljenja ne bi mi smetali.Maharadza wrote:Inače, trebamo biti sretni što IKO uopšte dolazi u ovu zemlju, makar kao turista, uzimajući u obzir da 90% mladih (pa i starijih) želi napustiti istu...a za to su ponajmanje krivi Istočnjaci...dok za "zapad" to ne možemo reći (ko nam je nametnuo "luđačku košulju" zvanu Dejtonski mirovni sporazum????)! Ali zapad je ipak draži mada je daleko više zla nanio Bosni nego bilo koji Arap, turak, kurd itd.
Ilidza prosarana natpisima na arapskom pismu, crnim zastavama i zatamnjenim vozilima mi je jednako neprihvatljiva kao i neke Karlove Vary prepune natpisa na Ruskom ili Japanskom jeziku. Ako ti se vec svidja moja zemlja i smatras da je bolja za zivot od one iz koje dolazis, prilagodi se uslovima zivota i obicajima koji su prihvatljivi u mojoj zemlji.
- Maharadza
#112 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
I opet nekim čudom nema Džamije u gradu a da nije krcata Petkom za Džuma Namaz!MMM1977 wrote:Naravno da je previše džamija, kao što je previše i crkava i ostalih vjerskih objekata jer zjape poluprazni. A svako ko podržava normalne civilizacijske norme je dobro došao, svi ostali odjebaus.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
- vješalica
#113 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
eto od pet vakata dnevno,7 dana u hefti, najvažniji je onaj petkom džuma,kod muslimana...kako da ne 
- Tvrtko II Kotromanić
#114 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
u smislu okupljanja i jeste najvaznijivješalica wrote:eto od pet vakata dnevno,7 dana u hefti, najvažniji je onaj petkom džuma,kod muslimana...kako da ne
svih tih 5 vakata dnevno ostalim danima mozes klanjat van dzemata
-
zikaba
#115 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Dzuma-namaz i Bajram-namaz se klanjaju iskljucivo u dzematu za tvoju informaciju,dok ostalih 5 dnevnih namaza mogu ali i ne moraju se klanjati u Dzematuvješalica wrote:eto od pet vakata dnevno,7 dana u hefti, najvažniji je onaj petkom džuma,kod muslimana...kako da ne
- ilkbahar
#116 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Niko nije ksenofob ni islamofobist, samo se njihova kultura uveliko razlikuje od nase, i htjeli to mi ili ne, a to je cinjenica , zaostaju u opstojn kulturi za evropom hiljadu godina. To je tako, i to nema veze ni sa religijom ni sa nekim rasizmom.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
Oni da bi bili prohvaceni ovdje u BiH moraju se nauciti ponasati.
Isto kao sto bilo ko od nas da ode u Saudisjku arabiju mora se ponasati po njihovim moralnim i zakonskim normama. Nema druge!
I sad jer su oni braca muslimani to znaci da su nesto bolji od nas i da se mi trebamo ugledati na njih i vratiti unazad hiljadu godina! Cak ovi sto dolaze kod nas nikakvi vjernici nisu jer locu i piju i ganjaju prostitutke za sitne pare, a svi sa bradama i u bjelim haljinkama. I ako su mi oni ogledalo vjere neka hvala!
Last edited by ilkbahar on 11/06/2015 10:18, edited 1 time in total.
- ilkbahar
#117 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Krcate one dole po Carsiji, a Sarajevo ima jos more dzamija koje su zaista prazne cak i u vrijeme dzume namaza. Svaka mahala, svaka ulica ima svoju dzamiju, ali su ih vecina prazne. Evo u mojoj mahali tri dzamije, doduse male, ni u jednoj nema dzume petkom , ljudi iz mahale koji idu na dzumu idu u carsiju da klanjaju.Maharadza wrote:I opet nekim čudom nema Džamije u gradu a da nije krcata Petkom za Džuma Namaz!MMM1977 wrote:Naravno da je previše džamija, kao što je previše i crkava i ostalih vjerskih objekata jer zjape poluprazni. A svako ko podržava normalne civilizacijske norme je dobro došao, svi ostali odjebaus.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
- ilkbahar
#118 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Krcate one dole po Carsiji, a Sarajevo ima jos more dzamija koje su zaista prazne cak i u vrijeme dzume namaza. Svaka mahala, svaka ulica ima svoju dzamiju, ali su ih vecina prazne. Evo u mojoj mahali tri dzamije, doduse male, ni u jednoj nema dzume petkom , ljudi iz mahale koji idu na dzumu idu u carsiju da klanjaju.Maharadza wrote:I opet nekim čudom nema Džamije u gradu a da nije krcata Petkom za Džuma Namaz!MMM1977 wrote:Naravno da je previše džamija, kao što je previše i crkava i ostalih vjerskih objekata jer zjape poluprazni. A svako ko podržava normalne civilizacijske norme je dobro došao, svi ostali odjebaus.Maharadza wrote:Čitajući postove tačno sve više Dovim Gospodaru da braća zauzmu grad, državu i sve ostalo samo radi ovih ksenofobnih i islamofobnih govana na temi i da se isti pojedu od muke! Prepoznaće se ko treba!
-
prog321
#119 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Ne mogu Arapi sakriti svoj taman ten. I zašto bi izmedju sebe pričali na drugom jeziku osim maternjem?razonoda wrote:SSemir wrote:prog321 wrote:Ovako isto pricaju domacini o nasim azilantima u Njemackoj, Svedskoj, Danskoj, itd.
Jednostavno, oni vam zapinju za oci jer su drugaciji. Osnovni znak ksenofobije.A sto su drugaciji ili sto se ''prave'' drugaciji, ponasaj se i oblaci kao domaci i --nemoj se derati na svom jeziku----i niko nece primjetiti (sto azilantima nije cilj) da si --from --anamo.
Skratite sa ksenofobijom.
Nasi ljudi prolaze kroz to u Austriji, Danskoj. Norveskoj. Smješno je da i mi to drugima i drugačijima radimo.
-
SSemir
#120 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
znaci smetati sto medjusobno pricaju na svom jeziku??razonoda wrote:SSemir wrote:prog321 wrote:Ovako isto pricaju domacini o nasim azilantima u Njemackoj, Svedskoj, Danskoj, itd.
Jednostavno, oni vam zapinju za oci jer su drugaciji. Osnovni znak ksenofobije.A sto su drugaciji ili sto se ''prave'' drugaciji, ponasaj se i oblaci kao domaci i --nemoj se derati na svom jeziku----i niko nece primjetiti (sto azilantima nije cilj) da si --from --anamo.
a vjerovatno ti smeta sto nasi dijasporci medjusobno pricaju na njemackom?
-
vjetropirka
#121 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Ne mogu Arapi sakriti svoj taman ten. I zašto bi izmedju sebe pričali na drugom jeziku osim maternjem?
Nasi ljudi prolaze kroz to u Austriji, Danskoj. Norveskoj. Smješno je da i mi to drugima i drugačijima radimo.[/quote]
naši ljudi su tamo otišli zbog rata koji je bio ovdje . i otišli su u ekonomski napredne države . analogno tome, postavlja se pitanje šta ti turci i arapi rade kod nas ? a nisu turistički tu .
Nasi ljudi prolaze kroz to u Austriji, Danskoj. Norveskoj. Smješno je da i mi to drugima i drugačijima radimo.[/quote]
naši ljudi su tamo otišli zbog rata koji je bio ovdje . i otišli su u ekonomski napredne države . analogno tome, postavlja se pitanje šta ti turci i arapi rade kod nas ? a nisu turistički tu .
- Capsicum
#122 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Ksenofobi, rasisti i fasisti svih zemalja ujedinite se 
-
testni_akaunt
#123 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Petak, vaktovi u ramazanu.
Znači 50tak petaka + 30 dana kada imamo teravije. Nešto oko 80 dana
Koji su to društevni objekti tako često ispunjeni?
Znači 50tak petaka + 30 dana kada imamo teravije. Nešto oko 80 dana
Koji su to društevni objekti tako često ispunjeni?
-
Gabrielo
#124 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
Muskarci su im uglavnom pomaleni i podebeli, a zene nisu lose. Tako da... ne smetaju mi. 
-
prog321
#125 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo
vjetropirka wrote:naši ljudi su tamo otišli zbog rata koji je bio ovdje . i otišli su u ekonomski napredne države . analogno tome, postavlja se pitanje šta ti turci i arapi rade kod nas ? a nisu turistički tu .Prog321 wrote:Ne mogu Arapi sakriti svoj taman ten. I zašto bi izmedju sebe pričali na drugom jeziku osim maternjem?
Nasi ljudi prolaze kroz to u Austriji, Danskoj. Norveskoj. Smješno je da i mi to drugima i drugačijima radimo.
Sta tebe briga sta rade dok god ti ne uzimaju iz dzepa ?
Nasi ljudi se cesu od socijalu u zapadnim zemljama,. Ovi Arapi ni to ne dobijaju od nas. Prije bi se reklo da tebi smetaju zato sto su muslimani a ne zbog tena i jezika/.