Jok, brate, lazes... U proslom sistemu mogao si vjerovat u sta hoces, ali nisi mogao ocekivat da ce ti takvom drzava povjerit fabriku ili skolu, ili ne dao Tito, vlast...MUNAFIK wrote:Normalno da ti je to problem, jer kako ces ti sam sebi objasniti da je nesto STO se sistemski iz drustva 50-tak godina ODSTRANJIVALO sada ima koliku toliku slobod i jos u zakonu zagarantovano pravo. Eeeee mogu mislit kako te to boli, al neka naucit ces ti da moras zivjet sa ljudima koji VJERUJU misle i zive drugacije od tebe.Jack Be Nimble wrote:Za mene nije problem Deda Mraz u vrticu ili ne, koliki je problem da je po zakonu dopusteno da se ima vjeronauka u vrticu.
Da li drzava placu tu vjeronauku ili neki privatnik iz svog dzepa?
A evo ovaj pametni Djeda mraza u ATEISTE odvede![]()
![]()
al ocito je iz ovoga sto ti napisa @shuriken da ti smeta vjeronauka sto NIJE ateisticka, i to je i jedini razlog sto se ovoliko raspravlja. Jer za mnoge (dokazano na 1000 tema na ovom forumu) vjernici su zaglupljena grupa, kojoj treba dati doznanja da je ovo 21 vijek i da vjeri nema prostora u ovom drustvu (navikli ljudi od 40-tih pa do 90-tih) jer uvjek su'' glupi i primitivni'' oni koji ne zele alkohol, ne zele kocku, ne zele sex prije braka, ne podrzavaju homoseksualce, koji klanjaju njeguju tradiciju i vjerske propise. Na 1000 tema se po mnogo cemu islamskom pljuvalo, i kontam ja smeta Vam to, ucili vas u kuci tako pa niste ni Vi toliko krivi. Ali aBd vasa djeca ce rasti sa vjernicima pa ce skontati da se svaki covjek treba postovati i da treba biti tolerantan.
Krivo vam je ali polahko, nadam se da ce Vas mrznja proci, jer nevalja mrziti...
Danas je doslo mracno doba nacionalista i vjernika, pa smo tu gdje smo... argumenata koliko hoces... Da je taj vjerski odgoj dobar, ove banana drzave bi cvjetale, a to nije slucaj... Zasto, znamo i ti i ja... Cije se melje, i dobro nam je...
Ovo u vezi seksa, alkohola i ostalih sala i posalica, to nije vrijedno komentara... Nikada vise kriminala, droge, alkohola, seksa i to raznih kombinacija... Zasto, to znamo i ti i ja... Ubi ovaj odgoj koji ste uveli od prije 20 godina...
A da malo promjenite nesto, mozda ne propadnemo potpuno...?