photo wrote:iceman2010 wrote: Licemjeri ste koji mrze sve sto ima veze sa Islamom, a onda to zaklanjaju iza nekih kvazi razloga.
@iceman, niko nije protiv islama, tu debelo grijesis ali sta mogu kada to ne mozes shvatiti, sta znas mozda sam i ja musliman, ali sam definitivno protiv arzije (nje licno) i onoga sto ona predstavlja a to je uvodjenje vjere (bilo koje) u javnu ustanovu u sekularnoj drzavi. da samo u turskoj, vec bi tenk bio ispred centrtale JU DS i odveli bi je u zatvor jer tamo vojska stiti sekularizam.
a na stranu finansijska pljacka kojoj je objerucke prisla. i mene bi strasno interesovalo da vidim njen imovinski karton prije i poslije postajanja direktorice.
jos jednom, kakav je to obraz vjernice da i dalje ostaje kao direktor nakon toliko zahtjeva da se makne i sumnji u njen rad. to ti samo kaze o kakvoj se osobi radi. ili je tu po zadatku ili je zbog para. nema treceg. ja licno mislim da je tu po zadatku a ako sta uzme sebi, dobro je i njoj. nece je niko ganjati zbog para ako dobro ispuni zadatak. a ako ne, onda ce je imati zasto sudski ganjati kao osvetu.
Jesi li siguran da dobro razumijes pojam sekularne drzave? U sekularnoj njemackoj na vlasti su demokrscani, u sekularnoj holandiji i britaniji u skolama se regularno uci vjeronauka (vjerovo ili ne i islamska za one koji to zele). Dakle sekularizam ne znaci izbacivanje vjere iz javnog zivota. A ne vidim sto ti smeta da moje dijete umjesto na ples ide na vjeronauku? Je li razdvajanje djece ako neka idu na ples, a neka ne idu?
Finansijka pljacka joj je kasnije prisivena zbog vjeronauke. Krenulo je sa vjeronaukom, a onda se nalazio ili izmisljao hiljadu i jedan razlog. Glavni i jedini je ostala vjeronauka koja je bila i na pocetku. Ne treba biti puno pametan pa to zakljuciti kada vidis sta joj sve prisivaju. Evo ova prica o Internetu od prije par stranica je najbolji dokaz. Ljudi bolje od nje znaju sta je juce jela. Naravno postoji i zelja SDP-a za postavljanjem svog covjeka i stavljanje ove JU pod svoju sapu. Onda, kao u vec spomenutom slucaju Borovac-Behmen vise nece bti bitno sta djeca jedu jer ce direktorica biti iz SDP-a ili ona nece biti kriva zbog djecije ishrane vec neko drugi. Recimo ako nadlezni ministar bude iz SDA bice kriv on jer joj nije obezbjedio uslove. Uhodana matrica SDP-a, vodjinih medija i kvazinevladinog sektora.
A ko je napada? Jesi li siguran da ste u vecini ili ste samo malo glasniji jer se roditelji koji su zadovoljni stanjem u obdanistima ne javljaju? Po tebi kada god mladez SDP-a zagrakce na nekoga taj treba da se skloni i prepusti poziciju SDP kadru? Ja sam pricao sa trojicom kolega cija djeca idu u obdaniste (i moje ce ako Bog da dok jos malo odraste). Kazu ljudi da je cista laz skoro sve sto je receno o stanju u obdanistima. Kazu ljudi da uopste nije tako lose kako se predstavlja. Pa ne bi slali svoju djecu tamo da je tako kako vi pisete.
I na kraju; ako postoje neke nepravilnosti imaju nadlezne institucije koje treba time da se bave. Ti pricas o pljacki koja nije dokazana. A bice te protiv suda i sudija ako kojim slucajem donese odluku u korist Mahmutovicke ili uopste ne pokrene nikakav postupak.
Ne znam pripadas li ovoj mladezi SDP-a, ali ta ista mladez, po ugledu na rukovodstvo partije i omiljenu emisiju ponedeljkom na koju neki mozda i svrsavaju, uzima sebi za pravo da komentarise sudske odluke. Pa recimo kada sud osudi hodzu onda se sudije javno pohvale, a kada donesu odluku u korist Mahmutovicke ili nekog drugog ko im nije po volji onda se sudije javno lincuju. Da se oni pitaju sud ne bi ni postojao. Tuzilac i sudija bi bio Bakir H., a presude bi se donosile ponedeljkom izmedju 20:00 i moze biti 21:30 moze biti 22:00. E pa ne moze tako drugovi i drugarice. Ako vam se nekada odluka suda svidja, a neka ne ima da postujete i jednu i drugu, a ne prema vasim nahodjenima.