Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stigla maca

#2401 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by stigla maca »

opet se vidi neinformisanost,ne velica se tamo niko na vjeronauci,i ako vam smeta vjeronauka zalite se vladi kantona,hocete jos raznovrsniju ishranu,zalite se vladi kantona koja ne daje pare za predskolstvo nego guraju onovno i srednje obrazovanje,kako to da kukate a saljete djecu u vrtice,znaci glumite da ste zadovoljni,ja spadam u red zadovoljnih,da li moze bolje,sigurno da moze,kao i u svemu u zivotu,al po vasoj prici djeca gladuju,nemaju se cime igrati,totalno su zapostavljena!
Jara

#2402 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

Nego, @maco, da ti ovdje ne zakuhavaš, a? :lol: :D
valterbranisarajevo

#2403 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Jara wrote:Fakat ne upratih zavrzlamu s Arzijom. :? Zadnje što registrovah je da je "njena" :D JU kažnjena sa 3000 KM zbog lijepljenja predozbornih plakata ( jes' se provalila kad je izjavila da im je "to" uradio neko iz drugih stranaka :lol: ).
Kako to da još nije otišla, kad će više?
Ona je još uvijek tamo zato što je opštinski sud štiti donošenjem zabrana provođenja odluke o njezinoj smjeni. Odluka je donesena u roku 24 sata nakon što je Upravni odbor za v.d. direktoricu izabrao Vasvu Jajetović a ženi je čak napravljeno i rješenje za radno mjesto.

Zabrana je opet produžena 8. oktobra kada je Arziji i zvanično istekao mandat v.d. koji joj je svojevremeno odobrila kantonalna vlada. Kakva slučajnost zar ne... :D

Inače ne treba zaboraviti da je viša sudska instanca donijela rješenje da je to što radi Opštinski sud nelegalno, odnosno da taj sud nije uopšte nadležan za donošenje takvih odluka.

Naravno i pored toga sudinica zadužena za taj slučaj nastavlja kršiti zakon i donositi nelegalne odluke, odnosno čuvati Arzijinu fotelju.

Zbog ove odluke suda, bez obzira što je ona nelegalna, svima su svezane ruke...
Jara

#2404 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

Hvala, Valtere. Svašta. Zar nema nad sudinicom sudinica?
Arzija bi samo zbog kupovine one lafo nagrade pa zbog laganja i plaćanja kazne zbog plakata ("nesavjesno" trošenje sredstava, privatizacija ustanove) trebala dobiti otkaz.
valterbranisarajevo

#2405 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Jara wrote:Hvala, Valtere. Svašta. Zar nema nad sudinicom sudinica?
Arzija bi samo zbog kupovine one lafo nagrade pa zbog laganja i plaćanja kazne zbog plakata ("nesavjesno" trošenje sredstava, privatizacija ustanove) trebala dobiti otkaz.
Ima to je u ovom Kantonalni sud koji je reagovao, ali se sudinica(vjerovatno pod pritiskom nekih centara moći) oglušuje o njihov nalog. iskreno se nadam da postoje neke neke mjere i sankcije za one koji bi trebali da provode zakone a ne da ih krše.

Znam da je Premijer slao dopis VSTV-u u vezi ovoga,ali nemam informaciju da li su oni reagovali. Vjerovatno nisu....Inače sve ovo može trajati godinama, odnosno sve dok se ne donese presuda u ovom slučaju.

Međutim, umjesto da donese presudu navedena sudinica Krželj je došla na spasonosnu ideju da zatraži od Skupštine KS da oni izaberu zastupnika Arziji (valjda ako nekoga tužiš onda ti angažuješ sebi advokata). Naravno sve je ovo smišljeno zbog toga što je poznato da se zbog smjene vlasti skupština neće sastati tako brzo.

Šta će ovi iz Opštinskog suda smisliti kada jednom skupština izabere zastupnika -pitaj boga....

A šta drugo očekivati od mafijaške hobotinice i zaštitnika kriminalaca -sarajevskog pravosuđa... :run:
iceman2010

#2406 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

poznanik wrote:@stigla maca, smatraš li da u sarajevskim vrtićima: vaspitno-obrazovno-odgojni program koji kroz vjeronauku zagovara i veliča isključivo samo jednu religijsku odrednicu, treba biti ukinut i umjesto njega formiran i kreiran način odgoja mladog djeteta kroz predmet prepoznavanja i veličanja pozitivnih ljudskih osobina, različitosti ljudi prema njihovim religioznim opredjeljenjima, rasnoj pripadnosti, imovinskom stanju, spolnoj i ostaloj kulturnoj različitosti i pripadnosti; da zaposlenja mogu zasnovati i mlade osobe različitih vjeroispovjesti i imena, da boravak djece u vrtićima treba i mora biti unaprijeđen i bogatijom i raznovrsnijom ishranom koju će prihvatiti roditelji kroz svoje legalno izabrane delegate, da odluke i volja vijeća roditelja mora i treba biti uvažena i ispoštovana, da kroz cjelokupnu instituciju JU Djeca Sarajeva mora vladati zakonitost i transparentnost u odlučivanju i rukovođenju, pa i da, npr. noćni čuvari vrtića u Ul. Kemala Kapetanovića (u čijem dvorištu noću defiliraju narkomani i sitni kriminalci, a da se ovi ni na prozor ne pojave) - inače studenti fakulteta islamski nauka, za svoju službu treba da budu plaćeni i da za njihov angažman i neko drugi osim Arzije treba da zna, da gospođa "svetica i svemoguća" Arzija, treba nekom da odgovara za svojevoljni utrošak sredstava iz budžeta JU za raznorazne odlaske na seminare i cirkusantska certificiranja znanja i sposobnosti, od Zlatnog Orla do "stručnosti" u primjeni HACCAP tehnologije...

Ako ne znaš, sutra pitaj Arziju pa nam opet dođi s odgovorima.
Postavio si niz pitanja sa ugradjenom svojom tvrdnjom kao cinjenicom npr:
smatraš li da u sarajevskim vrtićima: vaspitno-obrazovno-odgojni program koji kroz vjeronauku zagovara i veliča isključivo samo jednu religijsku odrednicu, treba biti ukinut i umjesto njega formiran i kreiran način odgoja mladog djeteta kroz predmet prepoznavanja i veličanja pozitivnih ljudskih osobina, različitosti ljudi prema njihovim religioznim opredjeljenjima, rasnoj pripadnosti, imovinskom stanju, spolnoj i ostaloj kulturnoj različitosti i pripadnosti;
ili:
da zaposlenja mogu zasnovati i mlade osobe različitih vjeroispovjesti i imena,
Da bi postavio ovakva pitanja prvo moras dokazati da su tvoje tvrdnje cinjenice. Ja mislim da nisu. Sto se tice ishrane tu stvarno pretjerujete. Moje djete tek treba da krene u vrtic, ali imam nekoliko kolega cija djeca idu u vrtice. Kazu ljudi da uopste nije tacno da se djeca hrane nekvalitetno.

I ono sto sam vec rekao osnovni problem je sto cu JA sutra posalati SVOJE dijete na vjeronauku i sto necija djeca idu. Eto ne idu djeca ovih kriticara pa ne bi valjda trebala ni nasa. Ovi valjda vise brinu za nasu djecu nego mi sami. Sve drugo je samo naknadno izmisljano da bi se pojacala argumentacija (svaki dan ispadne nesto novo o Mahmutovicki) da bi se prikrila mrznja prema svemu islamskom koju grudi kriticara kriju, a koju ne smiju javno da iznesu. Deda Mraz nije nikada "protjeran" iz vrtica. To je cista laz. Ali kriticari bi htjeli na silu moje i nasu djecu da natjeraju u krilo Deda Mrazu, a da im zabrane vjeronauku, iako to nema nikakve veze sa njihovom djecom. Dake, to ide li moje dijete na vjeronauku nema nikakve veze sa njegovim djetetom, ali su oni toliko brizni roditelji da vise vole moje dijete i bolje znaju sta mu treba nego ja sam. Ma dosta vise te totalitaristicke agresije.
poznanik

#2407 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

@Iceman, ti si samo još jednom potvrdio glavni razlog za nemir i strah od sankcija kod raskrinkavanja ponašanja i djelovanja Mahmutovićke, osvrnuvši se na zloupotrebu te zlokobne vjeroispovjesti kao jedini kamen spoticaja, što potpuno dokazuje namjeru religiozne dominaciju jednih prema drugim koju perfidno, kroz uticaj i "edukaciju" mlade i nesvjesne djece, pokušavaju sprovesti "Arzija&Co", a da se ni osvrnuo nisi na njeno kriminalno djelovanje i činjenje štete istoj toj društvenoj zajednici od koje i sama uživa blagodet i korist... :(
HAVANA

#2408 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by HAVANA »

iceman2010 wrote:I ono sto sam vec rekao osnovni problem je sto cu JA sutra posalati SVOJE dijete na vjeronauku i sto necija djeca idu. Eto ne idu djeca ovih kriticara pa ne bi valjda trebala ni nasa. Ovi valjda vise brinu za nasu djecu nego mi sami. Sve drugo je samo naknadno izmisljano da bi se pojacala argumentacija (svaki dan ispadne nesto novo o Mahmutovicki) da bi se prikrila mrznja prema svemu islamskom koju grudi kriticara kriju, a koju ne smiju javno da iznesu. Deda Mraz nije nikada "protjeran" iz vrtica. To je cista laz. Ali kriticari bi htjeli na silu moje i nasu djecu da natjeraju u krilo Deda Mrazu, a da im zabrane vjeronauku, iako to nema nikakve veze sa njihovom djecom. Dake, to ide li moje dijete na vjeronauku nema nikakve veze sa njegovim djetetom, ali su oni toliko brizni roditelji da vise vole moje dijete i bolje znaju sta mu treba nego ja sam. Ma dosta vise te totalitaristicke agresije.

Zašto bi tvoje dijete sjedilo na vjeronauci a za moje nema druge opcije...
Zašto ja plačam isto...a dobijam drugačije...
Zašto lažete da deda mraz nije protjeran?
Ja imam dvoje djece koje su išli u vrtić u tom periodu i vrlo sam dobro upućen na koji način se to izbjeglo i ukinulo...kao i za čuvene ankete...sam sam bio sudionik toga...ženu su mi preskočili...čekali su mene...sa ispravnim imenom :oops: ...al zajebali su se...bolje da su ženu pitali...
Kakve agresije?Sa čije strane?O čemu pričaš?Rade šta hoće,ukidaju šta hoće i kako hoće,uvode,nikome ne odgovaraju i niko im ništa ne može...
Koga ba više vi folirate i šatrirate...mislite lud neko i piće vam vode ...vječito...šuplje priče...dok ljudi polako odlaze...kao i pokretačica peticije za smjenu babaroge...njen muž,djeca...divni ljudi...pola grada raseliše...pleme im jebem seljačko... :evil:
Vala nek idem malo i ja u banoviće...postaje zamorno...pun mi je kurac budala po forumu...
munevera44

#2409 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by munevera44 »

Zašto bi tvoje dijete sjedilo na vjeronauci a za moje nema druge opcije...
Zašto ja plačam isto...a dobijam drugačije...
Zašto lažete da deda mraz nije protjeran?
Ja imam dvoje djece koje su išli u vrtić u tom periodu i vrlo sam dobro upućen na koji način se to izbjeglo i ukinulo...kao i za čuvene ankete...sam sam bio sudionik toga...ženu su mi preskočili...čekali su mene...sa ispravnim imenom :oops: ...al zajebali su se...bolje da su ženu pitali...
Kakve agresije?Sa čije strane?O čemu pričaš?Rade šta hoće,ukidaju šta hoće i kako hoće,uvode,nikome ne odgovaraju i niko im ništa ne može...
Koga ba više vi folirate i šatrirate...mislite lud neko i piće vam vode ...vječito...šuplje priče...dok ljudi polako odlaze...kao i pokretačica peticije za smjenu babaroge...njen muž,djeca...divni ljudi...pola grada raseliše...pleme im jebem seljačko... :evil:
Vala nek idem malo i ja u banoviće...postaje zamorno...pun mi je kurac budala po forumu...[/quote]

Ljubim te prijatelju, i tebe i tvoju suprugu i djecu.

Ovaj tvoj post je najiskreniji post koji sam ikad pročitala. A što se tiče "Banovića" hajmo zajedno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cholina_Lokica

#2410 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Cholina_Lokica »

kvalitetna ishrana :shock:
to sto vi djecu kuci hranite parizerom i limuntosom je vas problem, i sto vam je mrsko djeci kuhati.... ima ljudi koji se potrude djeci napraviti kako treba obrok, i ne zadovoljava ih da im djeca jedu smece...
nosara

#2411 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

Dile wrote:kvalitetna ishrana :shock:
to sto vi djecu kuci hranite parizerom i limuntosom je vas problem, i sto vam je mrsko djeci kuhati.... ima ljudi koji se potrude djeci napraviti kako treba obrok, i ne zadovoljava ih da im djeca jedu smece...
Vrlo dobro... Taj detalj je i meni zasmetao...
nosara

#2412 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

stigla maca wrote:nisam se zeljela ukljucivati u ovu bizarnu raspravu na temu sarajevskih vrtica,al sad moram jer vidim da su ljudi totalno pogresno obavjesteni o ukupnoj situaciji.majka sam dvoje djece,jedno je islo u vrtic prije nego je arzija mahmutovic bila direktor,dok drugo sad trenutno ide u jedan sarajevski vrtic,i sad kad uporedim ta dva perioda,razlika je tolika da je to nemoguce opisati.nacin na koji se ovdje ljudi odnose prema upravi 'djeca sarajeva' je smjesan,znate li kakva je situacija bila prije 2005 dok mahmutovic nije dosla na mjesto direktora,vjerovatno ovi sto sad pisu ove bljuvotine ne znaju,al bila je katostrofa,sto se tice smjestaja,ishrane,uslova generalno,al su tad svi sutili i niko se nije bunio,kad je dosla mahmutovic na mjesto direktora,postavila stvari na mjesto,poboljsala uslove,radnicima povecala primanja,koja su redovna,otvorila vise vrtica,povecao se broj djece,zaposljava mladi kadar,sad to ne valja,jer pobogu,zena ima maramu na glavi,ma koliko vi to negirali,uvedena vjeronauka,pa sta,uvedena je zakonski,raspitajte se malo,nije to samovolja nicija,pisete kako djeca ne jedu voce,kako piju limuntos,jedu pastetu,salamu,sve to mozete naci u najboljim vrticima na svijetu i kod nas,da toj hrani nesto fali,vidjelo bi se na djeci odmah,otidite u montesori vrtic danisa tanovica pa vidite sta dobijate za skoro 600 km mjesecno,skupe igracke i jedan obrok,imate izbor,otidite u bilo koji privatni vrtic,jelovnici su identicni,znam to jer imam prijatelje koji imaju djecu u tim vrticima,ovdje roditelji lijece svoje komplekse,oni su nezadovoljni,i mnogi dokolicari koji nemaju pametnijeg posla od pisanja bljuvotina na ovom forumu,zalite se vladi kantona,ona je osnivac firme,oni trebaju obezbjediti normalne uslove u vrticima,borite se da ljudi dobiju status kakav zasluzuju,jer rade daleko tezi posao od bilo kojeg ucitelja u skoli il nastavnika,a vi se bavite koje direktor,nema deda mraza,o cemu vi govorite,uvijek je bio i nikad nije zabranjen,vi stvarate takvu atmosferu a ne arzija,da se razumijemo,nisam nacionalista,dijete sam iz mjesovitog braka al nemam nista protiv vjeronauke,ko voli nek izvoli,niko se ne odvaja kako vi pisete,kad imaju ples,njemacki,engleski,uvijek ima djece koja ne idu,pa predu u drugu grupu dok se to ne zavrsi,isto je i sa vjeronaukom,zante li sta uce na vjeronauci,ne znate,jer sve lupate napamet,ja znam jer sam se raspitala,idu djeca mojih prijatelja,al to ne znaci da su veliki muslimani i nacionalisti,al vi sve ovdje radite na prvu,vazno je skinuti mahmutovicku i rijesen problem,radnici vas nece podrzati u tome,i ako ima radnika koji su protiv nje,to su isfrustrirane uciteljice,neke poznajem licno,zena se vise puta sastajala sa roditeljima,znam za vrtic leptiric,do kojeg to direktora mozete tako doci,sta se ne zalite na uslove u gras-u,hajde dodite do njihovog direktora,oni svakodnevno maltretiraju gradane sarajeva,necete nikad,a mahmutovicku cete naci gdje treba,bavite se sustinom problema,vlada kantona je prava adresa a ne mahmutovicka,sve je poskupilo u zadnjih 5 godina,samo uplata za vrtic ostala ista,sta vi hocete za te pare,dobijate mnogo samo ne vidite od nosa i ponosa,tjeranja mak na konac,znam da ce moj post izazvazi reakcije,al ja baratam cinjenicama a vi rekla-kazala fazonu!
:lol:

Puno kofeina, sta li... :lol:
photo

#2413 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by photo »

@iceman, izvini ali lazes. djeda mraz jeste protjeran iz vrtica. prije 20 dana je bila inicijativa u vrticu da se organizuje docek nove godine sa djeda mrazom. rekacija vaspitacice je bila "nije do nas, mi ne znamo jos nista, nemojte nas pitati" i slicno. ne moras biti magistar nauka da skontas da od djeda mraza nema nista ove godine. u stvari, bice ga ako se arzija makne sa pozicije.

ne mogu da vjerujem da ima jos ljudi koji je podrzavaju nakon svega sto nam je pripremila.

o vjeronauci u vrticu: dragi moj, vjeronauka je privatna stvar. javna ustanova je javna ustanova i kao takva ne smije propagirati NIKAKVU religiju - vjerovao ili ne, ovo je SEKULARNA ZEMLJA. samim tim, vjeronauka nema sta da radi u vrticu. ako neko hoce da mu dijete koje jos nema pojma sta je vjeronauka, sta je bog, alah ili sta ti ja znam, crkva, dzamija ili sinagoga, i da mu se ispira mozak time, neka ga salje u slobodno vrijeme negdje drugo kao sto cu i ja svoje dijete slati na neki od sportova ili ples ili sta ti ja znam u njegovo slobodno vrijeme a necu traziti or arzije da mi to organizuje. javna ustanova kao takva mora omoguciti djeci osnovne uslove, vjeronauka nije OSNOVNI uslov razvoja osobe.

hrana: mom djetetu daju griz SVAKi dan. iako se stalno prioca da djeca dobijaju kvalitetnu hranu, da prostyis, lazu. dobio je jednom neko voce i to je sve. a kada im je dobar dan, dobiju pastetu. toliko o ishrani.

malo o arziji: ne mogu da vjerujem da ta zena, nakon svih ovih silnih natpisa o njoj, poziva da ode sa polozaja i dalje se drzi grcevito na mjestu. sta radi, ima neku misiju da pobosnjaci svu djecu u vrticima ili da vrtice javne ustanove djeca sarajeva etnicki ocisti???? e, pa NECE, necu joj dati ja koji ima dijete koje je gradjanski, ne vjerski vaspitano, koji nema pojma sta je i ko je bog ili sta ti ja znam ali koji zna sta je dobro i lose kao sto bi rekli TBF : A razliku izmedju dobra i zla nisam naucio ni od hodze ni fratra ni popa" nece joj dati ni drugi roditelji koji su ili druge vjere ili su u brako sa supruznicima druge nacije (Ima ih i takvih, vjerovali li ne) nece joj dati svi oni koji misle dobro svoj djeci.

arzija mora da ide, ne zato sto je pokrivena, bosnjakinja ili muslimanka vec zato sto je gad, pokvarena, prljava (metaforicki), sto zloupotrebljava svoj polozaj, sto je izigrala povjerenje roditelja i sto je jednostavno zena s misijom koja joj nece uspjeti.

nadam se da ce je SDP skinuti s vlasti isti dan kada je formiraju na kantonu.

ako je ovo jednosmjerna karta za banovice, neka je.

photo has spoken.
Jara

#2414 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

nosara wrote: :lol:
Puno kofeina, sta li... :lol:
prije da je trol :mrgreen:
Last edited by Jara on 04/11/2010 12:39, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#2415 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Ova tema je veoma korisna jer su na njoj dokumentovana sva Arzijina zlodjela. Tako da je meni lično malo degutantno ponovo raspravljati o stvarima koje su već dokumentovane i dokazane. Ali ipak evo nešto iz arhive. Ovjekovječen je trenutak kada vaspitačice iz vrtića Skenderija. po Arzijinom nalogu, istjeruju Djeda mraza iz vrtića . Ovo postavljam ponovo" jer sto puta izgovorena laž na kraju postane istina". Naravno postoje mnogi novinski članci, izjave roditelja i slično, uključujući i članke o zabrani Djeda mraza objavljeni u eminentnim svjetskim novinama kao što su Guardian i New York Times..

Image
Jara

#2416 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

Daj ba, Valtere, to je fotomontaža! :lol: :D
Alcho.1980

#2417 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Alcho.1980 »

Ne bih pojedinacno komentirao navode, ali cu iznjeti svoje vidjenje jer imam djete koje ide u jedan od sarajevskih vrtica.
Mislim da se ovdje radi o cistoj politizaciji isto kao i u slucaju ex-gradonacelnice Semihe Borovac, kada se trazila njena smjena zbog ubistva Denisa Mrnjavca, a kada su se desila druga ubistva (Amar Mistric)i povrijedjivanja maloljetnika niko nije ni spomenuo smjenu gradonacelnika.
Isto tako je i ovdje slucaj.
Zena je lijepo rekla da oni kao ustanova nemaju novca za organizaciju Deda Mraza, i da je to stvar Kantonalne vlade koja je osnivac ove ustanove, tj. nek vlada odobri sredstva ili organizuje Deda Mraza. Sto to vlada nije ucinila pitajte njihove predstavnike. Sto se tice vrtica u koje ide moje djete, nama roditeljima je ponudjeno da se sami organizujemo ako zelimo Deda mraza a da ce oni ustupiti prostor. Naravno, niko od roditelja se nije htio angazovati. Niti je bio izricit u trazenju da se organizuje deda mraz u vrticu. Sto po meni upucuje da iza zahtjeva za Deda Mrazom stoje ljudi, odnosno stranka (SDP) koji nemaju veze sa obdanistima, cija djeca ne idu u obdanista, ali bi yoljeli ovu ustanovu staviti pod svoju kontrolu kao i vecinu drugih javnih ustanova u ovom gradu i kantonu.
Moja supruga i ja smo izuzetno zadovoljni obdanistem u koje nase djete ide, hranom koju jede u tom obdanistu (ni ja u svoje doba nisam jeo nesto bolju hranu u obdanistu), a posebno vaspitacicama.
nosara

#2418 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

Alcho.1980 wrote:Ne bih pojedinacno komentirao navode, ali cu iznjeti svoje vidjenje jer imam djete koje ide u jedan od sarajevskih vrtica.
Mislim da se ovdje radi o cistoj politizaciji isto kao i u slucaju ex-gradonacelnice Semihe Borovac, kada se trazila njena smjena zbog ubistva Denisa Mrnjavca, a kada su se desila druga ubistva (Amar Mistric)i povrijedjivanja maloljetnika niko nije ni spomenuo smjenu gradonacelnika.
Zena je lijepo rekla da oni kao ustanova nemaju novca za organizaciju Deda Mraza, i da je to stvar Kantonalne vlade koja je osnivac ove ustanove, tj. nek vlada odobri sredstva ili organizuje Deda Mraza. Sto to vlada nije ucinila pitajte njihove predstavnike. Sto se tice vrtica u koje ide moje djete, nama roditeljima je ponudjeno da se sami organizujemo ako zelimo Deda mraza a da ce oni ustupiti prostor. Naravno, niko od roditelja se nije htio angazovati. Niti je bio izricit u trazenju da se organizuje deda mraz u vrticu. Sto po meni upucuje da iza zahtjeva za Deda Mrazom stoje ljudi, odnosno stranka (SDP) koji nemaju veze sa obdanistima, cija djeca ne idu u obdanista, ali bi yoljeli ovu ustanovu staviti pod svoju kontrolu kao i vecinu drugih javnih ustanova u ovom gradu i kantonu.
Moja supruga i ja smo izuzetno zadovoljni obdanistem u koje nase djete ide, hranom koju jede u tom obdanistu (ni ja u svoje doba nisam jeo nesto bolju hranu u obdanistu), a posebno vaspitacicama.
:lol:
Alcho.1980

#2419 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Alcho.1980 »

photo wrote:

nadam se da ce je SDP skinuti s vlasti isti dan kada je formiraju na kantonu.

photo has spoken.

Zaboravljas da ce sdp formirati vlast sa SDA a ona je kadar SDA
Alcho.1980

#2420 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Alcho.1980 »

photo wrote:
hrana: mom djetetu daju griz SVAKi dan. iako se stalno prioca da djeca dobijaju kvalitetnu hranu, da prostyis, lazu. dobio je jednom neko voce i to je sve. a kada im je dobar dan, dobiju pastetu. toliko o ishrani.

photo has spoken.
Nije istina da je svaki dan griz za jelo. U svakom vrticu ima spisak za svaki dan u tekucem mjesecu sta je za obrok. I rijetko da se dva dana za redom ponovi isto.
Last edited by Alcho.1980 on 04/11/2010 13:19, edited 1 time in total.
poznanik

#2421 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

Alcho.1980 wrote:...Moja supruga i ja smo izuzetno zadovoljni obdanistem u koje nase djete ide, hranom koju jede u tom obdanistu (ni ja u svoje doba nisam jeo nesto bolju hranu u obdanistu), a posebno vaspitacicama.
Pretužno :( :( :(

Bilo kakav komentar je suvišan :oops:
Alcho.1980

#2422 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Alcho.1980 »

poznanik wrote:
Alcho.1980 wrote:...Moja supruga i ja smo izuzetno zadovoljni obdanistem u koje nase djete ide, hranom koju jede u tom obdanistu (ni ja u svoje doba nisam jeo nesto bolju hranu u obdanistu), a posebno vaspitacicama.

Ne znam samo sta ocekujete za 140 maraka mjesecno!!!

Kome se ne svidja imate Internacionalna obdanista od 5-6 stoja mjesecno pa upisite tamo djecu.
Nuclear Winter

#2423 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Nuclear Winter »

Alcho.1980 wrote:
poznanik wrote:

Ne znam samo sta ocekujete za 140 maraka mjesecno!!!

Kome se ne svidja imate Internacionalna obdanista od 5-6 stoja mjesecno pa upisite tamo djecu.
Gdje si ti išao u obdanište?? U afganistanu??
Jara

#2424 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

Jok, bolje nek' Arzija otvori privatan vrtić pa kome se sviđa - bujrum!
maslina

#2425 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maslina »

Alcho.1980 wrote:Ne bih pojedinacno komentirao navode, ali cu iznjeti svoje vidjenje jer imam djete koje ide u jedan od sarajevskih vrtica.
Ne lupetaj. Kada je Arzija došla na vlast organizovala je Deda mraza. Uposlenici su osmislili predstavu, obišli sve vrtiće, naplatili od roditelje, a pored toga su bili pozvani i na neka druga mjesta. Arzija je inkasirala preko 5.000 KM, neoporezovanih. Ne lupaj o nemanju novaca za organizaciju Deda mraza, jer tu je JU na velikom financijskom dobitku, pogotovu Arzija.
Post Reply