Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#2351 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zonbirile »

valterbranisarajevo wrote:Marama ili mini suknja?

Nakon razgovora sa odgajateljima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji je održan u utorak, rezultati koje od njih dobio posao u JU Djeca Sarajeva bio je poznat kroz nepuni sat.

Naime, osam djevojaka zaduženih za popisivanje djece, koja od ponedjeljka kreću u predškolsko obrazovanje, već je unprijed primljeno, dok su za ostale kandidate vladali, kako je kazala jedna od njih, pomalo čudni kriteriji.

"Diskriminirana sam po svakoj osnovi i neću pustiti da im ovo prođe tek tako. Na čelu komisije koja nas je ispitivala bila je Azra Bajraktarević (šef nabavke u ustanovi i zastupnik Mahmutovićke na Sudu, op.a), ali je na kraju spisak proslijeđen Arziji Mahmutović koja je križala imena. Jednom prilikom kada sam dolazila u ustanovu da probam dobiti zaposlenje, kazala sam jednoj odgajateljici da možda neću uspjeti, jer se zovem Gordana. To je čula Mahmutovićka i kazala mi 'Nikad ti ovdje nećeš raditi' ", ispričala je jučer Gordana Jelisić, odgajatelj sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Ministar nauke i obrazovanja Safet Kešo za Oslobođenje je kazao kako su razgovori sa osam pomenutih djevojaka mora li biti obavljeni, ali da i oni koji su sada izabrani, možda neće zadržati radno mjesto.

"Tek nakon ove procedure, slijedi raspisivanje konkursa na koji se mogu prijaviti i oni koji nisu ostavili pozitivan utisak na razgovoru", napomenuo je Kešo.

Kako nije bio upoznat sa kriterijima, ministar je provjerio zbog čega Jelisić nije na spisku primljenih, da bi se ispostavilo kako je za ukus Mahmutovićke bila preslobodno obučena, te da ni opšti utisak nije bio zadovoljavajući.

"Imala sam majicu sa V izrezom i samotne pantalone. Jesam li trebala maramu staviti? Bilo je djevojaka među kandidatima u mini suknjama i helankama", naglasila je Jelisić i dodala kako će u istoj garderobi otići na razgovor kod ministra.

Postavlja se pitanje i ko će potpisati rješenja kandidatima koji su od ponedjeljka na nastavi, jer direktorici Mahmutović tehnički mandat je istekao 8. oktobra, a Upravnog odbora JU Djeca Sarajeva nema.

"Mahmutović mora obnašati dužnost dok se ne razriješi sa tog mjesta", kazao je Kešo, piše Oslobođenje.

Kada će biti formiran UO JU Djeca Sarajeva, i dalje je neizvjesno, a kako je kazao ministar Kešo, Vijeću roditelja još prošlog saziva poslate su četiri urgencije u koji ma se traži da imenuju svog predstavnika.

"Prvu sjednicu Vijeća u novom sazivu mora sazvati direktorica", dodao je Kešo. Podsjećamo, po vrtićima su izabrani predstavnici roditelja, ali ih Mahmutović još nije kontaktirala kako bi se sjednica održala.

Ministar obrazovanja Safet Kešo kazao je kako nacionalna pripadnost ni u kojem slučaju ne smije biti predmetom odbijanja nekog od kandidata.

"S tim se ne smiju igrati. Ponosan sam na činjenicu da sam u toku svog mandata imenovao pet dekana koji nisu Bošnjaci", istakao je Kešo.

Objavljeno 28.10.2010 u 13:44

(MOJportal)
--------------------------------------
pa šta je to čudno,izgovor je da je tako u Banja Luci i Mostaru(zapadnom).Ok.A zašto se ne kaže i da je neBošnjaka u Sarajevu,kao i neSrba i neHrvata u Mostaru(zapadnom)
lilica011

#2352 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by lilica011 »

Kako ljudima nije jasno da u J.U.Djeca Sarajeva vlada anrhija :x dotične Mahmutovićke.I sve dok ona drži u šaci (nikom nije jasno sa čim)"dragog"nam Kešu,stvari ce biti dno dna.Sto bi narod rekao ona vedri i oblači.Po svim pokazateljima nažalost samo oblači.Jadni smo mi roditelji,naša djeca koja idu u NJENE vrtiće i tete koje rade za smiješnu sumu sa svojim obrazovanjem.Najgora stvar je što niko ništa joj ne može. Nikom nije poznato do kada ce vladati ova njena samovolja.Sa uvodom vjeronauke i "izbacivanjem "Deda Mraza ,izbacena su naša misljenja i nase pravo glasa da o bilo čemu odlučujemo :?
tranquil

#2353 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by tranquil »

lilica011 wrote:Kako ljudima nije jasno da u J.U.Djeca Sarajeva vlada anrhija :x dotične Mahmutovićke.
Nije to anarhija, to je jedan organiziran i dobro funkcionirajući sistem.
samo malo

#2354 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by samo malo »

zonbirile wrote:
valterbranisarajevo wrote:Marama ili mini suknja?

Nakon razgovora sa odgajateljima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji je održan u utorak, rezultati koje od njih dobio posao u JU Djeca Sarajeva bio je poznat kroz nepuni sat.

Naime, osam djevojaka zaduženih za popisivanje djece, koja od ponedjeljka kreću u predškolsko obrazovanje, već je unprijed primljeno, dok su za ostale kandidate vladali, kako je kazala jedna od njih, pomalo čudni kriteriji.

"Diskriminirana sam po svakoj osnovi i neću pustiti da im ovo prođe tek tako. Na čelu komisije koja nas je ispitivala bila je Azra Bajraktarević (šef nabavke u ustanovi i zastupnik Mahmutovićke na Sudu, op.a), ali je na kraju spisak proslijeđen Arziji Mahmutović koja je križala imena. Jednom prilikom kada sam dolazila u ustanovu da probam dobiti zaposlenje, kazala sam jednoj odgajateljici da možda neću uspjeti, jer se zovem Gordana. To je čula Mahmutovićka i kazala mi 'Nikad ti ovdje nećeš raditi' ", ispričala je jučer Gordana Jelisić, odgajatelj sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Ministar nauke i obrazovanja Safet Kešo za Oslobođenje je kazao kako su razgovori sa osam pomenutih djevojaka mora li biti obavljeni, ali da i oni koji su sada izabrani, možda neće zadržati radno mjesto.

"Tek nakon ove procedure, slijedi raspisivanje konkursa na koji se mogu prijaviti i oni koji nisu ostavili pozitivan utisak na razgovoru", napomenuo je Kešo.

Kako nije bio upoznat sa kriterijima, ministar je provjerio zbog čega Jelisić nije na spisku primljenih, da bi se ispostavilo kako je za ukus Mahmutovićke bila preslobodno obučena, te da ni opšti utisak nije bio zadovoljavajući.

"Imala sam majicu sa V izrezom i samotne pantalone. Jesam li trebala maramu staviti? Bilo je djevojaka među kandidatima u mini suknjama i helankama", naglasila je Jelisić i dodala kako će u istoj garderobi otići na razgovor kod ministra.

Postavlja se pitanje i ko će potpisati rješenja kandidatima koji su od ponedjeljka na nastavi, jer direktorici Mahmutović tehnički mandat je istekao 8. oktobra, a Upravnog odbora JU Djeca Sarajeva nema.

"Mahmutović mora obnašati dužnost dok se ne razriješi sa tog mjesta", kazao je Kešo, piše Oslobođenje.

Kada će biti formiran UO JU Djeca Sarajeva, i dalje je neizvjesno, a kako je kazao ministar Kešo, Vijeću roditelja još prošlog saziva poslate su četiri urgencije u koji ma se traži da imenuju svog predstavnika.

"Prvu sjednicu Vijeća u novom sazivu mora sazvati direktorica", dodao je Kešo. Podsjećamo, po vrtićima su izabrani predstavnici roditelja, ali ih Mahmutović još nije kontaktirala kako bi se sjednica održala.

Ministar obrazovanja Safet Kešo kazao je kako nacionalna pripadnost ni u kojem slučaju ne smije biti predmetom odbijanja nekog od kandidata.

"S tim se ne smiju igrati. Ponosan sam na činjenicu da sam u toku svog mandata imenovao pet dekana koji nisu Bošnjaci", istakao je Kešo.

Objavljeno 28.10.2010 u 13:44

(MOJportal)
--------------------------------------
pa šta je to čudno,izgovor je da je tako u Banja Luci i Mostaru(zapadnom).Ok.A zašto se ne kaže i da je neBošnjaka u Sarajevu,kao i neSrba i neHrvata u Mostaru(zapadnom)
Ali se zato kaze da je rajvosa oaza demokratije i multietnicnosti za razliku od fasistickih sredina Banjaluke i Mostara :D

Cuj preslobodno obucena, welcome to Kandahar :bih:
valterbranisarajevo

#2355 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Interesantno je da je upravo Arzija preko svojih poslušnika plasirala priču da se na nju vodi hajka zbog njezinog načina oblačenja –što naravno nije istina, jer su sve primjedbe bile isključivo upućene na njezine odluke i rad a ne na nju kao osobu.

Međutim sada se pokazalo da upravo ona, pored svih ostalih, vrši diskriminaciju ljudi i prema načinu oblačenja.
iceman2010

#2356 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Sve rekla-kazala. Kakva li ce se danas informacija pojaviti. Probajte sa Mahmutovicka pljunula vaspitacicu koja nosi minjak i sl. Grebi ga koliko informacija ispliva o toj Mahmutovic cudi me da joj jos niste izmislilli nesto iz njenog kreveta.
poznanik

#2357 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

Koliko morala, drskosti i bezobrazluka i sveukupnog sljepila je potrebno za pravdanje i odbranu agresije Arzije Mahmutović nad djecom u vrtićima u Sarajevu :(
munevera44

#2358 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by munevera44 »

poznanik wrote:Koliko morala, drskosti i bezobrazluka i sveukupnog sljepila je potrebno za pravdanje i odbranu agresije Arzije Mahmutović nad djecom u vrtićima u Sarajevu :(
:thumbup:
valterbranisarajevo

#2359 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Uposlenici JU Djeca Sarajeva na sindikalnom sastanku

Štrajk u vrtićima?

U prošloj sedmici održan je sastanak članova Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona na kojem je, između ostalog, razmatrana mogućnost stupanja u štrajk uposlenika JU Djeca Sarajeva, saznajemo od predsjednika Sindikata Saudina Sivre.

-Uposlenici u vrtićima su ogorčeni i siti svega, zbog plata, ali i nesigurnosti. Pitali su me za mogućnost štrajka i ta opcija postoji. Ostavili smo im da se sami organizuju. Arzija Mahmutović je bila prisutna, ali nije učestvovala u diskusiji, napomenuo je Sivro.

Prema Sivrinim riječima, uposlenici ove ustanove žele uvođenje trezorskog poslovanja i kolektivnog ugovora, koji bi njihova prava izjednačio sa onima zaposlenih u osnovnom obrazovanju.

-Za uvođenje kolektivnog ugovora i za JU Djeca Sarajeva u budžetu Kantona godišnje bi trebalo osigurati dodatnih 1,7 miliona KM. Međutim, uz prihode koje uplaćuju roditelji te one koje ostvaruje sama ustanova, taj iznos bi bio dosta manji, dodao je Sivro.

Stručni saradnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u resornom ministarstvu Sretko Žmukić potvrdio nam je da danas počinje obavezno predškolsko obrazovanje, koje će se odvijati na 60 mjesta u Kantonu Sarajevo.

-Roditelje buni činjenica da će se časovi za mališane, pored vrtića odvijati i u školama, ali treba naglasiti da je riječ samo o isturenim odjeljenjima u nekih 30 osnovnih škola, napomenuo je Žmukić.

O mogućnosti štrajka u vrtićima, Žmukić nam je kazao da prvi put čuje, te da u ministarstvu nemaju informaciju o njegovom pokretanju, kao ni razlozima zbog koji bi se to desilo. Naglasio je kako se nada da „iznenađenja u ponedjeljak neće biti“.

-Čudi me da ministar i uposlenici Ministarstva nemaju informacije od direktorice Ustanove. Doduše, Arzija Mahmutović ne bi štrajkovala jer može sebi dati stimulaciju i isplatiti platu kadgod hoće, jer organ kontrole u JU Djeca Sarajeva ne postoji, podsjetio je Sivro.

J. Milanović

Žalba na oblačenje

Jedna od kandidata za odgajatelja u predškolskom obrazovanju, koja nije primljena, Gordana Jelisić, podnijela je žalbu resornom ministarstvu, nakon što je komisija sa desnom rukom Arzije Mahmutović, Azrom Bajraktarević na čelu, donijelo odluku kako nije bila adekvatno obučena prilikom razgovora za posao.

-Moraćemo sa menadžmentom JU Djeca Sarajeva riješiti taj nesporazum. Razlozi navedeni i u medijima, ne smiju biti argument za odbijanje kandidata, iako je na razgovor došlo više od 30 odgajatelja, pa svi nisu ni mogli biti primljeni, istakao je Žmukić

Pomoć Vlade

Kako nam je kazao Žmukić, u Ministarstvu će morati riješiti i problem vezan za raspisivanje konkursa vezanog za zapošljavanje 19 odgajatelja u predškolskom obrazovanju,

-Vlada će se morati uključiti i po nekom hitnom postupku raspisati konkurs, jer JU Djeca Sarajeva nema upravnog odbora koji bi to uradio, zaključio je Žmukić

Oslobođenje 1.11.2010.
iceman2010

#2360 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Kada nekome svaki dan nalazis nove mane ocito je da vodis kampanju protiv njega. Cudno je to kako svaki dan ispliva neka nova "cinjenica" o Mahmutovicki. Mozda ima objektivnih gresaka i propusta, ali ovo sto vi radite je lov na vjestice. Nego recite nam odmah sta ce to sutra Mahmutovic uraditi da ne cekamo novu eksluzivu? Hocete li uvaziti moj prijedlog o pljuvanju vaspitacice u minjaku? Drago mi je da vas ima dovoljno moralnih, nebezobraznih, koji dobro vide i koji uzimaju sebi za pravo da ocjenjuju sve to kod drugih.
poznanik

#2361 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

iceman2010 wrote:... Drago mi je da vas ima dovoljno moralnih, nebezobraznih, koji dobro vide i koji uzimaju sebi za pravo da ocjenjuju sve to kod drugih.
Uživaj u svojoj radosti, mi ćemo i dalje tugovati, sve do trenutka smjene Mahmutovićke i njenog procesuiranja...
BSn

#2362 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BSn »

covjece, lakse bi bilo otjerat Tita '74., neg Arziju s vlasti. :-)
iceman2010

#2363 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

poznanik wrote:
iceman2010 wrote:... Drago mi je da vas ima dovoljno moralnih, nebezobraznih, koji dobro vide i koji uzimaju sebi za pravo da ocjenjuju sve to kod drugih.
Uživaj u svojoj radosti, mi ćemo i dalje tugovati, sve do trenutka smjene Mahmutovićke i njenog procesuiranja...
Po istom principu kao sto ste sada sretni sa Behmenom umjesto Borovac. Sada vise maloljetnicka delikvencija i ubistva maloljetnika i nisu bas toliki problem kao sto su bili za Semihino vrijeme. Samo da Arzija ode, pa ce i problemi vezani za nju nece biti problemi kod nove direktorice jer ce biti podobna i jer ce je postaviti "nasi". Bujrum uzivajte vi u svom jednoumlju.
poznanik

#2364 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

iceman2010 wrote:Po istom principu kao sto ste sada sretni sa Behmenom umjesto Borovac. Sada vise maloljetnicka delikvencija i ubistva maloljetnika i nisu bas toliki problem kao sto su bili za Semihino vrijeme. Samo da Arzija ode, pa ce i problemi vezani za nju nece biti problemi kod nove direktorice jer ce biti podobna i jer ce je postaviti "nasi". Bujrum uzivajte vi u svom jednoumlju.
Arzija Mahmutović svojim metodama i funkcijom sprovodi ideološku namjeru dominacije jedne religije nad drugim i sveukupnim stanovništvom Sarajeva, koristeći se najperfidnijim načinom - indoktrinacijom mlade i nesvjesne djece.

I to je problem, jer pravo i sloboda vjeroispovijesti je privatna i slobodna volja, a nametnuta ili vješto organizacijski uređena i osmišljena. Nije problem njena funkcija, njena stručnost i pedagoška ili direktorska sposobnost, problem je njena ideološka - vjerska zastranjenost i drskost, problem je njeno nepoštivanje drugih i drukčijeg od nje i njenog. Problem je u njenom nepoštivanju tolerancije i slobodne volje drugih...

Problem je i u njenom ignorantnom odnosu prema volji roditelja i odlukama koje se donose: nelegalnoj organizaciji Vijeća roditelja, nelegalnom odabiru kandidata za predstavnike roditelja u UO itd. Dakle - i nepoštivanju pravila i propisa po kojim funkcionira JU Djeca Sarajeva.

Gradonačelnik(ca) s ovom temom nema nikakve veze, ovdje se ne radi o političkoj odgovornosti već o prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti nosioca odgovorne funkcije u javnoj ustanovi.
Altsa

#2365 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Altsa »

jedino me raduje sto kad SDP preuzme vlast azrija leti iz ustanove...nece je ni reis spasiti, a ni keso
munevera44

#2366 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by munevera44 »

Altsa wrote:jedino me raduje sto kad SDP preuzme vlast azrija leti iz ustanove...nece je ni reis spasiti, a ni keso

Čekam ko čeka taj i dočeka :dance:
Jara

#2367 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

Zar nije više otišla s položaja direktorice? :-)
halo_ba

#2368 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by halo_ba »

iceman2010 wrote:
poznanik wrote:
Po istom principu kao sto ste sada sretni sa Behmenom umjesto Borovac. Sada vise maloljetnicka delikvencija i ubistva maloljetnika i nisu bas toliki problem kao sto su bili za Semihino vrijeme. Samo da Arzija ode, pa ce i problemi vezani za nju nece biti problemi kod nove direktorice jer ce biti podobna i jer ce je postaviti "nasi". Bujrum uzivajte vi u svom jednoumlju.
Kod tebe je ocigledno linija razdvajanje islam i SDA. Ko je sa te strane linije, dobar je, ko nije, ne valja.
I ne trebaju ti nikakvi argumenti.
iceman2010

#2369 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

halo_ba wrote:
iceman2010 wrote: Po istom principu kao sto ste sada sretni sa Behmenom umjesto Borovac. Sada vise maloljetnicka delikvencija i ubistva maloljetnika i nisu bas toliki problem kao sto su bili za Semihino vrijeme. Samo da Arzija ode, pa ce i problemi vezani za nju nece biti problemi kod nove direktorice jer ce biti podobna i jer ce je postaviti "nasi". Bujrum uzivajte vi u svom jednoumlju.
Kod tebe je ocigledno linija razdvajanje islam i SDA. Ko je sa te strane linije, dobar je, ko nije, ne valja.
Nije. Kod mene je princip: ako je iz SDP onda nije odgovoran za ono za sto su odgovorni ovi iz drugih stranaka. Recimo, ako neko ubije Mrnjavca ima da bude kriv i gradonacelnik sve dok nije iz SDP-a. Ako je iz SDP, a ubije se Mistric onda on ne snosi nikakvu odgovornost jer je nas. Isto ce se desiti i sa vrticima. Kada dodje nas iz SDP-a nece biti kriv ni zasta.

Drugi princip je da je ispravno samo ono sto veliki vodja odredi. Nije nikakav problem ako je danas jedno, a sutra nesto drugo. Moja komunisticko-totalitaristicka svijest nema nikakvih problema sa tim. Ja svakako mislim glavom velikog vodje.

Ponavljam, kada iz dana u dan nekom nalazis nove mane onda je ocigledno da vodis kampanju protiv njega. Ako imas objektivne razloge to je jedan ili dva, a ne nalazis svaki dan po jedan novi kao sto je ona prica o internetu i sl. Jasno je da se radi o diskreditaciji licnosti. Mozda i postoje objektivni propusti i greske, ali ovo sto se radi na ovaj nacin je smijesno. Nego, koja je nova danas za Mahmutovicku? Sta je juce jela? Jel nekom nazvala selam?
Last edited by iceman2010 on 02/11/2010 15:00, edited 1 time in total.
Abu FEED el-Castro

#2370 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Abu FEED el-Castro »

SJAJNO zapazanje, Iceman!
Neki ljudi bi morali staviti prst na celo i preispitati malo svoju "logiku", naravno, oni to nece uraditi.
Srecom, hrlimo u svijetlu buducnost. A svijetla buducnost je cinjenica da nam dolazi NAŠ Sdp, pa makar i sve ostalo isto.
:bih:
halo_ba

#2371 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by halo_ba »

iceman2010 wrote:
halo_ba wrote:
iceman2010 wrote: Po istom principu kao sto ste sada sretni sa Behmenom umjesto Borovac. Sada vise maloljetnicka delikvencija i ubistva maloljetnika i nisu bas toliki problem kao sto su bili za Semihino vrijeme. Samo da Arzija ode, pa ce i problemi vezani za nju nece biti problemi kod nove direktorice jer ce biti podobna i jer ce je postaviti "nasi". Bujrum uzivajte vi u svom jednoumlju.
Nije. Kod mene je princip: ako je iz SDP onda nije odgovoran za ono za sto su odgovorni ovi iz drugih stranaka.
Odlicno receno. KOD TEBE je princip da SDP nije odgovoran.
halo_ba

#2372 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by halo_ba »

Abu FEED el-Castro wrote:SJAJNO zapazanje, Iceman!
Neki ljudi bi morali staviti prst na celo i preispitati malo svoju "logiku", naravno, oni to nece uraditi.
Srecom, hrlimo u svijetlu buducnost. A svijetla buducnost je cinjenica da nam dolazi NAŠ Sdp, pa makar i sve ostalo isto.
:bih:
Pa, priznaces da je proslost bila vise nego mracna. Ali, haman je tebi pasalo.
iceman2010

#2373 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

halo_ba wrote: Odlicno receno. KOD TEBE je princip da SDP nije odgovoran.
Drago mi je da razumijes sve forme i nacine izrazavanja.
halo_ba

#2374 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by halo_ba »

iceman2010 wrote:
halo_ba wrote: Odlicno receno. KOD TEBE je princip da SDP nije odgovoran.
Drago mi je da razumijes sve forme i nacine izrazavanja.
Ne, ali nemojmo se lagati. Ti si svoju stranu izabrao i dao si to u svim postovima do znanja. Tebi teritorija sa bosnjackom vecinom i ovakva kakva je nije dovoljno islamizirana. Idi malo u BanjaLuku pa njih utjeruj u suru, sevap ti je.
amrica

#2375 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

@iceman, koliko se tebi puta mora reci jedna stvar da bi je ti shvatio????

Semiha nije otisla zato sto je SDA, nego zato sto je boljela neka stvar kad je Denis ubijen. Umjesto da pokaze humanost i suosjecanje, gospoja se spakovala za Dubai. Za razliku od Behmena, koji je citavu noc proveo na ulici sa ljudima koji su blokirali saobracaj kad je Amar ubijen.
Ako ti tu ne vidis razliku, onda samo trolas po forumu. Ili si arzijin ucenik, fali ti komad mozga da mislis njime.
Post Reply