Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#1951 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

ma apsolutno je nebitno koliko građana je vjernika a koliko ne sve dok je država uređena kao SEKULARNA!

u sekularnoj državi u državnim i javnim institucijama nema prednosti vjernicima ispred drugih i obratno!

pa bujrum, kad dođu neke vjerske partije na vlast i kad promijene uređenje, onda fino vjerski zakoni a do tad vjera nema šta da traži prednost u javnim institucijama
theTruePath

#1952 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by theTruePath »

valterbranisarajevo wrote:
theTruePath wrote:Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
od 2.300 djece na vjeronauku ide 600.To nije nikako većina čak i ako se ne računaju jaslice...

koliko ukupno djece ima? s obzirom da samo stariji uzrasti smiju ici,,sumnjam da ih ima puno vise....ovi mladji ne smiju(moj mali sestric ide i pripada ovim mladjima i ne ide,al sljedece god ide)
Last edited by theTruePath on 18/06/2010 21:46, edited 1 time in total.
amrica

#1953 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

valterbranisarajevo wrote:Ja također mislim da sve mora biti "po zakonu". Treba ponovo provesti anketu o tim dodatnim programima, ali "po zakonu". Svi znamo da je anketa na osnovu koje je svojevremeno uvedena vjeronauka bila naštimana, odnosno, da su anketirani samo "podobni" roditelji, po Arzijinom izboru. Ako i tada većina bude za vjeronauku, onda neka im bude..

A siguran sam da neće biti...

Ima negdje na temi intervju sa ministrom Kesom, gdje kaze da je 15-16% ANKETIRANIH roditelja bilo ZA vjeronauku....

A sto se tice ministrice obrazovanja :-) koliko znam do sad su svi bili univerzitetski profesori. Ali kod nas je sve moguce, kad je Palavricka neki cimbenik u sudstvu, moze i ova spodoba ministar. A ima ih jos u ministarstvu sa neadekvatnom strucnom spremom, cak i pomocnika.
DaysleepeR

#1954 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

theTruePath wrote:
DaysleepeR wrote:
theTruePath wrote:Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
malo se ti krećeš u uskom krugu bojim se

prosječan bh građanin ako uzmemo u obzir da je 18% hrvata, a ostalo ide 42% bošnjaka i 38% srba, onda prosječan građanin BiH jede svinjetinu, pije alkohol i nije islamske vjere... jer sumnjam da je više od 50% bošnjaka vjerski orjentiramo, bogme pune su kafane a i pivara profitira sve više iz godine u godinu, da ne pominjem tradicionalno pečenje rakije koje se dešava all over bosnia, stoga prijatelju, nije ti dobar pogled odatle gdje stojiš...

Nisam mislio vjernik prakticar,vec "folk vjernik"(a to vazi za sva tri naroda),i moj babo je pio alkohol,pecenje rakije se dogadjalo u nasoj avliji svake god..ali me tjerao u mekteb,bukvalno tjerao jer ja nisam htio :D
ma to se ne pika :D omiljena psovka sva tri konstitutivna naroda u bosni i hercegovini uključuje boga...

tako je bilo i biće

ako želiš saznati sve o našem mentalitetu pročitaj izvrsnu knjigu od Durakovića po imenu "Prokletstvo Muslimana"
DaysleepeR

#1955 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

amrica wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ja također mislim da sve mora biti "po zakonu". Treba ponovo provesti anketu o tim dodatnim programima, ali "po zakonu". Svi znamo da je anketa na osnovu koje je svojevremeno uvedena vjeronauka bila naštimana, odnosno, da su anketirani samo "podobni" roditelji, po Arzijinom izboru. Ako i tada većina bude za vjeronauku, onda neka im bude..

Ima negdje na temi intervju sa ministrom Kesom, gdje kaze da je 15-16% ANKETIRANIH roditelja bilo ZA vjeronauku....

A sto se tice ministrice obrazovanja :-) koliko znam do sad su svi bili univerzitetski profesori. Ali kod nas je sve moguce, kad je Palavricka neki cimbenik u sudstvu, moze i ova spodoba ministar. A ima ih jos u ministarstvu sa neadekvatnom strucnom spremom, cak i pomocnika.
FEDERALNA MINISTRICA obrazovanja nije univerzitetski profesor....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1956 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:

Nisam mislio vjernik prakticar,vec "folk vjernik"(a to vazi za sva tri naroda),i moj babo je pio alkohol,pecenje rakije se dogadjalo u nasoj avliji svake god..ali me tjerao u mekteb,bukvalno tjerao jer ja nisam htio :D
slavil se vjenčanje princeze? :-) ti si mi pravi primjer "folk pametnjakovića", truniš kako bi se ovdje trebalo raditi i ponašati, a dupe skrasio u Šveckoj :-)
theTruePath

#1957 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

slavil se vjenčanje princeze? :-) ti si mi pravi primjer "folk pametnjakovića", truniš kako bi se ovdje trebalo raditi i ponašati, a dupe skrasio u Šveckoj :-)

Ne slavim vala,jedva cekam da prodje :lol:

pola komentatora nisu u bosni
DaysleepeR

#1958 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

theTruePath wrote:
Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

e burazeru ja sam u Bosni i bio i u ratu a i sad poslije rata i nisam znao da nisi u BiH, haj malo odmori ili dođi vamo u govna pa onda pričaj kako bi bilo...
theTruePath

#1959 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by theTruePath »

ma to se ne pika :D omiljena psovka sva tri konstitutivna naroda u bosni i hercegovini uključuje boga...

tako je bilo i biće

ako želiš saznati sve o našem mentalitetu pročitaj izvrsnu knjigu od Durakovića po imenu "Prokletstvo Muslimana"
i to si u pravu
Chmoljo

#1960 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:

na ovoj temi jesu, jer ih se to direktno tiče :oops: al' neka, bitno je da ti navijaš da ovdje ima što više vjernika, iz jedne od "najateističkijih" zemalja na dunjaluku :oops:
amrica

#1961 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

DaysleepeR wrote:
amrica wrote:

FEDERALNA MINISTRICA obrazovanja nije univerzitetski profesor....

Alicka la kukaraca :roll: vlasnica 2. gimnazije :run:
theTruePath

#1962 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

na ovoj temi jesu, jer ih se to direktno tiče :oops: al' neka, bitno je da ti navijaš da ovdje ima što više vjernika, iz jedne od "najateističkijih" zemalja na dunjaluku :oops:

da ali se u toj najateist zemlji zavrsavanje skole slavi u crkvi

i nedavno su pokusali to ukinuti,i roditelji se pobunili ,tako sto su bojkotovali priredbu u skolskoj auli i organizovali posebnu privatnu u crkvi,i neka su,,,jer ovdje su mediji ateisticki nastrojeni,a narod je kao narod svugdje..i sve vise je ogorecniji,i to svaljuje na muslimane,jer mediji u svojoj borbi protiv crkve u skoli koriste to "sta ce reci muslimanski roditelji i ucenici".to strasno nervira i onog najliberalnijeg ovdje,"kad si u rimu ponasaj se kao rimljanin" je obicno odgovor prosjecnog covjeka(s pravom)..
Chmoljo

#1963 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:

i nedavno su pokusali to ukinuti,i roditelji se pobunili ,tako sto su bojkotovali priredbu u skolskoj auli i organizovali posebnu privatnu u crkvi,i neka su,,,jer ovdje su mediji ateisticki nastrojeni,a narod je kao narod svugdje..i sve vise je ogorecniji,i to svaljuje na muslimane,jer mediji u svojoj borbi protiv crkve u skoli koriste to "sta ce reci muslimanski roditelji i ucenici".to strasno nervira i onog najliberalnijeg ovdje,"kad si u rimu ponasaj se kao rimljanin" je obicno odgovor prosjecnog covjeka(s pravom)..
jedno kad je crkva stvar kulture i tradicije, a sasvim nešto deseto kad se crkva koristi kao instrument za proizvodnju podobnih, malih glasača koji neće u sebi imati zeru kritike spram vrhovnog vođe... kako to Arzija kaže: "Napadaju me što sam pokrivena." :lol:
theTruePath

#1964 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

jedno kad je crkva stvar kulture i tradicije, a sasvim nešto deseto kad se crkva koristi kao instrument za proizvodnju podobnih, malih glasača koji neće u sebi imati zeru kritike spram vrhovnog vođe... kako to Arzija kaže: "Napadaju me što sam pokrivena." :lol:

Pa i ja sam protiv toga,vjeronauka treba da bude tu na onaj nacin na koji to Vasvija opisa "da uci dijete sta je dobro sta je lose" i sl,,,i sumnjam da su dijeci pricali o Aliji,SDA i bosnjastvu :-) :lol: ovdje u vrticima djecu salju u crkve,zajedno s tetama,i u crkvi im pastori pricaju o dobru i zlu itd,,tu dolaze i muslimanska djeca,nikome nikada nije zasmetalo.Ja sam jednom kao praktikant iz skole bio tu i vidio sta im se prica,objasnjavaju kako se moli Bogu,zasto se moli Bogu,kako ne valja lagati itd.Vjerovatno slicne stvari uce na islamskom vjeronauku
revolution rock

#1965 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by revolution rock »

Dani - 18.06.2010.

Smijenjena direktorica JU Djeca Sarajevo

Allahimanet, Arzija!

“Vlada KS-a dalal je saglasnost Upravnom odboru JU Djeca Sarajeva da se Vasva Jajetović, pedagog-psiholog, imenuje za direktoricu ove ustanove na mandatni period od četiri godine. Ova odluka stupa na snagu s danom donošenja, a objavit će se u Službenim novinama”, rekao je za Dane Besim Mehmedić, premijer Kantona Sarajevo, 16. juna na pauzi sjednice Vlade KS-a. “Odluka je donesena sa sedam glasova za i dva suzdržana. Dvojica ministara nisu prisustvovali početku sjednice Vlade KS-a, a ostali ministri imali su neke obaveze, pa su izašli, ali odluka je potpuno legalna i legitimna”, pojasnio je Mehmedić dodajući da su svi ministri Stranke za BiH glasali za tu odluku, dok su ministri iz SDA bili suzdržani. Upravni odbor JU Djeca Sarajeva 9. juna jednoglasno je smijenio kontroverznu direktoricu i na tu poziciju je imenovana Vasva Jajatović, koja je posljednjih 12 godina radila kao pedagoginja u vrtiću. “Arzija Mahmutović je u izjavi za FTV rekla kako su pravnici ustanove izbor za v.d. članove UO proglasili nezakonitim i da su u skladu s tim njihovi predstavnici iz reda uposlenika ustanove dali ostavke. Međutim, njihove ostavke nisu usvojene, a oni se nisu pojavile na sjednici UO”, istakla je Vesna Vlašić Jusupović, članica Vijeća roditelja. Budući da je UO imao kvorum, jer su bila prisutna dva člana iz Vijeća roditelja te predsjedavajuća UO, legitimnost njihovog sastava i odluka uopće nisu bili upitni na sjednici Vlade KS-a.
Podsjećanja radi, na jednoj od sjednica Vlade KS-a tokom maja, u vezi s produženjem mandata v.d. članova UO Javne ustanove Djeca Sarajeva, njihovom imenovanju su se protivili upravo ministri iz SDA. Pored dva člana iz reda stručnih radnika, UO ustanove čine dvije predstavnice Vijeća roditelja: Elma Cerić i Nusreta Jamaković, te predsjedavajuća – predstavnica Ministarstva obrazovanja KS-a Jagoda Smajiš. Rusmir Baljić, koji je prvobitno bio član UO, kao predstavnik Vijeća roditelja napustio je samoinicijativno UO. Upravo njegov glas, uz stručne radnice – Amelu Bajraktarević i Mariju Lomigoru – bio je odlučujući da se Mahmutovićki obnovi mandat v.d. direktorice JU Djeca Sarajeva, iako je njezin četverogodiš- nji mandat istekao još 18. januara. Njegovo povlačenje izazvalo je gnjev bahate direktorice, koja je početkom juna uputila dopis Vladi KS-a navodeći, između ostalog: “Kolika je manipulacija u vezi svega govori i činjenica da je predstavnik Vijeća roditelja koji je na sjednici v.d. UO JU Djeca Sarajeva održanoj 8. aprila 2010. dao podršku meni kao vršiocu dužnosti direktora, da bi isti pod pritiskom pojedinacaneistomiš ljenika morao podnijeti ostavku.” Vlašić Jusupović je, pak, istakla da je Baljić ostavku dao zbog “privatnih razloga”, a ne uslijed bilo kakvih pritisaka.
Među sedam kandidata koji su se prijavili na konkurs za poziciju direktora u JU Djeca Sarajeva bila je i Mahmutovićka, kojoj je uz svesrdnu pomoć kantonalnog ministra nauke i obrazovanja Safeta Keše do sada uspijevalo i nemoguće: pa je beskrupulozno, premještajući odgajateljice koje bi joj se usprotivile u bilo kojoj odluci i ratujući s roditeljima, na čije je sastanke dolazila u pratnji policajaca, trošila mandat u različitim svojstvima – direktorica, v.d. direktorica, tehnička direktorica. No, UO je razmatrao tek četiri potpune prijave. Pored Mahmutovićke, na konkurs su aplicirale Abida Kapetanović, Vasva Jajetović i Stanislava Majušević. “Najbolje odgovore na intervjuu dala je Vasva Jajetović. Spomenula je i premještanja odgajateljica, što se smatra velikom greškom u predškolskom sistemu, jer odgajateljica treba da vodi jednu grupu sve do polaska u školu, ali i to da klima u ustanovi nije dobra te da se treba popraviti i odnos roditelja i odgajatelja, koji je trenutno na nezadovoljavajućem nivou”, rekla je Elma Cerić, članica UO iz Vijeća roditelja.
Vasva Jajetović, pedagoginja u vrtiću Iskrica, diplomirala je na Odsjeku pedagogija/psihologija na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radila je u osnovnim školama Đuro Đaković i Osman Nakaš kao pedagoginja, potom kao direktorica savjetovali- šta, da bi 1997. dobila posao u JU Djeca Sarajeva. “Želim da iskoristim sve potencijale naših uposlenika, da menadžment bude jak, homogen i stručan, da se poboljšaju uslovi boravka djece u vrtićima, ali i uslovi rada odgajatelja. Najvažniji je timski rad, na svim nivoima”, istakla je Jajetović dodajući: “Ja ništa neću uraditi samoinicijativno, ja nisam slobodni strijelac, ovo nije moja babovina, ovo je ustanova gdje pošteno zarađujem svoj novac i želim svima ostalima da na takav način rade. Što se tiče premještanja odgajatelja, to nikad neće biti, u smislu osvete, revanšizma, ja želim zapravo stvoriti timove koji će s radošću dolaziti na posao.” Jajetović smatra da je vjeronauka na neprimjeren način uvedena u vrtiće te će se ubuduće sve raditi u dogovoru s roditeljima i prije svega provesti ankete – da li roditelji žele da njihova djeca pohađaju vjeronauk. Također je navela da vjeronauk trenutno pohađa 600 djece i da se “ne mogu zanemariti potrebe te djece”. A zagovornica segregacije među djecom s potvrđenom odlukom Vlade najzad je razriješena mandata – nakon što riješi sudske sporove s odgajateljicama i opravda finansijsko poslovanje ustanove, budući da je od novca roditelja, između ostalog, kupovala sumnjiva “priznanja za kvalitet” iz Španije, ostaje joj da posao potraži u Madridu. Ili u nekom islamskom vrtiću. (E. N.)
denis.istok

#1966 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by denis.istok »

Nece se puno toga promjeniti u radu JU kako se cini, ali ce makar biti transparentno i bez nametanja, te uz saglasnost roditelja. Posebno je bitno da prestane mobbing odgajatelja, jer ko ce da se posveti djeci ako nije zadovoljan poslom.

A iako je novinar sarkastican u zakljucku to je samo pusta zelja- slijedeci dobro oproban recept dosadasnjih zvanicnika tipa taje i semihe moze samo da dobije neko bolje mjesto.
high_volume

#1967 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by high_volume »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

http://www.bemuf.org/

možda je na odmoru :D
Mama dvoje djece

#1968 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mama dvoje djece »

Meni je jasno da je ovo intersantno svima ali niste svi upućeni jer nemate djecu u JU Djeca Sarajeva.

Neko pita kako može ili ne može biti DM-a, pa mi smo roditelji uvijek htjeli, ali nam Arzija nije dala nego je imala uvijek neke izgovore, te nismo na vrijeme javili da želimo, te nije u nastavnom planu i programu (kojeg inače usvaja UO), te preporučila da se ne okupljamo zbog svinjske gripe (što nije ni federalni ministar zdravlja preporučio)...

U našem vrtiću nije ni bilo te famozne ankete za vjeronauk, a pohađalo ju je 20-tak djece od 170 koliko ih ima, sve su to laži i samo laži Arzije koja se sa pozicije ne da nikako maknuti.
Inače sigurna sam da ide na veću poziciju po stranačkoj ili još prije po tvrdo bošnjačkoj liniji jer vjerujem da će i Radončić stati iza nje, inače trenutno magistira ali u Istočnom Sarajevu, pa neće sigurno htjeti kao magistrica raditi ponovo kao odgajatelj. Ko god se sa njom upustio u bilo kakvu raspravu shvatio je da je u najmanju ruku bezobrazna i lažljivica, da ne kažem još nešto gore što mi se vrzma po glavi.

Naš vrtić je divan samo zahvaljujući roditeljima i da se odgajateljice nisu bojale Arzije bilo bi nam još bolje i ljepše, iako mislim da u odnosu na druge vrtiće Javne ustanove mi smo u vrhu, što aktivnostima, što izgledom vrtića.
Asana

#1969 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Asana »

Ko kaze da Sudovi ne mogu biti brzi ...

Da li je neko sumnjao da iza Azrijinog ponasanja zapravo stoji Keso?
Ako nije, sad se moze uvjeriti http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=7376

Ne bi se ona tako bahato ponasala da nije - mogla ... i imala podrsku
uvjek dobar gost

#1970 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

Asana wrote:Ko kaze da Sudovi ne mogu biti brzi ...

Bruka..... !!!?!?!?!?!?!?

Ima li dna, kraja ili šta se već čeka ?!?!
Banksy

#1971 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Banksy »

Kupuju vrijeme do izbora ... pravnim sredstvima, što je pametnica Mehmedić morao znati i predvidjeti, a nije.
Ne smjenjuje se intervjuima i slikanjem za televiziju, već lobiranjem, dogovorima, i predviđenom zakonskom procedurom, koju je morao poznavati do u detalje.
I još priznaje da je zvao predsjednika Suda, što je direktni pritisak na pravosuđe, za koji se sad mogu uhvatiti...

Dobace li do izbora s ovim neriješenim statusom, eto Arzije najesen nazad.
seln

#1972 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

Asana wrote:Ko kaze da Sudovi ne mogu biti brzi ...

Pa, ima li ona bar mrvu obraza?
Treba li joj jos dokaza da nije pozeljna?
Chmoljo

#1973 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

seln wrote: Pa, ima li ona bar mrvu obraza?
Treba li joj jos dokaza da nije pozeljna?
zna ona to od starta... i lako je izdurati kad umjesto obraza imaš guzicu.
valterbranisarajevo

#1974 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Evo kompletan tekst...

Općinski sud u rekordnom roku poništio odluku Vlade

Zabrana imenovanja Jajetovićke!

Vasva Jajetović danas je trebala potpisati ugovor za četverogodišnji mandat na mjestu direktorice JU Djeca Sarajeva, ali su se stvari iskomplikovale zbog privremene zabrane Općinskog suda Sarajevo na imenovanje u ovoj ustanovi.
- Sudija Općinskog suda izdao je to privremeno rješenje, koje ja uopšte nisam ni dobio. Zvao sam predsjednika Suda Gorana Salihovića, nije dobro komentarisati sudske odluke, ali da se ona koju je donijela Vlada Kantona poništi u roku od 24 sata, to nisam očekivao, pored toliko problema koje imamo u gradu, kazao je za Oslobođenje kantonalni premijer Besim Mehmedić.

Nonsens je, kako je naglasio premijer, da je odluka Vlade o imenovanju Vasve Jajetović na mjesto direktorice vrtića, poništena zbog žalbe Ministarstva nauke i obrazovnja Kantona.
-Moraću odgovoriti na dopis, koji sam putem faxa dobio iz JU Djeca Sarajeva. Imamo tri dana roka za prigovor, a dok sam ja premijer neću dozvoliti da Arzija mahmutović ostane direktorica vrtića.. Svi građani su pozdravili odluku Vlade, tako da ću iskoristiti sve pravne mogućnosti kako se dosadašnji način vođenja ove ustanove ne pokaže ispravnim, istakoa je Mehmedić.

Odluka Vlade o imenovanju Vasve Jajetović za direktoricu JU Djeca Sarajeva donesena je 17. juna, da bi sud već 18. izdao rješenje, koje nije dostavljeno ni premijeru ni kantonalnom pravobranilaštvu.

J.M.

Oslobođenje 22.6.2010.

Nije dugo trebalo da zloičinačka organizacija oličena u sarajevskim sudovima i tužilaštvima opet stupi na scenu. :oops: Može li se u ovom slučaju govoriti o direktnom pritisku određenih lobija na sud. Mislim da to stoji, s obzirom da je ovaj put sud oborio sve rekorde i donio odluku u roku od 24 sata. Da su tako inače efikasni u svom poslu Sarajevo bi bilo oaza mira, a ne grad u kojem građani sa nesigurnošću hodaju njegovim ulicama. Mislim da treba naći način i u sve ovo uključiti Vrhovni sud FBiH i VSTV da preispitaju ovu, očigledno na silu donesenu odluku...
Banksy

#1975 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Banksy »

Ma, cijela ta priča uopšte i nema veze s njom lično, već s onim što ona personificira.
To je borba za sliku nekog zamišljenog, budućeg Sarajeva i BiH, ne pita se ona tu previše. Samo igra ulogu koja joj je dodijeljena, a sve konce vuku desna struja SDA i ''lijeva'' struja SBiH, koje su sukobe i na ovom slučaju bildaju mišiće, a usput polako grade predstojeću predizbornu ... Sve je predizborna, jer ne zaboravimo, koliko ono već Arzija sjedi u ovoj stolici?
Post Reply