Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bez_ideje

#1276 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bez_ideje »

iz Gracanice ja mislim :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1277 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ladyblue18 »

maslina wrote:
Nije trupa otkazala, nego je Arzija zakuhala. Juče su poslali obavijest da se podjela može održati. Tete su se počele organizovati, a onda je Arzija nazvala sve vrtiće i samo poručila: "Pazite šta radite!"
E, stavi se sada u ulogu tih teta. Na jednoj strani djeca i roditelji, a na drugoj Staljin, Hitler i Milošević, stopljeni u lik obavijen maramom.
Zasto me ovo ne cudi.

Dzabe se nadate meni se cini. :(
bebeSa

#1278 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bebeSa »

maslina wrote:
bebeSa wrote:Zna li neko koja glumačka ekipa je trebala u Kekecu dijeliti paketice? I meni su vratili pare uz isto obrazlozenje!!! :x
Tu glumačku ekipu treba javno osramotiti da ih vise niko nikad ne pozove na zabave... ocrniti ih do te mjere da se isele iz ovog grada.... Kakav je to nacin ovako se poigravati sa ljudima/djecom. SRAMOTA :x

Jel' ih to Arzmija isprepadala? E mogli bi se i nas bojati, trebali bi, jer ja da znam ko su....razgovarali bi u tri oka!
Nije trupa otkazala, nego je Arzija zakuhala. Juče su poslali obavijest da se podjela može održati. Tete su se počele organizovati, a onda je Arzija nazvala sve vrtiće i samo poručila: "Pazite šta radite!"
E, stavi se sada u ulogu tih teta. Na jednoj strani djeca i roditelji, a na drugoj Staljin, Hitler i Milošević, stopljeni u lik obavijen maramom.
Tete nemaju pojma. Meni danas vaspitacica kaze da su dobili zvanicno obavjestenje da oni kao ustanova nisu to ni organizirali, pa nisu krivi ni za otkazivanje. Jadnica se boji za posao pa mora igrati kako A svira, mlada je i jedna od onih koje popunjavaju radno mjesto da se zadovolje procenti "drugih" pa ne smije imati svoje misljenje. Kaze :"Neko od roditelja je sve smislio"! Dokle ide ispiranje mladih mozgova. Na kraju su roditelji krivi.
Pitanje: Je li neko uslikao obavijest o podjeli paketica sa Deda Mrazom, koja je bila na ulaznim vratima? Ne sjećam se šta je pisalo "u potpisu"!
bebeSa

#1279 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bebeSa »

bez_ideje wrote:iz Gracanice ja mislim :mrgreen:
Sto ne ide tamo organizirati JU?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1280 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pera Trta »

bebeSa wrote:
Ista logika kao kad bih ja rekao: što ne ide Alija Behmen u Mostar gradonačelnikovati?
bebeSa

#1281 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bebeSa »

Pera Trta wrote:
bebeSa wrote:
Ista logika kao kad bih ja rekao: što ne ide Alija Behmen u Mostar gradonačelnikovati?
Na nju sam ljuta, na Aliju jos nisam :D
valterbranisarajevo

#1282 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Mraz

Sarajevom već duže vrijeme kruži anegdota-istinita ili ne, nebitno-kako je dječačić došavši iz škole majku upitao šta je po nacionalnosti. Kad je majka konačno priznala, dijete se uhvatilo za glavu, mučno progovrivši: Joj, samo to ne!

Ponavljamo, nije bitno je li istina, kao što se ovakva priča, uz promjenu nacionalnosti, može „aplicirati“ na svaki grad u BiH u kojem su prije rata živjeli Drugi.
A takav je, uz nekoliko izuzetaka, svaki grad od Bihaća do Gacka i od Bijeljine do Trebinja.

Svođenje i dječije razigrane mašte na nacionalnu ili vjersku suštinu posao je koji za etničke elite obavljaju mali gebelsovski orijentirani propagandisti po vrtićima i školama. Time svoje fakultetske kolege i stranačke visokodostojnike rasterećuju dijela posla. Sve ono što čak i na najbenigniji način prijeti da ugrozi puritanizam ideološke indotrinacije javno se proglašava nasilijeđem komunizma, a unutar četiri zida, vulgaran kontekst u kojem dominiraju vlahaluk, baliluk, latinluk.

Djeda Mraz, simpatična Coca-Colina tržišno osmišljena inačica božičnog bate, odavno je označen kao prijetnja muslimanskom uhu.persona non grata koja, dok dijeli slatkiše maksumima, zapravo otjelovljuje Karadžića, Kusturicu i Koštunicu u jednom.

Ideja da bi se djeca u Sarajevu, na kraju kalendarske godine, mogle zajednički radovati poklonima ne mareći za nacionalno(st), Arziji Mahmutović, egzekutoru najmračnijeg redukcionizma, čini se ogavnom. Njeni poslodavci, ministar obrazovanja Safet Kešo i kantonalni premijer Besim Mehmedić, ne čineći ništa da je zaustave u rigidnom pranju dječijih mozgova šalju poruku da nije problem vršenje mentalne higijene, problem je kada to rade neki drugi ideolozi.

Dok djecu hrani razmućenim limuntosom i salamicom na bezbroj načina, Arzija stvara armiju koja će sutra, ili kad ustreba, biti spremna i da jede korijenje, ako treba, ali će instinktivno reagirati na određena imena i prezimena, kao legitimaciju Neprijatelja.

A to je da se smrzneš. Baš kao Djeda Mraz, nahoče olimpijskog Sarajeva.

Faruk Borić

Oslobođenje 29.12.2009.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1283 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pera Trta »

bebeSa wrote: Na nju sam ljuta, na Aliju jos nisam :D
Ma samo kažem, ne branim je ja, gluho bilo, nego da se ne bi pretvorilo u raspravu odakle je ko.
Svi smo mi "odnekle" :D
bebeSa

#1284 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bebeSa »

Pera Trta wrote:
bebeSa wrote: Na nju sam ljuta, na Aliju jos nisam :D
Ma samo kažem, ne branim je ja, gluho bilo, nego da se ne bi pretvorilo u raspravu odakle je ko.
Svi smo mi "odnekle" :D
:thumbup:
chuchumbamayumbe

#1285 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by chuchumbamayumbe »

Najnovije!
Predstava za SVU djecu sutra u 10h.
Bez Djeda Mraza i paketica.
Djeca ciji su se roditelji odlucili za DM-a, imace paketice (od roditelja) i DM-a u 17.
Tako da izgleda niko nece izgubiti abdest!
bebeSa

#1286 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bebeSa »

chuchumbamayumbe wrote:Najnovije!
Djeca ciji su se roditelji odlucili za DM-a, imace paketice (od roditelja) i DM-a u 17.
Za sve vrtice ili...?
chuchumbamayumbe

#1287 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

bebeSa wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Najnovije!
Za sve vrtice ili...?
Mojmilo, za ostale ne znam
valterbranisarajevo

#1288 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Djeda Mraz razveselio mališane

Djeda Mraz jučer je obradovao paketićima mališane iz vrtića Javne ustanove «Djeca Sarajeva», ali i svu ostalu djecu koja su posjetila trg ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

Stari čikica

Smijeh i radost na licima djece pokazala je koliko im znači Djeda Mraz i koliko vole ovog starog čikicu sa bijelom bradom obučenog u crveno odijelo, koji ih je počastio paketićima punih slatkiša i igračaka.Za djecu je bila organizovana i predstava koju su izveli Mirela Lambić,Hugolina iz TV serije Hugo, Ragib Karamehmedović, jedan od najpoznatijih pantomimičara i Mladen Jeličić Troko koji je bio u ulozi Djeda Mraza.Kada se predstava završila, Djeda Mraz je upitao djecu da li su bila dobra ove godine i da li su slušali svoje roditelje, nakon čega su uglas svi povikali da jesu. Pošto su djeca bila poslušna, on im je zaželio sretnu Novu godinu i rekao da će dobiti paketiće.Potom je uslijedilo i slikanje sa Djeda Mrazom, kojeg su djeca jednostavno okupirala sa svih strana. I na licima roditelja mogla se vidjeti sreća što njihovu djecu nije zaboravio Djeda Mraz i što im je priređena odlična zabava. Džemila Šahović koja je dovela četrnaestomjesečnog sina Maka pohvalila je organizaciju ove novogodišnje proslave, jer je kako ističe ovo jedina mogućnost da djeca vide i druže se sa Djeda Mrazom.
- Svi mi radimo u privatnim firmama, gdje nema organizacije Djeda Mraza i podjele paketića. Neka se to djeci bar na ovaj način priušti. Svi smo se mi u djetinjstvu radovali Djeda Mrazu i šta će nam donijeti, pa zašto onda to uskratiti ovim novim generacijama- kazala je Šahović.

Prvo se šokirala

I Selma Čaušević koja je došla sa sinom Makom imala je samo riječi hvale.
-Prvo sam se šokirala kada sam čula da u vrtićima neće biti Djeda Mraza, jer znam koliko to djeci znači. Nevjerovatno je da se to djeci zabranjuje u ustanovi, koja nije privatna, već javna. Onda je iznenada došlo da će to djeci omogućiti Gradska uprava Sarajeva i zaista sam se jako obradovala- rekla je Čauševićeva.
Emir Handžar čija kćerka je također dobila paketić istakao je da se tradicija dolaska Djeda Mraza i podjele paketića ne treba prekidati i da se budućim generacijama djece treba omogućiti da u njemu uživaju.
-Djeci nipošto ne treba uskraćivati ovu radost. Oni koji to onemogućavaju su bolesni ljudi- naveo je Handžar.

E.A.

Podijelili više od 300 paketića

Novogodišnji program za djecu i podjelu paketića organizovao je Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva. Za djecu je obezbijeđeno preko 300 paketića.
-Djeda Mraz je bajkovita ličnost koja želi dobro djeci,koja ih raduje i zabavlja. On je bitan za djecu i zbog toga im to ne treba uskraćivati- istakao je Behmen, dodavši da će ovakav način podjele paketića preći u tradiciju.

San
chuchumbamayumbe

#1289 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Odlicno Behmen, preci ce u tradiciju!
Za inat dusmanima i papcima raznih boja!
Bravo, bravo, bravo!
Dabogda im pritisak otiso na 250 od muke, ali treba tradicionalno da se ovo odrzava!
I plus obdanista, naravno!
Control panel

#1290 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

u nasem vrticu Masnica potpisalo je 40 roditelja za DM. bas me interesuje sta ce biti. ne treba nam nikakva predstava ne treba nam nikakva glumacka ekipa. trebaju nam paketici i neko od roditelja ce biti DM. jeli to problem. jeli i taj roditelj bradata spodoba, koja ima ulojenu bradu i smrdi na slaninu i pivu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1292 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

HAVANA wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jeboga ja :lol: :lol: :lol: pijem vodu :lol: :lol: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1293 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by pape »

Image
valterbranisarajevo

#1294 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Behmen vratio Djeda Mraza u Sarajevo

SARAJEVO – Djed Mraz, koji predstavlja jednu vrstu simbola građanskoga društva i fiktivni lik kojem se mogu radovati sva djeca bez obzira koje su nacionalnosti i vjere njihovi roditelji, nakon dvije godine izgnanstva ponovno se vratio u Sarajevo. Djed Mraz na sarajevske ulice se vratio zaslugom gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena, koji, kako kaže, svojoj unučadi i svoj ostaloj djeci nije mogao više uskraćivati ovu radost. “Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala uživati u Djedu Mrazu pa smo se onda odlučili okupiti ovdje. Ali to ne smeta mojoj unučadi i drugoj djeci”, rekao je Behmen, koji je na dodjelu paketića za djecu JU “Djeca Sarajeva” došao sa svoje troje unučadi.

Otjeran iz vrtića

Napomenimo da u Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva”, u okviru koje djeluje niz vrtića, već godinama ne dopuštaju organizaciju priredaba u kojima bi Djed Mraz djeci dijelio paketiće. Ravnateljica vrtića Arzija Mahmutović već nekoliko godina “ima problem” s Djedom Mrazom. Roditelji su apelirali na vlasti da se djeci vrati radost pred novogodišnje blagdane, no ravnateljica Mahmutović stalno je pronalazila nove razloge, a posljednji je bio da ne želi Djeda Mraza u vrtićima zbog svinjske gripe?! Da je Mahmutović odlučna da Djeda Mraza otjera iz vrtića, govori i činjenica da su plakati s pozivom na dodjelu paketića koji su nalijepljeni na vrtićima, bili skidani nekoliko puta. “Mi smo ih ponovno nalijepili. To je jedan izraz necivilizacijskog čina i mislim da svatko pokazuje tko je i što je”, rekao je Behmen.

Politička sapunica

Mnogi građani Sarajeva u nekoliko navrata su napominjali da se radi o borbi SDP-a BiH koji vlada Sarajevom i tradicionalno orijentiranih bošnjačkih stranaka. Dok liberalni krugovi tvrde da je Djed Mraz simbol građanskoga društva, bošnjački konzervativci, čija je najglasnija članica Azija Mahmutović, misle da je Djed Mraz produkt zapadnog društva i njegove kršćanske tradicije te da promovira okrenutost materijalnom, što je u suprotnosti s islamom, ali čak i s istinskim učenjima drugih vjera, poput kršćanstva. Slučaj se povlači već godinama i pretvorio se u pravu sapunicu, zbog koje ispaštaju samo sarajevska djeca. Behmen, koji, kako kažu Sarajlije, sreća pa vlada gradom, ove godine vratio je radost barem na ulice grada, ali ne i u vrtiće, gdje su do daljnjeg za Djeda Mraza zatvorena vrata.

Paketići ispred Pozorišta

Usprkos lošem vremenu i kiši, više stotina djece i roditelja okupilo se na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na dodjeli novogodišnjih paketića. U toplim prostorijama nije bilo mjesta za ovakvu manifestaciju jer ravnateljica Arzija Mahmutović to nije željela. “Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala uživati u Djedu Mrazu pa smo se onda odlučili okupiti ovdje. Ali to ne smeta mojoj unučadi i drugoj djeci”, rekao je Behmen.

Piše: Vanja Bjelica

Dnevni list
Control panel

#1295 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

zamislite arzmija treba da ode u januaru a ona medju djecom koja horski vicu i placu nedamo nasu arziju :lol:
KadSeMrtviProbudimo

#1296 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Control panel wrote:zamislite arzmija treba da ode u januaru a ona medju djecom koja horski vicu i placu nedamo nasu arziju :lol:

U Unitic-u su polijepljeni plakati obavijesti da Arzija ima seminar na temu: djeca i internet.
valterbranisarajevo

#1297 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Evo informacija za doček Nove godine i dječiju N.G. u Opštini Novi Grad....

Sve spremno za Javni doček Nove 2010. pred Vječnom vatrom

Sarajevo, 28.12.2009

Igor Kamočaji je na početku press konferencije, održane danas povodom Javnog dočeka Nove 2010. godine, prenio stav gradonačelnika i njegovih zamjenika na aktuelna zbivanja vezana za doček Djeda Mraza u Sarajevu: "Prije svega, nevjerovatno je da je u zemlji makar nominalno demokratskoj Djeda Mraz kontraverzna tema: nažalost, u našem slučaju Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države.

Uklanjanje plakata koji su najavljivali Djeda Mraza je poruka da zabrana ne važi samo u Javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva" nego i izvan nje. To je vrlo jasna poruka da će oni koji danas ukidaju Djeda Mraza sutra ulaziti u domove građana Sarajeva i kontrolirati koje televizijske programe gledaju; ako je danas sumnjiv Djeda Mraz, sutra će biti sumnjiv svako ko ima televizijsku antenu. I ovaj posljednji pokušaj progona Djeda Mraza treba konačno nazvati pravim imenom: nasrtaj bez presedana na građanske slobode i prava. Mi smo djeci upriličili susret sa Djeda Mrazom i tako će biti sve dok SDP ima vlast u gradu.

Na koncu, želim da se zahvalim onim medijima koji su o jučerašnjem dočeku Djeda Mraza izvještavali kao o onom što je i bilo: pokušaj da djeci iz sarajevskih vrtića, ali i svoj drugoj djeci priredimo malo veselja.

Želio bih se isto tako zahvaliti i onom dijelu medija i novinara koji se jučer nisu libili da zloupotrebe djecu, ali nisu imali ni profesionalnog integriteta, ni ljudske hrabrosti da na bilo koje pitanje u vezi s dočekom Djeda Mraza postave ni direktorici JU "Djeca Sarajeva" Arziji Mahmutović, ni kantonalnom ministru obrazovanja Safetu Keši, ni kantonalnom premijeru Besimu Mehmediću koji su zapravo i odgovorni za ovu sramotu".

U nastavku današnje press konferencije Kamočaji je istakao da su sve pripreme Javnog dočeka Nove 2010. godine u organizaciji Grada Sarajeva i četiri gradske Općine ušle u završnu fazu. On je kazao da će se centralni dio Javnog dočeka održati ispred Vječne vatre 31.12.2009. s početkom u 21.30 i trajat će do ranih jutarnjih sati 1.01.2010. godine.

Istog dana, od 15.00 do 17.00 sati održat će se Dječiji program pod nazivom "Mario ario traži karaoke zvijezdu" u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad.
Centralni program Dočeka započet će nastupom mladih sarajevskih bendova Uncle Sam Decided i Rigorozni, potom će učestvovati Amel Ćurić&Band, Mustafa Šantić Sevdi Band, Armin Šaković, a u Novu 2010. godinu uvest će nas svojim nastupom Dubioza Kolektiv. Do ranih jutarnjih sati sve prisutne ispred Vječne vatre disco-video perfomansom zabavljat će DiscoBajagi/ Dj Vedran&Brano. Manifestaciju Dočeka Nove godine vodit će Slađana Subotić-Damjanović i Kemal Čebo.

Dječiji program koncipiran je kao karaoke show i vodit će ga poznati glumac Mario Drmać, uz Dječiji hor Princez krofne, Plesnu grupu Seven i neizbježnog Djeda Mraza. Svi zainteresirani svoje učešće u karaokama mogu prijaviti pri ulasku u salu Općine Novi Grad, ubacivanjem popunjene ulaznice u kutiju za žiri. Propozicijama je planirano učešće djece uzrasta od 7 do 15 godina, ali i za ostalu djecu u publici, predviđena je podjela novogodišnjih poklon paketića kroz zanimljivu nagradnu igru. Pobjednika očekuje posebna nagrada skrivena u "tajnoj vreći" Djeda Mraza.

- Budući da sala Općine Novi Grad ima ograničen broj mjesta, štampat će se gratis ulaznice, koje će biti podijeljene u saradnji sa medijskim pokroviteljima. Dakle, treba pratiti programe medijskih pokrovitelja, jer je ulaz moguć samo uz ove ulaznice – istakao je Kamočaji.

Kamočaji je i ovom prilikom uputio apel građanima Sarajeva da ne koriste pirotehnička sredstva, te dodao da će odmah poslije press-konferencije uputiti inicijativu nadležnoj Kantonalnoj inspekciji da se uklone štandovi kako bi se onemogućila prodaja pirotehničkih sredstava.

U ime Izvršnog odbora Kamočaji se još jednom zahvalio predstavnicima KJKP "Par" i "Rad", te MUP-u KS na saradnji i podršci u organiziranju ovog događaja.

- Ne sumnjamo da će ova manifestacija biti posjećena – kazao je Kamočaji, te još jednom pozvao građane, mladost, goste i turiste grada na zajedničku proslavu ispred Vječne vatre.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS je istakao da su poduzete sve sigurnosne mjere kako bi doček prošao u slavljeničkoj atmosferi i bez incidenata.

- Ovaj događaj će osiguravati 130 zaštitara i dovoljan broj službenika MUP-a. Također pridružujemo se apelu Uprave Grada Sarajeva da građani ne koriste pirotehnička sredstva. Za prekršioce su predviđene novčane kazne u iznosu od 300 do 900 KM – istakao je Nefić.

Nefić je dodao da će zbog postavljanja bine kod Vječne vatre, 30.12. u 12.00 za saobraćaj biti zatvorena lijeva traka Titove ulice u dužini od 100 metara, a 31.12. biti obustavljen saobraćaj u ulicama Mula Mustafe Bašeskije – Titova, od 19.00 do ranih jutarnjih sati 01.01. kada je predviđen završetak novogodišnjeg programa.

I ove godine, kazao je Nefić, u samu ponoć bit će organiziran vatromet sa dvije pozicije, i to sa Mojmila brda i zgrade Interšpeda u Titovoj na br. 40.

Generalni medijski pokrovitelj događaja je Radio Stari Grad, a pokrovitelji su i: Federalna televizija, Oslobođenje, San, Europlakat i Moj portal.ba.

Na 2. press konferenciji, danas održanoj povodom ove manifestacije, prisustvovali su i članovi Izvršnog odbora: Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika i Benjamin Isović, savjetnik gradonačelnika, te učesnici programa Brane Jakubović iz benda "Dubioza Kolektiv", Nenad Đurić, redatelj i Senadin Žarić, u ime firme "AVC" kao tehničke podrške u organizaciji događaja.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću

Peticija za smjenu Arzije Mahmutović

http://www.ipetitions.com/petition/arzija/
safran

#1298 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote:Kada ćemo konačno znati da li će djeca sarajevskih vrtića imati novogodišnju proslavu uz poklone Djeda mraza?

Da li će je neko zabraniti, da li je neko može zabraniti?

Da li postoji volja roditelja te djece da organiziraju protestna okupljanja ako se sprovede zabrana "Djeda mraza"?
Bice pojeo vuk magarca, doci ce dopis tamo nekada oko 2-3 januara da moze priredba, ali to nece vise biti to.
Vidis da kupuju vrijeme.

Ako roditelji tako žele - onda ok. Posebno oni koji su se "napisali" ovdje o svim problemima u vrtićima.

Ako tako bude, onda i ovu temu treba zatvoriti, nema smisla...
Ovdje je potrebno podsjetiti da ova tema nije otvorena radi Djeda Mraza.
Sarayman

#1299 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Sarayman »

:lol: :lol: :lol: :D :lol: :lol: :lol:
amrica

#1300 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

Sarayman wrote:
:lol: :lol: :lol: :D :lol: :lol: :lol:

:D :lol: :mrgreen: