Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- neprilagodjena
#1226 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nadam se da ce to biti 31 dec.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1227 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Uvreda za muslimane je docek nove godine uz djeda mraza,il' sta??????KatarinaKosaca wrote:Slažem se . Što se mene tiče, tako bi bilo, moje bi dijete bilo tamo u drugoj sobi, jer ja ne bih voljela da kao neki veliki mješanac čuje kako netko vrijeđe muslimane, tako da bi bilo u sobi sa kockicama. MOj izbor za koji želim da se uvažii jednako, kako histerično tražite da se nečiji drugi uvaži.chuchumbamayumbe wrote:Pa sto ne pustite da ga dovedemo, zar je to toliko problematicno.KatarinaKosaca wrote:Treba vam više dovesti tog Deda Mraza ako hoćete svaki dan u vrtić, ali valjda ćete jednom naučiti poštovati i da ima roditelja koji svoju djecu neće tamo i to uvažiti.
Nismo mi oni koji ne postujemo.
Uvazavam one koji svoju djecu nece tamo, teta fino za rukicu i u sobicu, kockice, pjesmice, dok ne prodje DM i paketici i kraj price.
Eto. U cemu je problem, ali zaista?!
Daj mi objasni, kada vec toliko zdusno pises komentare na ovoj temi, i ti i salih.
-
Blue room
#1228 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ovo je fasizam ! Islam i vjerski obicaji se njeguju u kuci. Dijete se vaspitava i uci o religiji kuci. Uce ga roditelji, nana , dedo.Po potrebi ide u obrazovnu instituciju kojoj je namjena da djetete uci religiji.Vjera ne smije imati ovakav politicki i javni publicitet jer se onda devalvira sustina vjerovanja.Kada ce smjeniti Arziju ? Zar nije dosta od te zene ?
- mayab
#1229 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Blue room wrote:Ovo je fasizam ! Islam i vjerski obicaji se njeguju u kuci. Dijete se vaspitava i uci o religiji kuci. Uce ga roditelji, nana , dedo.Po potrebi ide u obrazovnu instituciju kojoj je namjena da djetete uci religiji.Vjera ne smije imati ovakav politicki i javni publicitet jer se onda devalvira sustina vjerovanja.Kada ce smjeniti Arziju ? Zar nije dosta od te zene ?
- negativ
#1230 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Last edited by negativ on 28/12/2009 14:50, edited 1 time in total.
- seln
#1231 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Katarina, stvarno je dirljiva tvoja briga za muslimane i bila bi za svaku pohvalu da je iskrena.
No, imam isharet da je opet u pitanju kontriranje "crvenima".
- Control panel
#1232 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
naravno da je kontriranje ona bi i sa crnim djavolom samo neka je kontra crvene boje. a i jadni djeda mraz je kod nje kolateralna steta jer je on obucen u crveno.seln wrote:Katarina, stvarno je dirljiva tvoja briga za muslimane i bila bi za svaku pohvalu da je iskrena.
- seln
#1233 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
moderator wrote:Opet trosite vrijeme na nesto sto ste davno ispricali.
Vjeronauka moze, DM ne moze u vrtice i tacka. Pomirite se s cinjenicom da je trenutno tako.
Je li ovo ozbiljno?
I je li to rekao moderator ili ucesnik u diskusiji?
- seln
#1234 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ok, onda ti kao forumasu odgovaram: Ne mozes istovremeno reci "nesto je tako i pomirite se s time", a onda dodati "borite se da promijenite situaciju".moderator wrote:Ne izvlaci iz konteksta, fino ti dalje pise UMJESTO DA SE MEDJUSOBNO NAPADATE BORITE SE DA PROMIJENITE SITUACIJU jer trosite vrijeme, danas je 28.decembar!seln wrote:moderator wrote:Opet trosite vrijeme na nesto sto ste davno ispricali.
Vjeronauka moze, DM ne moze u vrtice i tacka. Pomirite se s cinjenicom da je trenutno tako.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je li ovo ozbiljno?
I je li to rekao moderator ili ucesnik u diskusiji?
To ti rece forumas, a moderator vam fino jutros, merhametli raspolozen, rece PRESTANITE NAM DAVATI RAZLOGE ZA BANIRANJE.
Takodje, niti roditelji djece niti iko dobronamjeran ne zeli politizirati temu, ali politicke konotacije su neizbjezne.
Svima je jasno koji politicari i koja partija stoji iza Arzije. Kao sto je i svima jasno da njihova multi-kulti prica ima falinku, jer podrazumijeva "multi-kulti, ali da se zna cija se melje".
Kao sto je i kristalno jasno da ce svi koji na stvar ne gledaju tako biti okarakterisani kao komunjare.
-
rusmir.ba
#1235 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Danas anketa u vrticima za Djeda Mraza, koji ce valjda dijeliti paketice ovih dana.
Mozda da se konacno stavi tacka na i i po pitanju DM!
- HAVANA
#1236 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
moderator wrote:seln, kad kazem POMIRITE SE S TIM, ne zelim reci PRIHVATI TO KAO TAKO I SJEDI SUTI vec PRIHVATI TU CINJENICU I BORI SE LEGALNIM SREDSTVIMA PROTIV NJE.
Ja imam slike iz 5. osnovne u krilu DM, stoga meni ne trebas imputirati naginjanje na bilo koju stranu.
Fino vam rekoh UMJESTO DA SE PROZIVATE MEDJUSOBNO KO JE STA I TROSITE VRIJEME BUDITE KONSTRUKTIVNI inace cete cekati docek 2011 da se nesto konkretno ucini.
Razumijes li sad ili trebam podrobnije objasniti?
I posljednji put, prestanite se vrijedjati i davati meni razlog za baniranje.
budite civilizovani u svojim raspravama, zar je to toliki problem?
Ili, da zakuham totalno, su vas to naucili kao pionire/ili na vjeronauci?
Trošimo mi već godinama vrijeme,šutimo,šega nam oni pravo,mi smo kao fini,mirni,popunim uredno i naku anketu,oni razvlače,kao biće,niko ne brani.Sad je i političko pitanje napravljeno od tako jedne lijepe i bezazlene stvari,da danas je 28 i opet su razvukli pričama,onaj konj kaže biće,ona kaže ne brani a njega nema pa nema,opet mi djeca nemaju zamjenski predmet,opet neki brane udžbenike u kojim stoji da je sreća ne zvati se spasoje i da pravi drug može biti samo musliman,i dalje truju djecu,prodaše,podijeliše,zavadiše,...
Sve je ovo smišljeno...
Legalnim sredstvima,kojim???
Kojim legalnim,oni i pedofila brane...
I ako šta kažeš odmah sam islamofob(ja ,od majke rukije),za četnika sam balija,djeca mi polutaneri...
I za registraciju na forumu se pokajem na ovim temama,imao sam svoj svijet i svoje prijatelje ,manje se nervirao,ovde čitam postove budala koji veze sa životom nemaju a priča mi kako će on meni raditi ono što je caco radio
Jeftini igrači podmuklih nacionalista i političara.
Sve je u njihovim rukama,moć,novac,mediji...i od jednog jebenog tv priloga su u stanju da naprave političko pitanje...
Kojim legalnim,kako???Lakše mi je u ratu bilo,uzmi pušku i bori se a sa ovim hinjoguzima ne možeš više biti pametan kako i šta raditi?
U djecu mi diraju i neću im šutiti...Svaki vid provokacije koji im smeta namjerno ću istaknuti.
Neka meni nešto kaže,neka puste djecu.Imam velikog deda mraza na balkonu,imam kapu na retrovizoru,imam titovu sliku u birou,zvijezda mi je na majici,mindjuša u uhu...sve ono što im smeta,namjerno...neka meni nešto kažu a ne djevojčicama koje hodaju u crvenim kapicama.
Predugo guramo mnoge stvari u sebe.Ne stane više.
- HAVANA
#1237 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Da ponovim još jednom ovaj post.
45cents wrote:... moram ovako javno prizati da sam zapanjen djelovanjem Muslimana M92. Ja sam cijelo djetinstvo proveo u džamiji, igrao se u džamijskom dvorištu, završio mekteb u Lubinoj džamiji... ali nikada nisam ni sanjao da Islam kao religija ima za potrebu da se "brani" u bastionu zvanom "dječiji vrtić".
Odrastao sam u potpunom i doslovnom vjerskom obrazovanju i ubjeđenju i shvatio da Islam ne može biti ugrožen Deda Mrazom ni u crtanim filmovima.
Pošto znam dio grada i kontekst u kojem si Ti stasao, nadam se da je i tvom kvartu tumačenje i istina Islama bila toliko upečatljiva da se niko nije "srkletio" što na Katedrali zvoni zvono, zašto Djed Mraz okolo šeta u crveno-bijelom kostimu, niko se nije uzbuđivao zbog bajki braće Grimm.
Priznajem, ja sam potpuno zbunjen ovim Delta Muslimanima (laicima koji tumače Religiju Mirisnih Plodova Duše na način koji odbija i one koji su potpuno blagonakloni), bojim se da ću biti pogrešno shvaćen, ali ja nisam odgajan u takvom Islamu.
Gdje je osmijeh i blagost islama u ovim ljudima koji ga šire po vrtićima?
Gdje je ta širina, univerzalna širina te monoteističke religije u postupcima zakulsnih anketa, gdje se vrijeđaju i nipodaštavaju pripadnici drugih vjeroispovijesti, koje smo MI, većinski pripadnici islamske vjeroispovjesti, saglasno načelima Islama DUŽNI ZAŠTITITI u njihovim manjinskim pravima i koje smo dužni poštivati zajedno sa njihovim vjerskim ubjeđenjima (saglasno Islamu, dužni smo im omogućiti slobodnu vjeroispovjesti - čak i pod uslovima da je ovo šerijatska država).
Koji je to Islam ugrožen Deda Mrazom?
Koji je to Islam ugrožen do te mjere da djeca nemaju besplatan engleski, nemaju besplatne druge praktične vještne, samo je vjeronauk plaćen iz Budžeta kojeg svi (bez obzira na vjeroispovjest) podjednako finansiraju plaćanjem poreza?
Kojem Islamu treba ovolika frka sa roditeljima, šta je poenta ovog eksperimenta sa dječijim vrtićima, ko je poslao i ko plaća onu marsovku da nas *ebe u zdrav mozak?
Eto, ako imaš kakav odgovor, samo šalji... ne pitam za cijenu....
- chuchumbamayumbe
#1238 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Moju suprugu jutros niko nista nije pitao niti zna da se sprovodi nekakva anketa?!rusmir.ba wrote:Danas anketa u vrticima za Djeda Mraza, koji ce valjda dijeliti paketice ovih dana.
Ko da gledam da idu na to i pitaju samo one za koje znaju da nece DM-a, pa ce onda javnosti da predoce rezultate, kao, eto vidite.
Rekao sma suprugi se da danas, kada ode po dijete, obavezno raspita kod vaspitacica ili u kancelarijama u vezi ankete!
Zna li neko ista vise, je li fakat ima nekakva anketa, ili je i ovo shupljak?!
- Control panel
#1239 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
kladim se da ce rezultati ankete biti 96% protiv DM. evo vec 20 godina oni vrlo dobro znaju kako se rade ankete, izbori...chuchumbamayumbe wrote:Moju suprugu jutros niko nista nije pitao niti zna da se sprovodi nekakva anketa?!rusmir.ba wrote:Danas anketa u vrticima za Djeda Mraza, koji ce valjda dijeliti paketice ovih dana.
Ko da gledam da idu na to i pitaju samo one za koje znaju da nece DM-a, pa ce onda javnosti da predoce rezultate, kao, eto vidite.
Rekao sma suprugi se da danas, kada ode po dijete, obavezno raspita kod vaspitacica ili u kancelarijama u vezi ankete!
Zna li neko ista vise, je li fakat ima nekakva anketa, ili je i ovo shupljak?!
-
rusmir.ba
#1240 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nije anketa!!
Ko zeli DM-a potpise se i gotovo, samo je potrebno platiti paketic, dakle nije ZA i PROTIV, kako pojedini "dusebriznici" to zele nego se potpisuje ko hoce i kako meni rece teta bit ce organizovana podjela.
Ko zeli DM-a potpise se i gotovo, samo je potrebno platiti paketic, dakle nije ZA i PROTIV, kako pojedini "dusebriznici" to zele nego se potpisuje ko hoce i kako meni rece teta bit ce organizovana podjela.
- Control panel
#1241 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
jeli se to arzija sjetila da nas opali po dzepu.rusmir.ba wrote:Nije anketa!!
- chuchumbamayumbe
#1242 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nadam se da u paketicima nece biti limuntosa, podrigushe i mlijeka u prahu! 
Zaboravih dodati...meni je to pravo suhveli...ja bih prvo odnio paketic kod nekog hodze da sikine sihire, pa onda lagano otvorio paketic, ali samo niz vjetar!

Zaboravih dodati...meni je to pravo suhveli...ja bih prvo odnio paketic kod nekog hodze da sikine sihire, pa onda lagano otvorio paketic, ali samo niz vjetar!
- bez_ideje
#1243 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Mozda glupo pitanje ,al ko je do sada organizovao paketice i DM-a u obdanistu?
Jel uprava il roditelji?
Ako uprava vise ne zeli,mogu li onda roditelji organizovat priredbu,unajmit DM-a i kupit paketice .....gledam ArZMIJU na tv-u rece da ce u svakom slucaju ustupit prostor vrtica.....ako joj je vjerovati.....moze li se iskoristit?
Jel uprava il roditelji?
Ako uprava vise ne zeli,mogu li onda roditelji organizovat priredbu,unajmit DM-a i kupit paketice .....gledam ArZMIJU na tv-u rece da ce u svakom slucaju ustupit prostor vrtica.....ako joj je vjerovati.....moze li se iskoristit?
- valterbranisarajevo
#1244 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Interesantno je da npr. članovi Vijeća roditelja nemaju pojma o ovoj anketi odnosno potpisivanju za paketiće-a morali bi znati...Koja je ovo sada mućka? 
- Control panel
#1245 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
naravno da je mucka. pa sta mislis da je ova zena dobrica. jes aha.valterbranisarajevo wrote:Interesantno je da npr. članovi Vijeća roditelja nemaju pojma o ovoj anketi odnosno potpisivanju za paketiće-a morali bi znati...Koja je ovo sada mućka?
-
bebeSa
#1246 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ja saad dovela dijete iz vrtica. Na ulazu natpis: "Organizira se priredba i podjela paketica sa Djeda Mrazom...Mole se roditelji koji zele... blablabla... da se jave vaspitacicama" Pitam vaspitacicu, ona kaze:" 31.12. cetvrtak u 10 sati priredba. maskembal i Deda Mraz dijeli paketice, ali to kosta 20 km! Ako zelite da vam dijete dobije paketic (dade mi papir) upisite podatke: Ime i Prezime Roditelja i Djeteta" Ne znam detalje, ko je organizator niti ko je Djed Mraz, ne znam jel' foluska ili su i ovo iskoristili da naprave "Popis Stanovnistva" ili nesto slicno... U svakom slucaju, upisali smo se pa cemo vidjeti sta ce biti!!!
Pozdrav
Pozdrav
-
Fliksi
#1247 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Jos pretprosle godine uciteljice su se po obdanistima same organizirale i u saradnji sa roditeljima prikupljale novac i kupovale paketice za djecu ili su ropditelji sami donosili paketice ranije, a Djeda Mraza je glumila neka od uciteljica. Samo godinu prije toga Bila je organizirana predstava sa Djeda Mrazom u kojoj su volonterski ucestvovale uciteljice tj. jedna "putujuca2 trupa i to je bilo sjajno. Situacija sa paketicima je bila ista, jedna ili druga opcija, kako su se koje grupe odlucivale, znaci nije bilo isto ni za sve grupe unutar jednog obdanista.bez_ideje wrote:Mozda glupo pitanje ,al ko je do sada organizovao paketice i DM-a u obdanistu?
Jel uprava il roditelji?
Od prosle godine su poceli pravi problemi i zvanicni bojkot, a ove godine je nama, roditeljima, receno vise nebuloznih razloga zbog kojih dovodjenje Djeda Mraza u obdaniste nije moguce. Nase predstavnike u VR je direktorica obavjestila da to nije moguce. Zar neko stvarno misli da roditelji to ne bi uradili kada bi postajao bilo kakav nacin?! prosle godine smo morali praviti scene da bismo ga doveli i na kraju smo uspjeli, ali zaista nije nacin to raditi tako individualno, sve se moze uraditi puno organizovanije. A to prijavljivanje za paketice - nikad cula, a mama sam djeteta u JU!
-
popajic
#1248 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
O tome se, na zalost radi !Grad Sarajevo
Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države
Nevjerovatno je da je u zemlji makar nominalno demokratskoj Djeda Mraz kontroverzna tema. Nažalost, u našem slučaju Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države, navodi se u izjavi gradonačelnika Grada Sarajeva Alije Behmena i njegovih zamjenika Igora Kamočajia i Miroslava Živanovića.
Uklanjanje plakata koji su najavljivali Djeda Mraza je poruka da zabrana ne važi samo u Javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva" nego i izvan nje. To je vrlo jasna poruka da će oni koji danas ukidaju Djeda Mraza sutra ulaziti u domove građana Sarajeva i kontrolirati koje televizijske programe gledaju. Ako je danas sumnjiv Djeda Mraz, sutra će biti sumnjiv svako ko ima televizijsku antenu, navodi se u izjavi čelnika Grada Sarajeva.
I ovaj posljednji pokušaj progona Djeda Mraza treba konačno nazvati pravim imenom: nasrtaj bez presedana na građanske slobode i prava. Mi smo djeci upriličili susret s Djeda Mrazom i tako će biti sve dok SDP ima vlast u gradu, poručili su čelnici Grada, saopćio je danas medijima zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji.
Tragicno da jedan stari, bradati cicica sa paketicima za SVU djecu postaje, izgleda, zadnji stub odbrane sekularnosti ove drzave.
Uzas dokle smo stigli
Zgrazavali smo se svojevremeno KKK-u u Americi, danas Bosnom(i Hercegovinom) hara sovinisticki KKK.
Fuj !
- Vikicevac
#1249 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Al vas Arzija maltretira pa što se ne dignete i ne smjenite staru kebaru 
- neprilagodjena
#1250 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Vikicevac kad bi to bilo tako lako
neko stoji iza Arzije