Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- valterbranisarajevo
#1201 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nažalost novo Vijeće roditelja je formirano tek nedavno, zahvaljujući opet Arzijinim opstrukcijama jer je u Vijeće također htjela ubaciti svoje ljude-lažnim glasanjem odabranih roditelja(a dva člana vijeća idu u Upravni odbor što je jako bitno za ovu priču),međutim roditelji su se uspjeli organizovati, napraviti pošteno glasanje i izabrati ljude koji imaju povjerenje većine
Tako da nisu ni imali vremena da urade nešto ranije...
- zaratustra
#1202 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Primljeno k znanju.jedna tamo wrote:P.P.S ja se prva prijavljujem za pomoćnicu deda mraza
-
bebeSa
#1203 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ma dajte ljudi dosta vise suplje... Nema DM, dobro, nismo se uspjeli izboriti...Nismo danas bili ispred pozorista djete mi se razbolilo, a kako cujem nije bilo bas u veselom raspolozenju pa mi nije zao.
Nego, zna li iko sta bi sa onom bolesnom djecom, jesu li ozdravili, ima li novih zarazenih, ima li novih bolestina...?
Hoce li Arzija u januaru ipak ostati bez pozicije?
Manite se vise politike, ovdje smo zbog nase djece!
Pozdrav
Nego, zna li iko sta bi sa onom bolesnom djecom, jesu li ozdravili, ima li novih zarazenih, ima li novih bolestina...?
Hoce li Arzija u januaru ipak ostati bez pozicije?
Manite se vise politike, ovdje smo zbog nase djece!
Pozdrav
-
salihh
#1204 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
onda cemo imati djeda mraza kroz prave kanale iduce godine?valterbranisarajevo wrote:Nažalost novo Vijeće roditelja je formirano tek nedavno, zahvaljujući opet Arzijinim opstrukcijama jer je u Vijeće također htjela ubaciti svoje ljude-lažnim glasanjem odabranih roditelja(a dva člana vijeća idu u Upravni odbor što je jako bitno za ovu priču),međutim roditelji su se uspjeli organizovati, napraviti pošteno glasanje i izabrati ljude koji imaju povjerenje većine
- Control panel
#1205 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
sta se bona pravis nevjesta. na ovoj temi nemoj raspravljati o SDP-u i potezima koje radi gradonacelnik, jer ti samo njega vidis kao sdpovca. u svakom tvom postu izmedju redova se moze procitati mrznja prema toj stranci. to je vec postala patologija.KatarinaKosaca wrote:Ne znam koje ja to volim. Ti si napisao da si najveće uvrede doživio od vjernika, ja kao ateista sam najveće uvrede ovdje pročitala upravo od ateista prema vjernicima. Niti moje dijete ne ide na vjeronatuku i meni to ne smeta, niti ćašak niti išta. I nema problema da sjedi negdje dok drugi idu kod Deda Mraza. Meni to uopće nije problem. Ne mislim da je i njemu. Bitno mu je da dobije auto, nije mu bitno ko ga je donio
i da to jos malo podignem pritisak i tebi slicnima. bice DM i u buduce, nem teoretske sanse da ga mozete ukloniti. naci cemo mi nacina da on usreci djecu pa taman i da se malo smrznu. jer ce se oni cijelog svog zivota sjecati da su dobili paketic od DM a ne da su se smrzla i da im je to organizovao alija behmen.
djeca to gledaju svojim ocima katarina. a ne gledaju tvojim gdje ti kud god pogledas vidis ruzu koja ti bode oci.
- taxi_driver
#1206 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Katarina,
Eto opet vrijedjas mada nisam imao te namjere o kojima ti pises.Ali ako nije tvoje dijete bitno a i tebi svejedno za DM zasto se uopste javljas na ovu temu?Ovu su temu pokrenuli roditelji kojima je njihovo dijete bitno a i DM.
To je isto da ja visim na temi o religiji a ateista sam.
Eto opet vrijedjas mada nisam imao te namjere o kojima ti pises.Ali ako nije tvoje dijete bitno a i tebi svejedno za DM zasto se uopste javljas na ovu temu?Ovu su temu pokrenuli roditelji kojima je njihovo dijete bitno a i DM.
To je isto da ja visim na temi o religiji a ateista sam.
- chuchumbamayumbe
#1207 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Boze sacuvaj!KatarinaKosaca wrote:Ne, Deda Mraz neće, njegove pristalice hoće, kao što su ovdje najavljivali najezdu agrsivnih vehabija danas. Ja svoje dijete ne strašim vehabijama, nego učim da su ljudi koji imaju svoje ideje i oblaće se u skladu sa tim. Ovo je ujedno i odgovor za chumbaMargita81 wrote:Ne ona je zabrinuta da DM ne uvrijedi muslimane i njihovu djecu. hahahaha jao majko moja
Ne strasim ni ja svoje dijete nicim, moja djeca su mala da bi bilo sta razumjela u tom kontekstu i normalno se igraju u parku sa djecom cije su majke skroz pokrivene.
I, ne, ja svoju djecu pustim da se igraju sa njima i u tome nema nista lose, sta znaju djeca. Ali ih njihova mati skloni da se oni ne bi igrali sa mojom djecom.
Shvatas li sada malo bolje moju frutraciju cjelokupnom ujdurmom djeljenja djece na "nasu" i "vasu"?!
- Control panel
#1208 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ej sta bi sa onim mojim prijedlogom da dejcu vodimo i kupimo iz vrtica sa kapicom Djeda Mraza.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1209 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Control panel wrote:i da to jos malo podignem pritisak i tebi slicnima. bice DM i u buduce, nem teoretske sanse da ga mozete ukloniti. naci cemo mi nacina da on usreci djecu pa taman i da se malo smrznu. jer ce se oni cijelog svog zivota sjecati da su dobili paketic od DM a ne da su se smrzla i da im je to organizovao alija behmen.
djeca to gledaju svojim ocima katarina. a ne gledaju tvojim gdje ti kud god pogledas vidis ruzu koja ti bode oci.
Varaš se. Meni uopće ne dižeš tlak. Ja sam rekla da bi bilo ok da dođe Deda Mraz u vrtiće ko želi. Ali, kad se organizira da ne bude dječijeg plača, bilo bi dobro.
- KatarinaKosaca
#1210 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
chuchumbamayumbe wrote:Shvatas li sada malo bolje moju frutraciju cjelokupnom ujdurmom djeljenja djece na "nasu" i "vasu"?!
Ne. Ne shvatam. Jer ti pod "vi" staviš sve koji ne misle kao ti
- Control panel
#1211 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
jeli onaj ublehas Keso organizovao anketu. jao kako se mi smirimo i lako im povjerujemo.
Keso: organizovat cemo anketu
Arzija: ko hoce DM imace ga.
ja ubleha majko mila. ali zato razne bolesti u vrticima su zagarantovane.
Keso: organizovat cemo anketu
Arzija: ko hoce DM imace ga.
ja ubleha majko mila. ali zato razne bolesti u vrticima su zagarantovane.
- Control panel
#1212 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
KatarinaKosaca wrote:Control panel wrote:i da to jos malo podignem pritisak i tebi slicnima. bice DM i u buduce, nem teoretske sanse da ga mozete ukloniti. naci cemo mi nacina da on usreci djecu pa taman i da se malo smrznu. jer ce se oni cijelog svog zivota sjecati da su dobili paketic od DM a ne da su se smrzla i da im je to organizovao alija behmen.
Varaš se. Meni uopće ne dižeš tlak. Ja sam rekla da bi bilo ok da dođe Deda Mraz u vrtiće ko želi. Ali, kad se organizira da ne bude dječijeg plača, bilo bi dobro.
ti vidis trn u tudjem oku a ne vidis balvan u svom.
- valterbranisarajevo
#1213 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Da, Ako Arzija napiše, i ministarstvo odobri njegovu posjetu u planu i programu rada za sljedeću godinu. Ali s obzirom da to nije uradila 2008 ni 2009. vjerovatno neće ni 2010..Našla je fazon kako da opstruiše proslavu, a ministar Kešo joj to aminuje jer pretpostavljam da ministarstvo odobrava plan i program...salihh wrote:onda cemo imati djeda mraza kroz prave kanale iduce godine?valterbranisarajevo wrote:Nažalost novo Vijeće roditelja je formirano tek nedavno, zahvaljujući opet Arzijinim opstrukcijama jer je u Vijeće također htjela ubaciti svoje ljude-lažnim glasanjem odabranih roditelja(a dva člana vijeća idu u Upravni odbor što je jako bitno za ovu priču),međutim roditelji su se uspjeli organizovati, napraviti pošteno glasanje i izabrati ljude koji imaju povjerenje većine
- chuchumbamayumbe
#1214 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
-Moja djeca su dobila paketic u zeninoj firmi. Bez Djeda Mraza i priredbe, samo su podijelili paketice, pa su se obradovali ko sto se samo djeca znaju obradovati!zaratustra wrote:Slažem se i suosjećam sa revoltom roditelja čija djeca idu u obdaništa a kojima je teta Arzija na totalitaran način uskratila mogućnost da im Djeda Mraz podijeli paketiće u istim. Niko nema pravo da to radi, a Arzija je i ove godine uspjela pojesti vlastito g...o.
Međutim, ako nije problem, ja bih volio da mi se pojasni par stvari:
- Znam da nemaju svi, ali isto tako ne mogu da vjerujem da nijedan od roditelja nije imao mogućnost organizovane podjele novogodišnjih paketića u firmi u kojoj radi. Tim više što većina djece imaju dva roditelja, što potencijalno znači dvije različite firme.
Btw moja djeca su imala tu sreću, dakle i paketiće i Djeda Mraza u firmi u kojoj radim.
- Gledao sam prilog na Hayatu i na FTV. Dvije tako iste a tako različite priče?
- Gradonačelnik grada Sarajeva, na prvi pogled pravi dobar potez i čini mogućim djeci najnormalniju stvar koju im je teta Arzija napravila nemogućom misijom. I bez obzira na haos prilikom podjele paketića (mislim da nije on niti iko iz Uprave kriv, već je to problem našeg mentaliteta) sve bi to izgledalo i bilo lijepo da nije slijedeće činjenice. Alija Behmen je gradonačelnik svih građana grada Sarajeva, pa samim tim i sve djece grada Sarajeva. Šta je sa ostalom djecom u Sarajevu?
- Koliko god pokušavali Djeda Mraza učiniti apolitičnom personom, on jadnik u ovakvoj Bosni i Hercegovini to ne može biti, ne zato što on ne želi tako već zbog toga što mu mi to nedamo. Što bi reko doktor Arsla nije sve u paketićima ima nešto i u kesicama.
Ako iko bude imao želju da se zakači za moj post molim da ima u vidu da u njemu zaista nema nikakve zle namjere, želio bih samo da se o svim stvarima raspravlja hladne glave.
P.S. Od iduće godine pokrećem sezonski biznis. Kvalitetan kulturno-zabavni program, kvalitetne paketiće, mnogo Djeda Mrazeva uz poštivanje ravnopravnosti polovai to ću vam masno naplatiti.
-Nisam u mogucnosti da gledam Hayat ni FTV.
-Da, sta je sa "ostalom" djecom u Sarajevu? Ne kontam? Ko god je htio mogao je doci. Ako mislis na budzetske pare, one su itekako dobro raspodjeljene kroz Kanton, upravo tamo gdje treba najvise pumpati. Grad je ucinio koliko je mogao u ovako kratkom vremenskom periodu i okolnostima.
-Ja nisam da DM bude uvucen u politiku, dapache, ali ih ima koji jesu i koji igraju na tu loptu. Nazalost, nase djece i DM-a.
Tebe razumijem u potpunosti i svaka cast za post, normala skroz.
- Control panel
#1215 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
katarina vidis li ti da na ovoj temi nemamo nista zajednicko i vidim da tvoje dijete nema nikakvih problema i da je ono sretno i zadovoljno u vrticu pa nas molim te popusti i postedi svojih komentara. dopustices da mi ipak znamo sta je bolje za nasu djecu nego ti.
pa ako ste ti i tvoje dijete zadovoljni ne znam sto gubis vrijeme na ovoj temi. idi tamo gdje zaradjujes dnevnicu.
pa ako ste ti i tvoje dijete zadovoljni ne znam sto gubis vrijeme na ovoj temi. idi tamo gdje zaradjujes dnevnicu.
-
salihh
#1216 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
iskreno, meni djed mraz zaista nije toliko vazan za obdaniste jer dijete svakako ima svake godine dm i paketice i kod zene i kod mene na poslu. razumijem da, vjerovatno, ima ljudi kojima to firme ne priredjuju. ako se na ovakav nacin djed mraz pojavi u obdanistu super, ali padobrance, kakvih je bilo prosle godine, ne bih volio vidjeti.valterbranisarajevo wrote:Da, Ako Arzija napiše, i ministarstvo odobri njegovu posjetu u planu i programu rada za sljedeću godinu. Ali s obzirom da to nije uradila 2008 ni 2009. vjerovatno neće ni 2010..Našla je fazon kako da opstruiše proslavu, a ministar Kešo joj to aminuje jer pretpostavljam da ministarstvo odobrava plan i program...salihh wrote:onda cemo imati djeda mraza kroz prave kanale iduce godine?valterbranisarajevo wrote:Nažalost novo Vijeće roditelja je formirano tek nedavno, zahvaljujući opet Arzijinim opstrukcijama jer je u Vijeće također htjela ubaciti svoje ljude-lažnim glasanjem odabranih roditelja(a dva člana vijeća idu u Upravni odbor što je jako bitno za ovu priču),međutim roditelji su se uspjeli organizovati, napraviti pošteno glasanje i izabrati ljude koji imaju povjerenje većine
valter, za pohvalu je nacin na koji djelujes.
- chuchumbamayumbe
#1217 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Katarina,KatarinaKosaca wrote:chuchumbamayumbe wrote:Shvatas li sada malo bolje moju frutraciju cjelokupnom ujdurmom djeljenja djece na "nasu" i "vasu"?!
Ne. Ne shvatam. Jer ti pod "vi" staviš sve koji ne misle kao ti
Hajde se lijepo vrati na pocetak teme i pokusaj da dokucis ko je to pisao nasa i vasa djeca, nije toliko tesko.
To nisam bio ja, niti bilo ko od roditelja koji se toliko zdusno bore za prava njihove djece, a izgleda da nisi primijietila ni navodnike koje sam stavi.
Ovi roditelji ovdje se upravo i bore protiv takvih koji dijele djecu na "nasu" i "vasu", je li to toliko tesko dokuciti?!
Nemoj da ti moram objasnjavati osnovne stvari.
Ako ces ovako bubati nasumice onda nema smisla sa tobom polemisati oko ove teme.
- KatarinaKosaca
#1218 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Što ti mene stalno tjeraš? Glupo i bez veze. Prvo me pitaš da li imam dijete, kad kažem da imam, onda me tjeraš jer je moje dijete hvala Bogu sretno. Ti svašta o sebi kažeš i napišeš. O meni i mom djetetu, ništa. I dijete mi ostavi, ja nisam tvoje spominjala.Control panel wrote:katarina vidis li ti da na ovoj temi nemamo nista zajednicko i vidim da tvoje dijete nema nikakvih problema i da je ono sretno i zadovoljno u vrticu pa nas molim te popusti i postedi svojih komentara. dopustices da mi ipak znamo sta je bolje za nasu djecu nego ti.
- Control panel
#1219 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
i da ga uopste ne bude ovako javno ja cu ga priredjiavti svom djetetu i ja cu se oblaciti kao DM i nastaviti prenositi tradiciju.chuchumbamayumbe wrote: -Moja djeca su dobila paketic u zeninoj firmi. Bez Djeda Mraza i priredbe, samo su podijelili paketice, pa su se obradovali ko sto se samo djeca znaju obradovati!![]()
-Nisam u mogucnosti da gledam Hayat ni FTV.
-Da, sta je sa "ostalom" djecom u Sarajevu? Ne kontam? Ko god je htio mogao je doci. Ako mislis na budzetske pare, one su itekako dobro raspodjeljene kroz Kanton, upravo tamo gdje treba najvise pumpati. Grad je ucinio koliko je mogao u ovako kratkom vremenskom periodu i okolnostima.
-Ja nisam da DM bude uvucen u politiku, dapache, ali ih ima koji jesu i koji igraju na tu loptu. Nazalost, nase djece i DM-a.
Tebe razumijem u potpunosti i svaka cast za post, normala skroz.
svi smo mi DM
- chuchumbamayumbe
#1220 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Da li je neko cuo da su iz gradske uprave najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Opstini Novi Grad!?
Ja mislim da je tamo DM jos uvijek nije persona non grata, aaa?!

- Control panel
#1221 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ako nema sta da doprineses pomenutoj temi (ako si je uopste procitala) mislim da nemas onda sta da trazis ovdje posto ste vi sretni i zadovoljni sa ponudjenim planom i programom i sveukupnom organizacijom JU Djeca Sarajeva. a i nije brate ova tema za tebe na politici si nadahnutija.KatarinaKosaca wrote: Što ti mene stalno tjeraš? Glupo i bez veze. Prvo me pitaš da li imam dijete, kad kažem da imam, onda me tjeraš jer je moje dijete hvala Bogu sretno. Ti svašta o sebi kažeš i napišeš. O meni i mom djetetu, ništa. I dijete mi ostavi, ja nisam tvoje spominjala.
ostavi nas da rjesavamo nase probleme i nemoj nam zachatavati temu.
- Control panel
#1222 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ja sam to jos negdje i procitao a sad da me ubijes ne mogu se sjetiti gdje, u novinama ili negdje na netu.chuchumbamayumbe wrote:Da li je neko cuo da su iz gradske uprave najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Opstini Novi Grad!?
- valterbranisarajevo
#1223 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Samo još nešto! Ovo sve što sam napisao je na osnovu mnogobrojnih članaka iz novina na tu temu i razgovora sa roditeljima koji su uključeni u institucije JU Djeca Sarajeva. Naravno, uvijek se može desiti da sam nešto pogrešno protumačio i interpretirao, pa bih vas zamolio da mi unaprijed oprostite u tom slučaju..
- Control panel
#1224 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
nemoj se sad vaditi.valterbranisarajevo wrote:Samo još nešto! Ovo sve što sam napisao je na osnovu mnogobrojnih članaka iz novina na tu temu i razgovora sa roditeljima koji su uključeni u institucije JU Djeca Sarajeva. Naravno, uvijek se može desiti da sam nešto pogrešno protumačio i interpretirao, pa bih vas zamolio da mi unaprijed oprostite u tom slučaju..
- amrica
#1225 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
avaz
jeda mraz dijelo paketiće ispred Narodnog pozorišta
Ni ove godine u vrtićima u okviru JU "Djeca Sarajeva" nisu organizirane priredbe s Djeda Mrazom
Autor: FENA
27.12.2009. 16:09
Foto: Arhiv
Uprkos lošem vremenu i kiši, više stotina djece i roditelja okupilo se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na dodjeli novogodišnjih paketa koju je organizirala uprava Grada Sarajeva.
Naime, ni ove godine u vrtićima u okviru JU "Djeca Sarajeva" nisu organizirane priredbe s Djeda Mrazom, navodno zbog straha od širenja nove gripe H1N1.
- Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala da uživaju u Djeda Mrazu i onda smo se odlučili da se okupimo na ovom prostoru. Ali to ne smeta mojoj unučadi i ovoj drugoj djeci - izjavio je novinarima gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je na priredbu došao sa troje svojih unučadi.
Plakati s pozivima na ovaj događaj koje su organizatori bili nalijepili na vrtićima JU "Djeca Sarajeva" bili su skinuti, ali Behmen kaže "mi smo ih ponovo nalijepili".
- To je jedan izraz necivilizacijskog čina i mislim da svako pokazuje ko je i šta je - rekao je gradonačelnik.
Prije dodjele paketića djeca su se mogla zabaviti u programu u kojem su, između ostalih, nastupili glumci Mladen Jeličić Troka i Mirela Lambić, a iz gradske uprave su najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Općini Novi Grad.
jeda mraz dijelo paketiće ispred Narodnog pozorišta
Ni ove godine u vrtićima u okviru JU "Djeca Sarajeva" nisu organizirane priredbe s Djeda Mrazom
Autor: FENA
27.12.2009. 16:09
Foto: Arhiv
Uprkos lošem vremenu i kiši, više stotina djece i roditelja okupilo se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na dodjeli novogodišnjih paketa koju je organizirala uprava Grada Sarajeva.
Naime, ni ove godine u vrtićima u okviru JU "Djeca Sarajeva" nisu organizirane priredbe s Djeda Mrazom, navodno zbog straha od širenja nove gripe H1N1.
- Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala da uživaju u Djeda Mrazu i onda smo se odlučili da se okupimo na ovom prostoru. Ali to ne smeta mojoj unučadi i ovoj drugoj djeci - izjavio je novinarima gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je na priredbu došao sa troje svojih unučadi.
Plakati s pozivima na ovaj događaj koje su organizatori bili nalijepili na vrtićima JU "Djeca Sarajeva" bili su skinuti, ali Behmen kaže "mi smo ih ponovo nalijepili".
- To je jedan izraz necivilizacijskog čina i mislim da svako pokazuje ko je i šta je - rekao je gradonačelnik.
Prije dodjele paketića djeca su se mogla zabaviti u programu u kojem su, između ostalih, nastupili glumci Mladen Jeličić Troka i Mirela Lambić, a iz gradske uprave su najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Općini Novi Grad.