Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Maja_XXX

#3101 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Maja_XXX »

Ova Ilidza ima takav potencijal ali je pravo sandžaklijsko leglo...Kakvih se faca covjek nagleda...kockoidi nevidjeni u trenerkama...
DELEGACIJA

#3102 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Maja_XXX wrote:Ova Ilidza ima takav potencijal ali je pravo sandžaklijsko leglo...Kakvih se faca covjek nagleda...kockoidi nevidjeni u trenerkama...
Ima i drugih i drugačijih, a u svakom žitu ima i kukolja!!
Svega ima u Božijoj bašti....
fidoremilienko

#3103 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Maja_XXX wrote:Ova Ilidza ima takav potencijal ali je pravo sandžaklijsko leglo...Kakvih se faca covjek nagleda...kockoidi nevidjeni u trenerkama...
Kakva konstatacija, ja ti zavidim. Kako ti uspijeva?
jon_jovi

#3104 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jon_jovi wrote:hm, ja sam mislio da putevi nisu u ingerenciji općina. Nešto je Ćenanović doprinio u vezi škole i fiskulturne dvorane pa valjda zato prave tu česmu.
Je li bila lična donacija ili naši novci,provjeri u mahali,pa javi?

p.s.
Je li Šamin gaj u vašoj nahiji?
On da nije dao ništa sagraditi mi ovdje iz naše perspektive njemu ni ikome drugome ne bi mogli ništa. Pa ako je dozvolio da nešto od tih sredstava dođe u Rakovicu, havala mu. Isto tako se ne slažem sa kultom ličnosti i sličnim manifestacijama, ali ako se većina slaže sa projektom..., šta ja tu mogu.
Uzgred, i ti veličaš kult Save Kovačevića.
Šamin Gaj, ako si mislio na ugostiteljski objekat, odnosno ugostiteljske objekte nalaze se na teritoriji MZ Rakovica. Ulica Šamin Gaj je također u Rakovici kao i mjesto koje nosi toponim - Šamin Gaj.
Najbolji međaš između MZ Rakovica i MZ Blažuj cijelom dužinom granice jeste linija dalekovoda visokog napona a može se uočiti sa puta Sarajevo - Kiseljak kod pogona mesne industrije "Brajlović" gdje od prilike prolazite ispod žica dalkovoda. Oko pedeset metara dalje prema Rakovici stoji tabla sa imenom naselja - Rakovica na desnoj strani puta. Odmah iznad je ugostiteljski objekat - najabolje poznat kao: - kod Vase, pa onda slijedi SUR "Stari Šamin Gaj".
Objekat "Centar Jugoslavije" se nalazi na teritoriji općine Hadžići, uzgred budi rečeno.
jon_jovi

#3105 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Nagrdiše Ilidžu
_Reds_

#3106 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:
Nagrdiše Ilidžu
Ne branim nikoga, pa ni sandzaklije, ali generalizovati stvari tako, ne vodi nikuda.

Sandzaklija i postenih i radnih ljudi, osebi, prisebi, i zbog nekih drugih i njih se treba nazivati takvima imenima.

Covjek nosi svoju krivicu, i krivicu za ono sto je on uradio, ili nije uradio.

Svako ko misli da pojedinac treba da nosi krivicu grupe je u zabludi.

Na kraju krajeva na sudnjem danu semo odgovarati za svoja dijela
FOČANSKI PROPISI

#3107 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

_Reds_ wrote:
jon_jovi wrote:
Nagrdiše Ilidžu
Ne branim nikoga, pa ni sandzaklije, ali generalizovati stvari tako, ne vodi nikuda.

Sandzaklija i postenih i radnih ljudi, osebi, prisebi, i zbog nekih drugih i njih se treba nazivati takvima imenima.

Covjek nosi svoju krivicu, i krivicu za ono sto je on uradio, ili nije uradio.

Svako ko misli da pojedinac treba da nosi krivicu grupe je u zabludi.

Na kraju krajeva na sudnjem danu semo odgovarati za svoja dijela
Slažem se s tobom u potpunosti,
evo recimo naš jaran @jon_jovi,bili smo ga skoro otpisali,a vidi koliko nam korisnih informacija dade.
Maja_XXX

#3108 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Maja_XXX »

Kakve veze ima je li neko marljiv, vrijeda s tim je li papak ili nije? Pa ne mozemo valjda ljude djeliti samo na dobre/postene i zle...Naravno da medju sandžaklijama i svim ostalim ljudima nema neke bitne razlike po tom pitanju..Ali brate u kulturi imi...Ko sto smo mi s Balkana generalno bagra u usporedbi sa prosjecnim Svajcarcom tako su i sandžaklije barem za 2 klase gori od nas...Od stila oblačenja, muzike, dobacivanja curama, coporativnom i zadrtog ponasanja...I ovo nije generalizacija!Generalizacija je kada za Crnogorce kazes da su lijeni, za Bosance da su glupi...Ovo je jednostavno cinjenica, odnosno radi se o tome da velika vecina sandžaklija ima TENDENCIJU da se ponasa na gore opisani nacin..
delightful

#3109 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by delightful »

majaxxx, razmisli malo o svojim postovima. ovo ti je opomena pred ban.
_Reds_

#3110 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Maja_XXX wrote:Kakve veze ima je li neko marljiv, vrijeda s tim je li papak ili nije? Pa ne mozemo valjda ljude djeliti samo na dobre/postene i zle...Naravno da medju sandžaklijama i svim ostalim ljudima nema neke bitne razlike po tom pitanju..Ali brate u kulturi imi...Ko sto smo mi s Balkana generalno bagra u usporedbi sa prosjecnim Svajcarcom tako su i sandžaklije barem za 2 klase gori od nas...Od stila oblačenja, muzike, dobacivanja curama, coporativnom i zadrtog ponasanja...I ovo nije generalizacija!Generalizacija je kada za Crnogorce kazes da su lijeni, za Bosance da su glupi...Ovo je jednostavno cinjenica, odnosno radi se o tome da velika vecina sandžaklija ima TENDENCIJU da se ponasa na gore opisani nacin..
I ti si u cistoj, zabludi, ni ne bira, rodjenjem hoce li biti Sandzaklija, Crnogorac, Srbin, ovaj, onaj.

Svi vi koje ne volite, da ne kazem mrzite neke ljude zato sto pripadaju nekoj grupi svojim rodjenje, ste ksenofobi, da ne kazem rasiste, svidjalo se to vama ili ne.

Ja se nekad nasalim, ovamo sa nekim Sandzaklijama koje znam, ali zaista je to samo sala, kao sto se nasalim i sa Focacima, pa i Crnogorcima u vicevima, i Bosancima i sl., ali daleko od toga da zaista mislim tako.

Evo da se naslim malo sa FP, pa da ga pitam da li on zna sta je zajednicko sa likovima iz bajki i pametnim Focacima ?? :D
FOČANSKI PROPISI

#3111 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Juče sam malo i ja obišao svoju mahalu.
Na jednom mjestu blizu "visočke" prodavnice neko iščupao oglasnu tablu,pa je postavio naglavačke.Između onih zgrada, domaćini režu drva i slažu oko ulaza i prolaza (isto ko kod nas nekad u Jeleču).Na izvoru "Megara"jadno i žalosno,sve zaraslo,niko ne održava.
Obišao sam i neke komšije,ni slično nekadašnjem vaktu,kad smo imali krave i junice.Sad na svakoj kući kablovi ,antene...Sve nekako tiho,mirno ko u grobu.Ulicama rat kablovskih operatera.Ne trebaju više štrikovi za veš.Popeo sam se gore na brdo kod Seje,sve nekako u iščekivanju da protutnji ćiro prema Famosu.
jon_jovi

#3112 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:Juče sam malo i ja obišao svoju mahalu.
Na jednom mjestu blizu "visočke" prodavnice neko iščupao oglasnu tablu,pa je postavio naglavačke.Između onih zgrada, domaćini režu drva i slažu oko ulaza i prolaza (isto ko kod nas nekad u Jeleču).Na izvoru "Megara"jadno i žalosno,sve zaraslo,niko ne održava.
Obišao sam i neke komšije,ni slično nekadašnjem vaktu,kad smo imali krave i junice.Sad na svakoj kući kablovi ,antene...Sve nekako tiho,mirno ko u grobu.Ulicama rat kablovskih operatera.Ne trebaju više štrikovi za veš.Popeo sam se gore na brdo kod Seje,sve nekako u iščekivanju da protutnji ćiro prema Famosu.
Jel živ Zulfo Š.?
FOČANSKI PROPISI

#3113 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote: Evo da se naslim malo sa FP, pa da ga pitam da li on zna sta je zajednicko sa likovima iz bajki i pametnim Focacima ?? :D
Mislim da su pametni fočaci realni likovi i vidljivi na svakom koraku po Ilidži, a ovi iz bajki izmišljeni i nerealni.
Ne bih rekao da imaju nešto zajedničko.
_Reds_

#3114 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
_Reds_ wrote: Evo da se naslim malo sa FP, pa da ga pitam da li on zna sta je zajednicko sa likovima iz bajki i pametnim Focacima ?? :D
Mislim da su pametni fočaci realni likovi i vidljivi na svakom koraku po Ilidži, a ovi iz bajki izmišljeni i nerealni.
Ne bih rekao da imaju nešto zajedničko.
Heheh, izvukao si se :thumbup: :thumbup:
dame

#3115 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dame »

Znaš li ti šta oko ove česme?
Čujem da je i kandidat SDP Sinanović u talu sa "Nasrudin hodžom",on je valjda preko školskog odbora progurao ideju za, kako rekoše, neke mizerne novce.

p.s.
Balija ostaje balija,pa makar prešao i u SDP.

focak jarane ev meni mozes postaviti pitanja neka oko SDP kandidata jer ga licno poznajem ponekad pratim ovaj forum i evo procitam i ne vjerujem kako imas obraza ovakvo nesto napisati sto bi se kao teza kvalifikacija KLEVETA
malo pripazi sta lupas "baljezgas"
pisi nesto pametno i sa nekim,ikakvim dokazom a ne to sto si ti sanjao ili ti se prvidilo kao gospa u medzugorju pa onda ovdje bombe bacas
to sigurno nista nije istina malo zdrave logike ukljuci covjek i pomisli zasto bi on Memicu pomagao da to uradi i da ubere koji glas kad je i on kandidat za Nacelnika da covjek sam sebi skace u stomak
ako imas ista o covjeku kandidatu SDP-a da napises negativno molim te napisi ali uz dokaz jer garantujem ti da mu nista neces naci a to sto pogrdnim rijecima pokusavas nekoga ocrniti to nek je tebi na obraz malo se raspitaj ako hoces pa vidi ko je on i sta je on a ne baljezgaj molim te razumijem da hoces biti primjecen ali ne pretjeruj
i malo pripazi sta baljezgas ;)
Sokrates_ba

#3116 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

:thumbup:
dame wrote:Znaš li ti šta oko ove česme?
Čujem da je i kandidat SDP Sinanović u talu sa "Nasrudin hodžom",on je valjda preko školskog odbora progurao ideju za, kako rekoše, neke mizerne novce.

p.s.

focak jarane ev meni mozes postaviti pitanja neka oko SDP kandidata jer ga licno poznajem ponekad pratim ovaj forum i evo procitam i ne vjerujem kako imas obraza ovakvo nesto napisati sto bi se kao teza kvalifikacija KLEVETA
pisi nesto pametno i sa nekim,ikakvim dokazom a ne to sto si ti sanjao ili ti se prvidilo kao gospa u medzugorju pa onda ovdje bombe bacas
to sigurno nista nije istina malo zdrave logike ukljuci covjek i pomisli zasto bi on Memicu pomagao da to uradi i da ubere koji glas kad je i on kandidat za Nacelnika da covjek sam sebi skace u stomak
ako imas ista o covjeku kandidatu SDP-a da napises negativno molim te napisi ali uz dokaz jer garantujem ti da mu nista neces naci a to sto pogrdnim rijecima pokusavas nekoga ocrniti to nek je tebi na obraz malo se raspitaj ako hoces pa vidi ko je on i sta je on a ne baljezgaj molim te razumijem da hoces biti primjecen ali ne pretjeruj
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
fidoremilienko

#3117 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Maja_XXX wrote:Kakve veze ima je li neko marljiv, vrijeda s tim je li papak ili nije? Pa ne mozemo valjda ljude djeliti samo na dobre/postene i zle...Naravno da medju sandžaklijama i svim ostalim ljudima nema neke bitne razlike po tom pitanju..Ali brate u kulturi imi...Ko sto smo mi s Balkana generalno bagra u usporedbi sa prosjecnim Svajcarcom tako su i sandžaklije barem za 2 klase gori od nas...Od stila oblačenja, muzike, dobacivanja curama, coporativnom i zadrtog ponasanja...I ovo nije generalizacija!Generalizacija je kada za Crnogorce kazes da su lijeni, za Bosance da su glupi...Ovo je jednostavno cinjenica, odnosno radi se o tome da velika vecina sandžaklija ima TENDENCIJU da se ponasa na gore opisani nacin..
Znas li ti da je Bosna bila Sandžak?

To, kao prvo. Drugo, vise od pola ne zna razliku izmedju sandžaklija i crnogoraca. Mnogima ga to dodje isto.

A kakvu to muziku sandzaklije slusaju a da se ne slusa po lokalnim kafanama Ilidze (pa i dobrim dijelom u gradu)?

Definisi "stil oblacenja". Dakle, ako srbi (ovi iz Srbije) nose trenerke, tamne naocale i air-maxice to je "cool", a kada to kopiraju (u ovom slucaju sandzaklije), onda je papanski/seljacki...pocasceno raznim "epitetima".

Ne znam na cemu temeljis te svoje cinjenice!? :roll:
fidoremilienko

#3118 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Hoce li ikad, iko, zabraniti parkiranje vozila na autobuskom terminalu? To bi bio pravi potez.
FOČANSKI PROPISI

#3119 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Večeras,poslije teravije, predstavnik našeg sela u vijeću općine Ilidža Mujo Hošić sazvao vanredni skup seljana na kome je saopštio da je načelnik u nas zvani "Nasrudin Hodža",zaposlio svoju ženu,propalu ministarku,u općini Ilidža na mjesto sekretara općine.
Vreto,pobogu, znaš li ti šta o tome?

p.s.
Je li općina postala privatna prćija načelnika u nas?
FOČANSKI PROPISI

#3120 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

dame wrote:Znaš li ti šta oko ove česme?

p.s.

Dobro,ako će ti biti lakše nema novaca,nego čisto iz ljubavi.
Provjeri,pa kritikuj.Moje su informacije tačnije od tvog jaukanja.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 26/07/2012 00:24, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#3121 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

A koga ce ako nece svoju zenu? :D
Innovation

#3122 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Nije je on zaposlio. Ona je prije postavljenja za ministarku tu radila.Nakon isteka mandata, ponovo bi se vratila na svoje radno mjesto, ali posto se sve desilo ovako na silu,ona se odmah vratila tamo gdje je cekalo njeno radno mjesto. Inace da nije imala radno mjesto obezbjedjeno ostala bi godinu dana na bijelom hljebu, dok ne nadje posao.
_Alcatraz_

#3123 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Maja_[b][color=#FF0000]XXX[/color][/b] wrote:Ova Ilidza ima takav potencijal ali je pravo sandžaklijsko leglo...Kakvih se faca covjek nagleda...kockoidi nevidjeni u trenerkama...
To je ironija ilidze. :lol: Toliko sandzaklija, a politiku na Idlizi vode svi samo ne sandzaklije, a sto je najgore opet glasaju za one koji koji ih najvise mrze (npr. Memic) :lol:

OT: Majo ko je tebe od ilidzanskih sandzaklija toliko razocarao u ljubavi pa si toliko kivna na sve? :D Taj XXX kao dio nicka... :D

NISU OVDJE TEMA SANDZAKLIJE NITI FOCACI NEGO ILIDZA...
_Alcatraz_

#3124 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

dame wrote: focak jarane ev meni mozes postaviti pitanja neka oko SDP kandidata jer ga licno poznajem ponekad pratim ovaj forum i evo procitam i ne vjerujem kako imas obraza ovakvo nesto napisati sto bi se kao teza kvalifikacija KLEVETA
Nemoj se ljutiti jer ukoliko on nesto konstantno pise, a niko mjesecima iz ne pobija njegove cinjenice ili "cinjenice" onda je to istina. Isto kao pravi politicar, ubjedjuje te u nesto u sta ni on (mozda) ne vjeruje. Imate vi SDP-ovci dosta pametnog i informaticki pismenog kadra da moze da prati forum i suprotstavi se bez galame FP-u. :-)
Ti se pojavis sa par postova i odmah hoces da si u pravu. Ne moze to tako.

Hajd nam ukratko (posto ga znas) predstavi i nahvali prijatelja SDP kandidata.

Ja iskreno mislim da nema potrebe da pruza podrsku Memicu, jer podrsku mu vec pruzaju Boljitak, SBiH, PBS... kao i SBB zbog svoje bahatosti prilikom izbora kandidata. Uz mahmutovica je mozda i jedini konkurent Memicu, iako mislim da ce ove izbore Memic ponovo dobiti (na zalost).
DELEGACIJA

#3125 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
dame wrote: focak jarane ev meni mozes postaviti pitanja neka oko SDP kandidata jer ga licno poznajem ponekad pratim ovaj forum i evo procitam i ne vjerujem kako imas obraza ovakvo nesto napisati sto bi se kao teza kvalifikacija KLEVETA
Nemoj se ljutiti jer ukoliko on nesto konstantno pise, a niko mjesecima iz ne pobija njegove cinjenice ili "cinjenice" onda je to istina. Isto kao pravi politicar, ubjedjuje te u nesto u sta ni on (mozda) ne vjeruje. Imate vi SDP-ovci dosta pametnog i informaticki pismenog kadra da moze da prati forum i suprotstavi se bez galame FP-u. :-)
Ti se pojavis sa par postova i odmah hoces da si u pravu. Ne moze to tako.

Hajd nam ukratko (posto ga znas) predstavi i nahvali prijatelja SDP kandidata.

Ja iskreno mislim da nema potrebe da pruza podrsku Memicu, jer podrsku mu vec pruzaju Boljitak, SBiH, PBS... kao i SBB zbog svoje bahatosti prilikom izbora kandidata. Uz mahmutovica je mozda i jedini konkurent Memicu, iako mislim da ce ove izbore Memic ponovo dobiti (na zalost).
Ma što se tiče mene i moje mahale, kolioko budem mogao biti "grlat" sigurno NEĆE. :skoljka: :skoljka:
A što se tiče Sinanovića (kojeg isto ne znam, a kojeg SDP krije kao zmija noge), mislim da su mu u ovom slučaju najveći protivnici sam SDP i njihova trenutna politika :sax: :sax:
Locked