PiPi dobro dosao nazad, jer nije te dugo bilo.PipiDugaDevetka wrote: Samo kod nas to NE MOŽE, kao uznemirili bi se nenavikli konji i moguće porvrijedili nekoga.
Što ne guMo šuplje priče zbog zarade na brzaka,...ufffffff...
Ti kao da nisi cuo da je PVC platno nije ekoloski ispravno
Ma moze sve samo nece jer ne bismo osjetili ugodan miris dok setamo i ne bismo imali u sta ugaziti, tj izbjegla bi se carolija sela.
Fakat ni meni nije jasno kako to jos prije 10 godina nisu uradili, jer to i nije neka investicija. Ne treba konja u skolu u pariz voditi da bi nesto naucio. Ta platna pretpostavljam da nisu preskupa i mislim da bi svaki fijakerista mogao ista kupiti, a mislim i da ima najmanje 10 firmi u BiH koja bi ih mogla praviti.
Kako ce ih kazniti kad inspekcija ne zna gdje je Velika aleja?! Drugo, postoji onaj lik s civarama, lopatom i metlom sto grubo ocisti, ali odmah nakon njega sve isto bude jer konji nisu navikli da trpe dug put.poznanik wrote: Zna li neko da li je ikad kažnjen ijedan fijakerist za onečišćenje Velike aleje izmetom konja koji vuku fijakere?
Zašto i ilidžanski fijakeristi ne bi morali svojim konjima podvezivati platna ispod repova?
Ilidzanski fijakeristi piče ko ludi velikom alejom. Treba njima i brzinu ograniciti i malo kulture uvesti jer obicni narod sa djecom je u opasnosti od njih. Zure da naprave sto vise tura, a boli njih hoce li nekoga udariti. Pojedini biciklisti (koji nastoje da budu brzi od konja) su isti problem. Policiju sam napokon parkiranu vidio u aleji i zaustavljaju sva motorna vozila u VA.
Opali bosnju po novcaniku pa ces vidjeti kako ce biti kulturan kao i svabo.
Da nekoga u Kantonu interesuje ilidza, stavio bi u prioritet poplocavanje i asfaltiranje, uz normalno uredjenje Velike aleje, a ne da se evo 5 godina intenzivno prica u javnosti kako drvece treba posjeci i nanovo posijati. Vec nas zagrijavaju za taj scenario, pa ce tom dionicom neku transverzalu ili longitudinalu da provuku, a na raskrizju za stojcevac mozda postave kruzni tok.
@FOCANSKI PROPISI posto si ti malo bolje upucen, mogao bi nam docarati i kako bi izgledala i tramvajska (hi-tech uskotracna) pruga kroz veliku aleju.
@_reds_ kod @Trebam te vazi ona Trnovo do Tokija