Potpisali su i oni ,ali SDP-u nisu bili dobri za liste,pa sad tumaraju oko nas.JohnnyS. wrote: Ova zadnja troica nisu presli u sdp to je FP malo ponijelo pisanjePamuk je veoma blizak sda, sabotic vaga gdje ce da predje a gilic se nudi svima al ga niko nece.
Uglavnom jedna vesela ilidzanska scena
edit: bajrovic belma jeste presla u sdp al je nisam vidio na njihovoj novoj listi za izbore pa mi to bas nije jasno
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- FOČANSKI PROPISI
#2751 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- FOČANSKI PROPISI
#2752 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Tako mu i treba.Morales wrote:Pipi je popio ban nazivajući mene četnikom, samo dok ga sretnem u Pejtonu unakaziću ga kible miFOČANSKI PROPISI wrote:Brine me PIPI,je li ga ko zadnjih dana vido?
Šta će on da se miješa u šošonska posla.
- _Alcatraz_
#2753 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Dallas se rusi jer nema dozvole i to mozes i kod nacelnika i svih mogucih i nemogucih opcinskih organa (bilo koje vrste) provjeriti. Stigla je navodno i potvrda iz suda (opcinari zaduzeni za to potvrdjuju).vjetropirka wrote: ne širi dezinformacije , dalasu nije isplaćeno ništa . a na ostalom dijelu koji pominješ, gdje stolarska radnja, ima više kuća , i nisu baš svi dobili što su tražili
Sto se tice kuca reci koja nije rijesena?!
Koliko je Memic lud i bezobrazan govori i cinjenica da je ljudima uz smijeh govorio da ce i pojedine ljude iz grobova "delozirati" zato sto smetaju petlji
- _Reds_
#2754 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Zar on nije u Luzanima.FOČANSKI PROPISI wrote:Tako mu i treba.Morales wrote:Pipi je popio ban nazivajući mene četnikom, samo dok ga sretnem u Pejtonu unakaziću ga kible miFOČANSKI PROPISI wrote:Brine me PIPI,je li ga ko zadnjih dana vido?
Šta će on da se miješa u šošonska posla.
I sumnjam ja da on nije ovdje, ali pod nekim drugim nickom.
- _Alcatraz_
#2755 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
U PRAVU SI jer to je privremeni objekatStupskaBitanga wrote:dallas koliko znam je dobio jer su se oko njega najviše sporili ali eto do zvanične potvrde nekog iz opštine možemo nagađativjetropirka wrote:dalas nije dobio ništa . i nije privremeni objekat već bespravni a to je velika razlika .StupskaBitanga wrote:dallas je dobio samo vrijednost građeviinskog materijala i zemljišta jer je privremeni objekat
I avaz je nesto pisaohttp://www.seebiz.net/poslovanje/ekonomija/projekt-stupska-petlja-za-izuzimanje-posjeda-dva-miliona-maraka wrote:Dozvole su im istekle davno, a ti privremeni objekti su posebna tema. Odlukom Vlade, odnosno Skupštine Kantona iz 2008. godine, vlasnicima takvih objekata dato je pravo na nadoknadu u visini vrijednosti građevinskog ulaganja i priključaka, ističe Aljović.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... inale.html
- _Alcatraz_
#2756 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
XII transverzala - Stupska petlja:
http://zik.ks.gov.ba/xii-transverzala-stupska-petlja-0#

IZVOR: http://www.tzi.ba/IP_XII.html
Da sve napisano za stupsku petlju nije suplja prica mene i @StupskeBitange pise i na ovom sajtu:
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=12

Da sve napisano za stupsku petlju nije suplja prica mene i @StupskeBitange pise i na ovom sajtu:
- Sokrates_ba
#2757 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
jesu pojedini forumasi obaviješteni o svemu....._Alcatraz_ wrote:XII transverzala - Stupska petlja:
- _Reds_
#2758 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Da ne bude da smo kudim nacelnika, ali stvarno ne vidim zasto petlji smeta zastava i klupe.
- _Alcatraz_
#2759 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ne smeta nego se do sada cekalo sa tim klupama i sada kada trebaju radovi oni postave klupe. U toku radova dosta toga ce vjerovatno biti unisteno, tako da je to moglo sacekati do iduce godine, jer pored prasine koja ce biti prilikom gradnje niko nece sjediti na tim klupama._Reds_ wrote:Da ne bude da smo kudim nacelnika, ali stvarno ne vidim zasto petlji smeta zastava i klupe.
ZASTAVE sam vec jednom hvalio i da se ja pitam na svim ulazima u gradove BiH bih stavljao ogromne zastave pa kome paraju oci neka crkne.
Zao mi je i onog ratnog grba s ljiljanima sto je nestao sa igmana.
- FOČANSKI PROPISI
#2760 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
U subotu sam prošao kroz Sokolović Koloniju.
Duž svih ulica TELEMACH na uličnu rasvjetu kači svoje kablove.
Radnici koji izvode radove bez HTZ opreme,vozila koja koriste bez oznaka.
Mjesto izvođenja ne obilježeno saobraćajnim znacima.
Ima i jedan broj djece koji se penju po stubovima.
Ko je izdao dozvolu za ovu rabotu?
Ko kontroliše radove?
Ima li u kantonu kakva inspekcija da objasni šta se ovo radi?
p.s.
Građani S.Kolonije,komotno, mogu kačiti veš o kablove.
Ko kontroliše radove?
p.s.
- Ma'lesh
#2761 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
I meni je žao grba sa ljiljanima. Sjećam se granatiranja istog kobne devedeset i neke... =(_Alcatraz_ wrote:Ne smeta nego se do sada cekalo sa tim klupama i sada kada trebaju radovi oni postave klupe. U toku radova dosta toga ce vjerovatno biti unisteno, tako da je to moglo sacekati do iduce godine, jer pored prasine koja ce biti prilikom gradnje niko nece sjediti na tim klupama._Reds_ wrote:Da ne bude da smo kudim nacelnika, ali stvarno ne vidim zasto petlji smeta zastava i klupe.
ZASTAVE sam vec jednom hvalio i da se ja pitam na svim ulazima u gradove BiH bih stavljao ogromne zastave pa kome paraju oci neka crkne.
Zao mi je i onog ratnog grba s ljiljanima sto je nestao sa igmana.
- DELEGACIJA
#2762 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mislim da to i HS radiFOČANSKI PROPISI wrote:U subotu sam prošao kroz Sokolović Koloniju.
Ko kontroliše radove?
p.s.
Sve po zakonu
- FOČANSKI PROPISI
#2763 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
U demokratskoj proceduri 18:12 načelnik u nas,Sena(h)id Memić, je izgubio na glasanju u OOSDA Ilidža od DUgog.
Međutim nije ovo prvi put da izlazi kao gubitnik na regularnom glasanju
Prije ,otprilike, 3 godine u Domu policije bio je kongres Patriotske lige gdje je izgubio od Avde Hebiba 87:63.
Zašto spominjem ovaj kongres?
Zato što je upamćen,po Muratu Šabanoviću 2.put.
O čemu se radi:
U neko doba gore pomenuti Murat je počeo da urla na načelnika u nas, Sena(h)ida Memića,kako ga treba objesiti pred Skenderijom,jer mu je 92.prodao 10.000 ćoraka (manevarska municija).
Kad se je murat kasnije nekad pobunio,naš delegat mu je odbrusio:
"Šta hoćeš, bar ste ih poplašili!"
Prije ,otprilike, 3 godine u Domu policije bio je kongres Patriotske lige gdje je izgubio od Avde Hebiba 87:63.
O čemu se radi:
U neko doba gore pomenuti Murat je počeo da urla na načelnika u nas, Sena(h)ida Memića,kako ga treba objesiti pred Skenderijom,jer mu je 92.prodao 10.000 ćoraka (manevarska municija).
- _Alcatraz_
#2764 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Memica treba postaviti za Ministra zaduzenog za pod*ebavanje gradjana i ostale raje.FOČANSKI PROPISI wrote:U demokratskoj proceduri 18:12 načelnik u nas,Sena(h)id Memić, je izgubio na glasanju u OOSDA Ilidža od DUgog.
O čemu se radi:
- FOČANSKI PROPISI
#2765 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Večeras je bila neka tuča na sastanku SDA.
Čujem da su se ganjali i po Maloj aleji.
Zna li neko o čemu se radi?
- FOČANSKI PROPISI
#2766 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sumnjiva mi je ova VJETROPIRKA._Reds_ wrote:
I sumnjam ja da on nije ovdje, ali pod nekim drugim nickom.
- _Reds_
#2767 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Haha, nije valjda, koliko je rundi bilo ??FOČANSKI PROPISI wrote:Večeras je bila neka tuča na sastanku SDA.
- Sokrates_ba
#2768 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
FOČANSKI PROPISI wrote:Večeras je bila neka tuča na sastanku SDA.
dajte detalje!!!!!
- FOČANSKI PROPISI
#2769 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Znam da je prvi istrčao Huso RamićSokrates_ba wrote:FOČANSKI PROPISI wrote:Večeras je bila neka tuča na sastanku SDA.
Zna li neko o čemu se radi?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dajte detalje!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
cimburnaoko
#2770 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Na skupu pred izbor za nacelnika Izetbegovic licno je rekao:,, Glasjte za Memica on je dobar covjek." Vjerovatno je i on imao koristi od te nazovi dobrote u prijasnjim rabotama sa nacelnikom, a ne sumnjiivo i u ovim najnovijim velikokalibarskim tipa neboderi.FOČANSKI PROPISI wrote:U demokratskoj proceduri 18:12 načelnik u nas,Sena(h)id Memić, je izgubio na glasanju u OOSDA Ilidža od DUgog.
O čemu se radi:
Vidljivo je da ga vrh stranke maksimalno gura, jer samo covjek sa provjerenom kriminalnom prosloscu bez imalo karaktera i ljudskog dostojanstva je spreman da krsi postojece zakone da bi ostvario ciljeve vladara stranke a samim tim i svoje ciljeve. Vladari stranke ce se boriti na sve moguce nacine da on ostane u nas nacelnik, da bi se sve kriminalne radnje mogle sakriti a vjerovatno i nastaviti.
Zbog toga pozivam sve koji su u mogucnosti da iznesu dokaze o kriminalnim radnjama ,zloupotrebama sluzbenog polozaja i sl. da to iznesu javno ili na p.p. da bi mogli podnijeti prijavu tuzilastvu, podici tuzbu jer je to jedini nacin da se rijesimo zla koje nas je snaslo a samim tim smjestimo naseg nacelnika tamo gdje mu je davno mjesto bilo.
Apelujem na sve koji mogu doci do dokaza o zloupotrebi sluzbenog polozaja ,svega u vezi zgrada zbog kojih su se gradjani MZ Stup zalili da to iznesu,a i sve ostale prekrsaje za koje postoje dokazi su dobro dosli.
Da budem primjer:
vec sam iznio dokaz o zloupotrebi sluzbenog polozaja pri donosenju izmjene regulacionog plana Stup Nukleus po skracenom postupku bez javne rasprave, a skraceni postupak je predvidjen za sitne korekcije a nikako za izmjenu u obimu u kojem je odradjena
odobravanje ilegalne gradnje javno putem TV i dnevnih novina da ne bi opala prodaja stanova koji su se nelegalno gradili je takodje zloupotreba polozaja koja se moze dokazati.
Vjerovatno ima i gorih al je u nas nacelnik u nasem dvoristu i mislim da prvo treba svoje dvoriste pocistiti da bude primjer drugima.
-
PRINCba
#2771 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisu se tukli samo su glamili i jednu zenu mislim da je Azreta ili vec kako se zove, rasplakali.. Ganjali su je po hodniku da se vrati na sastanak i zestoko su raspravljali naravno na nivou koji prilici radnicima u zeljezari ili rudniku gdje pored ogromne buke moras da se nadvikujes kako bi te onaj drugi cuo.
Podsjecalo me na familijarne sastanke kada se sastanu tetke nene strine dajdje amidje sira i uza familija i ono svi pricaju u jedan glas i svak svakog stigne da razumi i cuje sta ko prica. Samo sto je ovo bilo 2x vise i glasnije.
Ja nisam cuo da lete stolice i da je neko nekog udarao jer sam bio u kancelariji pored, tako ako tko ima socnih informaicja ili moza kakvh fotki da nas sve razglai u ovoj paklenoj noci..
http://www.youtube.com/watch?v=udKV6PV7YzQ
Podsjecalo me na familijarne sastanke kada se sastanu tetke nene strine dajdje amidje sira i uza familija i ono svi pricaju u jedan glas i svak svakog stigne da razumi i cuje sta ko prica. Samo sto je ovo bilo 2x vise i glasnije.
Ja nisam cuo da lete stolice i da je neko nekog udarao jer sam bio u kancelariji pored, tako ako tko ima socnih informaicja ili moza kakvh fotki da nas sve razglai u ovoj paklenoj noci..
-
PRINCba
#2772 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
cimburnaoko
djaba dizes hajku SIPA vec radi svoj posao i tumba po opcini i opcinskim arhivima, koje kako neko rece ranije niko nece da da na uvid obicnim smrtnicima.
djaba dizes hajku SIPA vec radi svoj posao i tumba po opcini i opcinskim arhivima, koje kako neko rece ranije niko nece da da na uvid obicnim smrtnicima.
-
cimburnaoko
#2773 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Da SIPA radi svoj posao kako treba ne bi onaj nacelnik ni ulazio u opstinu. Ne davanje informacija je takodje zloupotreba sluzbenog polozaja jer su te informacije po zakonu moraju dati na uvid onome ko zeli da vidi na koji nacin je neko dobio odobrenje. A nacelnik se ponasa kao da je privatizirao opstinu. Predvidjena kazna za te nazovi sitne zloupotrebe bi u najmanju ruku trebala biti skidanje sa polozaja a dalje bi trebalo plijeniti svu njegovu imovinu i onu koju je prepisao na svoje bliznje da bi se nadoknadila steta koju je prouzrokovao. Sve napisano je predvidjeno zakonom.PRINCba wrote:cimburnaoko
A nije dzaba dizanje hajke da se svi malo dignemo i da padne bar jedan kriminalac krenulo bi klupko u pravom smijeru, i vjerovatno bismo imali stotine a mozda i hiljade politicara u zatvorima a onda bi svima nama dosli bolji dani.
U krajini vec ima slucajeva gdje su neki dobili i nekoliko godina zatvora za zloupotrebu sluzbenog polozaja.
Kriminal je jako tesko dokazati pa se i sa malim dokazima mora biti zadovoljno, Al Kapone je osudjen na cini mi se 11 god zbog utaje poreza ,jer i pored silnih ubistava koje je pocinio i svih kradja , to je bilo jedino sto su mu mogli dokazati.
- JohnnyS.
#2774 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Znaci ipak je istinita ona prica da Memic hoce da skine Azretu (sekretar vijeca) i da postavi neku svoju na tu poziciju..PRINCba wrote:Nisu se tukli samo su glamili i jednu zenu mislim da je Azreta ili vec kako se zove, rasplakali.. Ganjali su je po hodniku da se vrati na sastanak i zestoko su raspravljali naravno na nivou koji prilici radnicima u zeljezari ili rudniku gdje pored ogromne buke moras da se nadvikujes kako bi te onaj drugi cuo.
- Ne volem
#2775 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Niđe veze
Pričate o dvije različite žene
I niko neće nikoga skidati sa radnog mjesta
Pa ljudi moji zar Vi stvarno mislite da je Općina nečija privatna prćija
Dajmo se kontolirati, ne
Što se tiče SDA, opet fula
Malo se jače diskutiralo, al neka priča plač žena stolice tuča
Nabuloza
Bilo je miševa po hodniku, što su virili, bujne mašte
Pričate o dvije različite žene
I niko neće nikoga skidati sa radnog mjesta
Pa ljudi moji zar Vi stvarno mislite da je Općina nečija privatna prćija