Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vojvoda ilidzanski wrote:Poruka za SDA: "Kroz svoje parole NAROD ZNA tjerate da u prošlost gledamo! A mi u nju ne gledamo, nego ona u nas gleda! Mi kažemo: U budućnost gledajte! Mi nju nikakvu i nigdje i nikako sa vama ne vidimo, niti vidimo da ona ikakvim okom u nas gleda a kamo li da nas vidi i o nama brine. Mi imamo sadašnjost u koju se ljudskim okom pogledati ne može. Mi isti od sumpora zrak na našoj Ilidži, koje skoro da više i nema, dišemo sa onima čije su oči, čije su ruke, čije su duše u našoj krvi ogrezle. Uzmite nam oči - ali ne učite nas više, ne šaljite nam više takve savjete, upute i komande! Možda i jeste, kako vi velite, prestao rat! Ali je nama, na našoj Ilidži, rat prestao malčice, dok se i sami, prekodana, varakamo da je tako, i da jeste prestao Čim se sumrak prvi javne, mi svoje kapije gvožđem mandalimo, da ne dođe i ne uđe onaj koji će pokrasti i ono malo što ste nam ostavili ili da ne pobije ono malo ljudi koji su vaše privatizacije preživjeli! Nego barem na tren jedan pogledajte gdje vam se u dušama, po knjigama zagubilo zrno istine i pravde. Ako u svom srcu barem jedno od pravde i istine zrno pronađete od dobra i bogatstva ilirsku dobru ljepoticu Ilidžu - Ilidži vratite!
jon_jovi wrote:Najinteresantnije će biti izbor načelnika. Ako se udruže SDA i SBiH, što je tebi promaklo onda SDA kandidat ima mnogo više šanse a sama SBiH dobija na važnosti i kod svoga članstva. Postoji mogučnost da SBB podrži kandidata SDP-a što oopet sve dovodi u neizvjesnost ali ipak daje blagu prednost SDP kandidatu ali..., opet oni mali, malecki.
Male stranke kandidiranjem svojih ili podrškom kandidatima jednom od ovih dvaju tabora ili ne kandidiranjem i ne podrškom bilo kome mogu igrati glavnu ulogu. Treba pratiti njih.
SBiH podrzaje Godinjaka, to je provjereno, ovo gore sma ja govorio za Vijece, za nacelnika ce biti gusto.
Sokrates_ba wrote:kakve su sanse kandidatu sdp-a za nacelnika.....nepoznat covjek....s ilidze????
Je li to hoces da kazes da nije starosjedioc kao memic?
starosjedioc je on...iz rakovice...zivi na ilidzi!! ali koliko ga poznaje hrasnica, butmir, kolonija....ipak su to mjesta sa najbrojnijim glasacima!!! zato pitam
jon_jovi wrote:Najinteresantnije će biti izbor načelnika. Ako se udruže SDA i SBiH, što je tebi promaklo onda SDA kandidat ima mnogo više šanse a sama SBiH dobija na važnosti i kod svoga članstva. Postoji mogučnost da SBB podrži kandidata SDP-a što oopet sve dovodi u neizvjesnost ali ipak daje blagu prednost SDP kandidatu ali..., opet oni mali, malecki.
Male stranke kandidiranjem svojih ili podrškom kandidatima jednom od ovih dvaju tabora ili ne kandidiranjem i ne podrškom bilo kome mogu igrati glavnu ulogu. Treba pratiti njih.
SBiH podrzaje Godinjaka, to je provjereno, ovo gore sma ja govorio za Vijece, za nacelnika ce biti gusto.
Prvo se mora vidjeti sta ce reci KO SDA gdje Memic ima svoje aktiviste.
@_Reds_
Sto se tice mene ja nisam sa Stupskog brda, a problem Tibre su pokrenuli gradjani Stupa 2 (jedne od prvih MZ koja je imala svoj regulacioni plan jos u vrijeme Titoslavije, a ko ne zna detalje tog problema sa drzavnim vrhom moze se upoznati putem Zbora gradjana) i istrajace na tome (kao i tada) da se DALJA gradnja nebodera zaustavi i ne narusava regulacioni plan.
Upravo sam dobio informaciju (100% PROVJERENA) da je NALBANTIĆ IHSAN kandidat SBB-a na izborima, nakon hinjskog i prljavog izbacivanja Rasima Lakota sa kandidature. Tako je glasao Opcinski odbor SBB ilidza. On zivi u Hrasnici 2.
Navodno su on i predsjednik OO SBB vodili prljavu politiku koja je rezultirala zbacivanjem Lakote Rasima s liste. Da li to tacno ili nije ne znam, ali Nalbantic je kandidat.
_Alcatraz_ wrote:Upravo sam dobio informaciju (100% PROVJERENA) da je NALBANTIĆ IHSAN kandidat SBB-a na izborima, nakon hinjskog i prljavog izbacivanja Rasima Lakota sa kandidature. Tako je glasao Opcinski odbor SBB ilidza. On zivi u Hrasnici 2.
Navodno su on i predsjednik OO SBB vodili prljavu politiku koja je rezultirala zbacivanjem Lakote Rasima s liste. Da li to tacno ili nije ne znam, ali Nalbantic je kandidat.
_Alcatraz_ wrote:Upravo sam dobio informaciju (100% PROVJERENA) da je NALBANTIĆ IHSAN kandidat SBB-a na izborima, nakon hinjskog i prljavog izbacivanja Rasima Lakota sa kandidature. Tako je glasao Opcinski odbor SBB ilidza. On zivi u Hrasnici 2.
On je ovaj celavi sa slike.
Znate li ga Hrasnicani postenja vam?
Izgleda da ti je informator previše subjektivan :/ ja sam dobila informaciju da su Samir Radončić, Faik Hadrović i još neki iz opštinskog odbora pokušali progurati Rasima kao kandidata pričom da je Fahro Radončić već odlučio da je Lakota kandidat i kad je Fahro saznao da se tako po Ilidži priča poništio njihov izbor i dao im tri dana roka da ponove izbore a opštinski odbor nakon toga smijenio Samira Radončića i Faika Hadrovića iz izvršnog odbora i sa potpredsjedničkih mjesta
potrebna wrote:Princezice, nisi se valjda registrirala sa nam samo to kažeš
Hehehehe jesam jer me iživciralo to što neki ljudi pričaju stvari o kojima nemaju pojma odnosno što ih informišu oni koji su izgubili vlast u SBB-u pa sad pričaju laži protiv finog čike Envera i Ihsana koji nisu odgovarali sandžačkom lobiju
Hehehehe jesam jer me iživciralo to što neki ljudi pričaju stvari o kojima nemaju pojma odnosno što ih informišu oni koji su izgubili vlast u SBB-u pa sad pričaju laži protiv finog čike Envera i Ihsana koji nisu odgovarali sandžačkom lobiju
Mora da ti je jedan od ova dva cika tata, a ti njegova princeza.
Mora da ti je jedan od ova dva cika tata, a ti njegova princeza.
Nije to su ljudi koje je jako poštujem i cijenim za razliku od ovih drugih pokvarenjaka i hinja koji šire laži po Ilidži, a šire ih zato što nisu uspjeli formirati svoju sandžačku listu na kojoj ilidžanca nebi bilo do 20-og mjesta, eh eto im sad nek i dalje budu direktori bez završenog fakulteta u četrdesetoj godini (Samir Radončić) i i profesori bez dana radnog staža i privatnici bez prijavljene firme i radnika (Faik Hadrović)
Jedno pitanje (djelomično vezano za političku situaciju): zna li ko šta se dešava u onoj Trećoj osnovnoj u Pejtonu? Direktorka nikad da raspiše konkurs za dotično mjesto, a krajnji rok bio 15. maj? I šta je sa konačnim odvajanjem tzv. Desete osnovne?
Od devetesete su vladali šošoni preko planjinjaka, a onda su nekako domaći iskamčili hise za sebe tako da danas vladaju svi pomalo i usput se pomalo guzaju i laktaju.
jon_jovi wrote:Od devetesete su vladali šošoni preko planjinjaka, a onda su nekako domaći iskamčili hise za sebe tako da danas vladaju svi pomalo i usput se pomalo guzaju i laktaju.
Ovdje je 22 godine vladala interesna skupina zvana SDA, i tu se sva prica oko sosona, ovih i onih zavrsava.
Tako da nema potrebe za prebacanjem odgovornosti na ove ili one, sve pocinje i zavrsava se sa SDA.
@Posejdon Ja sam stavio nedavno sliku Godinjaka i evo sada Nalbantica. Dosta od mene!
Tatina princeza wrote:
Izgleda da ti je informator previše subjektivan :/ ja sam dobila informaciju da su Samir Radončić, Faik Hadrović i još neki iz opštinskog odbora pokušali progurati Rasima kao kandidata pričom da je Fahro Radončić već odlučio da je Lakota kandidat i kad je Fahro saznao da se tako po Ilidži priča poništio njihov izbor i dao im tri dana roka da ponove izbore a opštinski odbor nakon toga smijenio Samira Radončića i Faika Hadrovića iz izvršnog odbora i sa potpredsjedničkih mjesta
S obzirom na broj tvojih postova i informacija koje si iznijela ocito je da si iz SBB-a i da nisi dobila informaciju nego si direktan ucesnik toga, ali ja nisam stranacki opredjeljen tako da nisam u toku, ali sam dobio te informacije da je taj Nalbantic kandidat.