Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#2251 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

fidoremilienko wrote:
Vojvoda ilidzanski wrote:Poruka za SDA: "Kroz svoje parole NAROD ZNA tjerate da u prošlost gledamo! A mi u nju ne gledamo, nego ona u nas gleda! Mi kažemo: U budućnost gledajte! Mi nju nikakvu i nigdje i nikako sa vama ne vidimo, niti vidimo da ona ikakvim okom u nas gleda a kamo li da nas vidi i o nama brine. Mi imamo sadašnjost u koju se ljudskim okom pogledati ne može. Mi isti od sumpora zrak na našoj Ilidži, koje skoro da više i nema, dišemo sa onima čije su oči, čije su ruke, čije su duše u našoj krvi ogrezle. Uzmite nam oči - ali ne učite nas više, ne šaljite nam više takve savjete, upute i komande! Možda i jeste, kako vi velite, prestao rat! Ali je nama, na našoj Ilidži, rat prestao malčice, dok se i sami, prekodana, varakamo da je tako, i da jeste prestao Čim se sumrak prvi javne, mi svoje kapije gvožđem mandalimo, da ne dođe i ne uđe onaj koji će pokrasti i ono malo što ste nam ostavili ili da ne pobije ono malo ljudi koji su vaše privatizacije preživjeli! Nego barem na tren jedan pogledajte gdje vam se u dušama, po knjigama zagubilo zrno istine i pravde. Ako u svom srcu barem jedno od pravde i istine zrno pronađete od dobra i bogatstva ilirsku dobru ljepoticu Ilidžu - Ilidži vratite!
Sinanovicu jes' to ti?
Covjek pravo zbori.
_Alcatraz_

#2252 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Image

Ove godine kao i prethodnih i kod nas na Ilidzi se vrse prijave za "Mars mira".
Kontakt osoba za prijave (zbog autobusa), kao i vise informacija vezanih za polazak sa ilidze mozete dobiti i u Opcini Ilidza, a kontakt osoba je:

Almira Mulaomerović na br. telefona: 033-775-674

Vise informacija imate na stranici ispod:

http://marsmira.org/
dame

#2253 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dame »

Povukao crtu, vidio sta se može legalizovati, šta, ne. I rekao sve sto bude izgrađeno bez dozvole od tog i tog dana, će odmah biti srušeno. Godinama se cuvaju ljudima papiri od kuca u ladicama namjerno.

2. Pokrenuo proces legalizacije, onoga sto se legalizovati moze, to bi donijelo dosta novca u opcinsku kasu.

3. Kreno sa izgradnjom ove Hrasnicke ceste iz smjera Hrasnice.

4. Koliko kosta i ta famozna pruga, nesto od odvih para od legalizacije nesto od tibrinih 2000 stanova, nesto od KS, nesto ako treba digao kredit, i poceo sa projektom zvanim "tramvaj zvani ceznja", za stanovnike ove 4 istocne mjesne zajednice.

5. Trazio da svako ko koristi vodu koja se pumpa na podrucuju ove Opcine placa bar 1KM po racunu na ime uzurpiranja ovih povrsina od strane visih nivoa. Te pare usmjerio pola u isplacivanje ljudima tog zemljista, pola u sport i kulturu.

6. Napravio kvalitet festival za mlade, lokacija Stojcevac, time bi promovisao i Opcinu, a i zajednica bi imala koristi. Kazu drzvanom ma neka je, kad svako moze jahati drzavno, moze i Opcina.

7. Pokrenuo projekat e-uprava, i time modernizovao izdavanje bilo kakvih dokumanata od strane Opcinske administracije.

8. Porusio kafice, bar ono sto su nelegalno uradili, objavio javni konkurs za idejno rijesnje centra Ilidze. Nastojao 4. gimnaziju prebaciti tamo pored Ganica, pomogucnosti i Graficku skolu.

9. Maksimalno smanjio broj dana, i potrebnih papira potencijalnim investitorima koji bi zeljeli ulagati na ovom podrucuju.

10. Poceo naplacivati i kuntu i pantu koristenje opcinske zemlje, i digao tarife za iste.

11. Krenuo u realizaciju projekta brendiranja Ilidze i Ilidzanskih ljepota, izradu zvanicih simbola i suvenira.

12. Svim ljudima dao priliku da iznesu svoje ideje za razvoj Opcine, kroz javni natjecaj, stim da bi se Opcina obavezala da bi najbolje ideje i realizovala, naravno ideje bi bile ogranicene sa kolicinom novcanih sredstava.

ITD ITD. I napominjem da sam ovo gore napisao kao obican gradjanin, koji nema clansku kartu niti jedna partije ni stranke.

ovo sto je neko napisao ove prijedloge svaki normalan kandidat bi trebao da bar razmisli o njima jer su prijedlozi na svom mjestu i ako nista da neke i uvrsti u program rada
dame

#2254 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dame »

gdje ste procitali to na fejsu ev sad trazio lika nema fejs profil
jon_jovi

#2255 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

fidoremilienko wrote:
Vojvoda ilidzanski wrote:Poruka za SDA: "Kroz svoje parole NAROD ZNA tjerate da u prošlost gledamo! A mi u nju ne gledamo, nego ona u nas gleda! Mi kažemo: U budućnost gledajte! Mi nju nikakvu i nigdje i nikako sa vama ne vidimo, niti vidimo da ona ikakvim okom u nas gleda a kamo li da nas vidi i o nama brine. Mi imamo sadašnjost u koju se ljudskim okom pogledati ne može. Mi isti od sumpora zrak na našoj Ilidži, koje skoro da više i nema, dišemo sa onima čije su oči, čije su ruke, čije su duše u našoj krvi ogrezle. Uzmite nam oči - ali ne učite nas više, ne šaljite nam više takve savjete, upute i komande! Možda i jeste, kako vi velite, prestao rat! Ali je nama, na našoj Ilidži, rat prestao malčice, dok se i sami, prekodana, varakamo da je tako, i da jeste prestao Čim se sumrak prvi javne, mi svoje kapije gvožđem mandalimo, da ne dođe i ne uđe onaj koji će pokrasti i ono malo što ste nam ostavili ili da ne pobije ono malo ljudi koji su vaše privatizacije preživjeli! Nego barem na tren jedan pogledajte gdje vam se u dušama, po knjigama zagubilo zrno istine i pravde. Ako u svom srcu barem jedno od pravde i istine zrno pronađete od dobra i bogatstva ilirsku dobru ljepoticu Ilidžu - Ilidži vratite!
Sinanovicu jes' to ti?
Jesan, ev me gospe ti :D
VreloBosne

#2256 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

jon_jovi wrote:
fidoremilienko wrote:
Sinanovicu jes' to ti?
Jesan, ev me gospe ti :D
Mislim da ovo gosp. Sinanovic nije pisao, u to sam uvjeren 99%, ali siguran sam da prati ovu temu sa velikim interesovanjem ali da ne ucestvuje u diskusiji(jos).
....
Vise od gosp. Sinanovicu cete dobiti uskoro na drugom web portalu.
fidoremilienko

#2257 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Nisam mislio na gosp. Sinanovica, kandidata za nacelnika.... :-)
Sokrates_ba

#2258 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

dok je Hrasnice, Butmira SDA ce pobijediti.....tako da mozemo mi pisati sta hocemo
_Alcatraz_

#2259 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Sokrates_ba wrote:dok je Hrasnice, Butmira SDA ce pobijediti.....tako da mozemo mi pisati sta hocemo
E neka si nas ti Sokrate prosvijetlio, pa kud puklo da puklo. Sad mozes rahat umrijeti i postediti nas filozofije.
_Reds_

#2260 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sokrates_ba wrote:dok je Hrasnice, Butmira SDA ce pobijediti.....tako da mozemo mi pisati sta hocemo
Nije istina. Kako to da je Memic prosle izbore izubio u toj Hrasnici. Kako to da je na SDA nije imala najvise glasaova na zadnjim opcima izborima. Kako to da na opcima izborima SDA ima manje glasova nego na opcinskim?

Sto se tice Butmira, tamo je SDA imala najvise, mada i na zadnjim dovjim izborima nije imala neku specijalnu vecinu.

Ono sto je tacno da je su ove četriri (Butmir, SK, H1, H2) ipak kljucne mjesne zajednice, i da se veliki gubitak u njima tesko moze nadoknaditi u drugim mjesnim zajednicama.

Otidji slobodno na izbori.ba pa pogledaj malo arhivu izbora. Ako se ne znas snaci, bacicu ti ja ovdje rezultate pa da vidis.

Najvece uporitse SDA je jedan Osijek.
_Reds_

#2261 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sta je ovo maloprije gruhalo negdje, ko granate :D :D ! Tamo negdje oko turskih fakulteta, pa nisu valjda po danu vatromet palili :D :D !
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2262 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

_Reds_ wrote:
Nije istina. Kako to da je Memic prosle izbore izubio u toj Hrasnici. Kako to da je na SDA nije imala najvise glasaova na zadnjim opcima izborima. Kako to da na opcima izborima SDA ima manje glasova nego na opcinskim?

Sto se tice Butmira, tamo je SDA imala najvise, mada i na zadnjim dovjim izborima nije imala neku specijalnu vecinu.

Ono sto je tacno da je su ove četriri (Butmir, SK, H1, H2) ipak kljucne mjesne zajednice, i da se veliki gubitak u njima tesko moze nadoknaditi u drugim mjesnim zajednicama.

Otidji slobodno na izbori.ba pa pogledaj malo arhivu izbora. Ako se ne znas snaci, bacicu ti ja ovdje rezultate pa da vidis.

Na posljednjim vanrednim izborima sda je dobio manje glasova (memic) u osijeku nego na redovnim 2010, dok je sdp jedino tu dobio više (zilic) u odnosu na opce 2010
jon_jovi

#2263 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

_Reds_ wrote:

Ali je zato Mahmutović dobio više glasova, onaj Mahmutović kojemu sam Ćelu Delalića vidio pred kancelarijom hejbet puta.
_Reds_

#2264 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Admir_1984 wrote:
_Reds_ wrote:

Na posljednjim vanrednim izborima sda je dobio manje glasova (memic) u osijeku nego na redovnim 2010, dok je sdp jedino tu dobio više (zilic) u odnosu na opce 2010
Ma tamo kao stranka SDA uvijek pobjeđuje. Jeste mozda dobila SDA manje glasova, jer je bila i manja izlaznost puno, samo iz tog razloga. Inache u Osjeku je debelo pobjedio Memic.

Samo na jednom birackom mjestu od cini mi se 6 je pobjedio Huso, na svim ostalim Memic, na nijednom Zilic.

Drugo ne mozes bilo koje izbore poredti sa ovim nadrednim u odnosu na broj, prvo sto je ovdje bilo manje kandidata u odnosu kada budu i stranacki izbori, drugo puno ja manja izlaznost, tako da se u tom slucaju smao procenti mogu gledati.

@Alcatrazi ti si iz MZ Stupsko brdo ??

Zaista je bruka je bila izalaznost tamo, izgleda da vecinu uopce ni ne zanima nista dok se ne desi jedna Tibra, ev

OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača 684
Ukupno važećih glasova 146
Ukupno nevažećih glasova 2

OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača 452
Ukupno važećih glasova 81
Ukupno nevažećih glasova 0

Izbori 2010. SK. SBB pobjedio.

Image

Federalni nivo, SDP pobjedio.

Image

Drzavni nivo SDP pobjedio.

Image

Ako se ponovi ovo ima nade. Stim da SBiH otpisite pola glasova odmah. 1000 nabacite SDP-u, 500 SDA, 500 SBB.

P.S. Da mi je znati ko su ova tri hajduka sto glasase za ovoga Mileta Marcetu, tacno bih ih castio :D
_Reds_

#2265 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Evo jos nesto. Bakir Izetbegovic je na Ilidzi recimo bio deklasiran. Tako da ima pokazatelja da na Ilidzi ipak vecina nisu ovce.

Image

Tako da ima nade, samo ostale stranke trebaju ponuditi dobre kandidate na listama. I nakon 22 godine, SDA ce konacno biti u zadnjim klupama Opcinskom Vijeca.
Last edited by _Reds_ on 15/06/2012 22:34, edited 1 time in total.
zeljo1984

#2266 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by zeljo1984 »

[quote="_Reds_"][quote="Admir_1984"][quote="_Reds_"][quote="Sokrates_ba"]dok je Hrasnice, Butmira SDA ce pobijediti.....tako da mozemo mi pisati sta hocemo[/quote]

[b]Najvece uporitse SDA je jedan Osijek[/b].[/quote]

Na posljednjim vanrednim izborima sda je dobio manje glasova (memic) u osijeku nego na redovnim 2010, dok je sdp jedino tu dobio više (zilic) u odnosu na opce 2010[/quote]

Ma tamo kao stranka SDA uvijek pobjeđuje. Jeste mozda dobila SDA manje glasova, jer je bila i manja izlaznost puno, samo iz tog razloga. Inache u Osjeku je debelo pobjedio Memic.

Samo na jednom birackom mjestu od cini mi se 6 je pobjedio Huso, na svim ostalim Memic, na nijednom Zilic.

Drugo ne mozes bilo koje izbore poredti sa ovim nadrednim u odnosu na broj, prvo sto je ovdje bilo manje kandidata u odnosu kada budu i stranacki izbori, drugo puno ja manja izlaznost, tako da se u tom slucaju smao procenti mogu gledati.

@Alcatrazi ti si iz MZ Stupsko brdo ??

Zaista je bruka je bila izalaznost tamo, izgleda da vecinu uopce ni ne zanima nista dok se ne desi jedna Tibra, ev

OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača 684
Ukupno važećih glasova 146
Ukupno nevažećih glasova 2

OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača 452
Ukupno važećih glasova 81
Ukupno nevažećih glasova 0

Izbori 2010. SK. SBB pobjedio.

[img]http://pokit.org/get/img/2baaaf1a55a71c ... 8d76fa.jpg[/img]

Federalni nivo, SDP pobjedio.

[img]http://pokit.org/get/img/fd846584ba05ed ... 88cc18.jpg[/img]

Drzavni nivo SDP pobjedio.

[img]http://pokit.org/get/img/266c723aea63d0 ... 2d5f90.jpg[/img]

Ako se ponovi ovo ima nade. Stim da SBiH otpisite pola glasova odmah. 1000 nabacite SDP-u, 500 SDA, 500 SBB.

P.S. Da mi je znati ko su ova tri hajduka sto glasase za ovoga Mileta Marcetu, tacno bih ih castio :D[/quote]

mislim da ce sda opet uzeti glasova na stupu i pored tibre jer ce imati nekog lokalnog na listi. npr onaj elvir kaz. sportista, profesor, poznat
_Reds_

#2267 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ne znam ko je uzeo na Stupu, mislim ovamo na SB, ali je katastrofa bila izlaznost kod njih na ovim vandrednim izborima. Neka se dignu sad malo na noge i glasaju, jer ih ocigledno tad nije bilo previse briga za Tibru.
jon_jovi

#2268 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Prema ovome SDA i SBiH imaju zajedno koliko i SDP i SBB kada se saberu njihovi glasovi. Ali ogroman problem su te male stranke koje su odnijele ukupno oko 30%. One stvaraju zbrku i neizvjesnost.
_Reds_

#2269 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:Prema ovome SDA i SBiH imaju zajedno koliko i SDP i SBB kada se saberu njihovi glasovi. Ali ogroman problem su te male stranke koje su odnijele ukupno oko 30%. One stvaraju zbrku i neizvjesnost.
Nije bas tako. Saberi glasove pa ces da vidis koliko je, ove dvije ipak imaju osjetno vise.

I 100 posto sam siguran da SBiH nece dobiti vise od pola ovih glasova, znaci plafon jedno 2300 glasova da mogu dobiti, ako dobiju i toliko dobro je za njih. Prvo jer je pola SBiH preslo u SDP.

Znaci nabaci tu SDP.u 1000 glasova, nabaci da ce jos 500 SBiH ovaca glesati za SDA, i 500 za SBB. Mada prije se biti da ce i ovaj dobra dio od ovih 500 SDA-u ipak biti kao SDP-u ili nekim manjim strankama.

A manje stranke, tesko da mogu preci cenzus. Mislim da je na opcinskim izbora cenzus 5 posto. To ti je ako na izbore izadje bar pola ljudi ne manje od 1400 glasova.

EDIT: Ipak je cenzus 3 posto, znaci ko dobije 3 posto ima minimum 1 vijecnika. Mislim da ima oko 57.000 sa pravom glasa, ako ne i vise, i ako bi izlaznost bila 50 posto, za ulazak u Vijece bi trebalo vise od 850 glasova.

Ovaj cenzus tacno treba dici na 5 posto kao sto je recimo u Srbiji, onda bi se ipak isprofiliralo malo manje stranaka, ovamo imamo ja mislim najvise stranaka u Evropi.
jon_jovi

#2270 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Najteže je što se te male stranke ne mogu razvrstati na pro alijansine ili pro SDA. Ne znaš ko koju drži na daljinskom pravljaću. Što se tiče SBiH ja mislim da ona ne može iči niže nego je došla na zadnjim općim izborima pa tako smatram da si se tu prrečunao.
Nego da malo razvrstamo ove male.
Za Alijansu su sigurno: Lijanovićevi, HDZ, HDZ 1990.
Ima stranaka kojima se zaista neće moći lahko predvidjeti kome će se opredjeliti a to su: BOSS, Naša Stranka, BPS, ASDA, SDU.
Treba imati u vidu da je izlaznost na izbore na teritoriji naše općine kao i gradskih općina jako slaba, mislim da je na općinske izašlo 39% glasaća a na prijevremene izbore za načelnika oko 36%. To je ništa.
PRINCba

#2271 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Na koju alijansu mislis, na opcinskom novou ili ovu platformasku (koja nista ne radi evo vec 2god. svasta nesta naobecavase a evo jos nista od tog.)?
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

A sumnjam da ce se od ovih mali koje si naveo pojaviti na izborima, recimo aSDA nece sigurno, jer Sejo je definitivno odustao od politike. BOSS i ove zar imaju uopste na ilidzi svoje odbore?!
_Reds_

#2272 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:Najteže je što se te male stranke ne mogu razvrstati na pro alijansine ili pro SDA. Ne znaš ko koju drži na daljinskom pravljaću. Što se tiče SBiH ja mislim da ona ne može iči niže nego je došla na zadnjim općim izborima pa tako smatram da si se tu prrečunao.
Nego da malo razvrstamo ove male.
Za Alijansu su sigurno: Lijanovićevi, HDZ, HDZ 1990.
Ima stranaka kojima se zaista neće moći lahko predvidjeti kome će se opredjeliti a to su: BOSS, Naša Stranka, BPS, ASDA, SDU.
Treba imati u vidu da je izlaznost na izbore na teritoriji naše općine kao i gradskih općina jako slaba, mislim da je na općinske izašlo 39% glasaća a na prijevremene izbore za načelnika oko 36%. To je ništa.
Nisam se preracunao za SBiH, jer ona na Ilidzi i nije bila gubitnik. Vise od 1000 glasova je vise osvojila nego na izbora 2008 recimo. Tako da ce njihov broj glasova itekako ici dolje. SBiH je bila recimo najjaca u tebi dragom Trnovu :D, ali se izgleda i tamo raspala, i ovaj lokalna SBiH je bila pod prilicnim uticajem ove Trnovske. Ako se ko zeli kladiti da nece dobiti vise od 2500 glasova, moze odmah :D. :lol:

4000 glasova bi im donijelo vise od 5 vijecnika koliko su imali u proslom sazivu, to do bilo jedno 6 vijecnika, a nece osvojiti vise od 3.

Na prijevremenim izbora za nacelnika 2011. je izaslo sramotnih 28 posto. Nesto malo vise od svakog 4. covjeka za pravom glasa.

Na izborima 2008. izlaznost je bila oko 41 posto. (Iako je odziv na nivou FBiH bio 53 posto.)

Na izborima 2010. izlaznost je bila dobrih 53 posto.

Mozemo napraviti i kladionicu ovdje do izbora :D.

Evo ja ovako tipujem.

SDP 7-8 mjesta.

SDA 6 mjesta

SBB 5-6 mjesta

SBiH 3 mjesta

SDU 2

BPS1, NS 1, Lijanovici 1, Stranaka Focanskih propisa mozda 1 ako kome od ovih gore otkine jednog. Ostali nemaju sanse po meni.

Moram da ti priznam da postajes konstruktivan sugovornik.

Znaci SBIH (2500,5) over kvota 2, pa eto ko hoce :D
jon_jovi

#2273 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Najinteresantnije će biti izbor načelnika. Ako se udruže SDA i SBiH, što je tebi promaklo onda SDA kandidat ima mnogo više šanse a sama SBiH dobija na važnosti i kod svoga članstva. Postoji mogučnost da SBB podrži kandidata SDP-a što oopet sve dovodi u neizvjesnost ali ipak daje blagu prednost SDP kandidatu ali..., opet oni mali, malecki.
Male stranke kandidiranjem svojih ili podrškom kandidatima jednom od ovih dvaju tabora ili ne kandidiranjem i ne podrškom bilo kome mogu igrati glavnu ulogu. Treba pratiti njih.
_Reds_

#2274 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:Najinteresantnije će biti izbor načelnika. Ako se udruže SDA i SBiH, što je tebi promaklo onda SDA kandidat ima mnogo više šanse a sama SBiH dobija na važnosti i kod svoga članstva. Postoji mogučnost da SBB podrži kandidata SDP-a što oopet sve dovodi u neizvjesnost ali ipak daje blagu prednost SDP kandidatu ali..., opet oni mali, malecki.
Male stranke kandidiranjem svojih ili podrškom kandidatima jednom od ovih dvaju tabora ili ne kandidiranjem i ne podrškom bilo kome mogu igrati glavnu ulogu. Treba pratiti njih.
SBiH podrzaje Godinjaka, to je provjereno, ovo gore sma ja govorio za Vijece, za nacelnika ce biti gusto.
Sokrates_ba

#2275 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

kakve su sanse kandidatu sdp-a za nacelnika.....nepoznat covjek....s ilidze????
Locked