Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FOČANSKI PROPISI

#2101 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

_Reds_ wrote:Nedvano sam cuo neke stvari.

Tibra je kriminal vecih razmjera, puno vecih sto mozemo i naslutiti.

Tu je puno vise upetljana SDA u visim nivoima vlasti, upravljajuci ovom Ilidzanskom. Zavod za planiranje KS je takodje tu upetljan.

Ali sve to ne bi bilo moguce da im se lokalna SDA usprotivila, ali nije, vec su bili poslusnici. Sto ne naprave ovi iz grada onakve gluposti sebi negdje gore po Centru i NS. Sto Tibra nije pravila onakve zgrade u Novom Gradu (Buca Potok), tamo su zgrade OK, uklapaju se u okolinu, nisu neboderi.

Opet vam kazem, 2000 stanova je investicija od preko 200. 000. 000 KM. To je organizovani kriminal. Radi se o građevinskoj mafiji potpomognutoj od strane poličke mafije. Te zgrade zajedno sa onima na Nedzaricima su najvece ruglo ikad napravljeno od Trebevica do Igmana.

Nedavno sam cuo da je Senaid Memic licno kad je dosao na vlast, htio da im obustavi gradnju, da im neda da grade dalje, (da se razumijemo dozvole i za one u Nedzaricima i ove na Stupu im je dao rah. Amer Cenanovic, plahi nacelnik, opet po naređenju nekih jacih faktora, posto je Amer bio poslusnik, to je lagano islo). I tada je vec bilo planirano, da ima se da 7+1, a da se naknadno promjeni plan u toku gradnje, da se građani ne bi bunili odmah.

Kada je MEmic dosao na vlast, prvo je htio da im obustavi gradnju, i rekao je onima iz Tibre, kad Bosnjaci budu imali pravo graditi tolike zgradetine po Kiseljaku, ima cete i vi ovdje. Za ovu izjavu sam cuo od nekih ljudi, i vrlo je moguce da je tacno, posto je poznato da je Memic nacionalista.

Međutim, došlo je do pritisaka, na Memića od jačih i viših, koji su ga očigledno nečim uslovili, ali mu vjerovatno nešto i obećali, pa je Memić zaboravio na svoj nacionalizam.

I vezano za ovu gore pricu (zadnja sjednica Vijeca, psovanje i to) vrlo je moguce da on uopce nije dobio te papire, za koje je rekao da nije vidio, i da ga neki iz koji rade u Opcini namjerno opstruišu, pogotovo ovo sada kako je Fikro postao BOSS. I da žele da sada kada su ga degradili nedajući mu da bude kandidat, da prebace svu krivicu na njega.

Uglavnom ukoliko SDA ne pobjedi na Ilidzi, mnogo stvari ce poceti izlaziti na vidjelo, sve i svasta se radilo u zadnjih 20 i kusur godina.

Inache sve je to pocelo, donosnjem izmjenje pojasa aerodroma, i suzavanjem toga pojasa kako bi se omogucila vec spratnost. To je isto iskoristio i onaj pored Holivuda i napravio, najvisociju zgradu u ovom dijelu Ilidze.
Vjerujem da je , gore pobrojano, tačno,ako je tako ,postavljam pitanje:
Šta činiti?
Sejfudin Tokić kaže:"ZA SVAKU BOLEST TRAVA RASTE"
Ima li snage na Ilidži da bilo šta učini?
Vjerujem da ima:
Predlažem,
da na svaku raspravu i okupljanje vezano za TIBRU dođe što veći broj građana.
Kako to izvesti?
Vođe pobune moraju jasno definisati šta hoće.
Ako je to rušenje 7 spratova,srušit ćemo ih.
Putem medija ,putem plakata,pa i putem foruma da nas obavijeste kad se nešto organizuje i mi ćemo doći.
Bilo je i većih sila od SDA,pa ih je narod porazio.
Ako ste spremni,mi čekamo.
_Alcatraz_

#2102 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
I vezano za ovu gore pricu (zadnja sjednica Vijeca, psovanje i to) vrlo je moguce da on uopce nije dobio te papire, za koje je rekao da nije vidio, i da ga neki iz koji rade u Opcini namjerno opstruišu, pogotovo ovo sada kako je Fikro postao BOSS. I da žele da sada kada su ga degradili nedajući mu da bude kandidat, da prebace svu krivicu na njega.

Uglavnom ukoliko SDA ne pobjedi na Ilidzi, mnogo stvari ce poceti izlaziti na vidjelo, sve i svasta se radilo u zadnjih 20 i kusur godina.

Inache sve je to pocelo, donosnjem izmjenje pojasa aerodroma, i suzavanjem toga pojasa kako bi se omogucila vec spratnost. To je isto iskoristio i onaj pored Holivuda i napravio, najvisociju zgradu u ovom dijelu Ilidze.
100% on krije papire, jer Memic je obecao da podnesu zahtjev ili dodju kod njega licno i pismeno ce dobiti informaciju (svako ima pravo dobiti te informacije) u roku od par dana vezano za gradjevinske dozvole koje su do tada izdate za Tibru. Gradjani to uradili, a on se i dalje pravi lud. Papire vijecnicima nece da dostave on i smilja, a do njih su (provjereno) dosli.
Shvatio je i on u kakav se kriminal (nesvjesno i zbog nasljedstva) upetljao. SDA-ov ministar A. Jusic za Prostorno uredjene je licno memicu i sda-ovcima rekao da se sami cupaju iz ovoga jer on nece da ima vise veze sa time.

Moguci problem za narednu vlast na ilidzi su odstete koje mogli biti prinudjeni da placaju gradjanima koji su osteceni onom gradnjom, jer sada Tibra nece da placa zemljiste po stvarnoj cijeni nego ucjenjujuci ljude daje neku svoju minimalnu cijenu, a ko nece on pravi neboder ni ne pita nikoga (ko ne vjeruje neka ode na lice mjesta, pita ljude koji tu zive i uvjeri se).

Sto se tice izlazenja na vidjelo... To je problem sljedece vlasti, jer u zadnje vrijeme Memic iz inata sve radi proti Ilidze, tako da je velika vjerovatnoca da ilidzu zavije u crno, tako da ce sljedeca vlast, cija god da bude, morati da prvo rijesi te probleme. Sto se tice tibre moguce je i da opcina bude olaksana za budzet (kao sto je i Trebinje) zbog Amerove i Memiceve bahatosti, jer ovaj predmet ide i u Stazbur (gradjani imaju vise dobre dokumentacije nego Karkin u odbrani Turkovica).

Ja ne kontam onog @palamudca, koji palamudi bezveze, jer tamo bi lijepe zgrade dobrodosle i bile bi krasne, ali ovo sto se gradi je katastrofa, a pogotovo kada se uzme u obzir koliko je do sada Tibra napravila zgrada o nebodera i koliko kvalitetnih, a koliko je pri tome napravila parkinga, parkova, skola, obdanista itd. Park, skolu i obdaniste nisu nigdje napravili iako su to bili duzni i tako su potpisali da naprave u Buca Potoku (provjerite pa mi javite ako lazem).
palamuda

#2103 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Za jednu, deset, petnaest godina se ovdje nađemo da vidimo šta će se oko Tibre promijeniti ko god zauzme vlast na Ilidži živi bili pa vidjeli, a zamolio bih građane Stupa da nas ne brane od kriminala jer se od istog znamo sami braniti, a što se tiče njihovog političkog angažmana izbori će sve reći.

Podržavam Siananovića za načelnika Ilidže. :thumbup: :thumbup:
neki

#2104 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by neki »

Vec napisah al haj ponovo, dobro sam upucen oko zastitne zone aerodroma, i jedini objekat koji je direktno ugrozava je napravljen davno prije rata, dom zdravlja na Ilidzi. Ni zgrada iza holivuda ni tibrin golubarnik ne ugrozavaju slijetnu ravan..
Sto se tice odnosa tibre na Stupu i one na Buca Potoku, treba znati da regulacione planove za podrucje 4 gradske opstine donosi gradsko vijece a ne opstinska, za razliku od Ilidze gdje opstinski nacelnik podnosi zahtjev za izradu ili izmjenu a opstinsko vijece usvaja reg. plan, kanton i grad se nista ne pitaju. Cak nacelnik moze sam usvojiti korekciju plana.
Mislim da je to jedan od razloga sto u zadnje vrijeme nacelnici ilidze ne traze kao prije da Grad Sarajevo obuhvati i Ilidzu jer bi to sprijecilo njihovu samovolju kod usvajanja reg. planova.
palamuda

#2105 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

neki wrote:Vec napisah al haj ponovo, dobro sam upucen oko zastitne zone aerodroma, i jedini objekat koji je direktno ugrozava je napravljen davno prije rata, dom zdravlja na Ilidzi. Ni zgrada iza holivuda ni tibrin golubarnik ne ugrozavaju slijetnu ravan..
Sto se tice odnosa tibre na Stupu i one na Buca Potoku, treba znati da regulacione planove za podrucje 4 gradske opstine donosi gradsko vijece a ne opstinska, za razliku od Ilidze gdje opstinski nacelnik podnosi zahtjev za izradu ili izmjenu a opstinsko vijece usvaja reg. plan, kanton i grad se nista ne pitaju. Cak nacelnik moze sam usvojiti korekciju plana.
Mislim da je to jedan od razloga sto u zadnje vrijeme nacelnici ilidze ne traze kao prije da Grad Sarajevo obuhvati i Ilidzu jer bi to sprijecilo njihovu samovolju kod usvajanja reg. planova.
U prevodu Sjaši kurta da uzjaši murta
_Reds_

#2106 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

neki wrote:Vec napisah al haj ponovo, dobro sam upucen oko zastitne zone aerodroma, i jedini objekat koji je direktno ugrozava je napravljen davno prije rata, dom zdravlja na Ilidzi. Ni zgrada iza holivuda ni tibrin golubarnik ne ugrozavaju slijetnu ravan..
Iskreno da ti kazem nisam ti pojma. Nije opcina tolika samovolja. Tacno je da je presudna ali Kanton ima itekako !uticaja.

Zavod za planiranje KS je rekao da Tibra radi sve pop propisu, i da trebaju glasati ovi na Ilidzi za to, a budali je jasno da ne rade. Taj Zavod je sigurno opcinski organ. Dalje kako bolan Gradsko vijece, pa to je samo cvijecka nekakva, oni nemaju ni svoje prihode, nego im Kanton sta na sirotinjskoj bazi dodijeli, tu su samo da bi dobijali plate. Oni nista vazno ne donose, bave se malo kulturom i sportom i to je sve, kakve crne regulacione planove. :lol: :lol: :lol: ! Zakon o lokalnoj samoupravi je isti u na Ilidzi i u NG ;) .

Dalje, taj isti Grad od Ilidze godinama pravi koloniju, upravljajuci preko loklane SDA. Dovoljno je pogledati kakve kadrove je lokalna SDA imala na visim niovima vlasti, i kakve je ministre imala.
neki

#2107 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by neki »

_Reds_ wrote:
Iskreno da ti kazem nisam ti pojma. Nije opcina tolika samovolja. Tacno je da je presudna ali Kanton ima itekako !uticaja.

Zavod za planiranje KS je rekao da Tibra radi sve pop propisu, i da trebaju glasati ovi na Ilidzi za to, a budali je jasno da ne rade. Taj Zavod je sigurno opcinski organ. Dalje kako bolan Gradsko vijece, pa to je samo cvijecka nekakva, oni nemaju ni svoje prihode, nego im Kanton sta na sirotinjskoj bazi dodijeli, tu su samo da bi dobijali plate. Oni nista vazno ne donose, bave se malo kulturom i sportom i to je sve, kakve crne regulacione planove. :lol: :lol: :lol: ! Zakon o lokalnoj samoupravi je isti u na Ilidzi i u NG ;) .

Dalje, taj isti Grad od Ilidze godinama pravi koloniju, upravljajuci preko loklane SDA. Dovoljno je pogledati kakve kadrove je lokalna SDA imala na visim niovima vlasti, i kakve je ministre imala.
vidim ti ovdje sve najbolje znas :-) haj mozda bi tebi vjerovao vise nego sebi ali par puta sam svjedocio kako gradsko vijece i gradonacelnik/ca skresu spratnost i gabarite objekata koje su u izmjeni r.p. predlozili nacelnici opstina n.g. i n.s.

Zakon o prostornom uredjenju KS

Član 47.
Planove prostornog ureñenja iz člana 28. pod tač. a) i b) ovog zakona donosi Skupština Kantona.
Provedbene planove prostornog ureñenja iz člana 28. pod tačkom c) donose:
· regulacione planove za područje općina u sastavu Grada Sarajeva (u daljem tekstu: Grad) donosi Gradsko vijeće,
· regulacione planove za područje općine izvan teritorije Grada, donosi Općinsko vijeće,
· urbanističke projekte donosi Općinsko vijeće.
_Reds_

#2108 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

PA KS donosi prostorni plan koji je temelj svih drugih dokumenta, koji su nizi od njega. I dzabe opcinama i Gradu kad ja Kanton iznad njih, sad nadji tamo kakva je uloga Zavoda za planiranje KS.

Svi drugi planovi opcina moraju biti usklađenim sa tim planom. I kao što sam zakon reče, provedbe planova donose neki niži organi.

Helem nejse, u konkretnom slucaju Tibre, Opcina je morala dobiti saglasnot organa KS.

I Gradsko vijece je moglo kresati spratnost, ali cisto sumnjam da je moglo da dize spratnost.
Last edited by _Reds_ on 11/06/2012 16:00, edited 1 time in total.
_Alcatraz_

#2109 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

neki wrote:... za razliku od Ilidze gdje opstinski nacelnik podnosi zahtjev za izradu ili izmjenu a opstinsko vijece usvaja reg. plan, kanton i grad se nista ne pitaju. Cak nacelnik moze sam usvojiti korekciju plana.
Za sve objekte preko 5000 m² kanton mora aminovati dozvole. Provjeri kod novog ministra za prostorno uredjenje KS kada bude izabran.
FOČANSKI PROPISI

#2110 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Sviđaju mi se vaši stavovi,vaše poznavanje situacije,vaše znanje iz raznih oblasti.
Postavio bih samo jedno pitanje:
Zašto o svemu što se tiče Ilidže ne raspravljate u vašim strankama?
Da niste ,možda i vi,javno,ulizice ,a tajno se kurčite
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 11/06/2012 17:32, edited 3 times in total.
jon_jovi

#2111 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Ja nisam nigdje
FOČANSKI PROPISI

#2112 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:Ja nisam nigdje
Moraš pripadati nekom džematu, da bi bio jači.
jon_jovi

#2113 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Moraš pripadati nekom džematu, da bi bio jači.
Teško. To samo paralizira čovjeka ali dobro dođe "džematu"
FOČANSKI PROPISI

#2114 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote: Teško. To samo paralizira čovjeka ali dobro dođe "džematu"
"Svako mora da ima svog ispovjednika,jer bi izludio sa zatvorenim tajnama u sebi..."
( Meša Selimović-"Ostrvo")
_Reds_

#2115 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ma ti si kako vjetar puse, nejasan si i Bogu i narodu.

Nego zar se nisi jos iselio sa teritorije Ilidze, ili ces ako pobjedi kakv dosljo.
FOČANSKI PROPISI

#2116 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

"Poštene i mudre vlasti nema,jer je želja za moći bezgranična...
Narod je pust broj,rasuta snaga.Nema jednog cilja,ništa mu nije zajedničko,osim neposredne koristi i straha.Izdjeljeni smo.Selo selu neće pomoći i ako naiđe opasnost.Svako se nada da će njega mimoići."
Meša Selimović

Tako je i sa problemom TIBRA
jon_jovi

#2117 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:
"Svako mora da ima svog ispovjednika,jer bi izludio sa zatvorenim tajnama u sebi..."
A kome se obratit? Koga interesuje sve ovo?
Mislim da smo mi došli u društvenu krizu, al to ne treba suviše depresivno shvatat. To i sto puta jači od nas preživljavaju. Mi nismo tako razvijeni kao zapadne nacije da bi mi mogli imati normalan politički život, tako da je sve to još zbrda - zdola, pa tako mi nemamo lijevu i desnu političku opciju već ovako kako imamo, a to kako imamo ne može još dugo pa se i ne isplati ulagati sebe u to. Vrijeme će postaviti sve na svoje mijesto.
FOČANSKI PROPISI

#2118 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote: . Mi nismo tako razvijeni kao zapadne nacije da bi mi mogli imati normalan politički život, tako da je sve to još zbrda - zdola, pa tako mi nemamo lijevu i desnu političku opciju već ovako kako imamo, a to kako imamo ne može još dugo pa se i ne isplati ulagati sebe u to. Vrijeme će postaviti sve na svoje mijesto.
SVAKO NA SVOJ NAČIN HODA
FOČANSKI PROPISI

#2119 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:Planinjaci i istočnjaci u pohodu kontra kriminala.
Planištaci i istočnjaci imaju svoj grunt na Ilidži i kao takvi ravnopravno pune općinski budžet.
Njima niko ništa nije poklonio, nego su svaki metar debelo platili.
neki

#2120 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by neki »

_Reds_ wrote:PA KS donosi prostorni plan koji je temelj svih drugih dokumenta, koji su nizi od njega. I dzabe opcinama i Gradu kad ja Kanton iznad njih, sad nadji tamo kakva je uloga Zavoda za planiranje KS.

Svi drugi planovi opcina moraju biti usklađenim sa tim planom. I kao što sam zakon reče, provedbe planova donose neki niži organi.

Helem nejse, u konkretnom slucaju Tibre, Opcina je morala dobiti saglasnot organa KS.

I Gradsko vijece je moglo kresati spratnost, ali cisto sumnjam da je moglo da dize spratnost.
Ne znam jesi li ikad pogledao prostorni plan KS? U njemu su uopsteno definisana zemljista: sumsko, poljoprivredno, gradjevinsko itd.., zastitne zone saobracajnica i ostale infrastrukture. Definitivna namjena gradjevinskog prostora (stambeno, poslovno ili nesto trece), regulaciona linija, gabariti, spratnost, koeficijent i procenat izgradjenosti itd, su podaci koji se definisu u regulacionom planu i iz prostornog plana ih moze usloviti samo zastitna zona. Stavio ti u regulacionom planu P+1 ili P+20, sve dok je u okviru gradjevinskog zemljista i van zastitne zone on ce biti u skladu s prostornim planom..
Znam vrlo dobro ulogu zavoda za planiranje razvoja...ulazne podatke koje im dostavi nacelnik oni izvedu u planu, Zavod je samo nosilac izrade, ukoliko se opstinskom vijecu ne svidi sta su napravili jednostavno odbiju i ponovo posalju na doradu, nije se jednom to desilo, kanton tu nema nikakvu ulogu.
Opstini ne treba nikakva saglasnost za izdavanje urbanisticke ili gradjevinske dozvole od kantona. Jedino ako je bruto povrsina objekta koji se gradi preko 5000 m2 minstarstvo prostornog uredjenja KS izdaje dozvole, ali ukoliko je projekat prema regulacionom planu ni ono ne smije odbiti zahtjev za dozvolu.
_Alcatraz_ wrote:Za sve objekte preko 5000 m² kanton mora aminovati dozvole. Provjeri kod novog ministra za prostorno uredjenje KS kada bude izabran.
To bar kod stambenih objekata nije problem zaobici :-) predaju se zahtjevi za dozvole za pojedinacne objekte, ili cak lamele, tako da objekat za koji se trazi dozvola nema preko 5000 m2 i opet ide na opstinu.
Cak i da ode na kantonalno ministarstvo, kao sto gore napisah oni ne smiju odbiti zahtjev ako je projekat u skladu sa regulacionom planom koji je donjela opstina..
_Reds_

#2121 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
A kome se obratit? Koga interesuje sve ovo?
Mislim da smo mi došli u društvenu krizu, al to ne treba suviše depresivno shvatat. To i sto puta jači od nas preživljavaju. Mi nismo tako razvijeni kao zapadne nacije da bi mi mogli imati normalan politički život, tako da je sve to još zbrda - zdola, pa tako mi nemamo lijevu i desnu političku opciju već ovako kako imamo, a to kako imamo ne može još dugo pa se i ne isplati ulagati sebe u to. Vrijeme će postaviti sve na svoje mijesto.
Mora da ti je ovaj neki rod.

Jer vam je pravopis tu negdje u 5 deka.

Image

SDA demokratija :lol: :lol: !
fidoremilienko

#2122 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

"čovijek" :cry:
_Reds_

#2123 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

fidoremilienko wrote:"čovijek" :cry:
jon_jovi wrote: svoje mijesto.
MIJESTO = COVIJEK !! :D :D
fidoremilienko

#2124 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Reds_ wrote:
fidoremilienko wrote:"čovijek" :cry:
jon_jovi wrote: svoje mijesto.
MIJESTO = COVIJEK !! :D :D
:D :lol: :run:
SvojTiPos'o

#2125 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by SvojTiPos'o »

_Alcatraz_ wrote:
Posejdon wrote: Pored vojne karijere čovjek se aktivno bavi sportom (magistar je sporta) i više godina uspiješno vodi (kao trener) SKI Klub Bjelašnica a prošle godine je bio direktor Vojne olimpijade u kojoj je učestvovalo više od dvadeset zemalja.
Kako da nas ubijedi da nije magistrirao (kao vecina SDA-ovaca) zahvaljujuci stranci i uz Bog znak koliki trud pri izradi mag. rada.
Uspjesno vodjenje SKI kluba zavisi od finansija, a to mu je SDA osiguravala i pomagala, a uz Selmu C. je naucio da lobira za svoje potrebe. U svakom slucaju svaka mu cast jer mnogi bi i to pokrali.
Direktor Vojne olimpijade je bio opet zahvaljujuci stranci tako da ne vidim ni jedan uspijeh osim vojnog koji je ostvario mimo zasluga i aktivnosti u stranci.
Bar nije osudjivan kao Memic :lol:
Zar on nije donedavno bio član SDP-a ? 8) Da li ti onda pada u vodu ova teza da je sve to bio jer ga je SDA gurala? Lično se osipam od ovih što mijenjaju dresove,( mada ne znam što nas išta uopšte čudi kad na državnom nivou imamo koaliciju jedinstvenu u svijetu ljevica+centar+desnica... Tito dragi :roll: ) mada sam za Dugog čula sve najbolje fakat... e sad, da li je taj transfer nastao kao posljedica prelaska većine ovih Harisovaca u SDP, pa postalo tijesno-ne znam. Djeluje mi kao jedino logično objašnjenje ...
Locked