Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PRINCba

#2051 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

_Reds_

Mi nikada nismo imali neki dogovor sa njim. Ja mu nemam sta okretati ledja jer nemam ni zasto. I ne kontam sto me uopste povezujes sa njima al eto.

Sta bi za anketu za more?
palamuda

#2052 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

SDP ima sasvim pristojnog kandidata ovaj put i u ovom haosu imaju šansu
_Alcatraz_

#2053 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

zeljo1984 wrote:
_Reds_ wrote:
Nista novo od njega, covjek se neudostoji da kravatu stavi, sto se tice rijecnika, sta reci, ali nicija nije do zore gorila.
slusao sam na ASK, psovka je uslijedila kao odgovor na provokaciju i pogrdni komentar...budimo realni.
Znaci prof. dr. i ujedno nacelnik na provokaciju pojedinca MOZE odgovoriti psovkom svim gradjanima, jer mu "obraz", funkcija nacelnika i profesora to u javnosti dozvoljavaju i opravdavaju. Zanimljivo i poucno!
Za tvoju informaciju posto si slusao (na jedno uho) provokacija gradjanina je isprovocirana od strane nacelnika, jer vrsi opstrukciju oko izdavanja gradjevinskih dozvola Tibri. Svako ima pravo na uvid u to i on je to koliko sam upoznat obecao pokazati, ali je SLAGAO. Laze kao CETNIK, a usudjuje se spominjati Srebrenicu, a prvenstveno zbog pranja novca. Takodjer vrsi opstrukciju i krije dokumente koje su gradjani dostavili opcinskoj sluzbi kako bi vijecnici te iste papire dobili na vrijeme.
Od oko 25 mil. poreza ili cega vec koje je tibra trebala uplatiti u opcinski budzet, uplaceno je 4 miliona (provjerite pa javite ako sam fulio koju hiljadarku ili fening).
Da ne bi bilo sve oko tibre, posto si slusao (na jedno uho) cuo si frku i oko Teloptik d.o.o i koncesije koju forsira nacelnik i pored velikih neregularnosti. Rakovicu i vodovod da ne spominjemo. Kao da gradi vodovod tipa libijske Velike rijeke. U otesu su oprane pare od uredjenja korita od poplava. Itd.

On je ZLO na ilidzi!

Bez ozira na sve NACELNIK je postao preopasan covjek za instituciju opcine, jer otkako skontao da je ispao iz kandidature za nacelnika sve radi protiv interesa opcine i to iz inata. Jadan onaj nacelnik koji iza njega dodje, jer ce osijediti zbog njegove "zaostavstine". On je ocit primjer da sudovi ne funkcionisu.

Koliko ove njegove psovke idu njemu na "obraz" toliko idu i stranci ispred koje dolazi.
JohnnyS.

#2054 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Slazem se. Nacelnik nikad nije bio stabilna licnost a sad je vec izgubio kompas. Njega su prvo iznervirali njegovi u stranci i mislim da su to neki od vijecnika shvatili i znalacki iskoristili da budala onako bukne. Kako god bilo nacelni treba da ide sa ove funkcije.
Inace, super vijece za slusati bilo :)
LeonardoAC

#2055 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

Jbt život, zar neko sluša ovo vijeće ? :D
_Alcatraz_

#2056 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

LeonardoAC wrote:Jbt život, zar neko sluša ovo vijeće ? :D

Zanimljivije je od Parlamenta FBiH i na svakom novom vijecu ocekujemo rasplet kao na ukrajinsom i ruskom parlamentu, tj. da se pobiju. Poslusaj pa ces shvatiti da je veselo, a jos da ima TV prijenos... uzivao bi u nacelnikovom trckaranju i vijecnickom salom i lobiranju. :thumbup:

Mogli bi, pred kraj mandata, izabrati i mis vijeca Opcine Ilidza, kao i najaktivnijeg vijecnika i vijecnicu. :P
Last edited by _Alcatraz_ on 08/06/2012 09:35, edited 1 time in total.
_Alcatraz_

#2057 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Superhik_ wrote:Juce pred vece, Alija Budnjo zauzeo prostor oko fontane (ispred hotela), postavio stolove i zastitare da niko ne moze prici.

Pitam se nije li to javna povrsina?
SDA KU*ČENJE, pa glsasjmo ponovo za SDA postene ljude.

Ilidža: Kako je lopov pred očima prodavača ukrao mobitel

ISKUSTVO!!!!!
Garant su ga Budnjo Memic poslali na ulicu jer mu ne daju vise da krade na racun opcine.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120608021
fidoremilienko

#2058 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
Superhik_ wrote:Juce pred vece, Alija Budnjo zauzeo prostor oko fontane (ispred hotela), postavio stolove i zastitare da niko ne moze prici.

SDA KU*ČENJE, pa glsasjmo ponovo za SDA postene ljude.

Ilidža: Kako je lopov pred očima prodavača ukrao mobitel

ISKUSTVO!!!!!
Garant su ga Budnjo Memic poslali na ulicu jer mu ne daju vise da krade na racun opcine.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120608021
Stvarno cudno. Izgleda kao da su u talu, lik spustio dole glavu a ovaj mu lagano uze telefon :-) Najvjerovatnije da nisu, meni zao momka, a ovakvih lopova na sve strane :cry:
StupskaBitanga

#2059 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

Na Stupu gdje je poginuo dječak postavljeni su semafori prije 4 godine i služili su za ukras i sada 24h poslije pogibije dječaka eno Step d.d vrši uključivanje semafora
fidoremilienko

#2060 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Nego, ljudi, zna li iko kada ce se ukloniti ono ruglo od "fontane" na Ilidzi (Mala Aleja)!? :roll:
jon_jovi

#2061 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

ko je postavio nek i sklanja
_Alcatraz_

#2062 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Evo i Avaz vazi o o kulturi nacelnika.

Vijećnici spriječili napad: Memić psovao i prijetio građanima!

Image

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... anima.html
_Reds_

#2063 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Nije to samo juce, drug moj, to traje stalno, uzme kad hoce, svadbe odrzaje u praku, on je park proglasio svojim, kao i ljetnu pozornicu.

Image

Eto i dokaza, a zamislite, ali zato kad se skupi 10tak djece i igraju fudbala u parku, dodju gorile, i kazu, ajde razugli, nije par za toga, ali zato jeste za svadbi.
_Reds_

#2064 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

fidoremilienko wrote:Nego, ljudi, zna li iko kada ce se ukloniti ono ruglo od "fontane" na Ilidzi (Mala Aleja)!? :roll:

Ta fontana ne radi, zato sto kazu da svakakva bagra ubaci u to sapunicu, ili sta jos, pa kao to je problem. Ustvari nigdje veze, stavi se kamere, na onaj centar pa neka ubaci. Dodushe ona fonta je i na nemjestu, i samo rijesenje njeno. Puno bi bolje bilo da je uradjeno nesto slicno kao isrped BBI centra. Ali ovo je Ilidza, su svako pravi kako hoce.

I evo neka bilo koji kandidat kaze da ce urediti centra Ilidze, da ce u nega uci bagreom, i rusiti nelegalno izgradjene i dogradjene kafice, odmah ima moj glas.
Last edited by _Reds_ on 08/06/2012 18:51, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#2065 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

jon_jovi wrote:Nešto meni ti časnici nisu nikada lijegali. Šta oni drugo znaju nego da viču: Pali !!
Naravno da su "pali".
VreloBosne

#2066 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

Sinoc sam bio tu u nekoj lokalnoj kafani i prilazi mi jedan momak onako srendnjih godina... Kaze "NDS 100% osvaja mjesto nacelnika guraju nas amerikanci ovo ono imamo trenutno 6000 pristalica" bla bla ... pa ja ne mogu da vjerujem u ovo neznam sta vi mislite o svemu ovome ... je li neka zajebancija ili ... :? :? :? :? :? :shock:
_Alcatraz_

#2067 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

VreloBosne wrote:Sinoc sam bio tu u nekoj lokalnoj kafani i prilazi mi jedan momak onako srendnjih godina... Kaze "NDS 100% osvaja mjesto nacelnika guraju nas amerikanci ovo ono imamo trenutno 6000 pristalica" bla bla ... pa ja ne mogu da vjerujem u ovo neznam sta vi mislite o svemu ovome ... je li neka zajebancija ili ... :? :? :? :? :? :shock:
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAAa
Oplakah! Trebao si taj komentar ostaviti na podforumu Vic dana. Bolji je taj vic nego onaj
"Šta kaže DJ u Banovicima? Idjemo roja, ruke vomgor i samo otaj rad!"

Cuj amerikanci?! Jos ce biti da ce uz NDS do nove godine Ilidza biti primljena u UN kao punopravan clan, a do marta ulazimo u EU.

Jest da NDS ima dobre trebe i taj "kapital" mozda privlaci cokoladne amerikance koji rade na probijanju te mladezi do politickog vrha.

P.S. Nemoj ici po kafanama jer mogao bi se propiti :lol:
FOČANSKI PROPISI

#2068 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
Bez ozira na sve NACELNIK je postao preopasan covjek za instituciju opcine, jer otkako skontao da je ispao iz kandidature za nacelnika sve radi protiv interesa opcine i to iz inata. Jadan onaj nacelnik koji iza njega dodje, jer ce osijediti zbog njegove "zaostavstine". On je ocit primjer da sudovi ne funkcionisu.

Koliko ove njegove psovke idu njemu na "obraz" toliko idu i stranci ispred koje dolazi.
Kad je moj jaran ROGOPEK,prije nekoliko mjeseci,dotičnu personu nazvao ,argumentovano,psihopata,jedva je živu glavu izvukao.
Meni se čini,ovdje i sada,da je bolest vidno uznapredovala.
U LUDNICU S NJIM!!!
FOČANSKI PROPISI

#2069 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

VreloBosne wrote:Sinoc sam bio tu u nekoj lokalnoj kafani i prilazi mi jedan momak onako srendnjih godina... Kaze "NDS 100% osvaja mjesto nacelnika guraju nas amerikanci ovo ono imamo trenutno 6000 pristalica" bla bla ... pa ja ne mogu da vjerujem u ovo neznam sta vi mislite o svemu ovome ... je li neka zajebancija ili ... :? :? :? :? :? :shock:
Imaš li bar jedno ime ?
FOČANSKI PROPISI

#2070 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Sinoć sam razgovarao sa svojim komšijom i on je saglasan ,da on i Elvis Vreto pokrenu incijativu za smjenu načelnika u nas.
Ako to nije moguće,onda će tražiti psihijatrijsko vještačenje nad istim.
Ako ni to nije moguće onda će oni podnijeti ostavke.
p.s.
Bujrum Elvise,nemoj nas izdati,kao što si radio sve ove godine.
_Alcatraz_

#2071 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:Sinoć sam razgovarao sa svojim komšijom i on je saglasan ,da on i Elvis Vreto pokrenu incijativu za smjenu načelnika u nas.
p.s.
Sta ima pokrenu inicijativu pa da nacelnik kao Anders Behring Braivik pocne da puca po Vreti i ostatku vijecnika i gradjana. Vjerovatno jos ima skrivenog oruzja zaostalog iz sverca 1992., nadajuci se ratu da opet sverca isto. :lol: :bih:
FOČANSKI PROPISI

#2072 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

SvojTiPos'o wrote:Meni samo da je znat' ko je ovog Fočanski propisi poslao da trola ovdje , frajer mrtav hladan odvali da Večerica izvire na Megari, a kao živio je u Buničkom potoku itsl. i ostane živ :D Oplakah života mi mog :D

Ti da si ikad ozbiljnije obišao Hrasnicu,a kamoli živio u istoj, znao bi da na vrelu Bunice izvire ( valjda :lol: ) Bunica, Megara je ponornica koja se pojavljuje samo za većih padavina, i izvire nekih 20 m od te iste Bunice i ulijeva se nakon nekoliko metara u istu,a zatim se obje ulijevaju u Večericu, koja gle čuda izvire nekih 500 m niže, iznad džamije.

A čini mi se i da ti je poznavanje političkih prilika na Ilidži negdje u rangu s poznavanjem geografije ovog područja,tako da zvuči otprilike malo konfuzno, baš k'o u onoj Halidovoj "Sve isto je, ali ništa isto nije" :D

Idol si, majke mi! :sax:
Izleda da si propustio čas vjeronauke na kome se je izučavao hadis:
"Čovjek stari,ali dvije stvari kod njega nikad ne zastarjevaju:
Nada u dug život
Pohlepa za imetkom."
P.s.
pozdravi mi Hikmeta Kahvića! (sa njim sam obilazio silna hrasnička vrela)
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 09/06/2012 17:15, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#2073 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote: Mislim da je admin blokirao naseg dobrog ahbaba iz Jeleča :lol: jer nemoguce je da ga nema nekoliko dana na forumu, a bio je perspektivan i ambiciozan forumas. Moguce i da je pokrenuo predizbornu kampanju velikih razmjera, pa u cilju promovisanja kandidata za nacelnik i prikupljanja sto veceg broja glasova trenutno obilazi Japan i Kinu.
Od kampanje sam davno odustao,a odsustvo pravdam trešnjama iz mog zavičaja.
FOČANSKI PROPISI

#2074 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Zna li neko koje su "jajare" sa Stupa prisustvovale sjednici vijeća,pa su dozvolile da ih načelnik šalje u neku stvar bez borbe!?
jon_jovi

#2075 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:Sinoć sam razgovarao sa svojim komšijom i on je saglasan ,da on i Elvis Vreto pokrenu incijativu za smjenu načelnika u nas.
p.s.
S obzirom da je Vreto fočanski zet, moro bi te poslušat.
Locked