Posejdon wrote:-Rados_
Senahida Godinjaka poznajem od prvog dana, prvog razreda Osnovne škole. Čovjek je završio osnovnu školu na Ilidži a ne u Trnovu ili Bjelašnici. Najmanje deset puta sam mu bio u porodicnoj kuci na Stupu a ne u Trnovu. Poslije OŠ je završio Srednju vojnu školu u Kasarni Maršal Tito u Sarajevu. Licno sam bio prisutan (sa grupom kolega iz OŠ) kada mu je Načelnik Generalštaba JNA uručio pištolj sa posvetom kao najboljem pitomcu JNA. Poslije je otišao u Beograd na akademiju ali je 1991 godine napustio akademiju (za razliku od vecine oficira koji su JNA napustili u maju 92) i vratio se u Sarajevo. Cijeli rat je bio u 104 vmb u Koloniji i Hrasnici a ne u Trnovu a sada živu u Koloniji. Zlatni ljiljan je dobio za hrabrost ispoljenu na Ilidži a ne u Trnovu ili Hadžićima.
Iz svega ovog proizilazi da je čovjek cijeli svoj život vezan za Ilidžu a ne Trnovo. Odakle su njegovi roditelji ne znam ali on je Ilidžanac 1000 %. Ne volim SDA puno su zla nanijeli ovom narodu i ne treba glasati za njih ali nije pošteno blatiti ovog čovjeka koji je "kriv" samo zato što su mu roditelji možda porijeklom iz Trnova. To je diskriminacija da ne kažem rasizam.
Prvo nije rados.
A drugo hajde molim te procitaj moje postove na zadnje dvije stranice pa ces vidjeti sta sma ja pisao za diskriminaciju i rasizam.
NE znam u kojem dijelu opcine zivis, ali ako nisi Memic, Botulja, Cenanovic, Lokvacic, Muzur, i jos par prezimena, za njih si "dosljo".
Imas ljude, koji su zavidni drugima, i smeta ima svako, svako im je kriv, kriv im je sto su "doslje" za 50 godina ovdje napravili vise nego oni za 150, sto su "doslje" obrazuju svoju djecu, sto "doslje" imaju kuce, tamo odakle su porijeklom, ali ih imaju i ovdje, sto neke "doslje" hoce raditi, a oni nece. Nikad nisu naucili da ljude vrednuju prema tome kakvi su, nego iskljucivo odakle su. Takav ti je prvi aktuelni nacelnik. On je sam pred prosle izbore bio rekao da ce pomesti sve "doslje" ako pobjedi.
Inace kao sto rekoh poznajem svakvih ljudi, i ti Trnovljaci/Bjelokapici ili kako god, su u velikoj vecini casni, i radni ljudi. Vecina ih je kuce ovdje imala jos od prije rata, i imali su kuce i gore i ovdje, sto pokazuje da su ljudi htjeli raditi. Dom Zdravlja na Ilidzi nosi ime po jednom takvom covjeku, a o njegovoj casti mozete procitati slobodno ima google.
Sto se tice Senahida alias Dugi, o covjeku nemam sta reci lose, ali mu ne mogu vjerovati, jer ne vjerujem politickoj opciji iz koje dolazi, ne vjerujem njegovom mentoru Fikretu Prevljaku. Da je u nekoj drugoj stranci, 80 posto da bi mu dao glas, ovako ne. Inache ako se pobjediti SDA, bolje da bude on.