Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fidoremilienko

#1876 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Image

Je l' to ovaj covjek? Iko?
Trebam te

#1877 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Trebam te »

Vikic je general I staro gvozdje, okaci mu orden i idi dalje. Sta meni Vikic ima reci o ekonomiji, zaposljavanju, strategiji, ...ama bas nista. Nula bodova :D
VreloBosne

#1878 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

fidoremilienko wrote:Image

Jos samo fali da dodje neki zidar da se kandiduje za nacelnika .... :idea: :skoljka:
DELEGACIJA

#1879 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

VreloBosne wrote:

Jos samo fali da dodje neki zidar da se kandiduje za nacelnika .... :idea: :skoljka:
Pa stvarno misliš da ih nema gorih (mislim na načelnike) od zidara :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne daji im komplimente, jer ovo što naš radi je :dance: (taslačenje naroda).

Jučer sam se vozio do Velike Kladuše :D , i pitao se.........
ŠTO NISU IZBORI SVAKE GODINE, JER BI SVI PUTEVI BILI ASVALTIRANI!!!!!!!!!!
DELEGACIJA

#1880 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
golfiista wrote:Haris Dučić neće biti kandidat za načelnika, potvrđeno od strane istog.
Šta sad? :-) :-) :-) :-)
Imamo mlađeg.
http://--- NO LINKS ---/clanak/782007193437

Ovakvog treba tražiti, mislim na razmišljanje....... :run:
PROČITAJTE OBAVEZNO !!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1881 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Ajdin Tinjak je četnik, velikosrbin, par exellance!
DELEGACIJA

#1882 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

PipiDugaDevetka wrote:Ajdin Tinjak je četnik, velikosrbin, par exellance!
Šta god da bio, opis je extra.....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1883 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

DELEGACIJA wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ajdin Tinjak je četnik, velikosrbin, par exellance!
Šta god da bio, opis je extra.....
Naravno da ću praviti jasnu razliku između časnih i poštenih Srba i velikosrba=četnika.
Primoran sam na to jer neki su nekada sve Nijemce zvali NAZZI, a sada više ne.
Bojim se, kako vrijeme odmiče i na vlast u Srbiji dolaze ''vikend četnici''-dobrovoljci, da će svi biti NAZZI.

Ajdin Tinjak u svom pismu IZJEDNAČUJE četnike=velikosrbe, ustaše=velikohrvate i Bošnjake=mudžahedine, selefije,...

Njemu su isti, izgleda, Zlobo Milošević=Tudjmanin NjoFra i Alija Izetbegović.

Ima prastara tema na podf. Historija/Povijest o ovim likovima, pa tamo o njima. Dobro je što ih svu trojicu nisu zakopali negdje na Bliskom istoku jer se nedavno desilo da je jedan u Egiptu ustao iz mrtvih, a prije otprilike 2000 godina još jedan je bio slučaj ustajanja iz groba u tom području.
Bez uvrede, molim,..Nije mi to bila namjera.
_Alcatraz_

#1884 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Zbog cega su postavljeni satori u koritu zeljeznice kod malog i velikog mosta? :wink:
Neka izlozba ili nesto slicno ili nesto deseto?
JohnnyS.

#1885 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:Zbog cega su postavljeni satori u koritu zeljeznice kod malog i velikog mosta? :wink:
Neka bosansko turska fondacija. Tj turci sa koledza nesto rade.
I naravno Dzej

#1886 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

_Alcatraz_ wrote:Zbog cega su postavljeni satori u koritu zeljeznice kod malog i velikog mosta? :wink:
Možes i ti ako hoćeš ispeći kolače ,pa doneseš njima da prodaju, to kasnije ide u dobrotvorne svrhe, za školske internate, djecu bez roditelja, itd ...
FOČANSKI PROPISI

#1887 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

VreloBosne wrote:

Za tebe je samo MEĐED valjan kandidat.
VreloBosne

#1888 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

FOČANSKI PROPISI wrote:
VreloBosne wrote:

Za tebe je samo MEĐED valjan kandidat.
Nije "MEĐED" :? nego 'Medvjed' ... jos se nisi naucio kulturi i pravopisu.
_Alcatraz_

#1889 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

VreloBosne wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Za tebe je samo MEĐED valjan kandidat.
Nije "MEĐED" :? nego 'Medvjed' ... jos se nisi naucio kulturi i pravopisu.
Kultura i pravopis? Mislis na srpski ili hrvatski pravopis? Po svemu sudeci svog jezika se sve vise stidimo, pa sve vise koristimo srpsko-hrvatske rijeci.
Focak se trudi da ubaci malo starog istocno-bosanskog izgovora. Isto tako po srpsko-hrvatskom pravopisu nije ispravno reci ĐEDO umjesto djed ili ti dedo, ali recimo u istocnoj bosni se tako govori. Covjek ne pise knjigu pa da mora koristiti izvorne srpske i hrvatske rijeci nego komentarise na forumu, pa tako moze i turcizme koristiti. SRBI VISE OD NAS KORISTE TURCIZME, PA I STARE BOSANSKE RIJECI.
Tako su nam nametnuli pa na Ilidzi danas vijecnici izgovaraju rijeci "opcina", "ocitovanje", "saopciti"... Nisu to bosanske rijeci ali su nam nametnuli da budu ispravne.
fidoremilienko

#1890 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Ne bi bilo lose, kada bi neka vlast, ulozila novac da se Velika Aleja malo "popravi". Tu prije svega mislim na asfalt i na izgradnju biciklistickih staza. Valjda cemo i to docekati.
VreloBosne

#1891 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... ilidi.html
DELEGACIJA

#1892 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

fidoremilienko wrote:Ne bi bilo lose, kada bi neka vlast, ulozila novac da se Velika Aleja malo "popravi". Tu prije svega mislim na asfalt i na izgradnju biciklistickih staza. Valjda cemo i to docekati.
Mislim da tu ne bi išlo (nažalost).........
Dosta bolje se vidi (veći efekat) kada je to negdje u centru ili gdje smeta.........a tamo je nekako zavučeno
pa onda narodu se kaže "eeeeeeeeee kako mi to gradimo....." i tako to!!!!
_Alcatraz_

#1893 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote:Ne bi bilo lose, kada bi neka vlast, ulozila novac da se Velika Aleja malo "popravi". Tu prije svega mislim na asfalt i na izgradnju biciklistickih staza. Valjda cemo i to docekati.
Cega? :lol:
Oni do prije par godina forsirali da se drvece posijece zbog neke (africke) bakterije koja unistava stabla i da prave novu veliku aleju, vjerovatni punu betona.
Bilo bi lijepo, ali jos ljepse bi bilo kada bi postavili cunjeve ili rampu tako da ne moze svaka bagra sa autom da se voza alejom.
Zatim upozoriti fijakere da uspore malo jer ima ljudi koji hodaju i izbjegavaju balegu od njihovih konja, a pored toga i moraju da se sklanjaju pri brzom prolazenju fijakera pored njih. Fijakeri zure da bi napravili sto vise tura.
Postaviti neke eko-kante za smece i sl. duz cijele aleje, a maknunti one kontejnere koji kvare ugled Velike aleje.

Prije svega treba malo kulture uvesti!
PipiDugaDevetka

#1894 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
Oni do prije par godina forsirali da se drvece posijece zbog neke (africke) bakterije koja unistava stabla i da prave novu veliku aleju, vjerovatni punu betona.
Bilo bi lijepo, ali jos ljepse bi bilo kada bi postavili cunjeve ili rampu tako da ne moze svaka bagra sa autom da se voza alejom.
Zatim upozoriti fijakere da uspore malo jer ima ljudi koji hodaju i izbjegavaju balegu od njihovih konja, a pored toga i moraju da se sklanjaju pri brzom prolazenju fijakera pored njih. Fijakeri zure da bi napravili sto vise tura.
Postaviti neke eko-kante za smece i sl. duz cijele aleje, a maknunti one kontejnere koji kvare ugled Velike aleje.

U Pragu isto voze fijakeri i kočije sa upregnutim konjima. Balege na praškim ulicama NEMA!
:?:
fidoremilienko

#1895 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:

Slazem se sa navedenim, ali mogao bi se bar asfalt uraditi.
Ne mogu rampe, jer imaju ljudi tamo kuce. Ko im je dozvolio...
A fijakeri? Nasa posla.
_Alcatraz_

#1896 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote: Ne mogu rampe, jer imaju ljudi tamo kuce. Ko im je dozvolio...
A fijakeri? Nasa posla.
Mogu rampe, s tim sto ce vlasnici imati daljinski ili karticu za rampu isto kao sto u pojedinim gradskim zgradama sto svi stanari koji imaju parking mjesto imaju daljinski za zajednicku garazu.
fidoremilienko

#1897 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote: Ne mogu rampe, jer imaju ljudi tamo kuce. Ko im je dozvolio...
A fijakeri? Nasa posla.
Mogu rampe, s tim sto ce vlasnici imati daljinski ili karticu za rampu isto kao sto u pojedinim gradskim zgradama sto svi stanari koji imaju parking mjesto imaju daljinski za zajednicku garazu.
Efikasnije bi bilo da policija pise velike kazne, vjeruj, vise bi se isplatilo. Samo po dzepu ;-)
FOČANSKI PROPISI

#1898 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

VreloBosne wrote: Nije "MEĐED" :? nego 'Medvjed' ... jos se nisi naucio kulturi i pravopisu.
Je li ti to mene učiš pravopisu i kulturi?
FOČANSKI PROPISI

#1899 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Onomad,
kad sam pisao o genijalcu iz SDA labaratorije dr.prof.načelniku Sena(h)idu Memiću,koji je osmislio,i realizovao(uz pomoć Elvisa Vrete iz NAŠE SRANKE) voćnjak, od Ilidže do Sokolović kolonije,zamišljenom trasom uskotračne pruge za ,sumornu,Hrasnicu ,zaboravih napomenuti da on nije jedini "goran" na Ilidži.
Postoji još jedan lik, (vječiti SDA direktor) koji se odaziva na ime HARBINJA SAFET.
On je još davne 1997.posadio ,Od Stupa do Čengić Vile,vjerovali ili ne,mediteranske platane.
Jedne godine se polome,druge smrznu,treće,ne opadne lišće...
ima li neko u ovom gradu da im prekrati muke?

Ima li neko u ovom gradu da trajno ukine tu SDA labaratoriju?
FOČANSKI PROPISI

#1900 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

:bih:
Locked