Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FOČANSKI PROPISI

#1676 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

U Sokolović Koloniji,prema centralnoj džamiji,turci pomjerili ogradu 6 metara.
Molio bi našeg jarana da u petak, na džumi, u Kovačima, priupita načelnika zna li šta o tome.
(na ovom se prostoru parkirala auta za vrijeme bajram namaza)
_Alcatraz_

#1677 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Salah ad-Din wrote:Ko o cemu, Ilidzanci o opcinskim izborima :D
Pa misa mu, vama je to najvazniji dogadjaj na Ilidzi, pored toliko lijepih tema o Ilidzi, ko` je kupio Enko, gdje najbolje pojesti na Ilidzi, Verena Cerovina gostovala u Oscaru (bivsi Papparazo) :D , Šele u gimnaziji napastvuje djevojcice, Turci preuzimaju teritoriju, parking kod Doma Zdravlja pojeftinio na marku za vazdan, dokle smo s dzamijom, gdje se igraju termini, gdje se razbacuje kosarke, a vi se uhvatili izbora ko` pijan plota :D

Ne zivim na opstini Ilidza, ali jako puno vremena provodim dole, jer ste mi drazi od moje opstine :run:
Izbori su glavni jer ako ovako nastavi postacemo evropski Meksiko.

"Enko" je na 4 godine kupio/iznajmio Samir H. (vlasnik "Premium") i neko od njegovih ljudi ce to da vodi u naredne 4 godine.

Verena Cerovina gostovala na ilidzi? Papa nije dolazio na ilidzu, ali je Verena dolazila. Veoma znacajno.

Zna li neko sta je sa onom dzamijom u koritu zeljeznice?
Salah ad-Din

#1678 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Salah ad-Din »

_Alcatraz_ wrote:
Pa misa mu, vama je to najvazniji dogadjaj na Ilidzi, pored toliko lijepih tema o Ilidzi, ko` je kupio Enko, gdje najbolje pojesti na Ilidzi, Verena Cerovina gostovala u Oscaru (bivsi Papparazo) :D , Šele u gimnaziji napastvuje djevojcice, Turci preuzimaju teritoriju, parking kod Doma Zdravlja pojeftinio na marku za vazdan, dokle smo s dzamijom, gdje se igraju termini, gdje se razbacuje kosarke, a vi se uhvatili izbora ko` pijan plota :D

Ne zivim na opstini Ilidza, ali jako puno vremena provodim dole, jer ste mi drazi od moje opstine :run:
Izbori su glavni jer ako ovako nastavi postacemo evropski Meksiko.

"Enko" je na 4 godine kupio/iznajmio Samir H. (vlasnik "Premium") i neko od njegovih ljudi ce to da vodi u naredne 4 godine.

Verena Cerovina gostovala na ilidzi? Papa nije dolazio na ilidzu, ali je Verena dolazila. Veoma znacajno.

Zna li neko sta je sa onom dzamijom u koritu zeljeznice?
Pravi se, pravi se, ali znas kako je to na Ilidzi, uvjek fali para. Onaj efendija se na dzumama stalno zali, od kad je umro rahmetli Cenanovic, sve je stalo, pa i gradnja dzamije.

Nego gdje je sala za sastanke u maloj aleji?
_Alcatraz_

#1679 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:U Sokolović Koloniji,prema centralnoj džamiji,turci pomjerili ogradu 6 metara.
Molio bi našeg jarana da u petak, na džumi, u Kovačima, priupita načelnika zna li šta o tome.
(na ovom se prostoru parkirala auta za vrijeme bajram namaza)
Budi sretan pa su turci a ne Tibra ;-) Oni bi ti platili da sruse i dzamiju kao sto su na Stupu srusili kucu (spomenik kulture) koja je bila pod zastitom FBiH.
_Reds_

#1680 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Pa ocigledno da ides u 4. gimanziju, dakle jos si zelen da bi glasao ;), tako da tebe izbori i ne mogu toliko interesovati.

Enko je valjzda kupio Hurem.

Najbolje pojesti kod Brajlovica i u Paneri.

Verena me interesuje kao i desavanja u Tanzaniji.

Za priking smo pisali, pojeftinio odavno.

Termini se igraju tamo gdje nadjes slobodno, i platis, u KSC je 70KM sat i pol, kako unutra tako i vani.
U skolama se mogu naci i jeftiniji termini.

Sto se tice umjetne trave, dakle ima teren KSC-a, ima u Hrasnici teren, i na Stupu kod Pennija, ne znam da li ima jos gdje, osim kod Turaka na Burchu.

Dzamija se koliko sam vidio pravi, gotovi betonski radovi, eh sad ima jos tonu drugih radova. Tamo u Pejtonu ima ljudi sa prilicnim primanjima, ne pravi samo Opcina dzamiju, nego poguraju malo i građani džemata kojima ta dzamija pripada.

A za sto bi ti sastancio. I cija sala ?? Gore na spratu iznad onih kafica su prostori raznih stranaka, kao i udruzenja, pa vjerovatno ima i neka sala za sastanke.
_Alcatraz_

#1681 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
Sto se tice umjetne trave, dakle ima teren KSC-a, ima u Hrasnici teren, i na Stupu kod Pennija, ne znam da li ima jos gdje, osim kod Turaka na Burchu.

Dzamija se koliko sam vidio pravi, gotovi betonski radovi, eh sad ima jos tonu drugih radova. Tamo u Pejtonu ima ljudi sa prilicnim primanjima, ne pravi samo Opcina dzamiju, nego poguraju malo i građani džemata kojima ta dzamija pripada.
Trava ima i kod crkve na stupu-

Ti betonski radovi su jos prosle godine, ako ne i prije, bili gotovi.
Salah ad-Din

#1682 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Salah ad-Din »

Stali su radovi u dzamiji, 100%

Kakve su cijene, KSC je preskup, Holivud je 50 KM ja mislim, ostalo ne znam :/
_Reds_

#1683 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Holivudova sala je i po mala. U Butmiru, skolaska je otprilike onlika, ako ne i veca, a termin je bio 30 kermi cini mi se, bar prije godinu i nesto, za sat i po.

Uglavnom u skolama mozes dobiti puno povljnije termin, pogotovo ako ste nekad isli u tu skolu.

EDIT: Pocela predizborna kampanja.

http://www.facebook.com/events/359874754065555/
JohnnyS.

#1684 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

KSC Ilidza vanjski teren :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1685 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

JohnnyS. wrote:KSC Ilidza vanjski teren :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ode lopta u aut i treba ti mintu da je dohvatis, a tek ako je neko nabije tamo preko kafica :-D
_Reds_

#1686 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Admir_1984 wrote:
ode lopta u aut i treba ti mintu da je dohvatis, a tek ako je neko nabije tamo preko kafica :-D
Ako ode preko kafica moli Boga da je neko ne mazne tamo, dok ti dodjes :D hehee!

Ja znam jednog koji je uspio nabiti loptu i preko Ilidzanke, ala Ramos :D
Salah ad-Din

#1687 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Salah ad-Din »

Admir_1984 wrote:
A tek sto ode 80 KM :D
gradskadjeca

#1688 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by gradskadjeca »

Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
_Alcatraz_

#1689 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Admir_1984 wrote:
Jesi li kontao Ramosa zvati na termin ili svoju raju? :lol:
Ako ti lopta ode preko ilidzanke slobodno svrati na cevape jer loptu neces naci.
Dobri tereni sa vjestackom travom su u Peniju, kod crkve na Stupu i u hotelu Delminium. To je sto ja znam. Trava je svugdje skupa tako da se to ne moze porediti sa cijenama termina na parketu
_Reds_

#1690 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

U KSC-u je isto i unutra i vani.

60KM + PDV = 70,20 KM! Ako nemate ovih 20kf "me mere" :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1691 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

KASINDOLSKA: DA SE NE ZABORAVI, DA SE NE PONOVI

SARAJEVO (AA), 14.maj 2012. - Danas se navršava 20 godina od zločina u Kasindolskoj ulici u sarajevskoj Općini Ilidža.

„Udruženje Žene Kasindolske 1992.“, sugrađani i prijatelji obilježili su godišnjicu stradanja 38 civila, obilaskom lokacije u Kasindolskoj ulici odakle su tog 14. maja 1992. godine odvedeni u logor Kula, te predati tadašnjim vlastima Republike Srpske. Srpski agresori su ih strijeljali na Ravnoj Romaniji i naposlijetku ukopali u masovnu grobnicu Visoki vrh gdje su i pronađeni.

Nakon obilaska Kasindolske, članovi porodica ubijenih okupili su se na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu među kojima je bio i Enes Hajdarević sa svojim sinčićem. Enes je došao da prouči fatihu svom ocu i bratu.

„U grupi od 38 ubijenih je bio i moj brat Emir, koji je najmlađa žrtva zločina sa osamnaest godina, te babo Zildžo. Slogan njihove politike i propagande je bio da se ti Bošnjaci ubiju, što dalje odvedu i što dublje zakopaju. Jer "ako nema tijela, nema ni djela", kako su govorili. Mi smo 15 godina tragali za njihovim tijelima, a evo već 20 godina znaju svi, zna i Tužilaštvo i drugi istražni organi ko je počinio taj zločin. Još uvijek nismo dobili neku informaciju, još niko nije procesuiran za taj zločin koji se desio u Kasindolskoj ulici“, objasnio je Hajdarević novinaru agencije Anadolija.

Udruženje "Žene Kasindolske 92." već godinama prigodno obilježava 14. maj kojom prilikom se prisjećaju zločina nad njihovim najmilijim. Slogan njihovog okupljanja u Kasindolskoj ulici i na Kovačima i ove godine je "Da se ne zaboravi, da se ne ponovi".

Agencija Anadolija
:(
_Reds_

#1692 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Zalosno je sto ne postoji neko spomeni obiljezje na ovaj zlocin u Kasindolskoj ulici, ili ga ja barem nisam vidio.
JohnnyS.

#1693 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Salah ad-Din wrote:
Pravi se, pravi se, ali znas kako je to na Ilidzi, uvjek fali para. Onaj efendija se na dzumama stalno zali, od kad je umro rahmetli Cenanovic, sve je stalo, pa i gradnja dzamije.

Nego gdje je sala za sastanke u maloj aleji?
cak su joj i dodijelili ime "džamija Amera Ćenanovića"
_Alcatraz_

#1694 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:Zalosno je sto ne postoji neko spomeni obiljezje na ovaj zlocin u Kasindolskoj ulici, ili ga ja barem nisam vidio.
Nema 100%. Ove godine im je opstina ukinula dosta novca za organizaciju svega, pa su se malo zalili i na opcinu, a gospodja koja sve to organizuje nije htjela vise time da se bavi, jer nema novca.
Da li im je opcina ukinula pare jer su vecinom izginule sandzaklije, a memic je poznati hejter sandzaklija ili je nesto drugo po strani, ja ne znam. Ali su im ove godine uskracene pare za organizaciju.

Sto se spomenika tice tu je problem oko zemlje gdje da postave spomenik jer neda niko svoju avliju za spomenike, a opcina je kao i za kompletno asfaltiranje Kasindolske ulice veoma nezainteresirana, pa ukoliko je neko prosao kasindolskom mogao je primjetiti trotoare sirine 30ak cm :-)
Opravdanje za to nije da opcina nije mogla a rijesi imovinsko pravne odnose, jer je prije toga dozvolila legalizaciju svih objekata cijelom duzinom kasindolske da bi zatim trazili da otkupe avlije, umjesto da su obratno uradili. Taj problem imamo na cijeloj opcini ilidza. Dozvoli legalizaciju, pa pokusaj otkupiti tj. jos vise olaksati budzet, s tim sto tu privilegiju imaju samo podobni...
Last edited by _Alcatraz_ on 15/05/2012 17:05, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#1695 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:Zalosno je sto ne postoji neko spomeni obiljezje na ovaj zlocin u Kasindolskoj ulici, ili ga ja barem nisam vidio.
ja bi ukinuo sva obiljezja i sve dane sjećanja i napravio jedan centralni spomenik i jedan jedinstveni dan sjećanja na sve zrtve. ovako se na svakom dešavanju okupi po 20tak istih ljudi i to ne liči ni na šta. i sve boračke organizacije treba natjerat da se ujedine u jednu. pa da barem imaju koristi neke a ne ovako da svako kome padne na pamet napravi po jednu i prima po par hiljada od opštine koje ne mora pravdati a troši ih na sebe i sekretericu. slusao sam nekad davno na vijeću da na opštini ilidza ima 13 boračkih organizacija. ni jedna ne prima manje od 5 hiljada a par njih prima po 50 hiljada.
uzalud bačen novac.
_Alcatraz_

#1696 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote: ja bi ukinuo sva obiljezja i sve dane sjećanja i napravio jedan centralni spomenik i jedan jedinstveni dan sjećanja na sve zrtve. ovako se na svakom dešavanju okupi po 20tak istih ljudi i to ne liči ni na šta. i sve boračke organizacije treba natjerat da se ujedine u jednu. pa da barem imaju koristi neke a ne ovako da svako kome padne na pamet napravi po jednu i prima po par hiljada od opštine koje ne mora pravdati a troši ih na sebe i sekretericu. slusao sam nekad davno na vijeću da na opštini ilidza ima 13 boračkih organizacija. ni jedna ne prima manje od 5 hiljada a par njih prima po 50 hiljada.
uzalud bačen novac.
To si u pravu jer dosta novca iz budzeta se baca uzalud, a samo pojedinci imaju koristi od toga. Na obiljezavanju bude vise opcinara nego svih ostalih ljudi koji dodju na obiljezavanje.
FOČANSKI PROPISI

#1697 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Ako ima neko iz SDA da mi odgovori:
1.Ko je penzionera Fikreta Prevljaka predložio za predsjenika SDA Ilidže?
2.Je li on bio jedini,ili najbolji izbor?
3.Je li mu neko rekao da je on GUBITNIK,i pored hiljade bilborda od Goražda preko Trnova do Kozje ćuprije,na prošlim izborima,2010,ili se to još drži u tajnosti.
4.Ko su ti koji su ga izabrali da troši i naše pare.
FOČANSKI PROPISI

#1698 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Zamolio bih sve ilidžance da nam predlože svoje komšije,prijatelje za listu, da ne posuđujemo kandidate od SDA i SDP-a.
U obzir dolaze svi osim psihijatara,
Oni su potrebni drugim opcijama.
_Reds_

#1699 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

JohnnyS. wrote:
ja bi ukinuo sva obiljezja i sve dane sjećanja i napravio jedan centralni spomenik i jedan jedinstveni dan sjećanja na sve zrtve. ovako se na svakom dešavanju okupi po 20tak istih ljudi i to ne liči ni na šta. i sve boračke organizacije treba natjerat da se ujedine u jednu. pa da barem imaju koristi neke a ne ovako da svako kome padne na pamet napravi po jednu i prima po par hiljada od opštine koje ne mora pravdati a troši ih na sebe i sekretericu. slusao sam nekad davno na vijeću da na opštini ilidza ima 13 boračkih organizacija. ni jedna ne prima manje od 5 hiljada a par njih prima po 50 hiljada.
uzalud bačen novac.
Nije to tako bas kao sto ti kazes, uredu je to neko centralno obiljezje, ali na ulazu u Kasindolsu sa obje stranke treba staviti neku tablu, ili neki spomenik tu pored puta, jasno vidljiv da se pamti, da ne ne zaboravi. Ili neko mermernu plocu, istu na oba ulaza u ulicu, jaso uocljivu, svi koji prolaze tom ulicom.

Ja ovdje nisam govorio o borackim organizacijama, tu bi se mogao i sloziti sa tobom, nego sa tablama ili nekim drugim jedinstvenim vidom obiljezavanja mjesta stradanja.

Ono obiljezje u Hrasnici, poginuloj djeci mi je bilo OK; samo ne znam u kakvom je stanju sada.
Last edited by _Reds_ on 15/05/2012 17:50, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#1700 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote:
uzalud bačen novac.
Pitajte gospodu iz SDA zašto na Ilidži ima 21(13 je bilo nekad) boračko udruženje.
Locked