Hotspots u Sa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
melrose

#1 Hotspots u Sa

Post by melrose »

Pitanje:
Da li u Sarajevu (i gdje) postoje intrnet hotspots i ako ne postoje kako se moze spojiti na net bez fixnog tel. prikljucka (da li postoji nesto kao 'kredit')?
Hvala :)
Lace

#2 Re: Hotspots u Sa

Post by Lace »

mislim da svaki mjesec izadje jedna mala knjizica (navigator, informator ili tako nekako...)..mozda da vidis u turist birou...tu su sve info namjenjene za lakse snalazenje u gradi i izmedju ostalog s listom hot spotova...knjizica je pravljena za strance al korisna i lokalcima i mislim da se dijeli besplatno
Lace

#3 Re: Hotspots u Sa

Post by Lace »

Lace

#4 Re: Hotspots u Sa

Post by Lace »

Aura Perez wrote:Imas u Trasi (kafe uz kino Meeting Point), Tito - kod muzeja, mislim da ima u Bombonu - slasticarna na pocetku Kralja Tomislava, ne pada mi sada nista vise napamet. A zavisi u kojem ces dijelu grada biti, ali mislim da na vecini mjesta mozes imati bezicni u stanu. A ima sad i ono nesto preko USB-a, pokusaj na mtel.ba, mislim da moja komsinica ima njihov. A koliko znam, ni za ADSL kod telecoma ti ne treba telefonski prikljucak, samo sto se dugo ceka da dodju.

do sada je za ADSL uvijek trebao telefonski prikljucak (bez toga nije moglo)...ne treba ti za kablovski al ti treba kablovska tv :D...najbolja opcija wireless :D
holowey

#5 Re: Hotspots u Sa

Post by holowey »

Lace wrote:
Aura Perez wrote:Imas u Trasi (kafe uz kino Meeting Point), Tito - kod muzeja, mislim da ima u Bombonu - slasticarna na pocetku Kralja Tomislava, ne pada mi sada nista vise napamet. A zavisi u kojem ces dijelu grada biti, ali mislim da na vecini mjesta mozes imati bezicni u stanu. A ima sad i ono nesto preko USB-a, pokusaj na mtel.ba, mislim da moja komsinica ima njihov. A koliko znam, ni za ADSL kod telecoma ti ne treba telefonski prikljucak, samo sto se dugo ceka da dodju.

do sada je za ADSL uvijek trebao telefonski prikljucak (bez toga nije moglo)...ne treba ti za kablovski al ti treba kablovska tv :D...najbolja opcija wireless :D
ne zamjeri auri, raja malcice brka i izjednacava telefonski prikljucak sa telefonskim brojem... telefonski prikljucak, tj. parica izmedju lokacije i centrale je neophodna da bi bilo moguce uspostaviti adsl konekciju, a telefonski broj na toj parici ne mora biti aktiviran da bi adsl radio... iako znam slucajeva da je u zajednickim objektima stanovanja adsl jednom stanaru bio uvodjen preko parica drugog stanara, tako da teoretski (citaj: ako imas stelu) ako zivis u zgradi, mozes imati adsl i bez telefonskog prikljucka :wink:
melrose

#6 Re: Hotspots u Sa

Post by melrose »

Hvala!!! :-D
Post Reply