Horori pravosuđa KS
- Cherry-Cherry
#26 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Visoko sudsko i tužilačko vijeće
- dječak sa šibicama
#27 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Mozda bi sa Jablanicom i bilo nekakve, ikakve, solidarnosti... da sami jablanicani nisu uveli omertu peti dan nakon tragedije, niko nece pred kameru, niko ne spominje kamenolom. Svi imaju neke aferime u kriminalnim radnjama.
Sto se tice ovog slucaja, mi smo tu nemocni, zna se ko i kako imenuje ljude na odgovorne pravosudne pozicije. I da nas 100 hiljada izadje na ulicu, oni bi obecali kaznjavanje odgovornih, i na tome sve zavrsi. Do narednog slucaja.
U zemlji u kojoj je sistem koruptivan, drugacije i ne moze. Jedini lijek je diktatura kao u El Salvadoru i trpanje svih kriminalca u zatvore, sa tom razlikom sto je tamo potrpana ulicna banda koja je terorisala drzavu, ovdje su bande institucionalne. Tri puta tezi posao.
Sto se tice ovog slucaja, mi smo tu nemocni, zna se ko i kako imenuje ljude na odgovorne pravosudne pozicije. I da nas 100 hiljada izadje na ulicu, oni bi obecali kaznjavanje odgovornih, i na tome sve zavrsi. Do narednog slucaja.
U zemlji u kojoj je sistem koruptivan, drugacije i ne moze. Jedini lijek je diktatura kao u El Salvadoru i trpanje svih kriminalca u zatvore, sa tom razlikom sto je tamo potrpana ulicna banda koja je terorisala drzavu, ovdje su bande institucionalne. Tri puta tezi posao.
-
bejzik
#28 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-k ... /241227070
Ovi iz kantonalnog nešto objašnjavaju ali opet nisu objasnili i odredili krivca.
Ja ne znam prebaciti temu pa molim nekog od moderatora da je prebaci u forum "pravo"
Ovi iz kantonalnog nešto objašnjavaju ali opet nisu objasnili i odredili krivca.
Ja ne znam prebaciti temu pa molim nekog od moderatora da je prebaci u forum "pravo"
- Laplace
#29 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Jesam li ja nešto pogrešno pročitao ili ovaj ubica nije osuđen zbog ubistva nego zbogbejzik wrote: ↑28/12/2024 20:46 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-k ... /241227070
1. nasilja u porodici
2. nedozvoljenog posjedovanja oružja
(parfraziram, nisam popamtio doslovno navode).
Kao da ubistva nije ni bilo ili da ni kantonalnom ni vrhovnom sudu nije bitno to što je Alma ubijena.
Edit: Evo, kopirao sam. Ubistvo se ovdje i ne spominje.
Zatim je Vrhovni sud FBiH donio konačnu pravosnažnu presudu osudivši Hodžića na 20 godina zatvora za krivična djela Nasilje u porodici i krivično djelo Nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije bez odobrenja.
-
Drugclanbiblioteke
#30 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Dati rok vstv od 7 dana da utvrde odgovornost imenom i prezimenom. Ukoliko ne urade navedeno ukinut im Plate, vodu, struju i grijanje u kancelarijama, blokirati im sluzbene Telefone, Auta.
Sve sjednice VSVT a moraju uživo prenositi na TV-SAT.
Pa kud koji mili moji

Pa kud koji mili moji
- ElRe
#31 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Ne može to, nije po zakoni i proceduri 
-
bejzik
#32 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Bravo to bi bila bajkaDrugclanbiblioteke wrote: ↑29/12/2024 02:05 Dati rok vstv od 7 dana da utvrde odgovornost imenom i prezimenom. Ukoliko ne urade navedeno ukinut im Plate, vodu, struju i grijanje u kancelarijama, blokirati im sluzbene Telefone, Auta.
Pa kud koji mili moji![]()
![]()
- Haris.ba
#33 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
I nasilje u porodici daje mogucnost izricanja dugotrajne kazne zatvora.Laplace wrote: ↑28/12/2024 22:15Jesam li ja nešto pogrešno pročitao ili ovaj ubica nije osuđen zbog ubistva nego zbogbejzik wrote: ↑28/12/2024 20:46 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-k ... /241227070
1. nasilja u porodici
Kao da ubistva nije ni bilo ili da ni kantonalnom ni vrhovnom sudu nije bitno to što je Alma ubijena.
Zatim je Vrhovni sud FBiH donio konačnu pravosnažnu presudu osudivši Hodžića na 20 godina zatvora za krivična djela Nasilje u porodici i krivično djelo Nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije bez odobrenja.
Ne znam sta da kazem na tu tvoju kao da ubistva nije bilo.
Nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom je sta nego ubistvo?
-
bejzik
#34 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Član 222. (KZ FBIH)
naziv krivičnog djela : Nasilje u porodici
(1) Ko nasiljem, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir, tjelesnu cjelovitost ili psihičko zdravlje člana svoje porodice, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema članu porodice s kojim živi u zajedničkom kućanstvu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz st. 1. i 2. ovog člana upotrijebljeno oružje, opasno oruđe ili drugo sredstvo prikladno teško ozlijediti tijelo ili narušiti zdravlje, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(4) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 3. ovog člana član porodice teško tjelesno ozlijeđen ili mu je zdravlje teško narušeno, ili ako je krivično djelo iz st. od 1. do 3. ovog člana učinjeno prema djetetu ili maloljetniku, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do pet godina.
(5) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 4. ovog člana prouzrokovana smrt člana porodice, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od dvije do petnaest godina.
(6) Ko usmrti člana i kojeg je prethodno zlostavljao, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
zašto je uslov da te ubica prethodno zlostavljao - da bi mogao dobiti dugotrajni zatvor (+21) , a ako te nije prethodno maltretirao onda plafon zatvor do 15 godina (nije čak ni 20) wtf
(1) Ko nasiljem, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir, tjelesnu cjelovitost ili psihičko zdravlje člana svoje porodice, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema članu porodice s kojim živi u zajedničkom kućanstvu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz st. 1. i 2. ovog člana upotrijebljeno oružje, opasno oruđe ili drugo sredstvo prikladno teško ozlijediti tijelo ili narušiti zdravlje, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(4) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 3. ovog člana član porodice teško tjelesno ozlijeđen ili mu je zdravlje teško narušeno, ili ako je krivično djelo iz st. od 1. do 3. ovog člana učinjeno prema djetetu ili maloljetniku, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do pet godina.
(5) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 4. ovog člana prouzrokovana smrt člana porodice, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od dvije do petnaest godina.
(6) Ko usmrti člana i kojeg je prethodno zlostavljao, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
zašto je uslov da te ubica prethodno zlostavljao - da bi mogao dobiti dugotrajni zatvor (+21) , a ako te nije prethodno maltretirao onda plafon zatvor do 15 godina (nije čak ni 20) wtf
- Laplace
#35 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Ali ne piše "nasilje u porodici sa smrtnih iskodom" nego samo "nasilje u porodici". Bar tako je navedeno u citiranom članku.Haris.ba wrote: ↑30/12/2024 11:21I nasilje u porodici daje mogucnost izricanja dugotrajne kazne zatvora.Laplace wrote: ↑28/12/2024 22:15Jesam li ja nešto pogrešno pročitao ili ovaj ubica nije osuđen zbog ubistva nego zbogbejzik wrote: ↑28/12/2024 20:46 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-k ... /241227070
1. nasilja u porodici
Ne znam sta da kazem na tu tvoju kao da ubistva nije bilo.
Nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom je sta nego ubistvo?
- Haris.ba
- Laplace
#37 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Akoje tako, onda OK. Samo kažem kako bi to izgledalo nekome ko je neupućen i informiše se isključivo na osnovu teksta presude.
- Haris.ba
- Laplace
#39 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
Usput neka objasni zašto nije optužen i osuđen za ubistvo sa predumišljajem, jer je ovo (došao sa pištoljem i pucao joj u glavu) to jeste. Nekako mi ovo sve mlako, nekakve posredne kvalifikacije kao da se pazi da se ubica ne uvrijedi što su ga nazvali ubicom ili šta već. Znam, pravosuđe i zakon su za nas, laike, zapetljani, ali ja stvari volim zvati pravim imenom.
-
bejzik
#40 Re: Alma Kadić - horor pravosuđa KS
edit: promijenio sam naziv teme u "horori pravosuđa KS" iz "Alma Kadić - horor pravosuđa KS" da bismo se mogli baviti i drugim slučajevima pravosudnih crnjaka i horora (a ima ih mnogo nažalost), a svakako ćemo ispratiti i borbu Alminog brata do kraja.bejzik wrote: ↑30/12/2024 11:56 Član 222. (KZ FBIH)
zašto je uslov da te ubica prethodno zlostavljao - da bi mogao dobiti dugotrajni zatvor (+21) , a ako te nije prethodno maltretirao onda plafon zatvor do 15 godina (nije čak ni 20) wtf![]()
Ovo što citiram zakonsku odredbu oko kazni kod načina izvršenja krivičnog djela "nasilje u porodici" je meni apsurdno - zašto su spustili zakonski maximum sa 20 godina za "ubistvo" na 15 god. max ako je "ubistvo člana porodice" - valjda je porodica kao osnovna ćelija društva trebala biti zakonski više (barem jednako) zaštićena kao žrtva koja ti nije član porodice
znači ako tužilac traži preko 15 godina mora nedvojbeno dokazati da je žrtva bila maltretirana prije ubistva (po idućem stavu ovog člana zakona) wtf
-
bejzik
#41 Re: Horori pravosuđa KS
meni i dalje prikazuje stari naziv teme na naslovnici foruma, a kad unosim post novi naziv - molim moderatora da to edituje
OK JE SAD promijenilo se
OK JE SAD promijenilo se
-
bejzik
#42 Re: Horori pravosuđa KS
UBIO JE PRED SINOM
Anel Bećirović osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva supruge Emire Maslan
Morao je dobiti kaznu dugotrajnog zatvora preko 21 godinu
ali opet nesposobno tuzilastvo nije uspjelo u procesu

gledaj ovog masnokosog, ima li u njemu imalo ljudskosti ili nekog patriotizma da poštuje insistucije i poštenije se oblači kad već nema po zakonu i kodeksu način oblačenja - ima li nešto u tradiciji, bontonu, patriotizmu - u zraku
Anel Bećirović osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva supruge Emire Maslan
Morao je dobiti kaznu dugotrajnog zatvora preko 21 godinu
ali opet nesposobno tuzilastvo nije uspjelo u procesu

gledaj ovog masnokosog, ima li u njemu imalo ljudskosti ili nekog patriotizma da poštuje insistucije i poštenije se oblači kad već nema po zakonu i kodeksu način oblačenja - ima li nešto u tradiciji, bontonu, patriotizmu - u zraku
-
bejzik
#43 Re: Horori pravosuđa KS
SLUČAJ UBISTVA MLADE MAJKE Emire Maslan
opet raja piše u komentare, pa čak i član porodice žrtve izjavljuje
"DOBIO JE MAXIMALNU KAZNU ZA UBISTVO" POGREŠNO
Krivično djelo UBISTVO - (definisao je Krivični zakon FBiH članom 166) :
Kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se:
a) ko drugog usmrti na okrutan ili podmukao način;
b) ko drugog usmrti pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;
itd... (ovo se odnosi za ubistvo nekog ko nije član porodice)
specifično je "ubistvo u porodici" što imamo ovdje pa idemo na član 222. istog zakona :
Član 222
Nasilje u porodici
monstrum je po svim parametrima zaslužio KAZNU DUGOTRAJNOG ZATVORA (+ 21 G.)
HALOOOOOOOOOO
opet raja piše u komentare, pa čak i član porodice žrtve izjavljuje
"DOBIO JE MAXIMALNU KAZNU ZA UBISTVO" POGREŠNO
Krivično djelo UBISTVO - (definisao je Krivični zakon FBiH članom 166) :
Kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se:
a) ko drugog usmrti na okrutan ili podmukao način;
b) ko drugog usmrti pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;
itd... (ovo se odnosi za ubistvo nekog ko nije član porodice)
specifično je "ubistvo u porodici" što imamo ovdje pa idemo na član 222. istog zakona :
Član 222
Nasilje u porodici
monstrum je po svim parametrima zaslužio KAZNU DUGOTRAJNOG ZATVORA (+ 21 G.)
HALOOOOOOOOOO
-
bejzik
#44 Re: Horori pravosuđa KS
HORORI KANTONALNOG PRAVOSUDNOG SISTEMA SE NASTAVLJAJU
NOVE UŽASNE VIJESTI
Na Ilidži mučena i silovana djevojka od strane 3 muškarca među kojima se ističe poznati kriminalac benjamin aganović. Nije prošla ni godina dana od kada je ozbiljno osumnjičen za bacanje bombe na kuću (ni manje-ni više) NAČELNIKA STAROG GRADA. Pravosuđe je svojom letargijom, neradom i nemarom dovelo do još jednog horora i ženske žrtve nekvalitetno procesuirajući ovog zločinca.

NOVE UŽASNE VIJESTI
Na Ilidži mučena i silovana djevojka od strane 3 muškarca među kojima se ističe poznati kriminalac benjamin aganović. Nije prošla ni godina dana od kada je ozbiljno osumnjičen za bacanje bombe na kuću (ni manje-ni više) NAČELNIKA STAROG GRADA. Pravosuđe je svojom letargijom, neradom i nemarom dovelo do još jednog horora i ženske žrtve nekvalitetno procesuirajući ovog zločinca.
- Tvrtko II Kotromanić
#45 Re: Horori pravosuđa KS
ovaj aganovic se godinama spominje
negdje smo tu generacijski znam da je i u djetinjstvu/pubertetu bio hajvan
slucajevi poput njegovog su dusu dali za onaj "3 strikes out" policy
negdje smo tu generacijski znam da je i u djetinjstvu/pubertetu bio hajvan
slucajevi poput njegovog su dusu dali za onaj "3 strikes out" policy
- Chloe
- Photo mod
#46 Re: Horori pravosuđa KS
bejzik wrote: ↑28/01/2025 08:52 HORORI KANTONALNOG PRAVOSUDNOG SISTEMA SE NASTAVLJAJU
NOVE UŽASNE VIJESTI
![]()
-
bejzik
#47 Re: Horori pravosuđa KS
Jel ikad u historiji ovog grada bio ozbiljniji/veći protest ispred zgrade Suda/Tužilaštva KS ? 
-
dzigerica
#48 Re: Horori pravosuđa KS
22.6.2021 vijest na avazu :
uhapšeni su Kilerdži Džaner i Taner
osumnjičeni su od početka 2019. godine do hapšenja djelovali kao udružena kriminalna grupa te su stekli veću količinu novca od nezakonitih aktivnosti. Između ostalog otac i sinovi Kilerdži od amfetaminskog ulja su proizvodili drogu koju su u većim količinama prodavali dilerima na području Kantona Sarajevo, a koji su je dalje distribuirali narkomanima na ulici.
Sumnjiče se i da su krivotvorili vozačke dozvole i lične karte, nezakonito trgovali automobilima, posuđivali novac na kamatu te lažirali dokumentaciju za dobivanje kredita. Prilikom pretresa pronađena je droga, oružje i municija, veća količina krivotvorenih dokumenata, te jedna bomba.
---------------------------------
3 i po' godine nakon ove vijesti :
dešava se akcija policije Slovenije i BiH vezano za ubistvo Satka Kekića i hapsi se navedeni koji je očigledno na slobodi, a gledaj gore informacija o organizovanom kriminalu i obimu krivičnih djela

uhapšeni su Kilerdži Džaner i Taner
osumnjičeni su od početka 2019. godine do hapšenja djelovali kao udružena kriminalna grupa te su stekli veću količinu novca od nezakonitih aktivnosti. Između ostalog otac i sinovi Kilerdži od amfetaminskog ulja su proizvodili drogu koju su u većim količinama prodavali dilerima na području Kantona Sarajevo, a koji su je dalje distribuirali narkomanima na ulici.
Sumnjiče se i da su krivotvorili vozačke dozvole i lične karte, nezakonito trgovali automobilima, posuđivali novac na kamatu te lažirali dokumentaciju za dobivanje kredita. Prilikom pretresa pronađena je droga, oružje i municija, veća količina krivotvorenih dokumenata, te jedna bomba.
---------------------------------
3 i po' godine nakon ove vijesti :
dešava se akcija policije Slovenije i BiH vezano za ubistvo Satka Kekića i hapsi se navedeni koji je očigledno na slobodi, a gledaj gore informacija o organizovanom kriminalu i obimu krivičnih djela
-
bejzik
#49 Re: Horori pravosuđa KS

Odličan posao pravosuđa Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK)
upravljao volan nogom i izvodio opasne radnje poput preticanja, hvalio se vožnjom 200 od kilometara na sat, na autoputu - lišen slobode vozač
Na temelju naredbe Općinskog suda Konjic, uz saglasnost dežurnog kantonalnog tužitelja, izvršen je pretres kuće i vozila koje koristi navedena osoba, a sve u cilju dokumentovanja kaznenog djela "izazivanje opće opasnosti".
Bravo MUP HNK na identifikaciji i pronalasku
Bravo Tužilaštvo HNK na kvalifikaciji ove radnje kao krivično (kazneno) djelo, a ne kao prekršaj.
Bravo Sud Konjic za odobrenje i izdavanje naredbe za pretres.
Ovo je država

s druge strane u Sarajevu
slično divljanje :
180 km/h kroz grad
driftanje ispred SCC na glavnoj raskrsnici ispred državnog parlamenta i svih institucija
parkiranje na pozorišni trg
oni kvalifikuju kao prekršaj i izriču mu neke novčane kazne i bodove koje lik ismijava jer je očigledno milioner i neće ga okrznuti ni opametiti to
ma ja prekršaj se brzinski procesuira i manje posla nego da se ide na krivični proces i krivično djelo (pa makar da se pokuša, pa ako sud odbije takvu kvalifikaciju i optužnicu jbg pokušalo se ipak) a ovako jadno postupanje drzave
sramota za Tužilaštvo KS i ostale učesnike u procesu
-
bejzik
#50 Re: Horori pravosuđa KS
nije aktuelno nego nešto drugo tražim pa slučajno naletih na ovaj članak

Kurtović je dobro poznati istražnim organima i osuđivan je za više krivičnih djela.
U junu 2019. godine Kantonalni sud u Sarajevu osudio ga je na sedam i po godina zatvora
jer je bio na čelu kriminalne grupe koja je organizovala i rukovodila prostitucijom u Sarajevu.
Radilo se o akciji ”Lipstik” koju je razotkrila SIPA, a u presudi se navodilo da je grupa više od 10 godina organizovala rukovodila prostitucijom. U pružanje seksualnih usluga bilo je uključeno 28 djevojaka, od kojih su najmanje dvije bile maloljetne. Grupa je time stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.793.000 maraka.
Evo ako je odmah po presudi ušao u zatvor znači 2019 do 2024 odležao 5 godina prije nego se pojavio na slobodi i kidnapovao dječaka, te pokušao iznuditi novac od porodice
Horor od pravosuđa i države - teški horor

Kurtović je dobro poznati istražnim organima i osuđivan je za više krivičnih djela.
U junu 2019. godine Kantonalni sud u Sarajevu osudio ga je na sedam i po godina zatvora
jer je bio na čelu kriminalne grupe koja je organizovala i rukovodila prostitucijom u Sarajevu.
Radilo se o akciji ”Lipstik” koju je razotkrila SIPA, a u presudi se navodilo da je grupa više od 10 godina organizovala rukovodila prostitucijom. U pružanje seksualnih usluga bilo je uključeno 28 djevojaka, od kojih su najmanje dvije bile maloljetne. Grupa je time stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.793.000 maraka.
Evo ako je odmah po presudi ušao u zatvor znači 2019 do 2024 odležao 5 godina prije nego se pojavio na slobodi i kidnapovao dječaka, te pokušao iznuditi novac od porodice
Horor od pravosuđa i države - teški horor