Mozda bi ti mogao prvo odgovoriti na pitanje da li bi ti prijavio svog poslodavca koji recimo zakida na porezu, a da znas da ces ostati bez posla(otkaz ili eventualno firma se gasi zbog tih dugova), a vamo imas djecu koju treba hraniti?goran16v wrote:Pomovicu opet isto pitanje za koje niko od branitelja ucviljenih radnika ne odgovara:mahalas505 wrote: Da nije vlasnik mozda smjenio Jusufranica?
I dalje tvrdim sigurno da su radnici najmanje krivi u svemu ovom.
Zato se ti posteni i najmanje krivi radnici nisu digli protiv Jusufranica 97 - 98 sa su se milioni donacija i dotacija slijevale u GRAS nego tek 2005????
Ja sam zato da se treba izvrsiti reorganizacija, i ako strucna analiza pokaze da treba, eventualno otpustiti i visak radnika.goran16v wrote:Nisu, al ovi cvile, kukaju o ugrozenosti i masu nekim zahjevima k'o da su andjeli bez oraha u dzepovima.stetoskop wrote: Pa eto po tebi svi su pošteni, samo radnici grasa lopovi.
Zar misliš kada bi raspustio ove radnike i primio nove da bi bilo sve u redu i ne bi se kralo.
Druga stvar, nema reorganizacije GRAS-a koja ne podrazumjeva otpustanje viska radnika i/ili smanjenje plata. Eventualna kupovina novih vozila i pokrivanje minusa iz budzeta bez toga je samo odlaganje istog problema do sljedeceg puta. Bilo koja vlast ili uprava to da uradi nema sindikata ili radnika GRAS-a koji ce to podrzati i koji se nece dici protiv te vlade KS-a i uprave. Vise je nego jasno da radnici GRAS-a kroz sundikate hoce da se zadrzi postojeca struktura (plate i br, zaposlenih) a da se problem minusa rjesi povecanjem subvencija! Jest kako da ne!
Ali sam i zato da se napokon preuzme odgovrnost i izadje na cistac gdje su nestali milioni, jer ako se to ne uradi zasto se to ne bi ponovilo u buducnosti?
Uvijek sam bio za ovu opciju, po meni najbolja preventivna mjera. Bolje djeluje i od videonadzora.uglavnomja wrote:kad bi 10 ljudi bilo otpusteno zbog kradje, 11. bi dobro razmislio da li se ispalti ukrasti spajalicu