GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcid

#9376 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by akcid »

The Realist wrote:
akcid wrote:
udrch wrote:Konakoviću čestitam što je jednim ozbiljnim govorom u Skupštini natjerao GRAS-ovce da bez ispunjenja ikakvih uslova odmah pokrenu saobraćaj..
Građani Sarajeva jedinu zahvalnost za pokretanje vozila GRAS-a mogu uputiti Nabilu i Solakoviću.
Kao i Konaković, oni su tražili glasove na drugoj strani. Daj, ljudi onako ucjenjuju grad, a oni ih brane gdje god stignu. Eto, jadni radnici, NIŠTA oni nisu krivi i svo vrijeme su to naglašavali. Malo sutra....

PS
Samo za razliku od ove dvojice, Konaković je bio apsolutno upravu (gledamo li samo njegov govor), iako je u par navrata tokom govora sam sebi kontrirao (svi su otpušteni, pa onda pregovarat će ako se identifikuju....).
Ne zagovaram ja popularizaciju Nabila i Solakovića, naprotiv, ali su njih dvojica uspjeli nagovoriti Skupštinu da na govornicu izađe Muminović i da time Skupština prepozna pregovarača, da otupi maliciozno pucketanje bičem od strane Bubice, kategorično odbijanje svake teme i razgovora sa GRAS-ovcima bez bezuslovne "predaje" GRAS-ovaca itd. Dakle, njih dvojica su danas uspjeli biti političari, uspjeli su okončati nelegalnu obustavu rada i pokrenuti tramvaje. Da je Skupština poslušala Konakovića, Čardžića i ostale nakostriješene jastrebove i "lovce na odmetnute glave", građani Sarajeva bi se i sutra i prekosutra vozili tuđim autobusima, ili se ne bi vozili nikako, kriza bi bila nastavljena...

I ne, ne pripadam njihovoj - Kabilovoj i Solakovićevoj stranci, štaviše - ne bih ni po koju cijenu pristao na njihovu politiku i njihovog vođu, ali istinu moram priznati :oops:
sinergija

#9377 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sinergija »

MUNAFIK wrote:
sinergija wrote:
najveci demagog i populista u skupstini
Mozda jeste ali je rekao tacne i prave stvari koje su svi mogli reci a nisu i nisu smjeli...
a koliko stvari nije rekao. rekao je samo ono sto ne ide u prilog radnicima. jeli rekao sta o kriminalu SDA u toj firmi. nije.
jeli rekao ko je zaposljavao visak radnika. jeli rekao ko je kupovao socijalni mir godinama u to firmi.
jeli rekao ko je nabavljao mjenjace za tramvaj. jeli rekao kome su prodali pumpu u krugu grasa,
dino je rjecit i to mu se mora priznati, ali sa rijeci treba preci u djela.
veliki dio skupstine je htiop da sijece glave, i da je bilo po tome nikada gras nebi proradio.
jeli to politicar.
svaka cast ljudima koji su hladne glave danas razmisljali i zagovarali da se mora razgovarartzi. jer samo razgovorom se mogla ova situacija rijesiti. a ne prijetnjama tipa Bubice sa ''teroristima se ne razgovara''. da su gradjani imalo pametni sad gradjani trebaju traziti njegovu smjenu.
ljude koji traze, doduse na nepopularan nacin, pravo na koru hljeba on naziva teroristima. :shock:
uglavnomja

#9378 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

akcid wrote: Ne zagovaram ja popularizaciju Nabila i Solakovića, naprotiv, ali su njih dvojica uspjeli nagovoriti Skupštinu da na govornicu izađe Muminović i da time Skupština prepozna pregovarača, da otupi maliciozno pucketanje bičem od strane Bubice, kategorično odbijanje svake teme i razgovora sa GRAS-ovcima bez bezuslovne "predaje" GRAS-ovaca itd. Dakle, njih dvojica su danas uspjeli biti političari, uspjeli su okončati nelegalnu obustavu rada i pokrenuti tramvaje. Da je Skupština poslušala Konakovića, Čardžića i ostale nakostriješene jastrebove i "lovce na odmetnute glave", građani Sarajeva bi se i sutra i prekosutra vozili tuđim autobusima, ili se ne bi vozili nikako, kriza bi bila nastavljena...

I ne, ne pripadam njihovoj - Kabilovoj i Solakovićevoj stranci, štaviše - ne bih ni po koju cijenu pristao na njihovu politiku i njihovog vođu, ali istinu moram priznati :oops:

daj bolan sta lupas :roll:

niko od grasovaca nije htio biti odgovaran, nego su onako hinjski sjedili ondje, kao predstvanici 2 sindikata, koji nisu organizirali strajk...
kad je dosla voda do grla, skontali da ce polizati sve sto su zasrali, kao eto ono progovorio lik

a onda je cardzic donio policijski zapisnik gdje pise da je taj isti merhametli homofil muminovic bio taj koji je fizicki sprecavao radnike koji su htjeli da voze da izadju...

nadam se da ces ostati bez posla :x

a taj muminovic, kao ono dvoje hrakaca, i svi ostali da ce dobiti zabranu zaposljavanja u svim javnim sluzbama, da ce u zatvor i da ce im zadnju marku iz dzepa izbiti.
zateznistub

#9379 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:Ja predlazem da za prinudnog upravnika, kako se zagovara, dovedu Nedžada Brankovića, ili pak Narcisa Dzumhura, oni su pravi ljudi da iz ovog preduzeca izvuku sta se moze i da ga prodaju. ;)
Dokazane i provjerene patriote ove zemlje i glavne udarne igre Stranke demokratske anticipacije.

Nego, mene zanima kad se ide na naselje kod Kifle? Vidim skromna vikendica dobija svoj konacni oblik, treba to dobro zaliti.
Nisam bas u toku, ali ko zagovara da ovog terminatora dovede za prinudnog upravitelja?

Iz licnog iskustva znam kako ova spodoba umije dovesti do nule sve sto dotakne.
Last edited by zateznistub on 10/04/2013 21:48, edited 1 time in total.
cyprus

#9380 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

ladyblue18 wrote:
BegA_ wrote:Jesu li to oni najavili ponovni strajk?! Nisam bas nesto upratio.
Pa receno je da je najavljen strajk za 17. e sad hocel ga odrzati ...
Ako će biti po zakonu, onda nemam ništa protiv... Petrović je to lijepo objasnio, al izgleda da niko njega ne šljivi 5%... Međutim, neshvatljivo mi je kako stoka može nekažnjeno proć za teror tokom ovih 9 dana? :-) :-)
jastuk1

#9381 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jastuk1 »

sinergija wrote:
MUNAFIK wrote:
sinergija wrote:
najveci demagog i populista u skupstini
Mozda jeste ali je rekao tacne i prave stvari koje su svi mogli reci a nisu i nisu smjeli...
a koliko stvari nije rekao. rekao je samo ono sto ne ide u prilog radnicima. jeli rekao sta o kriminalu SDA u toj firmi. nije.
jeli rekao ko je zaposljavao visak radnika. jeli rekao ko je kupovao socijalni mir godinama u to firmi.
jeli rekao ko je nabavljao mjenjace za tramvaj. itd. itd.

Upravo to i jeste rekao!

Konaković je upravo i spomenuo i SDA u tom negativnom svjetlu, nimalo laskavo, zato nemoj pričat bezveze. I to na početku obraćanja je uradio. Oni koji su slušali mogu to i potvrditi.

Konaković i Čardžić ustvari i jestu bili strašni nakostriješeni jastrebovi, i svaka im čast jer su uspješno konačno probudili ove koji su obustavili rad.

Ovdje jedino nekog možeš dovesti u red kad mu konačno zaprijetiš otkazom.
zateznistub

#9382 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:^^
@zateznizub

Upravo zato sam to i rekao. Veliki inzenjer i majstor reciklaze. Mada, SDA je puna takvih majstora, cega se god dotaknu upropaste. Naravno potpuno svjesno i planirano.

Citam i cujem sad razne kombinacije, pretpostavljam da od stecaja nece biti nista, ali zagovaraju neki vid prinudne uprave.
Samo ne vjerujem da ce Centrotrans potpuno da se povuce, nesto im je sigurno obecano.

Vidjecem rasplet u narednim danima.

P.S. Konakovica mi je smjesno i komentarisati, osim u kontekstu objekta koji je napravio, samo nisu poznati prihodi. Mora da ga je stranka nagradila za poslusnost.
Koliki je on inzenjer, znaju samo uposlenici zeljeznica i zatim Energoinvesta koje je svukao na nulu.

Blago kuci koju on zaobiđe.

Konakovic....ko ono bi Konakovic?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9383 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

zateznistub wrote:Koliki je on inzenjer, znaju samo uposlenici zeljeznica i zatim Energoinvesta koje je svukao na nulu.

Blago kuci koju on zaobiđe.
Istina
zateznistub wrote:Konakovic....ko ono bi Konakovic?
Najpoželjniji neženja :D
uglavnomja

#9384 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

kakave veze ima konakoviceva kuca sa tim da su gradjani 9 dana hodali pjeske :roll:

i sto ne komentarises kuce i aute i vikendice i putovanja tvojih kolega sto su po fb nakacili slike :-)
jastuk1

#9385 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote:
Nego, mene zanima kad se ide na naselje kod Kifle? Vidim skromna vikendica dobija svoj konacni oblik, treba to dobro zaliti.

E moj Lipi - niko nama nije kriv kad ne znamo znanje. :sad:

Šta drugo preostaje nego čestitati mu. Danas je Konaković stvarno iskoristio vakum i bio maestralan na skupštini. Ne pratim puno politiku, nisam ni glasao zadnjih 5, 6 godina, ali ono danas je bila čista desetka.
akcid

#9386 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by akcid »

uglavnomja wrote:
akcid wrote:...:
daj bolan sta lupas :roll: ...

nadam se da ces ostati bez posla :x ...
Malo više pristojnosti u diskusiji i manje ad hominem načina i sličnog pokušaja diskreditacije, ne bi bilo naodmet :-)

Ne pripadam nijednoj stranci i podjednaku odgovornost od svake očekujem. Žao mi je ako te povrijedi kritika tvoje opcije, ali svako pogriješi :-)
zateznistub

#9387 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:E to ces morati pitati kosarkase KK Bosna, a onda i kolege sa DIF-a, izgleda je u pitanju vanserijski kapacitet, narocito kad je u pitanju populizam i slatkorjecivost, ali evo, pali. :D
I uskoro stanovnik Poljina.

P.S. Cestitati Konakovicu? :lol: :lol: :lol:

Dobro, poznato je meni ko su idoli mladima i ko se sve smatra za uspjesne ljude, tako da me ovakve izjave ne cude. :lol:
Svaka ti je zlatna! :thumbup:

Osim na relaciji lo-bhtelecom :lol:
The Realist

#9388 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

akcid wrote: Ne zagovaram ja popularizaciju Nabila i Solakovića, naprotiv, ali su njih dvojica uspjeli nagovoriti Skupštinu da na govornicu izađe Muminović i da time Skupština prepozna pregovarača, da otupi maliciozno pucketanje bičem od strane Bubice, kategorično odbijanje svake teme i razgovora sa GRAS-ovcima bez bezuslovne "predaje" GRAS-ovaca itd. Dakle, njih dvojica su danas uspjeli biti političari, uspjeli su okončati nelegalnu obustavu rada i pokrenuti tramvaje. Da je Skupština poslušala Konakovića, Čardžića i ostale nakostriješene jastrebove i "lovce na odmetnute glave", građani Sarajeva bi se i sutra i prekosutra vozili tuđim autobusima, ili se ne bi vozili nikako, kriza bi bila nastavljena...

Pa sam si vidio da su se svi ograđivali, zašto onda pričati? Ovdje su ministar i premijer bili apsolutno upravu. Hebote, pa promijenili su sto uslova, hebemu.... I onda onakvo ponašanje tokom štrajka. Pa pojedinci su zaslužili da ih odmah namlate.

Iskreno, meni je svejedno postalo hoće li proraditi prevoz, pod uslovom da se jednom za sva vremena riješi funkcionisanje GRAS-a (naravno, uz ovo dolazi insistiranje na procesuiranju najodgovornijih, ali to je drugi dio priče), a koštali su me njihove obustave jako, jako puno, vjeruj....

Ako su ovime postigli to da ništa neće biti od reorganizacije preduzeća (smanjenja broja radnika, smanjenja plata i toplog obroka na normalan nivo), te da ćemo se opet voziti u nesigurnim vozilima, ili da se uopšte nećemo moći voziti, jer nema dijelova za vozila (gledam ljude koji idu sa Otoke na mojmilo, pa skoro svaki dan stoji natpis da je kombi u kvaru, a ionako ga imaju svakih 40 minuta i na prvoj stanici često ne mogu svi stati), da se radnicima neće uplaćivati doprinosi, da će se zaduženja povećavati, šta mi imamo od ovoga?

Pa bolje još mjesec dana ovako trpiti, ali onda srediti sve jednom zauvijek.

Ako uprkos ovome mogu dovesti do reorganizacije preduzeća, onda ja potez za pohvalu, ali....

Eh, pošto sam pohvalio ministra i premijera, sada da ih i "kudim". Da li oni misle samo kažnjavati vozače i neke od organizatora, ili sve ostale? Kao što rekoh, vozače da sve otpuste, moraju opet isti broj ljudi zaposliti. Čak i da sada zaposle manje, uskoro se mora na ovaj broj dovesti njihov broj, jer će trebati za vozila. Ono što ne treba su prekomjerni ljudi u administraciji, vjerovanto čistačice, pa vrlo vjerovatno i revizori (ne treba puno revizora, treba samo da rade svoj posao i da im se daju određene ovlasti, jer kada nekoga klepe po džepu, onda ti preventivno kupuješ kartu, dok ovako ionako skoro nikoga ne kazne, pa nije ni bitno što ih je "mali milion") i tu neka vrše smanjenje broja radnika.

Također, neka uplate ljudima šta je preostalo i neka idu u penziju, samim time su uveliko smanjili broj radnika i mogu zaposliti samo one koji trebaju preduzeću.

No, nekako nisam siguran da se idem ovim putem, nego će se udariti po vozačima da se kaže da se nešto uradilo i opet će njihove administracije ostati pun klinac.

I za kraj, ako Himzanija, Mahmutović (ili kako već) i još par njih ne dobiju otkaze i ne odgovaraju za sve u zadnjih godinu i nešto, onda ja nabijam i tužilaštvo i sve ove ostale na neku stvar.
jastuk1

#9389 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote:E to ces morati pitati kosarkase KK Bosna, a onda i kolege sa DIF-a, izgleda je u pitanju vanserijski kapacitet, narocito kad je u pitanju populizam i slatkorjecivost, ali evo, pali. :D

Dobro, poznato je meni ko su idoli mladima i ko se sve smatra za uspjesne ljude, tako da me ovakve izjave ne cude. :lol:
Mislim da sam stariji godionu dana od njega - meni je 38, tako da meni Konaković, a ni niko drugi sigurno nije neko u koga gledam - da ne koristim paganske izraze tipa idol, itd. Danas se on jako dobro probio i zapao za oko mnogima koji inače neprate politiku ali su bili primorani gledati skupštinu. Iskoristio je vakum, postavio se ko superkičmenjak i šta drugo nego mu čestitati. Još ako nastavi da djeluje prema tužilaštvu kako je najavio - ima dobro utaban put da ubire poene u narodu samo tako.
DiplomataSaSela

#9390 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DiplomataSaSela »

Tako je kad se malo podvikne i zaprijeti tuziteljici da bi i ona mogla ostat bez plate...kad joj se kazu cinjenice sa argumentima...barem je od danas jasno pod cijim je tuziteljica uticajem i da su radnici samo bili igracka u necijim rukama...jasno je danas bilo u cijim...volili ga ili mrzili al Dino je danas najkonkretniji bio...ni na jedno pitanje mu tuziteljica nije odgovorila...samo da se na ovom ne zavrsi...bez kazni i otkaza ovo nas ceka opet...
cvrcak i mrav

#9391 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cvrcak i mrav »

Cisto jedno prakticno pitanje: vaze li martovski kuponi i za april?
jastuk1

#9392 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jastuk1 »

DiplomataSaSela wrote:Tako je kad se malo podvikne i zaprijeti tuziteljici da bi i ona mogla ostat bez plate...kad joj se kazu cinjenice sa argumentima...barem je od danas jasno pod cijim je tuziteljica uticajem i da su radnici samo bili igracka u necijim rukama...jasno je danas bilo u cijim...volili ga ili mrzili al Dino je danas najkonkretniji bio...ni na jedno pitanje mu tuziteljica nije odgovorila...samo da se na ovom ne zavrsi...bez kazni i otkaza ovo nas ceka opet...

Sugurno da nas čeka opet. :sad: Sad valja skupit para za taksi i to da se ima kad opet odluče da ne rade. :zzzz:
South Blue Mama

#9393 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by South Blue Mama »

martovski kuponi su kod Centrotransa i ostalih vazili, da li ce vaziti kod GRAS-a ostaje nam da ujutro provjerimo
Last edited by South Blue Mama on 10/04/2013 22:29, edited 1 time in total.
uglavnomja

#9394 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

akcid wrote:
uglavnomja wrote:
akcid wrote:...:
daj bolan sta lupas :roll: ...

nadam se da ces ostati bez posla :x ...
Malo više pristojnosti u diskusiji i manje ad hominem načina i sličnog pokušaja diskreditacije, ne bi bilo naodmet :-)

Ne pripadam nijednoj stranci i podjednaku odgovornost od svake očekujem. Žao mi je ako te povrijedi kritika tvoje opcije, ali svako pogriješi :-)

izvini, stvarno rijetko ispadne nesto nepristojno od mene :oops:

ali nemoj vaditi iz konteksta, zasto ne odgovoris konkretno na napisano? ko je gledao skupstinu zna jako dobro o cemu pricam, a ti ocito imas neku viziju u glavi, sda sdp sbb bla bla... samo crno-bijelo. do danas za mene je sda bila crna 100%, osim onoga sta je amor masovic radio u ratu, ali tad jos nije clan, bar ne onaj sto se slika ... poslije sve 0 do 0.
sindikalisti su postupili krajnje hinjski, dino je ispao laf.
daj jedan argument da nije tako, a da se ne spominju dinini ispiti, kk bosna, kuca i stranka. hamo, vid mu gl0ve :-)
uglavnomja

#9395 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

DiplomataSaSela wrote:Tako je kad se malo podvikne i zaprijeti tuziteljici da bi i ona mogla ostat bez plate...kad joj se kazu cinjenice sa argumentima...barem je od danas jasno pod cijim je tuziteljica uticajem i da su radnici samo bili igracka u necijim rukama...jasno je danas bilo u cijim...volili ga ili mrzili al Dino je danas najkonkretniji bio...ni na jedno pitanje mu tuziteljica nije odgovorila...samo da se na ovom ne zavrsi...bez kazni i otkaza ovo nas ceka opet...

tuziteljica je ostala bez teksta kad je na nju neko podviknuo, mislim preneseno, pozvao je na odgovornost i poslusnost. :-) cuj ona je sefica svih sefova, a da nju neko za nesto proziva - ne bi ona o tome, nije po zakonu, a ni nadleznost, :roll:
a znanja da odgovori zadatku ocito nikad nije ni imala.

za razliku od gospodje v.d. koja je sposobna, pametna, elokventna i snalazi se koliko je uslovi dopustaju. nadam se da ce istrajati na otkazima :)
and

#9396 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

jastuk1 wrote:

Mislim da sam stariji godionu dana od njega - meni je 38, tako da meni Konaković, a ni niko drugi sigurno nije neko u koga gledam - da ne koristim paganske izraze tipa idol, itd. Danas se on jako dobro probio i zapao za oko mnogima koji inače neprate politiku ali su bili primorani gledati skupštinu. Iskoristio je vakum, postavio se ko superkičmenjak i šta drugo nego mu čestitati. Još ako nastavi da djeluje prema tužilaštvu kako je najavio - ima dobro utaban put da ubire poene u narodu samo tako.
kako će djelovati prema tužilaštvu?
fredi_bobic

#9397 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fredi_bobic »

ko će sljedeći u štrajk? taxisti, ljekari, nastavnici, hajmo mišljenja
udrch

#9398 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

uglavnomja wrote:

tuziteljica je ostala bez teksta kad je na nju neko podviknuo, mislim preneseno, pozvao je na odgovornost i poslusnost. :-) cuj ona je sefica svih sefova, a da nju neko za nesto proziva - ne bi ona o tome, nije po zakonu, a ni nadleznost, :roll:

za razliku od gospodje v.d. koja je sposobna, pametna, elokventna i snalazi se koliko je uslovi dopustaju. nadam se da ce istrajati na otkazima :)
pa Konaković je u diskusiji jasno je prozvao i ponovio u stenogram da će joj on donijeti dokaze zbog kojih je morala pokrenuti krivični postupak..mislim da se najviše odnosi na onu Himzanijinu šanersku izjavu: mi nećemo raditi, dva dana, tri dana, sedam dana..vozila neće izaći iz kruga GRAS-a..
ne čudi me Lud i Ponosan..toliko je frustracije u njemu da ne bi priznao ni da je mlijeko bijelo..
jebiga ne možemo svi biti SDA-ovci, ja jesam, ali nisu svi..vrati se par stranica unazad i pogledaj šta su ljudi napisali ovdje, rzaličitih profila, političara, zajebanata, sportista..sa svih pdfova..
njegova diskusija je bila jedina danas..a bilo je više prijavljenih, nekoliko puta je Malička ponovila hoće li oni riječ..
poslije njegovog govora je uslijedila pauza, pa poslije pauze ova dvojica faHraonovaca mole da se onaj obrati, par minuta kasnije Ademović obavijesti Skupštinu da je moguće da GRAS proradi u roku sahat vremena..pa ond ako fol izlazi onaj sindikalac i moli ih da krenu raditi..
bio je jasan, nije štedio nikoga: ni grasovce, ni tužiteljstvo, ni sudstvo, ni sda, ni sbih, ni sdp, ni vlade, ni skupštine, ni direktore..
sve je prozvo imenom i prezimenom..i ne kontam kakav je to populizam..populizam je ono što je prekuče Pedja Kojović izjavio..
akcid

#9399 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by akcid »

uglavnomja wrote:... ko je gledao skupstinu zna jako dobro o cemu pricam, a ti ocito imas neku viziju u glavi, sda sdp sbb bla bla... sindikalisti su postupili krajnje hinjski, dino je ispao laf.
daj jedan argument da nije tako, a da se ne spominju dinini ispiti, kk bosna, kuca i stranka. hamo, vid mu gl0ve :-)
Ako želiš raspravu o Dini Konakoviću - Kifli, otvori temu s takvim naslovom, ovo je tema o GRAS-u, i zadržao bih se na njoj
and

#9400 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

udrch wrote:
uglavnomja wrote:

pa Konaković je u diskusiji jasno je prozvao i ponovio u stenogram da će joj on donijeti dokaze zbog kojih je morala pokrenuti krivični postupak..mislim da se najviše odnosi na onu Himzanijinu šanersku izjavu: mi nećemo raditi, dva dana, tri dana, sedam dana..vozila neće izaći iz kruga GRAS-a..
ne čudi me Lud i Ponosan..toliko je frustracije u njemu da ne bi priznao ni da je mlijeko bijelo..
jebiga ne možemo svi biti SDA-ovci, ja jesam, ali nisu svi..vrati se par stranica unazad i pogledaj šta su ljudi napisali ovdje, rzaličitih profila, političara, zajebanata, sportista..sa svih pdfova..
njegova diskusija je bila jedina danas..a bilo je više prijavljenih, nekoliko puta je Malička ponovila hoće li oni riječ..
poslije njegovog govora je uslijedila pauza, pa poslije pauze ova dvojica faHraonovaca mole da se onaj obrati, par minuta kasnije Ademović obavijesti Skupštinu da je moguće da GRAS proradi u roku sahat vremena..pa ond ako fol izlazi onaj sindikalac i moli ih da krenu raditi..
bio je jasan, nije štedio nikoga: ni grasovce, ni tužiteljstvo, ni sudstvo, ni sda, ni sbih, ni sdp, ni vlade, ni skupštine, ni direktore..
sve je prozvo imenom i prezimenom..i ne kontam kakav je to populizam..populizam je ono što je prekuče Pedja Kojović izjavio..
najbolje da je on tužiteljicu na kongres stranke pozvao :mrgreen:
Post Reply