akcid wrote:
Ne zagovaram ja popularizaciju Nabila i Solakovića, naprotiv, ali su njih dvojica uspjeli nagovoriti Skupštinu da na govornicu izađe Muminović i da time Skupština prepozna pregovarača, da otupi maliciozno pucketanje bičem od strane Bubice, kategorično odbijanje svake teme i razgovora sa GRAS-ovcima bez bezuslovne "predaje" GRAS-ovaca itd. Dakle, njih dvojica su danas uspjeli biti političari, uspjeli su okončati nelegalnu obustavu rada i pokrenuti tramvaje. Da je Skupština poslušala Konakovića, Čardžića i ostale nakostriješene jastrebove i "lovce na odmetnute glave", građani Sarajeva bi se i sutra i prekosutra vozili tuđim autobusima, ili se ne bi vozili nikako, kriza bi bila nastavljena...
I ne, ne pripadam njihovoj - Kabilovoj i Solakovićevoj stranci, štaviše - ne bih ni po koju cijenu pristao na njihovu politiku i njihovog vođu, ali istinu moram priznati

Pa sam si vidio da su se svi ograđivali, zašto onda pričati? Ovdje su ministar i premijer bili apsolutno upravu. Hebote, pa promijenili su sto uslova, hebemu.... I onda onakvo ponašanje tokom štrajka. Pa pojedinci su zaslužili da ih odmah namlate.
Iskreno, meni je svejedno postalo hoće li proraditi prevoz, pod uslovom da se jednom za sva vremena riješi funkcionisanje GRAS-a (naravno, uz ovo dolazi insistiranje na procesuiranju najodgovornijih, ali to je drugi dio priče), a koštali su me njihove obustave jako, jako puno, vjeruj....
Ako su ovime postigli to da ništa neće biti od reorganizacije preduzeća (smanjenja broja radnika, smanjenja plata i toplog obroka na normalan nivo), te da ćemo se opet voziti u nesigurnim vozilima, ili da se uopšte nećemo moći voziti, jer nema dijelova za vozila (gledam ljude koji idu sa Otoke na mojmilo, pa skoro svaki dan stoji natpis da je kombi u kvaru, a ionako ga imaju svakih 40 minuta i na prvoj stanici često ne mogu svi stati), da se radnicima neće uplaćivati doprinosi, da će se zaduženja povećavati, šta mi imamo od ovoga?
Pa bolje još mjesec dana ovako trpiti, ali onda srediti sve jednom zauvijek.
Ako uprkos ovome mogu dovesti do reorganizacije preduzeća, onda ja potez za pohvalu, ali....
Eh, pošto sam pohvalio ministra i premijera, sada da ih i "kudim". Da li oni misle samo kažnjavati vozače i neke od organizatora, ili sve ostale? Kao što rekoh, vozače da sve otpuste, moraju opet isti broj ljudi zaposliti. Čak i da sada zaposle manje, uskoro se mora na ovaj broj dovesti njihov broj, jer će trebati za vozila. Ono što ne treba su prekomjerni ljudi u administraciji, vjerovanto čistačice, pa vrlo vjerovatno i revizori (ne treba puno revizora, treba samo da rade svoj posao i da im se daju određene ovlasti, jer kada nekoga klepe po džepu, onda ti preventivno kupuješ kartu, dok ovako ionako skoro nikoga ne kazne, pa nije ni bitno što ih je "mali milion") i tu neka vrše smanjenje broja radnika.
Također, neka uplate ljudima šta je preostalo i neka idu u penziju, samim time su uveliko smanjili broj radnika i mogu zaposliti samo one koji trebaju preduzeću.
No, nekako nisam siguran da se idem ovim putem, nego će se udariti po vozačima da se kaže da se nešto uradilo i opet će njihove administracije ostati pun klinac.
I za kraj, ako Himzanija, Mahmutović (ili kako već) i još par njih ne dobiju otkaze i ne odgovaraju za sve u zadnjih godinu i nešto, onda ja nabijam i tužilaštvo i sve ove ostale na neku stvar.