usrala se guza
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- uglavnomja
#9251 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kazu da izlaze
usrala se guza
usrala se guza
-
hhaarree
#9252 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dje sta kako kud 
-
MadFrog
#9253 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
krenuo gras. u vladi su bezmudnici. nece nista od ovog bit, nit ce ko biti procesuiran. sramota
- respo
#9254 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sad ih hapsiti za volanom za one koje se utvrdi da su strajkovali 
-
mahalas505
#9255 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E moj ti pa vidis kakvu je narod izabrao vlast, pa nije ni bolje zasluzio. I ne bih da ruznom zvucim, ali ima kod nas ovdje izreka, malo cu je parafrazirati, ipak nije bas za foruma, "mozes ti do sutra pricati"(inace u orginalu malo bolje bi docarala sta sam htio reci).dresdener78 wrote:Opet ona nesretna privatizacija....
Situacija na ulicama, takva kakva sada jeste, je demo-verzija budućeg stanja privatiziranog javnog saobraćaja na divlji način.
- Privatnik ni u kojem slučaju neće koristiti tramvaje ni trolejbuse pošto njihova obnova je veoma skupa i za privatan džep NIJE ATRAKTIVNA. Znam da mnogi foteljaši maštaju o zamjeni tramvajske pruge za još dvije putne trake sa asfaltnom površinom. Bez šina, naravno. A mnogi profiteri/biznismeni maštaju npr. o šoping centru na mjestu remize.
- To će značiti još više automobila i totalnu blokadu prolazećih autobusa, jer javni saobraćaj neće više imati odvojen prostor na ulici gdje auta ne mogu smetati - ili samo minimalno. Tipična pojava biću autobusi zaglavljeni u beskrajnoj gužvi.
- Saobraćaj će se odvijati samo na linijama koje su profitabilne, jer privatnik nije neko dobrotvorno društvo.
- Kanton očigledno želi da sebi opere ruke, da se riješi bremena koje danas predstavlja GRAS sa 120-150 miliona KM duga potrebom hitnih investicija u obnovu, i u kojem vlada totalna anarhija.
- Kanton i grad će zauvijek izgubiti mogućnost nekog utjecaja na razvoj javnog saobraćaja ali to ne predstavlja očigledno problem za nikoga.
Nema volje za rješenje situacije ni na jednoj strani. To što su učinili uposlenici GRAS-a je ružno, ali čini mi se da su samo upali u zamku napravljenu od foteljaša. Ova situacija izaziva opravdan gnjev građana, dakle foteljaši će dobiti podršku javnosti u definitivnoj likvidaciji GRAS-a. Dakle u ovom trenutku skoro svaki političar može računati na podršku javnosti u slučaju rastjerivanja GRAS-ovaca, i ubrzane prodaje firme nekom profiteru za sitne pare uz neku kovertu u svoj džep. Reanimacija i modernizacija sarajevskog javnog saobraćaja je veliko finansijsko brijeme, Kanton očigledno nema niti para niti volje za to. Samo u tramvaje, koji su godinama zanemareni, bi morali hitno uložiti desetine miliona KM. Dakle umjesto javnog će biti saobraćaj samo komercijalan, privatan. Maršrutke.
Pa sta da ocujes od naroda koji kaze uvodjenje novih trolebuskih linija bi stvarale guzvu,koji bi ukidali tramvajsku prugu(dok je neki drugi gradovi sanjaju da naprave).
Jedva cekam da pocne Centra da vozi i kad on uvede svoje standarde za voznju, i kad nastane jedno veliko
- Panini
#9256 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Izjeo vuk magarca za 9 dana = 18 miliona maraka, ako su bubica i zeljkovic dogovorili barem po 1% sa Centrotransom i prevoznicima iz RSa super
- Nisrin
#9257 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sutra ce biti gustoooo, zanima me sta ce biti sa Centrotransom, kuponima, kartama, reivzorima...
-
hhaarree
#9258 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
blago sam razocaran 
- Prpa.ba
#9259 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidi se da su SBB-ovci i SDP-ovci iskoristili pauzu za relaksaciju situacije. 
EDIT: Avaz prvi objavio vijest. Ocekivano.
- Pitarrr82
#9260 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako se ovo ne istjera do kraja treba krenuti na Vladu jer ce nam se ovo ponoviti za mjesec, dva...
- and
#9261 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovaj nek bude revizor,dino nek mijenja sijalice,a himzaniju za poslanika:mrgreen:Edin H. wrote:Hvalacrnoplavo wrote:cardzic, jer je predsjedavajuca rekla da ne zna vozit tramvaj, doduse rekao je "mogu ja bit i revizor a nek ministar vozi"Edin H. wrote: Jeli to iz stranke Zelenih?![]()
Znaci konstruktivna i relevantna se rasprava vodi
- uglavnomja
#9262 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kaze v.d. da su podnesene ili ce biti podnesene krivicne prijave protiv svih vozaca koji su odbili voziti.
-
zvrk
#9263 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Polomili graDZAni centrine buseve
- Prpa.ba
#9264 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Predvidjam smirivanje teme do sutra u podne, onda reaktivaciju sredinom ljeta.uglavnomja wrote:kaze v.d. da su podnesene ili ce biti podnesene krivicne prijave protiv svih vozaca koji su odbili voziti.
-
hhaarree
#9265 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad ovi misle krenut, ja eo s prozora gledam. Ni iz depoa ni odozdo iz grasa nista ne izlazi
- travar
#9266 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Obraz đon, pa bi mu čovjek noge polomiozvrk wrote:Polomili graDZAni centrine buseve
- akcid
#9267 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Panini wrote:Izjeo vuk magarca za 9 dana = 18 miliona maraka, ako su bubica i zeljkovic dogovorili barem po 1% sa Centrotransom i prevoznicima iz RSa super
Ispod je Centrotransova karta za prevoz putnika, izdavana u vozilima u zadnjih 8 dana od GRAS-ove obustave rada.

Pitao sam već:
Ko ostvaruje prihod od prodaje ovih karata,
Zna li iko tačan broj prodanih karata, i
Da li je u Poreznoj upravi evidentiran promet od prodaje ovih karata?
-
pathyeshme
#9268 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Avaz obrisao vijest objavljenu u 18:00 da će 'GRAS početi voziti za sat vremena'.hhaarree wrote:kad ovi misle krenut, ja eo s prozora gledam. Ni iz depoa ni odozdo iz grasa nista ne izlazi
- uglavnomja
#9269 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hhaarree wrote:kad ovi misle krenut, ja eo s prozora gledam. Ni iz depoa ni odozdo iz grasa nista ne izlazi
rekli na tv sa da krecu, odmah
raspad njihovog sistema je poceo kad je damir poceo da mase spiskovima iz policije, koji su ljudi prijavljeni da su sprecavali ostale da rade
-
hhaarree
#9270 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa sto su obrisalipathyeshme wrote:Avaz obrisao vijest objavljenu u 18:00 da će 'GRAS početi voziti za sat vremena'.hhaarree wrote:kad ovi misle krenut, ja eo s prozora gledam. Ni iz depoa ni odozdo iz grasa nista ne izlazi
- Panini
#9271 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo upravo vidim da je avaz povukao vijest, nema jos nista dok se ne postigne dogovor 
-
udrch
#9272 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
baš su se trudili da GRAS proradi što prije..Prpa.ba wrote:Vidi se da su SBB-ovci i SDP-ovci iskoristili pauzu za relaksaciju situacije.
obećali su valjda ovim iz sindikata da će im naći mjesto ako pokrenu obustavu..
kad je Konaković jasno iznio stav da dole više nema uposlenika, Radžo odmah prestade Ademovića nazivati ratnim drugom i on i Kabil doslovno mole da se krene..
jebiga nema 1700 radnih mjesta nigdje, da ga jebeš..
tramvaji krneuli bez ikakvog dogovora, kojeg nije ni bilo..onog sindikalca stjeraše sa govornice..Radnici GRAS-a u narednih sat mogli bi pokrenuti vozila, saznaje "Dnevni avaz", a to je potvrđeno i na hitnoj sjednici Skupštine KS, koja je u toku.
Kako saznajemo, radnici su se okupili i spremni su pokrenuti tramvaje istog trenutka kad dogovori budu postignuti. Pregovori i dalje traju.
haVaz
Last edited by udrch on 10/04/2013 18:58, edited 1 time in total.
-
pathyeshme
#9273 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kažu da se još dogovaraju, čim se dogovore pale tramvaje.hhaarree wrote:pa sto su obrisalipathyeshme wrote:Avaz obrisao vijest objavljenu u 18:00 da će 'GRAS početi voziti za sat vremena'.hhaarree wrote:kad ovi misle krenut, ja eo s prozora gledam. Ni iz depoa ni odozdo iz grasa nista ne izlazievo i na vijestima kazu da su pristali da voze al niko ne veli kad
-
zvrk
#9274 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Trebali su prvi dan zakolit muminovica da se obrati radnicima. E bijedo i bogu si teskai
- žuta lala