Ipak za primjerom koji najbolje opisuje što na Istoku znači neuspjeh moramo posegnuti nešto dalje u prošlost. Tijekom 80-ih godina svi vlakovi japanskih željeznica su kasnili ukupno nešto više od pet minuta te je osramoćen ovim strašnim neuspjehom tadašnji japanski ministar prometa počinio ritualno samoubojstvo.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- and
#9151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
samo za dinu japanca
- bogumila
#9152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
moze ova OPSADA osim ovog "oslobodite i pohapsite".
jos samo fali da gras ima nadleznost za hapsenje
hahahahahha
nek dodaju u zahtjeve i to (dok nije pocela sjednica)

jos samo fali da gras ima nadleznost za hapsenje
hahahahahha
nek dodaju u zahtjeve i to (dok nije pocela sjednica)
- Alfons Kauders
#9153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
svi mi bolesniuglavnomja wrote:ocito nemas djece, a, srecom, niko ti nije bolestanAlfons Kauders wrote:
rekao sam za struju i vodu...
a sto se tice zdravstva, skolstva, murije, sudstva itd.... sto se mene tice neka sutra idu kucama i nek se ne vracaju![]()
drugacije bi tamburao kad bi imao 2/3 komada oko 10 godina kako came u kuci po citav dan, nepismeni, a ti moras dati otkaz da ih cuvas ili platiti zenu da ih cuva...
o doktorima da ne pricam![]()
hebat ga, mogu shvatiti da ne volis dinu i automatski moras pljunuti (hr0knuti) na sve sto kaze, ali sad si ukakio i sefa i stanicu
kako bi tamburao? jutros dogovarao pregled, 60 markica... cca pola sata zajebancije... i to kod najjaceg doktora za te stvari kojeg sam mogao naci u gradu... sta mislis druze kako bi prosao da idem regularno? do doma zdravlja po uputnicu, pa do bolnice, pa nista, pa opet, pa cekaj, pa uleti bocu pica il neki kurac... i u tom mi prodje sedmica, kosta me nekoliko puta vise nego privatluk...
to i jest jebeni problem javnog sektora - sto misle da su nezamjenjivi...
a za dinu me zivo zaboli kurac
-
hhaarree
#9154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da im nije upo ba onaj sto je maloprije pitao gdje zasjedaju
nestali s mape evo sahat
- vivax
#9155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Daj mi jedan konkretan razlog zasto bi gradjani sa njima strajkovali...??memx wrote:Evo prijedlog rješenja problema, mislim da je većine građana Sarajeva:
1. Da oni koji drže Gras pod kontrolom (trenutno), puste tramvaje u rad odmah i bezuslovno.
2. Zauzvrat ćemo im mi (građani) pomoći da dođu do svojih prava tako što ćemo zajedno s njima štrajkovati 17.4.2013. pred vladom Kantona, (pod uslovom da tada ne bude obustave saobraćaja), i svakog 17 narednog mjeseca, ako treba.
3. Ukoliko se ne odazovu na ovaj poziv, a Skupština danas ništa konkretno ne riješi, građani Sarajeva večeras razmatraju prijedlog da sutra uđu u krug Grasa silom i uzmu svoje tramvaje, po cijenu života. Tako smo i 6.4.1992 branili ovaj grad, tako ćemo i sada ako treba.
4. Ovo shvatite kao vrlo ozbiljan prijedlog.
Pa dok su oni kupovali poslove u grasu..Nisu razmisljali o tome da to znaci da ga vode pogresni ljudi.I da ga tadasnje vodje pljackaju...Dok su ih njihovi rodjaci zaposljavali...Nisu razmisljali da ce nekad biti mozda visak pa nece ljudi imati para da ih isplate...Zasto da se neko bori za prava ljudi koji su isti ko i ovi u vladi..lopov do lopova..bagra i banda bjelosvjetska .... Sad neka se puše i neka strajkuju..Samo im treba svima otkaze podjeliti pa tek onda firmu osvjeziti sa mlađom rajom..A ne ovako ih 700 drka neku stvar u firmi a nece u penziju da ide...Ili im navaliti specijalnu jedinicu jedno 5-6 onih kombija..Da ih ispresavijaju pa da onda strajkuje u bolnici.. (Cast izuzecima ima ih i postenih) ali ih je 90% je bagra neviđena...
-
Johnny_x
#9156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zamislite sitiaciju kad bi rudari iz Kaknja Banovića i Breze krenuli štrajkovati ko GRAS-ovci. Njima su također neuslovni materijali za rad(rade na mašinama starim i po 30 godina), svaki dan rizikuju svoje živote, a plata im je ko u GRAS-ovaca. Tad ne da bi paralisali Sarajevo, već niko u državi ne bi imo struje termoelektrane ne bi uopšte radile. Svakog budučeg radnika koji se zaposli u GRAS-u trebalo bi odvesti u rudnik i nek provede jedan dan sa rudarima, pa nek vide muku zarađwnog novca.
- uglavnomja
#9157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hhaarree wrote:da im nije upo ba onaj sto je maloprije pitao gdje zasjedaju![]()
nestali s mape evo sahat
-
jastuk1
#9158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čini se da je Dino jedini koji je mao imao petlju da kaže ono od čega svi bježe. I još par stvari koje ni meni nisu pale napamet. Moram da mu čestitam kako se postavio u ovoj situaciji.gorgonzola wrote:Gledam ovu skupštinu i kontam pa ko nama vodi kanton .jedino im je dino na kraju istinu rekao. I da spomenuo je i sda u negativnom svjetlu. Čudno ali svaka mu čast.o onoj tužiteljici ne treba riječi trošiti. Bože sačuvaj.
Izgledalo je kao da smo danas dobili nekog budućeg predsjednika SDA.
- uglavnomja
#9159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
evo hina nazad 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#9160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E, djeco draga ...memx wrote:Evo prijedlog rješenja problema, mislim da je većine građana Sarajeva:
1. Da oni koji drže Gras pod kontrolom (trenutno), puste tramvaje u rad odmah i bezuslovno.
2. Zauzvrat ćemo im mi (građani) pomoći da dođu do svojih prava tako što ćemo zajedno s njima štrajkovati 17.4.2013. pred vladom Kantona, (pod uslovom da tada ne bude obustave saobraćaja), i svakog 17 narednog mjeseca, ako treba.
3. Ukoliko se ne odazovu na ovaj poziv, a Skupština danas ništa konkretno ne riješi, građani Sarajeva večeras razmatraju prijedlog da sutra uđu u krug Grasa silom i uzmu svoje tramvaje, po cijenu života. Tako smo i 6.4.1992 branili ovaj grad, tako ćemo i sada ako treba.
4. Ovo shvatite kao vrlo ozbiljan prijedlog.
Skoro svaki vozač GRAS-a ima dozvolu za nošenje oružja ...
-
dezurni_ucenik
- bogumila
#9162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
izgleda da jest, i usput posl'o sms radeljasuhhaarree wrote:da im nije upo ba onaj sto je maloprije pitao gdje zasjedaju![]()
nestali s mape evo sahat
jel to bio isti nick, onaj sto se ovdje bio svez'o radeljas pa radeljas ???
sad pazite kako ljudima odgovarate na forumu, vidite do cega moze dovesti
ako covjek kaze da je radeljas u vladi, U VLADI JE.
- uglavnomja
#9163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sta je ovom nabilu
jadni radnici, gladni, zedni ... dijalog dijalog pa dijalog ...
s kim bolan covjece, s kim? s 400 ljudi odjednom? sindikat se bravi blesav i sakriva iza mase.
jadni radnici, gladni, zedni ... dijalog dijalog pa dijalog ...
s kim bolan covjece, s kim? s 400 ljudi odjednom? sindikat se bravi blesav i sakriva iza mase.
-
gidra
#9164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jebote ovdje i budala zna da je opozicija sve ovo zakuhala, pa samo slušajte ovog fahraonovog poslušnika doktora, samo što su se malo zajebali kontali su da će GRAS-ovci imati podršku naroda, ali zabiše autogol sebi na kraju 
-
MUNAFIK
#9165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Backovic pusi na Skupstini iza Nabila 
-
memx
#9166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja nisam dijete. Ja za svojih skoro 30 godina staža imam bar pola svog jednog tramvaja tamo. Ne bojim se ja njihovog oružja.antimobbing wrote:E, djeco draga ...memx wrote:Evo prijedlog rješenja problema, mislim da je većine građana Sarajeva:
4. Ovo shvatite kao vrlo ozbiljan prijedlog.![]()
Skoro svaki vozač GRAS-a ima dozvolu za nošenje oružja ...
- uglavnomja
#9167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
aaa hoce damir da skupstinari vozi autobus
i ko ne smije, on ce prvi da njega udare
a jos predsjednica: mi ne znamo voziti autobuse
osnova je bila: gras je napravio 2 miliona stete, neko mora odgovarati za to, nema pomilovanja za lopove
i ko ne smije, on ce prvi da njega udare
a jos predsjednica: mi ne znamo voziti autobuse
osnova je bila: gras je napravio 2 miliona stete, neko mora odgovarati za to, nema pomilovanja za lopove
- bogumila
#9168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cardzic:
1. "nisu marsovci dosli u krug grasa da ovo organizuju"
2. "hajmo mi svi sad dole da vozimo tramvaje"
mirjana malic:
"mi zaista ne znamo vozit tramvaje, evo ja ne znam"

1. "nisu marsovci dosli u krug grasa da ovo organizuju"
2. "hajmo mi svi sad dole da vozimo tramvaje"
mirjana malic:
"mi zaista ne znamo vozit tramvaje, evo ja ne znam"
-
Ponosan
#9169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nazalost banda koju su zaposlili vecinom SDA i Za BIH,sada prave haos tim istim ljudima i citavom gradu,realno GRAS ima minimalno 1000 radnika viska,i ne znam kako Kanton ovo vise moze trpiti...SDP I SBB se ponasaju licemjerno,bodre nelegalne strajkace,loze ih i zajedno s njima ucestvuju u ovom cirkusu! GRAS je rupa bez dna,i ogroman novac koji ide iz budzeta za neradnike u tom propalom preduzecu samo je dokaz koliko su davno trebali ici u Stecaj!Desnik wrote:GRAS-ovci zarađuju 2000 KM mjesečno, i sve nas hebu u mozak danima.
GRAS je banda lopova i neradnika!
Čuj 1750 zaposlenih imaju na 200 vozila,
to je udaranje gujcama od dosade,
gdje svako gleda da šta ukrade i prošverca.
-
dezurni_ucenik
#9170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jeste li primijetili da neko stalno hrace u mikrofon? 
Last edited by dezurni_ucenik on 10/04/2013 17:04, edited 1 time in total.
- Panini
#9171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Banda koja ima 18 ruku i koja donosi sve odluke u KS nece nazalost nista uraditi po pitanju GRASa, realno je da ta firma ne moze normalno poslovati pa onda je treba ukinuti otpustiti visak radne snage i onda sve od nule. Trebalo bi od 92 pa do danas provesti cjelokupnu reviziju i ispitati ko je i na kakav nacin pljackao imovinu i sredstva iz GRASa, nazalost sa ovakvim tuzilastvom i zastupnicima sibicarima poput Konakovica, Rađe, Zukica i Radeljasa koji su obicni piljari ova skupstina nema taj kapacitet
- uglavnomja
#9172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sta je ovo bilo, sta je neko pitao da nabil rekao da nece da odgovori jer to vrijedja zdrav razum, intiligenciju ?
- Lakat Jebić
#9173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ocam nadrealisti

- Lakat Jebić
#9174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pitao ga zukic jel on na celu ovih ljudi sto ne daju da gras voziuglavnomja wrote:sta je ovo bilo, sta je neko pitao da nabil rekao da nece da odgovori jer to vrijedja zdrav razum, intiligenciju ?
-
l33t
#9175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
"9 puta 2 miliona 18 je " hebote camdzic pokazuje znanje