obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
Koliko vrijedi pizdunovo obečanje? onoliko koliko treba tinti da se osuši i zato mislim da građani sarajeva trebaju ako već nemogu i neće da podrže radnike GRASa da se malo strpe jer ti ljudi vode bitku za sve građane Sarajeva koji uzgred nemaju muda da se suprostave pizdunima u skupim odjelima i autima.
Stidite se građani Sarajeva, stidite se svoje oholosti i licemjerja svoga kukavičlika i svoje gluposti.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- nosara
#901 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- valterbranisarajevo
#902 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Ostalo je zapisano kako su grasovci blokirali pristup stajalištima Centrotransu i razbijali stakla na autobusima punim putnika...
- drndalo
#903 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Malo mi je pukao film, pa sam u napadu nemoci odlucio da im napisem stimulativan e-mail, nek' makar moraju sluzbeni inbox prazniti... Ako dijelite slicne zelje, evo vam 3 e-mail adrese objavljene na njihovoj web-strani... Pa udrite... Ako im stigne 1000 kom. sigurno ce se zaliti na hackerski napad "izvana"...
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
- GAU8
#904 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne
Cujes li ti sebe ?!? Garant imas nekoga u GRAS-u
Lako je strajkovati kad mozes za taoca uzet cijeli grad.
Sjeti se malo stvarno jadnih ljudi poput onih radnika iz krivaje, pa na njih niko ne izgubi ni jednu rijec....
Mogu strajkovati do sudnjeg dana ako zele.
- valterbranisarajevo
#905 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako nije bitno jesu li u pravu ili nisu. To je ključno pitanje....nosara wrote:obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
Koliko vrijedi pizdunovo obečanje? onoliko koliko treba tinti da se osuši i zato mislim da građani sarajeva trebaju ako već nemogu i neće da podrže radnike GRASa da se malo strpe jer ti ljudi vode bitku za sve građane Sarajeva koji uzgred nemaju muda da se suprostave pizdunima u skupim odjelima i autima.
Stidite se građani Sarajeva, stidite se svoje oholosti i licemjerja svoga kukavičlika i svoje gluposti.
- jedna tamo
#906 Re: Pitanje o GRASU
ja ne smatram da su radnici krivi, jer sam lično radila u dvije firme koje ne daju platu, ne možeš ovjerit zdravstvenu, uvijek moraš imati 200 KM sakriveno jer plate možda neće biti 3 mjeseca, napustila sam sve to al šta sa ljudima koji imaju djecu
kredit? jedino ako si misliš presudit...tako da ih podržavam i treba stat više u kraj ovom haosu od države, ako se ovo uopšte može nazvati državom
žao mi je ljudi koji ispaštaju, to je žalosno al eto bar centrotrans vozi a ovi koji žive od malte pa gore komotno mogu pješke....
kredit? jedino ako si misliš presudit...tako da ih podržavam i treba stat više u kraj ovom haosu od države, ako se ovo uopšte može nazvati državom
žao mi je ljudi koji ispaštaju, to je žalosno al eto bar centrotrans vozi a ovi koji žive od malte pa gore komotno mogu pješke....
- drndalo
#908 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A za pristup internetu direktno iz Direkcije Grasa se ima, a...? Nista dugovi prema telekomu ????obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
Last edited by drndalo on 28/09/2011 14:47, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#909 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dok ih je Bimo Jusufranic uposljavao po "babine i dedine linije" i uzimao lopatom a usput malo po malo srozavao firmu nisu strajkovali. GRAS, KLAS, PIVARA itd su firme u kojima se zaposljavalo i 16-to koljeno i u tim firmama sada radi namanje prijeratnih gradjana Sarajeva. Nisam protiv toga da radnici traze svoja prava na ulicama i da ako treba i marisu vlast do ispunjenja tih zahtjeva ali GRAS poodavno dobro dobro smrdi i tu nicije maslo nije za ramazana.obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
- Adriatic
#910 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hoćete li dobiti topli obrok (12 KM) i za ova dva dana što niste radili?obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
- mrtva kokoš
#911 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sto ne parkiraju autobuse pred vladom, niko im nista ne bi rekao. oni ne traze normalno upravljanje oni traze i dalje plate 1300KM topli obrok od 12KM regres u firmi koja duguje 80 miliona. oni ne zele normalno vodstvo vec one iste koji ce ih i dalje voditi. oni ne zele da kradja sarafa, nafte, ulja i cega vec ne prestane oni zele nastavak agonije, nista drugo...obelix1 wrote: Koliko vrijedi pizdunovo obečanje? onoliko koliko treba tinti da se osuši i zato mislim da građani sarajeva trebaju ako već nemogu i neće da podrže radnike GRASa da se malo strpe jer ti ljudi vode bitku za sve građane Sarajeva koji uzgred nemaju muda da se suprostave pizdunima u skupim odjelima i autima.
- kockica_kockica
#912 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
Oni se bore samo za svoju guzicu ... a njihova borba direktno utice na sve gradjane ovog grada, jer ti gradjani ispastaju zbog njihove borbe ....
Gradjani Sarajeva koji vec dva dana idu pjeske, placaju taxi, i 1KM za centrotrans bus su uredno platili jos na pocetku mjeseca svoje kupone po ne tako maloj cijeni od 53 KM da se voze...
Gras je firma koju vode bezveznjakovici sa tri minute skole i velikim odmorom.. Gras je firma koja je navikla strajkom dobivati pare od Vlade... U Grasu rade ljudi koji za svoju strucnu spremu dobijaju ekstremno visoke plate... Gras treba ukinuti jednom za sva vremena i raspisati tender za organizovanje javnog prevoza u Sarajevu...
Neka za pocetak svoj menadzment (nesposobnjakovice koji vode Gras) pitaju gdje su pare namjenjene za njihove doprinose?
FUJ
- cappy_tempo
#913 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
stvarno smo pravo brezobrazni i vala je red da podrzimo gras u ratu protiv vlade. JURIS!

- Adriatic
#914 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Boga mi, Bimo se ne žali.
Ima i svoj "vakultet"
Ima i svoj "vakultet"
- mrtva kokoš
#915 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sto je najgore oni ne ratuju protiv vlade jer da je tako bili bi pred njihovim institucijama oni ratuju protiv gradjana ovoga grada!!cappy_tempo wrote:stvarno smo pravo brezobrazni i vala je red da podrzimo gras u ratu protiv vlade. JURIS!
- Ma.Le.Na
#916 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jedino bi strajk poslanika za vece naknade imao manju podrsku gradjana 
-
Akibh
#917 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
obelix1 wrote: i zato mislim da građani sarajeva trebaju ako već nemogu i neće da podrže radnike GRASa da se malo strpe jer ti ljudi vode bitku za sve građane Sarajeva
-
obelix1
#918 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hrasno38 wrote:Dok ih je Bimo Jusufranic uposljavao po "babine i dedine linije" i uzimao lopatom a usput malo po malo srozavao firmu nisu strajkovali. GRAS, KLAS, PIVARA itd su firme u kojima se zaposljavalo i 16-to koljeno i u tim firmama sada radi namanje prijeratnih gradjana Sarajeva. Nisam protiv toga da radnici traze svoja prava na ulicama i da ako treba i marisu vlast do ispunjenja tih zahtjeva ali GRAS poodavno dobro dobro smrdi i tu nicije maslo nije za ramazana.obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
a ko upošljava po opštinama, kantonima i ostalim državnim agencijama, njima ima za zdravstveno osiguranje , platu i topli obrok a radnicima GRASa nema.
Pizduni daju studentima, đacima penzionerima demobilisanim borcima jeftine karte a razliku neuplaćuju GRASU pljačkaju sami sebe.
i da sigurno je GRAS jedina firma sa viškom uposlenih.
JBT.štrajkuju u atini, berlinu i neznam više gdje a samo su građani napaćeni u sarajevu.
hajde fino priznajte da smo svi jadni
-
VjecitiStudent
#919 Re: Pitanje o GRASU
Po nacinu na koji je strajk napravljen, paralisanjem cijelog grada, reklo bi se da strajkaci zive puno losije od onih kojima su strajkom napravili gomilu problema.
Je li zaista tako?
Je li zaista tako?
- Dr.Mr.Fr.
#920 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko da ovome gradu nije dosta barikada i blokadi po raskrsnicama, cega da se stidim što majmuni nisu dobili regres... ma ne lupaj živ bio
- drndalo
#921 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa ja, sad smo svi jadni, kad vi vise nemate sta i odakle ukrast ?
I Atina isto tako, dok je bilo, i guzica se maslom mazala, sad kad je konobar dosao da naplati, problem !

I Atina isto tako, dok je bilo, i guzica se maslom mazala, sad kad je konobar dosao da naplati, problem !
- cappy_tempo
#922 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa sto onda imate direktora majke ti obelixe? valjda taj direktor treba da se brine o vasim platama,doprinosima i tako dalje,a ne vlada. kad bi vlada o svemu brinula onda ni jedna kantonalna firma ne bi imala direktora.
- vjesticanametli
#923 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne VI ste jadni .............i otkacite vise
evo voze se ljudi i bez vas .........ima centro i voz vise dosta vas je bilo.........da ste bar jednom doemstos kupili pa oprali onu skalameriju od JGP
- Dr.Mr.Fr.
#924 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cappy_tempo wrote:pa sto onda imate direktora majke ti obelixe? valjda taj direktor treba da se brine o vasim platama,doprinosima i tako dalje,a ne vlada. kad bi vlada o svemu brinula onda ni jedna kantonalna firma ne bi imala direktora.
upravo tako, GRAS jedini ima 12 km toplog obroka, sve ostale institucije imaju 8 maraka...znaci 1,5 puta više...
- kukuruz_kokicar
#925 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Niste vi jebavali vladu nego gradjane - djecu, penzionere, radnike ... zbog čijeg postojanja i od čijih para dobijate i platu i topli obrok i zato vam svima Gras štrajkačima želim da skončate na birou. A taksisti su posebna priča. Kad se zakuhalo, i oni bi u mutnom i preko naših leđa neku svoju 'pravdu' istjerivali.
Crknite, stoko seljačka!
Crknite, stoko seljačka!