GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#8801 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Banksy »

Ponosan wrote:ako ova pobuna kabadahija iz Grasa uspije,onda grad Sarajevo moze ocekivati pravu revoluciju u narednom periodu,ako ovi strajkuju zbog regresa ili toplog obroka(koji kasni jedan mjesec,koje li ironije) sta tek ocekivati kad na ulicu izadju nezaposleni,skolovani sa diplomama bez posla,ljudi kojima kasne plate po nekoliko godina itd itd,onda od ovog grada nece biti nista,ostat ce mozda samo slovo S....... Zakon kaze da je GRAS davno trebao pod Stecaj i tu ne treba izmisljati toplu vodu,ovako ako im se popusti to ce biti poruka svima da ovdje vrijedi pravila anarhije,da se ne postoje Zakon i da svak radi sta mu je cejf,i to je ljudi Bosna i Hercegovina! a ovi politicari koji udovolje kabadahijama,hm bas bi ih volio upitati sta ockeuju na narednim izborima!?
To bi bilo logično, ali neće niko nikad izaći.
Ovo je politički motivirano, ljudi su plaćeni da obustave saobraćaj i naprave haos u gradu, ovo nema veze s normalnim štrajkom ili protestom.
dezurni_ucenik

#8802 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

akcid wrote:
Prpa.ba wrote:
akcid wrote:Znaš li ti uopšte šta je terorizam :-)
Nametanje politickih ciljeva nanosenjem stete i ugrozom javne sigurnosti.

Zahtjev za isplatu naknade za ishranu zaposelnih tokom rada nije politički cilj, egzistencijalni je, uređen čak i međunarodnom konvencijom.

Nelegalnom obustavom rada javna sigurnost nije ugrožena, niti je zaposleni GRAS-a mogu ugroziti na ovaj način.

Treba malo paziti na rječnik, na licitiranje kvalifikacijama koje nemaju veze sa aktuelnim stanjem :-)

Stati na stranu one kobile sto hr0če Fehima,stati na stranu gamadi ciji vokabular raspolaze sa fondom rijeci cca 20, stati na stranu divljaka koji drze grad pod opsadom vec 7 dana jest jednako biti isti kao i oni.
Last edited by dezurni_ucenik on 10/04/2013 13:20, edited 2 times in total.
zvrk

#8803 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

akcid wrote:

Treba malo paziti na rječnik, na licitiranje kvalifikacijama koje nemaju veze sa aktuelnim stanjem :-)

ta ti znas, eksperti su rekli da je to terorizam i da su gradjani taoci :)
uglavnomja

#8804 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

Ponosan wrote:ako ova pobuna kabadahija iz Grasa uspije,onda grad Sarajevo moze ocekivati pravu revoluciju u narednom periodu,ako ovi strajkuju zbog regresa ili toplog obroka(koji kasni jedan mjesec,koje li ironije) sta tek ocekivati kad na ulicu izadju nezaposleni,skolovani sa diplomama bez posla,ljudi kojima kasne plate po nekoliko godina itd itd,onda od ovog grada nece biti nista,ostat ce mozda samo slovo S....... Zakon kaze da je GRAS davno trebao pod Stecaj i tu ne treba izmisljati toplu vodu,ovako ako im se popusti to ce biti poruka svima da ovdje vrijedi pravila anarhije,da se ne postoje Zakon i da svak radi sta mu je cejf,i to je ljudi Bosna i Hercegovina! a ovi politicari koji udovolje kabadahijama,hm bas bi ih volio upitati sta ockeuju na narednim izborima!?

nece pristojni, obrazovani i normalni neprimitivni i neagresivni ljudi to uraditi. prvenstveno zbog svojih "klijenata" ucenika, pacijenata itd.

a neandertalci vladaju, pecinsko doba, misici i sila, hhr0kanje, psovanje, itd...
drndalo

#8805 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Evo ko hoce Pravo da zavrsi, nek se priprema za ispit, citaju razne Clanove zakona... :roll:
VjecitiStudent

#8806 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Adriatic wrote:Ne zna se ko je veća banda, ovi u GRAS-u ili ovi u skupštini.
Oni banda, mi budale.
Prpa.ba

#8807 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

akcid wrote:Zahtjev za isplatu naknade za ishranu zaposelnih tokom rada nije politički cilj, egzistencijalni je, uređen čak i međunarodnom konvencijom.
Znaci vijest o "naknadi za ishranu" je dosla do centrale? Posto vidim da je centrala znala za "naknadu za ishranu" i prije samih GRAS-ovaca. Potrudite se da informisete i ostatak radnika da je to "cilj" terorizma, manite se internet bojovnistva. :lol:
Adriatic

#8808 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

zvrk wrote:
akcid wrote:

Nisu, građani vole da šetaju.
cappy_tempo

#8809 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

@zvrk prava i muda su da idioti sa 3 razreda osnovne skole ima 1200KM platu? ima 12KM topli jebeni obrok kao da radi 3 smjene odjednom. muda i prava su da su seljak i stoka 98% njih, da pjani dolaze na radno mjesto i da se kurce curama i strancima. da nisu mozda muda i prava sto su i radnici boga oca pokrali, eto ja sam isao i krao gorivo, ja sam prijavljivao 1000l goriva na 100km za autobus. ako su ovo muda i prava radnika onda ja preklinjem onog iz sjeverne koreje da baci atomsku ali nek je prvo na nas baci radi testiranja.

ako cemo muda i prava ganjati onda nek im spuste platu kolika i treba da bude sa njihovim skolama
respo

#8810 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

Nisrin wrote:
kokuz_sa wrote:ko je ova sa gnijezdom na glavi?
ona s tv-a?

Segmedina Srna-Bajramovic, SDPovka, vidis da brani Musica, nakon 2 dana se sjetila ...

Iako je upravu za ovo, ko je Zeljkovicu i Vladi dao mandat da dnevno daju 2 miliona KM za alternativni prijevoz!
isto toliko se daje grasu znaci samo da ovih 7 dana gras nece dobiti tih dnevno 2 miliona koliko ih sleduje
uglavnomja

#8811 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

evo lik kaze da je ovo terorizam po tackama nekim zakona o terorizmu (ukljucuje nanosenje stete prometu)
cranberries

#8812 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cranberries »

Evo ga... grasovac ... koza grasa

Image

na sto smo spali...
zvrk

#8813 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

Adriatic wrote:
zvrk wrote:
akcid wrote:

Nisu, građani vole da šetaju.
samo oni koji nemaju kupon i nemaju 1,60 Km (kao i u grasovim busevima) da plate kartu ;)
StupskaBitanga

#8814 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

REŠAD HUJDUR, ČLAN SINDIKATA GRAS-A: Inače bi se izvinili građanima, ali nećemo jer oni ispaštaju i kad tramvaji voze!
A Pećanac je stvarno ko u cirkusu. Čuj 21 čovjek spriječio 1400 ljudi da radi pa bolan Pećancu ne budi dijete
zvrk

#8815 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

cappy_tempo wrote:@zvrk prava i muda su da idioti sa 3 razreda osnovne skole ima 1200KM platu? ima 12KM topli jebeni obrok kao da radi 3 smjene odjednom. muda i prava su da su seljak i stoka 98% njih, da pjani dolaze na radno mjesto i da se kurce curama i strancima. da nisu mozda muda i prava sto su i radnici boga oca pokrali, eto ja sam isao i krao gorivo, ja sam prijavljivao 1000l goriva na 100km za autobus. ako su ovo muda i prava radnika onda ja preklinjem onog iz sjeverne koreje da baci atomsku ali nek je prvo na nas baci radi testiranja.

ako cemo muda i prava ganjati onda nek im spuste platu kolika i treba da bude sa njihovim skolama

njima nije smetalo ako jeste tebi slicnima - sto se niste pobunili odavno?
mozemo i takvom logikom razmisljati

da su direktori radili svoj posao (a nisu jer ih nije niko tjerao, plate uredno isle) ne bi se ni radnici mogli tako ponasati
dezurni_ucenik

#8816 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

cranberries wrote:Evo ga... grasovac ... koza grasa

Image

na sto smo spali...

:lol:

hhaarree

#8817 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

cranberries wrote:Evo ga... grasovac ... koza grasa

Image

na sto smo spali...
ja mu kajle dobre, i tetka je tu
kokuz_sa

#8818 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

eh dotakli su se i terorizma
garant rad mevlida

Image
Adriatic

#8819 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

zvrk wrote:
Adriatic wrote: Nisu, građani vole da šetaju.
samo oni koji nemaju kupon i nemaju 1,60 Km (kao i u grasovim busevima) da plate kartu ;)
Koji kupon, onaj što ga štampate po 16 puta i vrtite u krug?
MUNAFIK

#8820 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MUNAFIK »

zippoo87 wrote:da je makar jos 10 ovakvih ljudi u parlametnima,skupstinama kao sto je pedja kojovic,puno bi se vise moglo uraditi
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1089 ... im-klupama

cuj niko ga nije podrzao u skupstini,pa se vi sada zapitajte da li vase politicke partije (za koje ste glasali) gledaju na vas birace i 1% pa im opet dajte glasove

malo je off ali se spominje i gras u tekstu a to je ustvari i bila tema sjednice od prekucer

koja gamad sjedi u skupistini,nevjerovatno
Ti ljudi ubSkupstini su tu iskljucivo VOLJOM GRADJANA OVOG GRADA.....

A Pedju cijenim ALI ON NIJE REKAO ISTINU, ovi delegati nisu dobili nikakvo povecanje plata, nacin na koji je on to rekao ispalo je kao da su oni sjeli i SAMI SEBI I SVIMA POVECALU PRIMANJA ZA 700 KM, to nije istina, ovo povecanje se odnosi samo za neke poslanike dok vecina ne spada pod to...
uglavnomja

#8821 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

joj ovog ademovica, ne znam sta je gore, ono sto prica ili nacin na koji ti kaze ili ova boja glasa (ovo je kvalifikacija "hamo vid mu gl0ve :oops: , ali cojk je toliko iritantan, izvinjavam se)
Panini

#8822 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Panini »

Plate vozaca metroa

Image
Pitarrr82

#8823 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Adriatic wrote:
zvrk wrote:
Adriatic wrote: Nisu, građani vole da šetaju.
Koji kupon, onaj što ga štampate po 16 puta i vrtite u krug?

I da pocnu raditi danas, sutra dobice :dance: a ne kupon...
kockica_kockica

#8824 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kockica_kockica »

Šindarela
http://www.dw.de

Trebalo bi ovih dana djecu iz svih vrtića dovesti na šine sarajevske tramvajske pruge i pokazati im na njima hrđu. Ispričati im da je ona kćerka nebrige i cvijet zapuštenosti.

Ujedno bi možda trebalo iskoristiti priliku pa, iako neće ništa razumjeti, reći da hrđa može napasti i ljude. I ispričati bajku o Šindareli.

Toga će se možda jednom sjetiti, kad odrastu i kad se budu pitali zašto pješače na posao, iako su platili mjesečnu kartu, i zašto im novac potrošen na komercijale i taksije, i vrijeme na pješačenje, niko neće nikada nadoknaditi.

Ispočetka je u toj bajci sve kao na Diznijevom filmu, maćeha, dobra vila, bundeva, ptice, i miševi, kraljević, bal, ponoć, zvono odzvoni jedanput, zlatne ukosnice pretvaraju se u slamčice, stepenice, staklena cipelica, utrči Pepeljuga u kočiju, zvono odzvoni drugi put, crveni tepih pretvara se u krezavu kaldrmu, Brzo, vozite kući, govori Šindarela kočijašu, međutim ništa, kočija stoji, Brzo, brzo, poviče Šindarela, zvono odzvoni treći put, maskara se rastopi u tamne podočnjake, Žao nam je, odgovori kočijaš, mi štrajkujemo, Šta radite, začudi se Šindarela, i tek tada vidi da su bijelci ispregnuti, i da lakeji i kočijaš stoje prekrštenih ruku na grudima, dureći se i mršteći.

Tramvajske zahrđale šine u Sarajevu Tramvajske zahrđale šine u Sarajevu

- Štrajkujemo, odbrusiše kočijaši i lakeji uglas, nadjačavši peti zvon sata na tornju zamka.

Haljina na Pepeljugi pretvori se u pregaču.

- Ali nemamo sada vremena za to, moramo se vratiti prije nego što zvono odbije dvanaest.

- Ne moramo mi ništa, odbruse štrajkaši. Ko nas može natjerati?

- Ali zašto bi vas iko tjerao. To je vaš posao.

- Nismo zadovoljni. Hoćemo da vila da ostavku.

- Kakvu ostavku? Koja vila?

- Ona koja je tebe pretvorila u princezu a nas u lakeje i kočijaše.

- I konje, zacijukaše konji.

Sat odbije šesti put. Lak s pepeljuginih noktiju pretvori se u tamne zanoktice.

- Zašto, šta vam je učinila nažao?

- Krši kolektivni ugovor. Nismo dobili topli obrok a i plata kasni.

- Ja sam mislila da ovo radite zbog mene. Iz zahvalnosti što sam se brinula o vama, što sam vas hranila, i liječila vas kad ste bili bolesni...

Sat odbije šesti put, staklena cipelica pretvori se u borosanu.

- Tebi svaka čast, ali ljubav je ljubav, a posao je posao. Nismo zadovoljni kvalitetom kočije.

- Pa za jednu bundevu meni se čini pristojnom.

- Ali ti se za jedan čopor mi ne činimo pristojnim?

- Pa bundeva se ne buni.

- Zato što je bundeva. Mi smo drugo. Mi imamo svoje mi.

- Zašto govorite uglas?

- Da nas bolje ne čuju.

Sat odbije sedmi put. Nečija ruka spusti se na Šindarelino rame. Ona se okrene i ugleda Princa s njenom borosanom u ruci.

- Zašto ste pobjegli od mene, upita je.

- Obećala sam da ću u ponoć biti kući.

- Pa zašto niste rekli? Odvešću vas ja mojom kočijom.

- Uaaaa, uaaaaa, zagalamiše štrajkaši.

- Zašto uaaa? Ako nećete vi, hoću ja. U čemu je problem.

Zvono odzvoni osmi put. Kruna na Prinčevoj glavi učini puf i nestade.

- To je naš posao.

- Onda ga radite.

- Nećemo. Nismo zadovoljni.

- Čime?

- Vama. Hoćemo da mi vladamo.

- A zašto?

- Zato što vi više trošite na balove nego na podanike.

- Tačno, ali to su balovi od izuzetnog značaja. Bal nezavisnosti, bal oslobođenja, bal državnosti, bal grada, bal opštine, bal kantona, bal maturanata, bal diplomanata, života, bal smrti...

- Vi zveckate kristalom, a narod lancima.

Zvono odzvoni deveti put. Bijelci se pretvoriše u golubove i odletješe.

- Pa šta predlažete?

- Da daš ostavku.

- Može li štrajk glađu umjesto ostavke?

- Ne može, nisi ratni zločinac. Ostavka! ostavka!

Pepeljuga i vila

Čim to reče, zvono odzvoni deseti put. Kraljević se pretvori u bubicu i odleti.

Štrajkaši nagrnuše u dvorac. Malo se podžapaše oko stolica, ko će sjesti u sredinu a ko sa strane, ali naposlijetku se smjestiše i narediše muzici da umukne.

U iznenadnoj tišini odjeknu zvono jedanaesti put.

Svi se pretvoriše u miševe, i više se nije moglo razlikovati ko je vlast a ko štrajkuje. Svi skupa navališe na ostatke hrane, za tili čas samo su repići virili iz sireva i pudinga.

A onda zvono udari i dvanaesti put.

Dvorac se pretvori u blatnjavo predgrađe. Kristalni luster rasplinu se u jutarnju maglu. U sivilu se ukazaše pognute siluete kako pješače pored zahrđale tramvajske pruge. Većina su ih bili radnici zaposleni kod privatnika, svi koje vila nije čarobnim štapićem pretvorila u vozače bundeva. Bile su tu kasirke koje rade po deset sati dnevno bez ijedne slobodne subote, vozači privatnih taksija koji prijavljeni na minimalac gule poludnevne smjene, nastavnici u jarmu probisvijeta, medicinske sestre iz noćne smjene, željezničari tužnih vozova.

Pognuta nad šinama stajala je Šindarela, raščupana i u pregači, s borosanama na nogama. U hrđi nije mogla vidjeti svoj lik. Sjela je u bundevu na koju su svi zaboravili i ponadala se da bajka ipak ima sretan kraj.
Adriatic

#8825 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Mup zna hahahaha
E sad nam je lakše.
Post Reply